Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הגיע הזמן וצריך לעשות לרכב טיפול 130000.

מדובר ברובר 620TI מנוע 2000 שנת 99.

הייתי בכמה מוסכים זה יעשה לי ב500 זה ב400. בקיצור לא סומך על אף אחד. ורוצה לעשות את הטיפול הזה לבד.

ללמוד פעם אחת וככה לעשות תמיד לבד. אחרי הכל מי יטפל ברכב באהבה אם לא הבעלים שלו?

בכל מקרה היום קניתי את רוב החלקים לפי הספר.

פילטר שמן.

שמן מנוע 10-40 חצי סינטטי של וולווליין.( 5 ליטר). האם זה יספיק?

טבעת לפקק שמן מלמטה.

פלאגים לפי הספר (יצא שזה פלאגים של הונדה אקורד).

בפילטר אוויר אין צורך מיכוון שיש לי פילטר פתוח חדש.

לגבי פילטר דלק. הוא לא ידע מה לתת לי אז הוא נתן לי פילטר דלק של אקורד גם. אמר לי לבדוק או זה לא אותו דבר יחליפו לי.

כל הסיפור יצא לי 300 שקלים.

אוקיי עכשיו כמה שאלות לפני שאני מתחיל בעבודה.

האם צריך כלים מיוחדים לעשות את הטיפול. אני מדבר יותר על הפילטר שמן שהוא מוברג בסיבוב. (בכדי לפרק אותו).

מה עושים קודם? קודם שמן ופילטר שמן ואחר כך פלאגים?

האם צריך לשמן את הפילטר שמן לפני שאני מבריג אותו?

אני אמשח אם לשמוע תגובות...

אולי עוד משהו שאני צריך לדעת לפני הטיפול.

תודה יום טוב.

ROVER=~~

פורסם

ההמלצה הראשונה שלי אליך (בתור אחד שעושה את כל הטיפולים לרכב לבד) היא את הפעם הראשונה לעשות עם בעל מקצוע / משיהו שכבר עשה טיפול או שתיים.

לא כי אתה לא יכול אלא פשוט כדי למנוע לך עצבים וכסף אם תעשה נזק בגלל חוסר ניסיון או ידע.

לשאלותיך :

האם צריך כלים מיוחדים לעשות את הטיפול. אני מדבר יותר על הפילטר שמן שהוא מוברג בסיבוב. (בכדי לפרק אותו). יש מפתח פילטר שניתן לקנות בכמה עשרות שקלים בחניות לציוד מוסכים.

מה עושים קודם? קודם שמן ופילטר שמן ואחר כך פלאגים? אין חשיבות רק לחכות שהמנוע ייתקרר קודם

האם צריך לשמן את הפילטר שמן לפני שאני מבריג אותו? כן יש לשמן את גומיית האטימה של הפילטר בשמן החדש

לגבי החלפת השמן יש קודם לרוקן את אגן השמן,לסגור את הפקק ואז להחליף את הפילטר.

בהצלחה

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני מאוד ממליץ לא לעשות טיפול בפעם הראשונה בלי שיש מישהוא שמלווה אותך שיודע מה הוא עושה.

פוטנציאל הנזק שאתה עלול לעשות גדול עשרות מונים על ה 100 ש"ח שאתה חוסך כאן.

בכל מקרה:

1.הרם את חזית הרכב על בוקים (בוקים, לא בלוקים) שיורם בצורה נוחה ובטוחה!

2. הכן כלי בעל נפח של כ 5 ליטר לניקוז השמן.

3.פתח את בורג ניקוז השמן בעזרת הבוקסה המתאימה.

4. פתיחת פילטר השמן נעשית ע"י כלי מיוחד. פתח אותה ע"י סיבוב כנגד סיבוב השעון.

5. לאחר סיום נזילת השמן, החזר את בורג ניקוז השמן עם השייבה החדשה.

6. התקן את פילטר השמן החדש. יש למרוח מעט שמן על הגומיה בהיקף הפילטר ולהדק אך ורק ביד ולא בעזרת כלי כל שהוא!

7.החלפת הפלאגים נעשית ע"י הורדת כבל המתח ממנו ובעזרת בוקסה יעודית לפתיחת פלאגים.

פתח אחד בכל פעם והחזר אליו מיד את הכבל שלו בכדי שלא יתערבבו לך כבלי ההצתה.

גם כאן, הפלאגים צריכים להסגר בעדינות, יש נתון מומנט לסגירה שלו אבל יש לך מאיפה להביא ידית מומנט?

8. פילטר דלק- לא יודע איפה הוא ב 620 , מישהוא אחר ייעץ פה.

יש לנקז את מערכת הדלק לפני פתיחת הניפלים של הפילטר אחרת ישפך לך שם הרבה דלק. בכל מקרה, יש לפילטר 2 ניפלים בכל צד, יש לפתוח אותם בעזרת מפתח פתוח בגודל המתאים ולהחליף את הפילטר, קח בחשבון ושים לב טוב שלפילטר יש כיוון זרימה וצריך להתקין אותו באותו כיוון.

הפלאגים לא "יצאו" כמו של אקורד. ה 620 מבוססת על האקורד.

דבר נוסף שלדעתי אתה מפספס כשאתה עושה את הטיפול לבד, מכונאי טוב יכול ללמוד הרבה על מצב המנוע על פי מצב השמן המשומש ועפ"י הפלאגים.

בכל מקרה, עם רשימת הכלים שקיבלת כאן, ועם הבדל של 100 ש"ח בין עלות הטיפול לעלות החלקים, לא הייתי חושב פעמיים ורץ למוסך.

אתה יכול לנצל את ההזדמנות ולעמוד כל הזמן ליד המכונאי וללמוד מהתבוננות איך עושים את זה.

מילה אחרונה, למנוע טורבו אני הייתי הולך על שמן סינטטי לחלוטין ומאיכות גבוהה. LM סגול למשל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו שרשמו קודמיי עלייך להצטרף בפעם הראשונה לבעל מקצוע. גם להעלות את הרכב על בוקים ולפתוח את פקק ריקון השמן ולסגור במומנט הנכון צריך לדעת.

אני ממליץ לך להצטייד בספרות ייצרן המפרטת את כול הטיפולים הנדרשים ואיך לפרק/להרכיב חלקים שונים ברכב.

לדוגמא לשאלה 'האם 5 ליטר יספיקו' ? מידע בסיסי שתוכל למצוא בספרות.

דוגמא לספרות עבור רובר משנת 95

בהצלחה

1380-00.PDF

1380-04E.PDF

איזה כייף לי :)

פורסם

יתכן והוא קיבל הצעה של 400 ש"ח אבל איכות השמן הפילטרים לא ידועים ובגלל זה העלות יחסית זולה.

הצעתי היא תקנה את החלקים (עדיף מקורי) וגש לתחנת סיכה ושלם על עבודה בלבד וכך גם תלמד לפעם הבאה.

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם
אחרי הכל מי יטפל ברכב באהבה אם לא הבעלים שלו?

מוסכניק הגון, שגם יודע מה הוא עושה.

אני פשוט עומד כל הטיפול ליד המכונאי שלי, הוא מסביר לי בדיוק מה הוא עושה.

אני גם לומד, וגם נהנה. וגם לא חוסך 100 שקל :wink:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
מוסכניק הגון, שגם יודע מה הוא עושה.

אני פשוט עומד כל הטיפול ליד המכונאי שלי, הוא מסביר לי בדיוק מה הוא עושה.

אני גם לומד, וגם נהנה. וגם לא חוסך 100 שקל :wink:

אתה צודק, וטועה ... אתה רק מרויח, ויותר .

כמו שרשמתה, בטיפולים ראשונים - רק במוסך . ורצוי מוסך טוב .

הוצאת חוטי ההצתה, במשיכה לא נכונה - נזק כ 400 ש"ח .

הידוק לא נכון, של פילטר שמן - נזילה, ואפשרות לנזק למנוע .

האם ידוע היכן בורג ריקון השמן - העלאה והורדת הרכב - סיכון לא כדאי, וכו'

( באותה הזדמנות - החלף נוזל קירור, אם צריך )

גש למוסך - למד בכייף שיעור בטיפול ברכב, העלות כ 150 ש"ח .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התגובות המהירות.

איני יודע איזה רכיבים היה מחליף לי בעל המקוצע שנתן לי הצעה של 400 שקל.

כמו שרשמתי למעלה.

אני לא סומך על אף אחד. וזה על סמך שנים של מעבר מבעל מקצוע לשני.

החלטתי לגשת למוסך עם כל הרכיבים שקניתי ולתת לו לעשות לי את הטיפול. וכמובן לשבת לו על הראש לראות וללמוד בדיוק איך הטיפול נעשה.

ושאלה אחרונה.

האם השמן 10 40 חצי סינטטי שקניתי טוב? (וולוולין).

תודה ויום טוב.

ROVER=~~

פורסם

חוץ מהעובדה שהוא שם חצי סינטטי, ולא סינטטי מלא. :?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לחבר

פנה למוסך מייקל מומחה לרובר ,עם כל החלקים ,תוכל לשלם עבור העבודה בלבד, וגם ללמוד תוך כדי התבוננות על בעל מקצוע המכיר את הרכב ספציפית

0547861007 רח בן אביגדור בתל אביב

יגאל

פורסם
חוץ מהעובדה שהוא שם חצי סינטטי, ולא סינטטי מלא. :?

לאדון שוקו - מאדון שוקו אחר... אני אוהב שוקו חם, אחרים אוהבים, שוקו קר .

הוראות יצרן השוקו אומרות - אפשר להכין גם קר, וגם חם .

כנ"ל הוראות היצרן, לגבי הרכב הנ"ל - אפשר חצי סינטטי, ואפשר מלא .

עכשיו, אני הולך להכין לי שוקו - פתאום בא לי ...

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נכון, אפשר להכין שוקו עם הרבה מים ומעט חלב, אבל בשביל שוקו מוגדש, עדיף חלב מלא.

פורסם
נכון, אפשר להכין שוקו עם הרבה מים ומעט חלב, אבל בשביל שוקו מוגדש, עדיף חלב מלא.

טוב, עכשיו אני הולך להכין.. שוקו מוקצף - זה גם טעים ( אבל יותר השקעה )

בגדול אתה צודק - אבל אם היצרן אישר להשתמש, גם בחצי - אז אפשר .

מה עוד שה " וולוולין " אם אני לא טועה. קשה להשגה במלא - ובסך הכול הוא שמן, מאוד מומלץ .

אז, לחיי עוד כוס שוקו חם.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם עדיף מלא אז אין לי בעיה להחליף אותו במידה ויש שם.

לפי הוראות יצרן חצי סינטטי או מלא? כי אני מחפש את מה שיותר בריא לרכב אין לי בעיה להוסיף כמה שקלים במידה וצריך.

מה אתם אומרים?

ROVER=~~

• תוכן חדש...