Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6764 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסיון עם רכב בדיוק אותו הדבר אני יכול לומר לך שאיפוס ערכים לא יעזור

זה לא סוד שבסביבות 80-100 אלף הגיר חייב שיפוץ

אצלי ב103 אלף הרגשתי בעיתות בדיוק כמו שאתה מתאר

ולא היה מנוס משיפוץ הגיר רק קח בחשבון שני דברים:

1 במוסך המורשה שיפוץ כזה עולה 13 אלף ש"ח אך ניתן לשפץ בהרבה פחות כמוני

2 הגורם העיקרי לבלאי מוגבר של הגיר הוא החום הנוצר בתוכו (לא מתאים לאקלים שלנו)

לכן מומלץ להחליף את קולר המים הידוע לשימצה- (בד"כ נפרץ ומי הקרור מתמלאים בשמן גיר) בקולר אויר

אם תרצה יותר פרטים אשמח לעזור לך

אבי

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מזמן עשינו לימוד דוושה לרכב דומה עם בעיה דומה, והבעיה נפתרה.

שמע למרק, קפוץ לרון, וחזור לפורום לספר על הפתרון.

פורסם

קיבלת תשובה מספי שהינו בעל מכון לשיפוץ תיבות אוטומטיות ומכיר יותר טוב ממני את הבעיות האלה.

במידה ותזדקק לשיפוץ התיבה אני ממליץ לך לגשת לספי, תוכל למצוא את פרטיו בפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה רבה - נהיה "בקשר" בפורום.

לספי - מזתומרת לימוד דוושה...?האם עליי לנהוג ברכב כרגיל עד שיקרה שישבוק?שאלתי פה הרבה שאלוחת אך אני לא מבין דבר בסיסי,מה זאת אומרת על הגיר או יותר נכון מה תקול בו כאשר הוא בועט?אם אסע ואסע בו מה אמור לקרות?פשוט להיתקע וזהו?

ובקשר למה שחבר הפורום BIK אמר,שעלות שיפוץ היא 13 אלף ש"ח, אז מדוע במקרה אחד יש לבצע שיפוץ ובמקרה אחר "לימוד דוושה" כמו שאמרת?

אני מצטער על כל השאלות פשוט אני לא מבין כ"כ איפה אני עומד מבחינת מצב הגיר וכמה עוד אפשר למומלץ לנסוע ברכב וכד'.

תודה תודה מכל הלב

פורסם

ידידי היקר

לשאלתך לימוד דוושה מאפשר לרכב "ללמוד" את הרגלי הנהיגה של הנהג

לגיר הזה יש מס' תוכניות אבל בסופו של דבר אם הרכב ממה שאני מבין כבר ביקר במוסך

והוחלף חיישן ועדיין יש קוד תקלה זה אומר שהגיר לא בסדר וד"א יש גם מצב שהמוח של הגיר לא מתפקד כמו שצריך הגיר בועט ולא נדלקת נורת תקלה!

כשראיתי את החלקים של הגיר איך שפורק הייתי בהלם ,חלקים ממש נטחנו בפנים לדעתי לא תעזור לך החלפת שמן

אם זה היה עולה 200 ש"ח הייתי אומר לך על זה \

לא סתם בכל מקום שמתקנים תיבות אוטומטיות אתה רואה הרבה פאסט גולף ובורה זאת הבעיה ברכבם האלה

אם אתה מעוניין אני יכול להפנות אותך לבחור מקצועי וישר

פורסם

שלום לך

הרכב ביקר במוסך לאחר שנדלקה לי נורית אזהרה על תקלה במע' ניהול מנוע והרכב ננעל על הילוך שני ולא עלה הילוך.

לאחר החלפת החיישן נעלמה הונורית ואיתה קוד התקלה והרכב נוסע כרגיל.

הבעיה שהעלתי פה היא לפי מה שאמר מהנדס החברה על סמך נסיעת מבחן.הוא אמר שאינו רוצה להתחייב על זמנים אך אולי מחר ואולי בעוד שנה הגיר יעשה בעיות...

הבאתי לכן כמה וכמה שאלות כדי לקבל מושג כללי על התקלה,מה לעשות וכיצד לנהוג והאם אפשר להקדים תרופה למכה בענייו הזה...

הבנתי שבעיה זו נפוצה ברכב וכמו שאמרת 13 אלף לשיפוץ...זה לא הולך ברגל ולכן אני נמצא בדילמות רציניות פשוט למכור את הרכב למרות האהבה שלי אליו ועצם העובדה שהוא אצלי רק ארבעה חודשים.

אבל אני קצת מבולבל כי מצד אחד אתה אומר 13 אלף לשיפוץ,מצד שני אומרים קולר,מצד שלישי לימוד דוושה...ואני חס וחלילה לא מזלזל!!!!! פשוט כדי לעשות סדר בדברים א י אבקר במוסך בימים הקרובים,ייתכן ובמוסך רון, בכדי לעמוד על התקלה ולדעת מה אני עושה הלאה כי אם העניין מצריך שיפוץ גיר בכזאת עלות ממש אין לי עניין בכך, ואני גם חש שזה ממש לא פייר לגבי ובכלל כי אם קונצרן כמו פולקסווגן מייצר רכבים שאמנם משומשים אך עם כל הכבוד עברו רק 100K ומצריכים טיפול כמו רכב בן 30 שנה אני לא רוצה להיות בעסק...

עד עכשיו כבר הוצאי כמעט 3000 ש"ח על תיקונים ועוד 2000 על צמיגים, והיד עוד נטויה (ייתכן וצריך להחליף Coil אין לי כ"כ מושג מה זה אבל....)הרכב הספיק להיתקע פעמיים וביקר כמה פעמים במוסך...

אז כמו שאמרתי כרגע הרכב בועט לעיתים,ואני רוצה אולי לתקן אותו עד גבול מסויים ובמידה וזה יבטיח לי לזה יפתור איתו את הבעיות שעלולות להתעורר אם אני אצליח "לתפוס" את הבעיה מוקדם ויהיה לי גם מזל עם הגיר....

תודה ומקווה שהבהרתי כמו שצריך את מצב העניינים.אם יש לך עוד משהו להוסיף ולהאיר אני יותר מאשמח.

אם לא תודה לכולם,תודה רבה.בין אם אבקר במוסך רון או לא אדאג לעדכן אתכם במצב העניינים.

פורסם

שלום לכולם ובייחוד למי שסייע לי בפעם שעברה.

אני מתנצל מראש שהטעתי אתכם לגבי ה"בעיטה" ברכבי.אני ממש לא הבנתי נכון את המהנדס שם או מה שהוא לא יהיה.הבעיה אינה גיר שבועט בזמן נסיעה.

אז שוב,הרכב הוא גולף שנת 2001 שעבר 101 אלף ק"מ בעל גיר אוטומטי ולאחר החלפת חיישן בגיר בעקבות אי העלאת הילוך ברכב.

המהנדס במוסך המורשה אמר שהגיר בועט.אני הבנתי ממנו שהגיר בועט בזמן נסיעה,והטרדתי אתכם לגבי זה בפורום אבל מסתבר שלפיו הגיר בועט רק כאשר מניעים את הרכב וישר משלבים ל-"D" ולא תוך כדי נסיעה.זה אכן מורגש מאוד וכאשר הרכב קר ומניעים אותו ומייד מכניסים להילוך, מורגשת בעיטה די חזקה והרכב כביכול "מזנק" קדימה בצורה ממש לא בריאה...

אבל כאשר מחכים כמה וכמה שניות לאחר ההתנעה ונותנים לסל"ד לרדת אל מתחת ל-1000 הרכב כבר אינו בועט כמעט, או שבועט בצורה הגיונית נקרא לזה.כמו כן הוא לא בועט למשל כאשר המנוע כבר בטמפ' עבודה,ונגיד מכבים אותו ומניעים שוב ומשלבים להילוך.אני חייב לציין שהדבר קורה באותה מידה כשאר משלבים להילוך אחורי.במוסך המהנדס רצה לבדוק שמן גיר אבל לא יכלתי להישאר שם ולכן אני אחזור לשם בקרב אבל לפני רציתי (שוב) לברר איתכם קודם לכן מה יכולה להיות הבעיה פה...תושבת גיר?שמן גיר?

אני חייב לציין עוד כי לאחר בדיקה נוספת במחשב הוא אינו מצביע על בעיה בגיר.

רציתי גם לשאול אם אפשר מבחינתכם להעלות לפה את פלט המחשב ממוסך החברה לגבי כל התקלות שהוא איתר ותוכלו לסייע לי באובייקטיביות לגבי התקלות המהותיות ודרך הטיפול בהן. אני יודע ממנו שהבעיה הרצינית שם היא חיישן או מד זרימת אוויר תקול שגורם לתערובת עשירה בדלק וצריכה מוגברת שלו.

נ.ב - כמו שרבים מכם טענו בפורום,שלרכבי פולקסווגן מהשנים הנ"ל בעיה סדרתית נקרא לזה ככה עם הגיר האוטומטי,העלתי את הטענות האלה בפני המהנדס בחברה (בצורה חברית ומתעניינת כמובן) והוא הכחיש אותן בכל תוקף ואמר שאם הייתה לרכבים האלה בעיתיות עם הגיר הוא לא היה ממליץ לכל קרוביו ולמשפחתו לרכוש רכבי פולקסווגן....כמובן שאני לוקח את דבריו בערבון מוגבל.

אז שוב תודה רבה לכולכם.

נ.ב -

פורסם

ל HaimO היקר שלום רב, אני בעל פאסט ב15 שנה האחרונות.

דבר ראשון שאני יכול ללמד אותך, זה לקחת כל מה שהיבואן או רשת מוסכיו אומרים לך בערבון מוגבל!

(אני אומר לך את זה בעדינות, בגלל שאני מפחד שהליצנים האלה יביאו אותי לבית משפט על הוצאת דיבה.)

אני נוסע עם גיר "שבועט" בגלל שיפוץ לקוי שלהם, כבר משהו כמו 100K ותאמין לי שהגיר אצלי אוכל חיים קשים.

נוזל ATF יכול אולי לשנות לך את ההרגשה של הבעיטה, אך אתה יכול לנסוע עם "הבעיטה" עוד עשרות אלפי ק"מ לפחות.

דבר נוסף בקשר "למהנדסים שלהם".. אני לא מכיר את "המהנדסים שלהם".. בקיצור אתה נראה לי תמים, אתה יכול לישון בשקט אל תקנה כל מה שהם אומרים לך.

ד.א אם באמת יש לך את פלט המחשב תעלה אותו פה לפורום, למרק יש כספת שלמה של כל השטויות האלה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

בלשון עדינה כמו שקודמי כתב אני לא מכיר מהנדסים בצ'מפיון (אולי הם מסתתרים ממני) אבל עדיף להקשיב לחכמי הפורום. קרא בפורום ותראה כמה שטויות חכמי צ'מפיון והמכונאים שלהם לפעמים אומרים או מסבירים ללקוחות שלהם.

גם אני שהייתי צעיר הייתי מקשיב לדבריי המכונאים כתורה מסיני ומעביר את המידע הזה הלאה ולצערי רובו לא היה נכון במחשבה לאחור.

איזה כייף לי :)

פורסם

בעל הרכב שלום ,

לא השקעת כמעט כלום על כן איני מבין על מה אתה מתלונן.

2000 ש"ח צמיגים היית משקיע בכל רכב (ואם החלפת בחברה בטח דחפו לך צמיגים של 1000 שקל במחיר מופקע),

בנוסף טיפול גדול כמו שעשית היה עולה לא מעט כסף גם במקומות אחרים.

שאר הכסף הינו מחיר הגיוני לתשלום במוסך מורשה יבואן על הטיפולים והתיקונים שבוצעו.

כשתצבור נסיון כבעל VW, תבין שיש דברים שעדיף שלא לבצע במוסך המורשה ), ותגבש לעצמך מקומות המתמחים ברכבים אלו ואשר יכולים לתת מענה במחיר סביר לכל בעיה.

אני למשל, השקעתי הרבה יותר כסף ממך רק על תחזוקה מונעת והחלפת חלקים תקינים בצורה יזומה ויישור קו תוך שימוש במיטב החלקים המקוריים (וכמובן גם החלפתי צמיגים)

אתה צריך להבין שרכב זוהי לא השקעה כלכלית, ורכב משומש דורש השקעה.

מעניין היכן תהיה הפוקוס של אביך כשתהיה בגילה של הגולף...

יצא לי להיות נוכח במוסך רון כשנכנסו אנשים עם בעיות דומות , והתרשמתי שהמלצתו הגורפת היא התקנת קולר מוגדל לגיר

במקום הקולר הקטנצ'יק שבא במקור (יצא לי לראות אותו)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

היי לכולם והיי מרק,איך היה במילואים?:-)

מרק אני אשמח לקבל את המייל שלך...כדי שאוכל לשלוח לך את הקבצים,אני לא מצליח להעלות אותם לאתר ואולי אתה תוכל

תודה

פורסם

אייל שלום

אני לא מתלונן ואם זה "נשמע" ככה אז אני לא.ברור שמהיום שרוכשים רכב רק מפסידים כסף אם ננסח זאת ככה.אבל רציתי לדעת אם מחכה לי בעיה רצינית שמצריכה טיפול באלפי ואלפי שקלים ואם כן,אני מצטער אבל אני לא מעוניין ואני חושב שזו מחשבה יותר מהגיונית.

הבעיה שתוארה אמנם אינה רלוונטית כרגע אבל באופן כללי ציינתי שזה לא הוגן מבחינת היצרן להעלות רכבים על הכביש שבחלק לא קטן מהם הגיר עושה בעיות רציניות אחרי לא המון ק"מ.בייחוד לא לחברה כמו פולקסווגן.סיירתי בפורום וגיליתי שהרבה אנשים העלו בעיות בגיר ברכבים כמו פאסאט וגולף.ברור לי שרכב משומש מצריך טיפול גדול בהרבה מחדש ולא ציפיתי לדבר אחר.אבל תסכים איתי שהבעיה בגיר שמצטיירת כבעיה סדרתית לא הוגנת והיא לא כמו הבעיה שלהם בחלונות החשמליים למשל שאמנם גם,אינה הוגנת מייצרן מכובד כזה,שמוכר רכבים במחירים קצת מעל הממוצע,אבל סבילה (ואף אם אני זוכר הוכרה לבסוף ככשל בתכנון).

בכל זאת להחליף גיר בחלק מהמקרים אחרי 100K זה קצת לא פייר בלשון המעטה.

בקשר לפוקוס,אז א' כמו שאמרתי היא עברה 125 אלף ק"מ כבר לייתר דיוק ועדיין נוסעת כמו חדשה מכל הבחינות,ולמען האמת,יותר מהנה לנהיגה מהגולף שלי.כה שאני אוהב אותה הפוקוס בהרבה יותר מהנה לנהיגה.ב' לא איכפת לי היכן הפוקוס תהיה עוד מעט או בעתיד הרחוק כי היא רכב של חברה וגם אם יילך לה הגיר לא איכפת לי כי לא יעלה לי גרוש להחליפו,מה גם שהם יבואו לקחת אותה וגם יחזירו אותה עד לחניה בבית...:-) אבל בכל מקרה וטפו טפו טפו היא מגלה אמינות בלתי רגילה.

• תוכן חדש...