Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Iphone - כדאי?

FunkyP
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

BLACK JOKER,

אמנם המרחק הטכנולוגי בין הונג קונג לישראל אכן עצום,אבל כמו שניתן לייבא אייפוד,ניתן לייבא בלאקברי וכדומה.

האייפון מתיימר להיות מעיין PDA דוגמת המכשירים מהחברות שציינתי,הבעייה העיקרית שלו היא שכל מה שהוא עושה,הם עושים, לרוב הם גם עושים את זה טוב יותר.

עבור מי שמחפש את ה"שיק" ומכשיר מגניב שאפשר "לשתות ממנו בירה" או "לאכול ממנו פופקורן" אז הוא מתאים מעולה, כי בבסיס שלו הוא בהחלט מכשיר מדליק לאללה.

אבל,עבור מי שמחפש את הפונקציונליות שלו נטו,הוא נחות משמעותית ביחס למכשירים המתחרים.

אני אישית משתמש במכשיר HTC,כי חשוב לי האופצייה של יישומי אופיס שיש בו,אני מנהל רשימות סטוק והזמנות של לקוחות, שומר קבצים של ניהול חשבונות וגביית תשלומים,ובקטע הזה,המכשירים שציינתי לוקחים את האייפון BY FAR.....

זה שלך אישית נמאס מרינגטונים או מצילום וידאו בסלולרי זה לא אומר שעדיין,מבחינה טכנולוגית,המכשיר הזה נחות ביחס למכשירים הרבה יותר ישנים ממנו.

אפרופו נושא ה-MP3 של המכשיר, יש לא מעט בעיות תאימות עם תוכנות ה-I-TUNES, מהסיבה שהמכשירים הפרוצים דורשים תוכנה מגירסה מסויימת,ומנסיון אישי,לא תמיד המכשיר מתקשר עם הגירסה הרצויה,והבעייה היא ששימוש בגירסה אחרת פשוט עשוייה לנעול את המכשיר.

שורה תחתונה,אם אתה רוצה לשכנע את עצמך שאייפון רולז,אחלה,זה באמת מכשיר חביב בתור גימיק,אם חשובים לך היישומים ה"מנהלתיים", יש בשוק אופציות הרבה יותר טובות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
BLACK JOKER,

שורה תחתונה,אם אתה רוצה לשכנע את עצמך שאייפון רולז,אחלה,זה באמת מכשיר חביב בתור גימיק,אם חשובים לך היישומים ה"מנהלתיים", יש בשוק אופציות הרבה יותר טובות.

זה נאמר בציניות, רבאק !:lol:

בכל מקרה, מאז שכתבתי את ההודעה, הספקתי כבר לקרוא על החסרונות של המכשיר ואכן יש לו, כרגע, יותר מדי חסרונות.

פורסם

בתור בעלים של אייפון אני ימליץ למי שלא מבין בנושא שיפסיק לקשקש.

האייפון הוא גימיק נכון - הוא לא מביא שום קדמה טכנולוגית אמיתית למכשירים (GPS, 200 מגה פיקסל מצלמה ושאר ירקות)

מה שכן, הטלפון מריץ Mac OS-X מלא (מערכת הפעלה מבוססת לינוקס) ככה שהוא יציב משמעותית מכל סימביאן שתקדמו כאן ועל כך אין ויכוח!, בוא נשווה את הN95 ? המכשיר מתרסק בערך כל 5 דק', הGPS באמת תכונה מרשימה אבל גם היא מתרסקת.

המצלמה - בהחלט מרשימה ומביאה יכולות חדשות יחסית לטלפונים בארץ ווווובזה נגמרו הגימיקים.

ובוא לא נכניס את הממשק לעניין, בתור מישהו ששונא מגעי נגיעה אף על פי שהתעסקתי עם PDAים כבר הרבה בעבר התרשמתי מאוד מהמסך של האייפון (עובד על חום לדעתי?) המקלדת דורשת התרגלות שום דבר שכמה אסאמאסים לא יכולים לסדר.

בקשר לצלצולים ולMP3ים אתה קצת דוחף פה עניינים לא קשורים, באמת סליחה שאפל שומרת על זכויות יוצרים וכן לקחת שיר של אמן ולהפוך אותו לצלצול שלך בלי לקנות אותו היא עבירה על החוק - אמנם זה ליפיי נפש אבל אין לי שום בעייה בלקנות צלצול ולתמוך באמנים שאני אוהב.

אה ו..כן אם אני קם מחר בבוקר ומחליט שאני צריך תוכנה שתעשה ככה וככה אני יכול לשבת ולכתוב לו אחת, ולא לשלם איזה 200 דולר לתוכנה סימביאנית שתעשה לי את זה (כמובן כל זה בהנחה של קיימת תוכנה כזו מתוך כמה אלפי תוכנות שכבר הספיקו לכתוב למכשיר).

בוא לא נכניס את עניין המחיר למשוואה - היום אייפון יעלה לך להגר אותו ארצה כ2000 שקל לאחר מיסים ושאר קשקושים, עוד שירותי פתיחה (נגיד שאין לך מושג איך עושים את זה ואתה צריך עזרה מקצועית) עוד 240 ש"ח. סה"כ 2250. N95? 4500 שקל ושלא נדבר על ההתחייבות האסטרונומית בבקשה למיליארד שקל בחודש שיחות + חבילת דור שלישי + חבילת GPS + חבילת ניקנוק בישבן.

לסיכום אני יגיד דבר כזה, אמנם המכשיר לא מציג פונקציות מטורפות כמו הN95 שנראה כמו עוד נסיון עלוב לשלב כל כך הרבה מכשירים לתוך אחד אבל אפל פגעו בול וייצרו מכשיר אלגנטי, בעל ממשק לא פחות ממדהים ליום יום ובתור גאדג'ט קטן במחיר שלו הוא משתלם מאוד.

אבי.

פורסם

אבי,

זה נכון ונחמד שהאייפון מצוייד בממשק יפה ואיכותי,ויכול להיות שיותר יציב אפילו ממשק ה-WINDOWS MOBILE, אבל שורה תחתונה,עבור מי שמשתמש במכשיר הסלולר לצורכי עבודה ביישומי OFFICE וכדומה,האייפון פשוט לא נוח לחלוטין לעבודה, ומכשירי ה-PDA שציינתי עושים את הדברים האלה טוב ממנו בצורה משמעותית.

באמת יפה שאפל החליטה להיות יפת הנפש ששומרת על זכויות היצרנים,לצרכן הקטן זה מעניין את הת*ת,הוא רוצה מכשיר פונקציונלי,ולא בכסף.

זה שאתה יכול לקום בבוקר ולכתוב תוכנה לאייפון זה נחמד ויפה,זה שהצרכן הממוצע לא יודע בכלל מה זה לכתוב תוכנה,זה משהו אחר לגמרי,הוא מחפש מכשיר שיכלול בתוכו את התוכנה,לא מכשיר שהוא רק נפח איחסון לתוכנות שהוא אמור לכתוב לו.

אם אתה מדבר על ייבוא ארצה,אז למה אתה משווה ייבוא ארצה של אייפון אבל מתייחס לרכישה של N95 בארץ ?

הרי אתה יודע שלייבא N95 ייצא יותר זול מלייבא אייפון (פה בהונג קונג ה-N95 עולה חצי מאייפון),לא חוכמה להשוות מחיר ייבוא לעומת מחיר בארץ.

הסיכום האמיתי הוא שאפל יצרו מכשיר שהוא סמל סטטוס אלגנטי,עם ממשק יפהפה והמון גימיקים, בפועל,כל מכשיר PDA אחר כמעט תמיד יהיה יותר טוב ממנו (שוב,מנסיון של לא מעט חברים שבהשפעת הפוזה ויתר כסף קנו את האייפון,כי אנחנו גם בענף שמחייב סמלי סטטוס,אבל מהר מאוד חזרו ל-PDA הישן שלהם).

פורסם

עידן הוויכוח הזה יכול להמשך הלאה והלאה.. בסופו של דבר המכשיר הזה פונה אל קהל ייעד מסויים ולדעתי הוא משיג ברמה הרבה מעבר למספקת את הדרישה שלו.

אני לא יודע בדיוק על איזה חברות אתה מדבר ועל סמלי סטטוס אני מכיר לא מעט אנשי עסקים בארץ שמופיעים ברשימת 100 האנשים העשירים בישראל (עפי הון מוערך) ואין להם שום בעייה לקום בבוקר וללכת לעבודה עם פיג'מה (בצחוק כמובן אבל הכוונה הייתה לטי שירט ומכנס ג'ינס). גם הנושא שעבר שדיברתם על טלפונים בעשרות\מאות אלפי דולרים די קומם אותי בקשר לכל הסמלי סטטוס האלה.. שוב אפשר להוכיח על דרך הניגוד שעל כל אדם עשיר שמנסה להקצין את העושר שלו ישנם לפחות אותה כמות של אנשים עשירים שמנסים להצניע את היותם בעלי הון גדול.

מה שמוביל להבנה שצריך לשים דברים בפורפורציות, אותי לא מעניין אם הבן אדם שאני הולך לחתום איתו עסקה הוא בעלים של טלפון כזה או אחר בסופו של יום ישנם פרמטרים הרבה יותר מציאותיים ומקובלים כדי לקבוע האם הבן אדם הוא אמין ומסוגל לעמוד בהתחייבויות.. על זה אין וויכוח.

אז נכון יש PDAים שיודעים לנהל סחורות ויודעים להסתנכרן יותר חכם מול מחשבים העובדה היא שהם לא מספקים ולא מיועדים לספק את אותם הדברים שהאייפון כן עושה ולכן אין כאן טעם להקצין את העליונות של המכשירים האלה בפונק' מסויימות ולהגיד שהכלל פועל כלפי כולם בגלל שהוא פועל כלפי אנשי עסקים\מנהלי מחסן וואטאבר.

ואם אתה רוצה לקחת את זה צעד אחד יותר קדימה, תהיי בטוח שמי שרוכש את האייפון הוא לא איש עסקים מהולל ולא הולך לנהל את כל הפגישות שלו דרך המכשיר הזה ואם הוא כן הלך ועשה את זה אז תסלח לי על הביטוי הוא אידיוט.

מי שקונה אייפון, רוצה שיהיה לו מכשיר בעל עיצוב יפה, שצריך אותו בתור שעשוע, והוא מוכן לקבל את המגרעות הטכנולוגיות שבאות עקב זה. מי שלא יודע מה הוא קונה כנראה שהוא לא יסתדר גם עם רכישה של 20 מכשירים אחרים.

אבי.

פורסם

המכשיר הוא לא תחליף ל PDA.

לפי השמועות הם מוציאים PDA בקרוב.

המכשיר הוא תחליף ל N95.

פעם אפשר היה להגיד שלN95 יש יותר תוכנות שאפשר להוסיף,עכשיו ממש לא.

המכשיר מיועד לכל מי שיש לו IPOD שיחליף אותו ב IPHONE

ולפי השמועות דור 3 יוצא בקרוב.

אני אישית ראיתי את המכשיר אצל כמה אנשים ואני ממש מת לאחד.

מי אמר אין צילום וידאו ב IPHONE ?

iPhone Video Recording Now Working with Drunknbass

אייל

פורסם

אבי,

קודם כל אין שום ויכוח,יש דיון.

דבר שני,בארץ הנושא של סימלי סטטוס פחות נפוץ ומשמעותי,בחו"ל זה מאוד נפוץ.

צא לאירופה,נדיר שתראה אנשי עסקים רציניים בג'ינס וטי שירט,לרוב הם יהיו בחליפה מחוייטת.

תבוא להונג קונג ותראה כמה הנושא של סימלי סטטוס מובהק (תיקים מכוערים של לואי ויטון באלפי דולרים,מכשירי סלולר של ורטו בעשרות אלפי דולרים,מכוניות במאות אלפי דולרים,שעונים בעשרות אלפי דולרים),וזה לא משנה אם זה מקומם אותך או לא, זה קיים.

אגב,גם הבוס שלי בארץ,מליונר לא קטן בכלל,נוסע לעבודה במרצדס,אבל עם ג'ינס וחולצה בחוץ,כי בארץ באמת המודעות לכך נמוכה,אבל כשהוא מגיע לביקור בחו"ל,החליפה יוצאת מהארון.

אני דיברתי על חברים מהענף הספציפי שלי,שבו מאוד חשוב הנושא של סימלי סטטוס,בייחוד בחו"ל, וטענתי שהרבה מהם קנו אייפון כי הוא מגניב וכדומה וכי חשבו שיוכלו להשתמש בו לצורכי עבודה (הרי זה לא שאין בו יישומים מתאימים), אבל בסופו של דבר גילו שהיישומים אמנם קיימים,אבל הם לא שם על מנת להשתמש בהם באמת.

אתה רוצה לחזק את הטיעונים שלך ולהאמין שזה ה"מכשיר" אחלה,שיהיה בכיף,אבל לפחות אל תצא בהצהרות שמאוד קל לנפץ ("תיהיה בטוח שמי שקונה אייפון זה לא איש עסקים מהולל"- שטות גמורה).

שורה תחתונה,אחזור על מה שכבר כתבתי,האייפון הוא גימיק שיכול להתאים לחבר'ה הצעירים שמתלהבים ממכשיר שמכין פופקורן או מוזג בירה,פחות למי שמחפש מכשיר פונקציונלי,וגם הגימיקים שלו נמאסים אחרי חודש גג.

• תוכן חדש...