Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

מה קורה אם אני רוכש מצבר עם אמפר נמוך ממה שצריך? 55 במקום 72

איך הדבר משפיע על מערכות החשמל של הרכב?

האם זה גורם לנזק מיידי או מתמשך?

תודה

1972 Fiat Spider 124

אז מה אם עולה לי מלאן ת'לאפים לשפץ אותה? אתם לא הייתם זורקים ילד שלכם כי הוא חולה נכון?.....

פורסם

המצבר מספק כוח לרכב רק כאשר המנוע כבוי, כאשר המנוע מונע האלטרנטור מספק זרם למערכת החשמל.

אמפר/שעה היא יחידת מדידה המעידה על כמה זרם המצבר יכול להעביר בשעה עד שהוא מתרוקן.

כלומר אם המצבר 55 אמפ"ש, צרכנים שסכומם 55 אמפר יכולים לפעול כשעה.

מצד שני זה גם אומר כמה זרם המצבר מסוגל לספק ברגע מסוים, לדוגמא התנעה, תהליך שבו הסטרטר צורך ברגע אחד כמות גבוהה של זרם.

אם המצבר לא מסוגל לתת ברגע נתון את כל הזרם הדרוש ייתכן שזה יקח לו קצת יותר זמן, כלומר התנעה קשה יותר, וייתכן שהוא לא יצליח בכלל.

ככל שהמנוע גדול יותר (וגם יש הבדלים מהותיים בין בנזין לדיזל) כך יש צורך ביותר אנרגיה.

אני לא בטוח אבל יכול להיות שגם בזמן הנסיעה אם האלטרנטור לא מספק מספיק זרם המצבר מגבה אותו, ובמקרים כאלה חשובה זמינות הכוח של המצבר.

יש עוד נתונים למצבר מלבד אמפ"ש, לדוגמא יכולים להיות שני מצברים בעלי אותו אמפ"ש אבל מצבר אחד יהיה יותר טוב מהשני בגלל תכונות כמו זמינות הכוח (פז"מ קצר יותר בין "דרישה" לכוח עד שהכוח מגיע לצרכן).

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

אם לרכב שלך קבעו מצבר של 72 א/ש אז זה מה שצריך להיות.

נמוך מזה, יווצר חוסר באנרגיה לאחר פרק זמן קצר כלפי צרכני החשמל ברכב ובהם הסטרטר.

גבוה מזה, יווצר עומס יתר על הצרכנים עד כדי הריסתם.

ולכן היצרן קבע 72 , שים 72 .

פורסם

במילים פשוטות, מצבר הינו "מחסן חשמל".

הוא משמש ככח להתנעת המנוע מחד, ומשמש כמחסן לאספקת חשמל למערכות הרכב , עת האלטרנטור אינו מסוגל לספק את כולם (למשל בסיבובי סרק כאשר כל המערכות החשמליות פועלות- במיוחד ברכבים ישנים)

הדבר אינו מדוייק ככלל, אך ניתן כהסבר.

אם המנוע דיזל, אתה צריך את ה 72 אמפר. נקודה.

אם המנוע בנזין, והאלטנטור גדול יחסית (מעל 75 אמפ') , לא אמורה להיות בעיה, אבל שוב, כל רכב נקודתית, ורצוי לבדוק את כמות הטעינה (אספקת החשמל למערכות הרכב והמצבר מאת האלטרנטור) בסיבובי סרק כאשר כל מערכות החשמל פועלות, טרם החלטה על רכישת מצבר בעל אמפרז' ואמפרז' התנעה , נמוך יותר

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
המצבר מספק כוח לרכב רק כאשר המנוע כבוי, כאשר המנוע מונע האלטרנטור מספק זרם למערכת החשמל.

אמפר/שעה היא יחידת מדידה המעידה על כמה זרם המצבר יכול להעביר בשעה עד שהוא מתרוקן.

כלומר אם המצבר 55 אמפ"ש, צרכנים שסכומם 55 אמפר יכולים לפעול כשעה.

מצד שני זה גם אומר כמה זרם המצבר מסוגל לספק ברגע מסוים, לדוגמא התנעה, תהליך שבו הסטרטר צורך ברגע אחד כמות גבוהה של זרם.

אם המצבר לא מסוגל לתת ברגע נתון את כל הזרם הדרוש ייתכן שזה יקח לו קצת יותר זמן, כלומר התנעה קשה יותר, וייתכן שהוא לא יצליח בכלל.

ככל שהמנוע גדול יותר (וגם יש הבדלים מהותיים בין בנזין לדיזל) כך יש צורך ביותר אנרגיה.

אני לא בטוח אבל יכול להיות שגם בזמן הנסיעה אם האלטרנטור לא מספק מספיק זרם המצבר מגבה אותו, ובמקרים כאלה חשובה זמינות הכוח של המצבר.

יש עוד נתונים למצבר מלבד אמפ"ש, לדוגמא יכולים להיות שני מצברים בעלי אותו אמפ"ש אבל מצבר אחד יהיה יותר טוב מהשני בגלל תכונות כמו זמינות הכוח (פז"מ קצר יותר בין "דרישה" לכוח עד שהכוח מגיע לצרכן).

תודה רבה על ההסבר!

אני חושב שאני ישים את המצבר שיש לי ה-55.

אגב, מדובר בבנזין ומנוע 2000 סמ"ק

1972 Fiat Spider 124

אז מה אם עולה לי מלאן ת'לאפים לשפץ אותה? אתם לא הייתם זורקים ילד שלכם כי הוא חולה נכון?.....

פורסם
בקורולה שלנו המצבר אמור להיות 55A לפי הספר, אבל כשהמצבר המקורי נגמר התברר שהוא היה 40A בלבד ולא היתה שום בעיה.

יהודה

אחרי כמה זמן נגמר המצבר המקורי? אני חושב שמצבר 55 היה מושך יותר.

פורסם
אם המנוע בנזין, והאלטנטור גדול יחסית (מעל 75 אמפ') , לא אמורה להיות בעיה, אבל שוב, כל רכב נקודתית, ורצוי לבדוק את כמות הטעינה (אספקת החשמל למערכות הרכב והמצבר מאת האלטרנטור) בסיבובי סרק כאשר כל מערכות החשמל פועלות, טרם החלטה על רכישת מצבר בעל אמפרז' ואמפרז' התנעה , נמוך יותר

דני - משהו בכל זה לא מסתדר לי:

אם למצבר יש זרם התנעה חזק מספיק, אז מה כבר משנה הקיבול החשמלי שלו?

אני אחדד את השאלה: לצורך הדיון הותקן ברכב מצבר עם זרם התנעה מספק, אבל עם קיבול נמוך מהמקורי, במצב הזה המנוע מותנע בקלות.

לגבי הגיבוי שהמצבר נותן לאלטרנטור בסל"ד נמוך - גם המצבר הזה יגבה היטב את האלטרנטור אלא שהוא יתרוקן מהר יותר.

אם מאזן האנרגיה של המצבר הוא שלילי (נותן יותר ממה שהוא מקבל) אז גם המצבר הקטן וגם הגדול יתרוקנו בסופו של דבר. במצב הזה חייבים אלטרנטור גדול יותר ולא מצבר גדול יותר.

מה שמחזיר אותנו לשאלה המקורית שלי - מה משנה הקיבול של המצבר? להבנתי חשוב יותר זרם ההתנעה שהוא מספק.

מה דעתך?

פורסם

חברה...

חיברתי את המצבר הקטן 55HP לרכב וזה עובד מצויין.

אגב, גיליתי שגם הישן והמקולקל היה 55 והוא נראה כל כך ישן שכנראה שגם זה יחזיק שנים קדימה...

תודה

חסכתי 1000 שח

:-)

1972 Fiat Spider 124

פורסם

נסחפת קצת..

קניתי 60 ומשהו אמפר ב750 שקל.

כנס לשרשור המצברים ותראה שההבדלים לא כל כך מהותיים.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם
אחרי כמה זמן נגמר המצבר המקורי? אני חושב שמצבר 55 היה מושך יותר.

המצבר המקורי של ה 40A הוחלף לאחר 4 שנים, למרות שתפקד כרגיל אבל בדיקה תחת עומס הראתה שהוא חלש. נראה לי שלא היתה השפעה של קיבול נמוך מדי על אורך החים.

יהודה

פורסם

בדרך כלל עדיף לשים מצבר כמה שיותר גדול ומתאים לתושבת.(ולתקציב)

ככה המצבר מחזיק יותר זמן והסיכויים לפריקה מלאה נמוכים יותר.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

• תוכן חדש...