Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור מתחיל כך:

קניתי לפני כ-3 חודשים מחשב, לצרכי לימודים. כרגע אני מעדיף שלא לפרסם היכן, ומאיזו חברה, אבל המחשב עצמו הינו איכותי, ומחברה טובה.

כבר כשקיבלתי אותו, שכחו לשדרג לו את הזיכרון ל-2 ג'יגה, מה שאילץ אותי לחזור לחנות יום אחרי (רק אציין, כי באופן כללי החנות עצמה בסדר, ומרבית טענותי אינן מופנות כלפיה). אם כאן היה נגמר הסיפור, מילא.

לאחר בשבוע, שמתי לב כי לעתים המחשב פשוט נתקע - המסך קופא, שום דבר לא מגיב, ורק כיבוי והדלקה מחזיר אותו למצב תקין (עד הפעם הבאה). זה היה קורה אחרי שעה, אחרי שעתיים, ללא שום דבר שמעיד על מקור הבעייה.

המחשב הוחזר לתיקון, היה אצל היבואן שבועיים, וחזר כשהוא עדיין אינו תקין. בנוסף, התגלו בו מספר בעיות נוספות. בדיקה העלתה כי המחשב נבדק במשך כשעה אצל היבואן (בדיקה בכלל לא מספיק מקיפה, בהתחשב בתקלה).

שוב, המחשב נשלח לתיקון, וחזר לאחר שבועיים נוספים. הפעם, המחשב הוחזר ללא המטען! עוד יום שבוזבז אצל החנות. לאחר שיחה עם מנהל המעבדה, סוכם כי יביאו לי מטען הבייתה. מנהל המעבדה עצמו הגיע עם מטען, אבל בלי כבל חשמל! לאחר 4 שעות, הגיע טכנאי עם הכבל, כאשר במשך כל היום התבקשתי לחכות בבית כי "מביאים לי את המטען" (מהבוקר, ועד שעה שבע בערב).

כמובן, כאשר חיברתי את המטען והדלקתי את המחשב, עלה מסך שחור שמודיע כי ווינדוס משחזר הגדרות סביבה (או משהו בסגנון, זה היה באנגלית), ונשאר במצב זה במשך שעה.

היום, לאחר שיחה בה הייתי די תקיף, הבהרתי לחנות כי אני לא מוכן לקבל את המחשב יותר, שיחזירו אותו ליבואן, ויזכו אותי על העלות. הפנו אותי שוב למנהל המעבדה, לנסות למצוא פתרון, רק שאחרי 5 שיחות, והודעה אחת, הוא לא חזר אלי. שיחה למעבדה, העלתה כי הוא מודע למצב, אך הוא לא הסכים לגשת לטלפון.

זה המצב כרגע.

אני לא מוכן שהמחשב הזה ישאר אצלי, ומוכן לעשות כל שניתן (גם ברמה של תביעה) כדי שאני אפוצה על הזמן והסבל שנגרם לי מהמחשב הרקוב הזה (חודש מתוך הסמסטר אני בלי מחשב, כאשר המבחנים שבוע הבא, ואני עדיין בלי מחשב).

מישהו כאן היה במצב דומה, ויכול לשפוך קצת אור על דרך פעולה עדיפה?

PUG-306 XSI MK2

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם מדובר בחברה גדולה בסדר גודל של KSP או אייבורי ?

אם כן, פנה אל מחלקת הפניות ותספר להם.

חבר שלי עשה את אותו הדבר השבוע במקרה של אייבורי.

החליפו לו גם לוח אם וגם זיכרון RAM.

אם מדובר בחנות, לדעתי - פנה אל היבואן של החלפים של היצרן ותספר לו.

אולי אולטימטום מצד היצרן/יבואן יעשו את שלהם...

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שוב, אני אדגיש - במקרה הזה החנות הם אלו שבסדר. בסופו של דבר, האחריות היא של היצרן/יבואן, והחנות סה"כ מוכרת.

במקרה זה, האחראית בחנות לא אשמה.

היחס המזעזע הוא מצד היבואן. לא אציין איזה, אבל הוא אחד מהגדולים בארץ.

נ.ב

אני לא קונה, או אקנה באייבורי. KSP אולי, אבל גם מעדיף שלא.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

1000000$ שזה מחשב של HP.

לדעתי, תפנה ליבואן (דרך החנות, או ישירות אליו), בדרישה להחליף את המחשב לחדש , ותאיים בתביעה.

אני חושב שיש לך סיכוי לא קטן בתביעות קטנות עם העניין הזה.

מעבר לכך, מה כבר תוכל לעשות? לא הרבה לצערנו.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

הגיע הזמן לסוויץ' פסיכולוגי. :idea:

במקום "היבואן הזה שקניתי אצלו מחשב דפוק", מעתה אמור: "החברה הזאת שתבעתי על זה שמכרו לי

מחשב דפוק והתייחסו אליי כמו לזונה אפגנית".

גם לי יש הרגשה שאני יודע מי היבואן, אבל בוא לא ניכנס לזה. חשוב שגם אתה לא תיכנס לזה, בשום אופן,

לא ברמיזה ולא בדיבור ישיר, אחרת זה עלול לשמש כנגדך בבית המשפט (שיבוש הליכים ע"י הוצאת דיבה).

הבעיה פה היא לא במחשב. טעויות קורות, וכך גם פגמים בייצור. הבעיה היא בהתנהלות היבואן.

בשלב זה, כדאי לפנות פעם נוספת ליבואן, ובקול רגוע אך תקיף לדרוש את פרטי הלשכה המשפטית שלהם.

כל קשר נוסף עם החברה מרגע שתקבל את הפרטים הנ"ל - דרך בית המשפט לתביעות קטנות.

כמובן, אל תסרב לשמוע את הצעותיהם, אם יהיו כאלה, אבל כל דבר שמציעים לך, תדרוש בכתב ובאופן מיידי,

בין אם בפקס או אימייל. לכל הצעה טלפונית, לא חשוב עד כמה טוב היא נשמעת, לעולם אל תגיד "כן". אם זה

נשמע לך טוב, תגיד: "תנו לי לחשוב על זה" ובינתיים תדרוש את ההצעה בכתב, כאמור לעיל.

לבסוף, דאג לתעד כל התקשרות איתם. אם יש לך אפשרות, תקנה בחנות אלקטרוניקה מתאם הקלטה לנגן MP3

שמתחבר לטלפון שלך, ותקליט את כל השיחות. אם אתה עושה זאת, תמיד תציין זאת בתחילת השיחה בפני הצד

השני, ובפני כל אחד שיצטרף לשיחה בהמשך.

זה הכל לבינתיים. נראה מה תהיה תגובתם, ונשמח לייעץ הלאה בהתאם להתפתחויות. 8)

פורסם

דבר עם העורך דין שלך שישלח מכתב ליבואן ויבקש ממנו לספק לך מחשב חדש תוך X ימים או שהנושא יגיע לבית המשפט.

אגב גם לי זה קרה, הבעיה היתה בקשיח דפוק.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

Derish - אין ספק שאני לא מתכוון להתייחס ליבואן על גבי הפורום, זה רק יכול לפגוע בי.

גם אין ספק שאין בעייה עם דגם המחשב (זה שאני קיבלתי די רקוב, לעומת זאת).

עד אתמול גם לא הייתי סגור כלפי הצעה להחליף את המחשב בחדש.

אחרי ההתפתחויות של היומיים האחרונים, אני לא מוכן להיות לקוח של החברה הזו. הוצאתי סכום נאה מאוד על מחשב, עוד הוספתי בשביל האחריות, ועכשיו אני מגלה שהיא שווה בערך כמו כוסות רוח למת.

עד עכשיו גם הייתי מוכן להחלפה וזהו. היום, בלי פיצוי משמעותי, אני הולך להמשיך עם זה. הזמן שלי, במיוחד עכשיו לפני המבחנים, שווה יותר מדי, וההתעסקות הזאת לא טובה להלך הרוח שלי. מה שהכי כואב כאן, זה היחס המחפיר - אם ככה מתייחסים לתקלה במחשב חדש, מעניין מה היה קורה עוד שנתיים.

תודה על העצות, העלית כמה נק' טובות. כבר כתבתי את כל התאריכים ואספתי את כל המסמכים לגבי ההתקשרויות שלי איתם, ומחר אגיע למשרדי היבואן.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הבעיה היא שבבית משפט אם היבואן יגיד שהציע לך מחשב חדש וסרבת, סביר להניח שהשופט יפסוק לטובת היבואן כי הוא נתן לך את האפשרות להחליף את המחשב באחד חדש כי הוא מודה שישנה תקלה רצינית בפריט שאתה קנית.

לדעתי קח אחד חדש, אם גם שם יצוצו בעיות אז תבקש כסף בחזרה פלוס הוצאות נלוות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אכן, הסיכוי הזה קיים, אך עברתי על האחריות, ומצויין שם כי במקרים מסויימים, יש החזר כספי.

את הקריטריונים להחזר כספי אני לא מכיר, אבל דבר אחד אני כן יודע - שופטים אוהבים לעשות דוגמא מחברות גדולות

שמתנהגות כך (חינוך חברתי, קוראים לזה).

העניין עכשיו הוא כבר עקרוני - לקוח שלהם אני לא אהיה.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אני פשוט הייתי מודיע להם שתוך יום -יומיים במידה ואין מחשב חדש שמחכה לי בחנות(במקרה ספציפי זה קנית מהחנות ולכן החנות אחראית על המוצר,את הבעיות שלה עם היבואן שיפתרו בעצמם), אתה תובע אותם בתביעות קטנות גם על עלות המחשב ,גם על הוצאות שהיו לך בתקופה שהמחשב היה מקולקל וכמובן על עוגמת נפש שנגרמה לך, מסביר למנהל החנות שזה יעלה להם כפול אח"כ ולכן כדאי שיפתרו את עכשיו ,מהר ויפה כי המטרה שלך בסך הכל היא לקבל מחשב תקין,לפי דעתי אם תדבר רגוע (בלי עצבים) ותקיף ,מנהל החנות יבין מהר מאוד שלא כדאי לו להגיע למשפט. כי הוא יפסיד(כמובן שהכל תקף במידה וסדר הארועים הוא כפי שרשמת).

בהצלחה.

פורסם

תלוי מאוד על מה חתמת, הרבה פעמים חנויות כמו KSP מחתימות את הלקוח במעמד הקנייה כי גם אם המחשב דולק כרגע בחנות ברגע שהוא יוצא בדלת מספיק שהוא יחזור 20 שניות אחרי זה עם שריטה והלקוח יכול לקחת את המחשב שלו ול... ל.. שלו.

לכן לפעמים עדיף לעקוף את כל החנויות האלה שרק באות לגזור עלייך קופון ולפנות ישר אל הייבואן, התחלה במייל לחברה עצמה באירופה\ארה"ב\טיוואן מה שלא יהיה וכמובן העתק למנהל בדרגה הכי גבוהה של הייבואן כאן פה בארץ.

להבא - Macbook :)

אבי.black.png

פורסם

DELL או THINKPAD....

אייל אל תהיה בטוח יש יבואנים שמביאים מחשבים מחודשים של דל ומוכרים כחדשים בחנויות גדולות

(כאלה שגם מורידות מהרד דיסק מדבקה של מחודש במעבדה והוא מת אחרי חצי שנה)

אני מכיר אישית שני מקרים

הספק בארץ כל פעם החליף להם משהו אחר

בשיחה מול דל אמריקה ולאחר שניתן להם הסריאל של המחשב דל אמריקה טענה שלמחשב אין אחריות

הקונה שאל למה וקיבל תשובה שלמחשב מחודש אין אחריות

2 הקונים קיבלו מחשב חדש (ובדקו מול דל את זה) זמן מאוד קצר אחרי שיחה עם אותו ספק

פורסם
אבל המחשב עצמו הינו איכותי, ומחברה טובה.

מסתבר שלא...:roll:

וגם, כל חנות שמכבדת את עצמה היתה עוזרת לך מול היבואן.

אני הייתי מפעיל את חוק האי נעימות האוניברסלי, שגורס שאי הנעימות של אי-נותן השירות בהתעסקות איתך צריכה להיות גדולה מאי הנעימות שתנבע מהענות לדרישותך, אבל לא כל אחד מוכן להפעיל לחץ מגעיל שכזה.

Derish - אין ספק שאני לא מתכוון להתייחס ליבואן על גבי הפורום, זה רק יכול לפגוע בי.

וכדאי להפסיק לחשוב כמו תלמיד בבית הספר של היבואן. מי שבעמדת כוח פה זה אתה. היבואן צריך לחשוש ממה שאתה תעשה לו, לא ההיפך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עדכון חם:

יום שישי הלכתי למשרדי היבואן, ולאחר דין ודברים, בו ניסו להציע לי מחשב חדש, הובהר כי המצב הגיע להרבה מעבר לרק החלפה. הסיפור נסגר (לבינתיים) בכך שהם לוקחים את המחשב, ואני מקבל החזר.

falou - כמו שלא שופטים דגם של רכב לפי זו של השכן, כך אני לא אשפוט לפי מחשב אחד. למיטב ידיעתי, יכול להיות ונפל מהמשאית בזמן המשלוח. בנוסף, החנות כן עזרה, אמנם לא מספיק.

ומילה אחרונה - לפי דעתי יש הבדל בין להתנהג "כתלמיד בבית הספר של היבואן", לבין שקילת צעדים, ונהיגה בחוכמה. פרסום דברים לפני תום הסיפור אינו מועיל לאף אחד.

בכל אופן, תודה על העצות, הסיפור הסתיים באופן שבו קיוויתי.

עכשיו, מי אמר M1330 XPS :twisted:

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...