Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לפני מס` ימים שאלתי בפורום שאלה לגבי תקלה ברכב מדגם גולף (נורית "תקלה במע' ניהול מנוע" שנדלקה ואי העלאת הילוך ברכב).

אחרי ששיגעתי את רובכם עם עניין התקלה ומה הסיבות לה הנה הסיבה לתקלה - חיישן ששבק והוחלף, ופה נפתרה הבעיה.

הבעיה האמיתית שלי עכשיו היא שאחרי נסיעת מבחן של מהנדס החברה במוסך הוא אמר שאמנם אינו רוצה לצאת בהצהרות אך לפי מה שהוא מרגיש בעת הנסיעה מצב הגיר ברכב אינו מבשר טובות. כדי לרענן את זיכרונכם מדובר בפולקסווגן גולף משנת 2001,מנוע שני ליטר אוטומטית שעברה קצת יותר ממאה אלף ק``מ.

הוא טוען שלעיתים בעת נסיעה הגיר ``בועט``...מה שמרגישים (גם אני הרגשתי זאת בעת הנסיעה) זה בעצם מעין מכה קטנה כשהגיר מעלה הילוך. אני יכול להסביר את התחושה בעזרת הקבלה לכך שבעת החלפת הילוך ברכב כלשהו בעל גיר ידני ממשיכים ללחוץ על דוושת הדלק ולא עוזבים אותה כמו שאמורים ובאותו הזמן מעלים הילוך.

המהנדס אמר שהוא לא רוצה להתחייב על כלום אבל אולי מחר ואולי בעוד שנה צפויות בעיות עם הגיר.

בקיצור שאלתי אליכם היא מה לעשות...

תראו אני מאוד אוהב את הרכב,והשקעתי בו לאחרונה הרבה כסף.גם בצמיגים חדשים,גם בטיפול ותיקונים והכל עלה כמה אלפים...

מצד שני אם הבחור אומר שהוא צופה בעיות עם הגיר מה עליי לפי דעתם לעשות?לקחת הכל בערבון מוגבל?או לנסות למכור את הרכב עכשיו כדי לא להגיע למצב שאני משלם המון המון כסף על החלפת גיר?

האם זה יהיה בכלל פייר למכור רכב לאדם בידעיה שאולי עוד שנה צפויות בעיות עם הגיר?

מכיוון שאתם אובייקטיבים שלא כמו החבר`ה במוסך המרכזי אני אשמח לשמוע את דעתכם לגבי העניין,זה באמת יעזור לי ולהתלבטויותי.

הבנתי משיטוט מהיר בפורום שהגיר הזה עושה צרות להרבה...אם מישהו מתמחה ומתמצא אשמח לשמוע עלהבעיות הנפוצות איתו ועל סדר גודל ועלויות כלליות של התיקונים.

תודה רבה

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום מרק

אפשר את המייל שלך בבקשה כדי לשאול כמה שאלות נוספות ולקבל קצת יותר פרטים על אופן הטיפול?

פורסם

סבבה אז אם כך...

קודם כל מה ה"טיפול" שהצעת לי כולל בדיוק?מה עלויותיו?ואיך הוא יכול בעצם לפתור לי את הבעיה שלפי מהנדס החברה עתידה לבוא ואיך הוא יכול להוות תחליף להחלפה או שיפוץ עתידי של גיר?

תראה התרשמתי שאתה מאוד בקיא בעניין אך אאלץ להיות קצת חצוף ולשאול אותך האם אתה בטוח שזה יפתור לי את הבעיה הלא קטנה הזו..(?) מפני שאני נמצא בדילמה לא קטנה.

הרכב עבר לפני שבוע וחצי טיפול גדול שכלל החלפה של יוניט חום,חיישן גיר כמו שאמרתי וטיפול שוטף.החשבון יצא 2700 ש"ח.

בנוסף הוחלפו ארבעה צמיגים שעלו לי 2000 ש"ח.את החשבון אפשר לעשות מהר ולהבין שהוצאתי כבר המון כסף והרכב אצלי 4 חודשים בסך הכל, ועכשיו הבשורה הזאת עם הגיר...אני לא בטוח שאני רוצה ויכול להוציא עוד איזה 8000 ש"ח על החלפת גיר.

לכן אני מאוד נוטה פשוט למכור את הרכב...

בגלל זה אני רוצה לדעת לעומק ובדיוק מה הטיפול שהצעת כולל והאם הוא יכול להועיל לי ולפתור בוודאות את הבעיה בגיר, או לפחות להחזיק אותו בחיים ובמצב סביר לעתיד. בנוסף האם הוא יפתור את בעיית ה"בעיטה" מהגיר? (הבנתי ממביני עניין שגיר בועט הוא גיר כמעט מת.....)

אז אשמח לקבל תשובות כי באמת שאני בדילמה ולא יודע כלל מה עליי לעשות, ואם המצב באמת לא מצדיק להמשיך ולהחזיק את הרכב אני יותר מאשמח לשמוע את האמת....

באמת תודה מראש, אני בטוח שתוכל לעזור לי בכל העניין....

פורסם

פנה למכון המתמחה בגיר אוטומטי ותקבל אינדיקציה ריאלית על מצבו. למיטב זכרוני חיפוש בפורום יביא אותך במהרה לאחד או יותר, עליהם ניתן לסמוך. גם בענין החלפת נוזל הגיר הייתי מתייעץ קודם, שכן יש כאלו הטוענים שהחלפת הנוזל, ודאי בקילומטראז' כשלך, היא שתחסל את הגיר.

פורסם

ידידי היקר,

ייתכן שהבעיה היא באחד מחמשת הסולונואידים המורכבים בפלטה ההידראולית והחלפה של הסולונואיד+שמן גיר+מסנן יכולה לפתור את הבעיה של הבעיטה.

ייתכן שהבעיה היא רק כיוונון של ההערכים במחשב הרכב.

יש להתחבר לסורק תקלות ולבדוק את הגיר.

התמונה שקיבלת מ'המהנדסים' היא תמונה שחורה מאוד ולא נכונה בשלב זה.

עלות של החלפת שמן גיר+סולונואיד תקול כ-1500 שקלים.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

פורסם

קודם כל תודה על העזרה מכולם.

כמו שאמרתי הרכב היה אתמול במוסך וחובר למחשב,אך האם יש בדיקת מחשב מעמיקה ופרטנית יותר לגיר בלבד?

המהנדס...אמר את מה שאמר על סמך נסיעת מבחן ברכב דרך אגב.

לבחור ששאל אני מאיזור ת"א וגם מגיע לחיפה, אבל שאלה קונקרטית לגבי מוסך רון - האם הוא מתמחה בגירים?

אניממש כבר חושש לעלות על הרכב...אני פשוט חושש להביא אותו למצב בו לאחר שאמשיך לנסוע בו אני אגרום לנזק אשר בגינו אצטרך להחיליף כבר את כל מע' הגיר ולא תיקון כזה או אחר.

זה דיי מקומם אותי כל העניין...עד היום החשבתי את קונצרן פולקסווגן ליצרן רכב אמין קצת יותר מכל היפניות וכד'... אבל לאט לאט מתחוור לי שהשם הדבק ברכבי פולקסווגן אינו בזכות אלא יותר בחסד...

תודה לכולם

פורסם

תגיד בבקשה אתה בה להשמיץ את הייצרן או לקבל עזרה ? צור קשר מחר בבוקר עם מוסך רון לצורך בדיקה מקיפה (כן הוא מומחה מספר 1 לרכבי VAG בארץ).

במידה וקיימת בעיה בגיר בדרך כלל ניתן לקבל קוד תקלה או ערכים לא תקינים כמו לחץ שמן או טמפ' שמן גבוהה מידי.

בתור התחלה מבלי להתחייב החלף שמן גיר+מסנן ובדיקה של מחליף החום (קולר שמן גיר).

בהצלחה.

פורסם

אל תמהר להילחץ.

התחל מביקור אצל מוסך רון, כפי שכתב מרק, שהוא גם מקצוען וגם חבר הפורום הזה ואם יהיה צורך במכון לגירים אוטמטיים תעדכן אותנו ותופנה גם למקומות טובים, קודם כל לאבחון. לא תיכף רצים ומתחילים לשפץ גיר אוטומטי, אלא הולכים מהקל אל הכבד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני ממש לא בא להשמיץ, אני מעריך את היצרן אבל פשוט מאוכזב.לא ציפיתי לכמות מאסיבית כזו של תקלות שמסתבר שהן כרוניות, ברכיבים כ"כ משמעותיים ברכב כגון חיישנים וגירים.

תשמע לאבא שלי יש פורד פוקוס של חברה והרכב משנת 2005 ועבר כבר 123 אלף ק"מ. ונשבע לך שהוא נוסע כמו ביום הראשון שהוא קיבל אותו ועד עכשיו אפס תקלות,באמת פשוט אפס.הגולף אצלי רק ארבעה חודשים,קניתי אותה עם 96 אלף ק"מ, וכבר הספיקה לעשות לא מעט צרות ולהיתקע פעמיים.אני מבין ויודע - לא קניתי רכב חדש כלל ואין לדעת מה הרכב עבר מבחינת אימוץ מנוע, התנהגות עם הגיר וכד' אבל הבעיה עם הגיר שמתגלה ככוללת להרבה מכוניות מאותו הדגם היא כשלעצמו עניין די מקומם ומאוד מאכז אתה לא חושב ככה?כי בנינו מאה אלף ק"מ לגיר זה לא יותר מידי.

אני מאוד אוהב את הרכב ולכן כ"כ מתלבט מה לעשות.אני באמת מקווה שמה שאמרת הוא פחות או יותר נכון להתיקון יעלה "רק" 1500 ש"ח ולא יעלה לי בהחלפת גיר.

פורסם

ההצעה שלי כזו.

מחר בבוקר כנראה אני קופץ למוסך רון בסביבות השעה 9:00 בו נקבע שם.

צור קשר עם רון לפני שאתה מגיע.

פורסם

אחי תודה רבה אבל הבעיה היא שאני בת"א אמנם אצל חברה שלי אבל עם הפוקוס של אבא (נו דלקן מה אפשר לעשות)

אני מצטער...יותר בשבילי, אבל יהיה נוח לך לקבוע אולי בשבוע הבא שם אני אגיע לת"א עם האוטו במיוחד (מקווה להגיע....)?

יש לי עוד שאלה קטנה, יש אולי איזה תוסף מומלץ לשמן גיר שבינתיים אפרי להוסיף ובאמת יכול לסיעע להארכת חיי הגיר ולשיפור פעולתו?

כמה עולה בדיקה לגיר במוסך רון?

תודה רבה ואם יהיה לך נוח להיפגש אני באמת אשמח

פורסם

1. בדיקה+ייעוץ חינם אין כסף.

2. חל איסור מוחלט להוסיף תוספים לשמן הגיר.

שבוע הבא אני במילואים אבל אני אוכל לייעץ לך דרך הפורום.

להתראות

• תוכן חדש...