Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מעבר נתיבים ללא איתות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור צודק מאד .

לדעתי הפעלת האתת דורשת מיומנות שיכלית גבוהה המשלבת תפעול שרירים שונים , ולצערי רוב הנהגים בארץ חסרים את המיומנות הזו .

וברצינות - הדרך בה מזלזלים הרבה מאד נהגים בסובבים אותם על הכביש , ומבטלים את הצורך בלייצר תקשורת חיונית כל כך עם הסביבה , רק מוכיחה כמה המצב בכבישי הארץ הוא עגום !

אני בכל מקרה מקפיד גם לאחר 30 שנות נהיגה לאותת .

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפעמים יותר מסוכן לאותת כי הנהג בנתיב הנגדי עלול להגביר את המהירות ולגרום לתאונה, לפעמים אני מאותת וישר עושה את הפניה, בצורה הזאת לנהג בנתיב הנגדי אין מספיק זמן כדי להגיב וללחוץ על הגז.

תפוס את האהבל שלא נתן לך להיכנס בצומת, ותשתף אותו באוצר מילים שהוא בטח מכיר.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
למרות כל מה שנאמר כאן, אני עדיין מפעילה איתות במעבר בין הנתיבים, נכון שיהיו כאלו שילחצו על הגז במטרה לא לת לך להשתלב אז ממתינים שניה, ומשתלבים אחרי הרכב שהאיץ.

ל'

חבל רק שבפועל גם הנהג שמאחוריו עושה את כל המאמצים על מנת לא לאפשר לך להיכנס.

פורסם

הרגע ישבתי קרוב לצומת די מסוכנת כחצי שעה, ושמתי לב שרק נהג אחד מתוך כ30 אותת.

אני באמת לא מבין מה הבעיה להזיז את יד שמאל, כנראה היד עסוקה מדי בלהיות מחוץ לחלון.

לשני החבר'ה שאמרו שהם לא מאותתים כי הנהג בנתיב ליד מאיץ, אני חושב שעדיף שתאותתו בכל מקרה ותכנסו מאחוריו.

כי כשאתם מאותתים אתם מסמנים לא רק לנהג בנתיב לידכם, אלא גם לנהגים בנתיב שלכם.

רק אני לא מאותת מתוך מחשבה אלא מתוך רפלקס?

פורסם

אני חושב שיש כאן שני דברים : 1 - אתה צודק בהחלט לגבי החשיבות של איתות במעבר בין נתיבים , וזה שהנהג ינסה לא להיעקף זה לא תירוץ , כי נהג כזה ינסה אח"כ לעקוף אותך עוד פעם כי הוא במשחק של מי גדול יותר , ובמשחק כזה אין מנצחים .

2 - היות ובתוך עמי אני ואתה יושבים , אז פשוט תנסה לסגל לעצמך התנהגות פרנואידית כשאתה נכנס לכביש , אם תראה את כול הרכבים כרוצחים בפוטנציה , שמאידך מגיע להם הכבוד שאולי אתה חושד בכשרים , אתה תנהג כך שלעולם זה לא יפריע לך .

לי זה קרה מייד אחרי שקיבלתי את הרשיון , שנהג עקף אותי וחתך אותי בכביש פנוי לחלוטין (אני והוא היינו על שני נתיבים ולא היה אף מכונית בסביבה ), אז מאז למדתי , אני נוהג מהר אבל ביעילות כזו שאני עובר נתיבים בלי להפריע לאף אחד , אני מאותת , ואני גם מזהה את הטפשים שרוצים לשחק למי יש יותר גדול על הכביש , ומצליח לברוח מהם

בברכה יהודה

פורסם
למרות כל מה שנאמר כאן, אני עדיין מפעילה איתות במעבר בין הנתיבים, נכון שיהיו כאלו שילחצו על הגז במטרה לא לת לך להשתלב אז ממתינים שניה, ומשתלבים אחרי הרכב שהאיץ.

ל'

גם אני.

טיפשים יש מספיק. למות לא בא לי בגלל משחקי כבוד על הכביש.

כי מי שמשקיע, שוקע....

פורסם
בדיוק. זאת הסיבה שבגללה אני לא מאותת. אבל בכל מקרה אני רואה את זה בצורה קצת שונה. אותי תמיד לימדו ובצדק שזה שאתה מאותת לא נותן לך זכות לעבור נתיב אם זה גורם לנהג שמאחוריך(בנתיב ליד) להאט. אם גרמת לנהג שלידך להאט סימן שלא היית צריך להיכנס. סימן שהפרעת לו, וזה ממש לא משנה אם אותתת או לא. כשאני עובר נתיב אני לוקח על עצמי לא להפריע כלל לאף אחד בכביש ולכן אני לא מרגיש שום צורך ליידע את הנהגים שסביבי מה אני הולך לעשות. מהסיבה הזאת ומהסיבה שמצוטטת אני לא מאותת..

רק שכחת - שאולי זה שבנתיב לידך עומד להאיץ או משהו, ואז???

פורסם
"אל תרתח גבריאל" :wink:

התחושה ששקיבלתי מההודעה שלך הייתה שאין לך וותק מספיק על הכביש כדי לזהות את המופרעים שבסביבה.

sorry.

אני בן 30 , נוהג מספיק שנים , תודה.

דווקא כשלמדתי נהיגה - זה היה אחד הדברים שהיה לי הכי חשוב להטמיע , אנשים כאן כותבים שקשה להרגיל נהגים ותיקים לאותתאחרי שהתרגלו שלא לעשות זאת , אני טוען שזה תירוץ מפוקפק, איתות בכביש זה לא דבר זניח , זה יכול להיות ההבדל בין סכנת חיים לבין להגיע הביתה בשלום .

לגבי כל מיני אנשים שטוענים שצריך להיות עירני ולצפות מה נהגים אחרים יעשו , יופי , זו הסטה של הדיון , צריך להיות עירני תמיד , מה שאתם כותבים אומר משהו מובן מאליו שלא מתיחס באמת לצורך לאותת.

אגב , לגבי נהגים שהתרגלו שלא לאותת , החמרת הענישה בנושא הזה - יכולה "לעודד" יצירת הרגלים חדשים בהרבה פחות כאב ראש ממה שאתם חושבים ) ובניגוד לענין המהירות למשל - העובדה שאנשים לא מאותתים קשורה במישרין לגרימת תאונות דרכים ואין שום דרך להתיר לנהג לפתח הרגל רע שכזה.

פורסם
חבל רק שבפועל גם הנהג שמאחוריו עושה את כל המאמצים על מנת לא לאפשר לך להיכנס.

אם זו סיבה בשבילך שלא לאותת , זה רק ממחיש עד כמה החשיבה שלנו על הכביש -דפוקה , גם שלך ובטח זו שלך זה שיאיץ כדי "לדפוק את אגד".

פורסם
הרגע ישבתי קרוב לצומת די מסוכנת כחצי שעה, ושמתי לב שרק נהג אחד מתוך כ30 אותת.

אני באמת לא מבין מה הבעיה להזיז את יד שמאל, כנראה היד עסוקה מדי בלהיות מחוץ לחלון.

לשני החבר'ה שאמרו שהם לא מאותתים כי הנהג בנתיב ליד מאיץ, אני חושב שעדיף שתאותתו בכל מקרה ותכנסו מאחוריו.

כי כשאתם מאותתים אתם מסמנים לא רק לנהג בנתיב לידכם, אלא גם לנהגים בנתיב שלכם.

רק אני לא מאותת מתוך מחשבה אלא מתוך רפלקס?

לא , לא רק אתה , לכן פתחתי את השרשור הזה , זה כל כך מתסכל לראות את הסיכונים שנהגים לוקחים בכביש כלאחר יד , והם בכלל לא מודעים עד כמה זה לא תקין.

פורסם

קצת קשור לשירשור, עכשיו נסעתי כארש לפני נסעה ניידת טויוטה קורולה לבנה, השוטר(?) כמובן פנה בלי איתות אבל זה בגלל שיד שמאל שמאל הייתה שעונה מחוץ לחלון בתנוחת ערס עם סיגריה:evil:.

בקשר לאיתות, אני תמיד מאותת במעבר בין נתיבים, תמיד יכול לקרות מצב שבו יבוא לך אופנוען (ואפילו רכב) שכשהסתכלת במראה הוא היה בשטח מת שלך אבל כשתעבור נתיב הוא כבר יהיה בתוך הפגוש האחורי שלך או שתיכנס בו מהצד.

משחקי כבוד של "לא יתנו לי להיכנס" הם מפגרים, עדיף לחכות שיעברו כמה מכוניות מאשר לעשות תאונה, אפילו קלה.

נ.ב., בהרבה מקרים שאני מפעיל בהם איתות אז דווקא נותנים לי להשתלב ולא המקרה ההפוך שהוצג פה.

פורסם
59856926ni1bm6.jpg

:]

אם יש דבר שהכי מרגיז אותי , זה המקרים האלה שאתה עומד בצומת עמוסה מכוניות שעוברות ועוברות ועד שבא הב* זו**ה שבעצם רוצה לפנות וזאת ההזדמנות שלך לצאת אז הוא לא יאותת ואתה תתקע עוד כמה דקות לחינם!

עם הזמן והוותק שתצבור על הכביש, אתה תלמד לזהות את הנהג שעומד לחתוך אותך עוד לפני שהוא עושה את זה.

איך? הניואנסים הקטנים: ההתקרבות שלו לשולי הנתיב, כיוון הגלגלים הקדמיים שלו וחוש שישי שאתה מפתח אם אתה רוצה לשרוד בג'ונגל הזה.

אבא שלי כבר 30 שנה על הכביש וקרה לנו מקרה שאני הייתי איתו באוטו ומשהי חתכה אותנו והוא לא קלט (אני דווקא שמתי לב שזה מה שהיא עומדת לעשות אבל לא רציתי להעיר , בכל זאת מי אני - כולה שנה יש לי על הכביש) , שבר את ההגה ושיפשף את המדרכה .

פורסם

מורה הנהיגה שלי אמר לי בזמנו דבר פשוט מאוד לגבי איתות. המשמעות של איתות במעבר נתיבים, לפני פניה או אפילו הפעלת אורות מצוקה בעצירה רגעית כמוהם כמילות נימוסים לבן שיחה או במקרה שלנו לשותף שלך לדרך. איתות לפני מעבר נתיב בא להגיד "סלח לי ידידי, ברצוני לסור לנתיב הסמוך, לידיעתך והתחשבותך אודה..." וכו' וכו'.

המצב המצער בו נהגים רבים אינם מאותתים הוא מראה עגומה לתרבות קלוקלת ונורמות התנהגות של זלזלול בזולת, אותם אנשים שלא טורחים לאותת סביר להניח יהיו אותם בני שיחה חסרי נימוס או סתם טיפוסים בעלי מודעות חברתית וקשרים בין אישיים גבוליים (ע"ע נהגי מוניות).

אמנם יש מקרים בהם חלאות אדם מנצלים את האיתות, את הצהרת הכוונות שלי על מנת להתחיל מהלך חסימה זה או אחר, אבל מכיוון שבעיני אסרטיביות בנהיגה היא כורח בכבישי הארץ (אסרטיביות ולא אגרסיביות, נא לא לבלבל בין המושגים) ואני תמיד אבל תמיד נמצא צעד אחד לפניהם נדיר מאוד שאני נסוג מלהשלים את המהלך המתוכן (לרוב החכמולוג התורן פשוט מוצא עצמו בולם בחריפות ומתדרדר לשרשרת פעולות תמרון והתחמקות ונקלע באשמתו שלו מצב נהיגה שאותו לא הוא מכתיב)

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם
מורה הנהיגה שלי אמר לי בזמנו דבר פשוט מאוד לגבי איתות. המשמעות של איתות במעבר נתיבים, לפני פניה או אפילו הפעלת אורות מצוקה בעצירה רגעית כמוהם כמילות נימוסים לבן שיחה או במקרה שלנו לשותף שלך לדרך. איתות לפני מעבר נתיב בא להגיד "סלח לי ידידי, ברצוני לסור לנתיב הסמוך, לידיעתך והתחשבותך אודה..." וכו' וכו'.

המצב המצער בו נהגים רבים אינם מאותתים הוא מראה עגומה לתרבות קלוקלת ונורמות התנהגות של זלזלול בזולת, אותם אנשים שלא טורחים לאותת סביר להניח יהיו אותם בני שיחה חסרי נימוס או סתם טיפוסים בעלי מודעות חברתית וקשרים בין אישיים גבוליים (ע"ע נהגי מוניות).

אמנם יש מקרים בהם חלאות אדם מנצלים את האיתות, את הצהרת הכוונות שלי על מנת להתחיל מהלך חסימה זה או אחר, אבל מכיוון שבעיני אסרטיביות בנהיגה היא כורח בכבישי הארץ (אסרטיביות ולא אגרסיביות, נא לא לבלבל בין המושגים) ואני תמיד אבל תמיד נמצא צעד אחד לפניהם נדיר מאוד שאני נסוג מלהשלים את המהלך המתוכן (לרוב החכמולוג התורן פשוט מוצא עצמו בולם בחריפות ומתדרדר לשרשרת פעולות תמרון והתחמקות ונקלע באשמתו שלו מצב נהיגה שאותו לא הוא מכתיב)

:mm_yeah: , איתך לגמרי.

פורסם
רק שכחת - שאולי זה שבנתיב לידך עומד להאיץ או משהו, ואז???

(כאילו האיתות שלי ימנע ממנו ללחוץ על הגז יותר חזק) אל תדאג, זה הדבר הראשון שאני לוקח בחשבון. כשאני עם האופנוע זאת ממש לא בעיה כי יחסית אליי כולם עומדים במקום. אבל גם כשאני עם האוטו אני יודע להימנע מתאונות. בשביל זה לוקחים מרווח ביטחון בכל עקיפה.

• תוכן חדש...