Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע איפה הטרמוסטט נמצא למקרה שלא הבנת... אחרי שרון הסביר אני כבר הבנתי הכל,

ואף אחד לא פוטר אותי אני יודע בדיוק איך מוצאים חלק לרכב שלי.

אני כולה רציתי שתגיד לי את ה"המון דגשים" שאתה שומר עליהם.

סך הכל טרמוסטט עשית מיזה סיפור של החלפת מנוע, אם אתה אומר לי ללכת למוסך אז בשביל מה בכלל רציתי עזרה,

ללכת למוסך כל אחד יודע וגם כל אחד יכול להיות "עוזר" ולהגיד לי ללכת למוסך.

בקיצור ארז אם בא לך לעזור לי אז שיהיה בכיף ואני יודה לך מאוד, ואם אתה מתכוון להמשיך לחשוב שאין לי מושג ואין לי ידע טכני וכל הזמן תזכיר לי ללכת למוסך אז באמת עדיף שתרד מיזה כי ללכת למוסך זה לא בדיוק מה שאני רוצה.

פורסם

סבבה , אז התחלנו (אני עושה די מזיכרון, אז תשים לב איך זה באוטו):

דבר 1 , לרוקן מים. אם זה G12+ או משהו "שווה" אחר, לרוקן בצורה חכמה ולשמור באיזה מיכל או משהו.

פרק את משאבת ההגה: אתה צריך לפרק את המותחן של הרצועה של משאבת המים , כך תשחרר את הרצועה שתופסת גם את משאבת ההגה. שים לב למנגנון המתיחה שם, אתה פותח את הבורג הפנימי שיושב על הבורג עם הגלגל שיניים, ואח"כ פותח את הבורג עם הגלגל שיניים , זה ישחרר את הרצועה (וגם ימתח אותה אח"כ).

יש 2 ברגים המחזיקים את התושבת של משאבת ההגה , פרק אותם, בעדינות קשור את משאבת ההגה גבוה כך שלא תפריע לך, שים לב לצינורות , עיקום רב מידי יגרום לנזילה/שבר.

אתה חייב להוריד את התושבת הזו, היא מפריעה לבית הטרמוסטט לצאת "חופשי".

פה נזכיר: קנה בית טרמוסטט חדש. החלק הזה, כמו הפלאנז'ים האחרים עשוי מפלסטיק, והוא מתעייף מהר (לא יקר , 20-30 שקל אמור לעלות).וודא שאתה מקבל עם הטרמוסטט גומיה חדשה.

עם בוקסה 10 מ"מ (כמדומני , אני מזהה כשאני רואה בורג , לא זוכר אותם בע"פ), פתח את בית התרמוסטט והוצא את הישן אם קיים.

פה מתחילה העבודת נמלים, אם יש אבנית/חלודה לכלוך היא מצטברת שם (נק' הכי נמוכה של מערכת הקירור), עליך לנקות טוב טוב ה-כ-ל , לרבות משאבת מים עד כמה שאתה מגיע. שים לב לכנפיים, האם הן שלמות ולא אכולות (פה צריך נסיון ולראות , אם תהיה תמונה זה טוב).

בהזדמנות זו, כדאי להזרים מים למנוע לשטוף אותו משאר מרעין בישין. באופן אישי, כשאני מגיע לפירוק כזה אני מפרק כבר את כל מערכת הקירור ובודק כל צינור חיבור וחלק.

לאחר מכן, קח נייר שמיר (חלק קוראים לו נייר שיוף מס' 0), תפקידך לשייף בעדינות את בית הטרמוסטט לרבות התושבת שלו והתושבת של הגומיה. השאיפה , שיהיה כמה שיותר חלק ונקי. אם יש מקומות אכולים מאוד , זו סכנה לנזילה. במקרה כזה תצטרך להחליף משאבה.

סיימנו? אחלה. פה יש חילוקי דיעות, חלק אומרים שמספיק לחבר את פלאנז' עם הגומיה (וזה עובד יופי, כך עשיתי בראש מנוע), אבל אני אישית מורח שכבה מאוד דקה של סיליקון ייעודי למערכת קירור, שיתפוס הכל במקום וייתן אטימה סופית.

שים לב להכניס את הטרמוסטט עם הקפיץ כלפי המנוע (הצד החלק שלו כלפי הרדיאטור). שים גומיה , סגור את הפלאנז' בזהירות , כל פעם בורג אחר (קצת ימין קצת שמאל, לא לסגור את כל המהלך בבורג שמאלי ואז בימני).

כעת, נקה רדיאטור. באותה צורה שבה ניקית את המנוע.

הרכב הכל בחזרה לפי סדר הפירוק , מלא מים, הוצא אויר והנע. חכה להתחממות הרכב , גע כל הזמן בצינורות עליון ותחתון של הרדיאטור לוודא שהטרמוסטט נפתח בזמן. חכה להפעלת הוונטות , בדוק נזילות וסע לשלום.

העבודה על אחריותך בלבד (ברור). לשאלות נוספות, כולנו פה.

דגשים למיניהם הם דרך העבודה והתמודדות עם בעיות אם צצות, דברים לא צפויים וכו'. נקווה שלא יהיו כאלה.

ארז

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

פששש איזה הסבר,

תודה רבה רבה אני ישיג את הטרמוסטט+הבית שלו ולגבי הסיליקון אני חושב שיש לי הוא בצבע חום אבל אני לא בטוח שזה המתאים(אני יעלה תמונה שלו) אבל בכל מקרה אני יברר, כעיקרון הבנתי הכל הכל, והמשאבת מים חדשה לפני חודשיים שלוש.

מקודם אמרת משו על לבדוק את המשאבת הגה, איך אני יכול לדעת את המצב שלה?

נ.ב. יום שישי בעזרת השם אני יעשה את זה.

קודם כל אני צריך לוודא שהצלחתי לסדר את הכניסה של המים לתוך הרכב.

בכל מקרה תודה רבה.

פורסם

אמרתי להזהר על משאבת ההגה. אנחנו מניחים שהיא תקינה, ולא רוצים לגרום נזק.

יש לך בעיות היגוי/רעשים כלשהם?

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני יודע שאמרת להיזהר, אני נזהר בהכל לא רק במשאבת הגה.. ואני מדבר בתור אחד החליף לבד רדיאטור חימום שאין יותר סבלנות וזהירות מעבודה כזו.

והאמת שכן,

יש רעש מהמשאבה כשאני מסובב את ההגה... וכשאני מגיע לסוף ההגה הוא עושה רעש הרבה יותר חזק.

מה הנזק של משאבה כזו בערך אתה יודע?

פורסם

נזק לשמחתי אני עדיין לא יודע.

תשתדל לא להגיע עם ההגה לסוף המהלך , זה גומר את המשאבה.

תוודא שהרעש הוא באמת מהמשאבה , ולא ממכלול אחר.

למען האמת, גם לי יש איזה רעש קטן , עדיין לא ביררתי ממה הוא.

דיה לצרה בשעתה , קודם סיים עם מערכת הקירור.

מה שנקרא "פרה פרה" :lol:

פורסם

טוב לדעת שלא בריא להגיע לסוף ההגה... אני ישתמש בעיצה הזו.

צודק אני קודם יסדר את הטרמוסטט ואם המשאבה תעשה בעיות בעתיד אז גם את זה אני יסדר.

תודה ארז לא ידעתי שיש לך כזה ידע.

נ.ב. שאני קונה את הבית טרמוסטט והטרמוסטט, לבקש חברה מסויימת או גרמני או מה?

פורסם

תראה , מבחר גדול, סיני טורקי יפני גרמני וכו' יש בעיקר בחלקים ה"כבדים" יותר.

גם "גרמני" מקורי הוא לא בהכרח כזה , ומיוצר עבור היבואן/יצרן ע"י חברה חיצונית.

איכות החלק דיי תלויה ביצרן, ופלאנז' אתה מקבל חלק נטו, בלי קופסה כיתוב יצרן חוברת וכו'. תשאל תחקור קצת את המוכר , הוא בטח ידע יותר. אם אתה חושש , ברר גם עם צ'מפיון כמה הם רוצים על החלק. אם זה לא פער כזה גדול אתה יכול לקנות מהם.

קח איתך את החלק הישן, תוכל להשוות איכות בניה ועובי שלו.

* תודה על המחמאה , אני פשוט יודע שבסוף אהיה מוסכניק, אני סתם במסלול אחר בחיים, בטעות. חחח

זה הכי כיף בעולם. אבל תכל'ס אני לא יודע כלום, יש פה כאלה תותחים שאני ממש כלום לידם, לרבות בעלי מקצוע מעולים.

• תוכן חדש...