Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע נקלעתי לשיחה מעניינת על צריכות דלק.

מישהו בא ואמר שהוא נסע על רכב (לא זוכר מהו) עם מנוע BIG BLOCK 7.2 ששתה בערך 15:1 (חמישה עשר קילומטר לליטר) בנהיגה רגועה בכביש מהיר.

הסיבה לזה, לפי מה שהוא אמר, היא שמנוע כזה לא צריך להתאמץ בשביל לשמור על מהירות כזו, ככה שהוא שותה פחות דלק במהירויות כאלו אבל אוכל כמו אמריקאית טובה בתוך העיר.

אני שואל את המכובדים כאן: "זה הגיוני?"

בבקשה תשובות ממי שיודע ומבין בתחום ולא סתם קטילה של האמריקאיות כי הן שותות/ספינות/דוברות/משלמות ארנונה בחניה וכיו"ב.

פורסם

15:1? זה הגיוני אם אתה על סמים.

קיים איפה שהוא בארכיון הפורום שרשור על ההבדל

בתצרוכת הדלק בין 1,600 ל-2,000 סמ"ק

ברכב משפחתי כל שהוא (סובארו?), והתברר שצריכת הדלק

בנסיעה רגועה דומה למדי, בגלל המומנט העדיף בסל"ד נמוך

של המנוע הגדול יותר.

אין ספק שבמנוע 7.2 יש מומנט אדיר כבר בסל"ד אפסי,

אבל אתה עדיין לא מגיע לצריכת דלק של פיאט פנדה.

אולי 1:10-1:9 בנסיעה הכי רגועה שאפשר.

קצת פיזיקה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מנוע ביג בלוק אוכל 1:4. רוב המנועים האמריקאיים בין 4.3 V6 ושאר הV8 לנפחיהם אוכלים 1:4 בממוצע. לא מעניין אותם עיר או חוץ. מנסיון ארוך טווח שנמשך גם בימים אלה:lol:.

פורסם

אני יכול לתת דוגמא לקיצוניות שסין עירוני לבינעירוני.

יש לי L300 בנזין אוט'. בעיר האוטו שותה 1 ל 5, בנסיעה לאילת הוא שתה לי 1 ל14.

haters will hate

פורסם

ככל שמנוע פחות מועמס ככה הוא צורך יותר דלק. אלא אם כן מתחילים לעלות לטורים גבוהים.

אבל 99% מהזמן אתה לא בטורים גבוהים ולכן עדיף מנוע קטן ש"קשה" לו מאשר מנוע גדול שלא מרגיש הבדל בין נסיעה ב 90 קמ"ש לבין עמידה בניוטרל עם קצת גז.

המנוע צריך לייצר כוח כדי להתגבר על התנגדות האוויר, התנגדות הגלגול והסיבוב של עצמו.

במקרה של ביג-בלוק, הסיבוב של המנוע עצמו דורש המון אנרגיה ולכן המון דלק, גם אם אין שינוי בהתנגדות האוויר והגלגול יחסית לרכבים אחרים.

גם אם המנוע משייט ב 1200 סל"ד כשמנוע 1.6 משייט ב 2400 סל"ד, זה עדיין דורש הרבה יותר אנרגיה מכיוון שהנפח הוא פי 4 ויותר.

לכן, 1:15 אפשרי אולי בשיוט על 60 קמ"ש עם קצת ירידה ובלי מזגן.

בעוד שמנוע 1600 יוציא גם 1:25 במצב כזה.

פורסם

נראה לי יותר הגיוני שהוא עושה 15 מיילים לגלון (בערך 6 ק"מ לליטר).

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

הנה כמה נתונים ששכחת, יוסי ידידי...

המנוע עם הזרקה רב נקודתית, ומחשב בקרת הזרקה, גיר ידני 5 הילוכים, ותצרוכת דלק 1:12/13 מדודה בכביש מהיר.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

ובואו לא נשכח שכיום יש טכנולוגייה שמאפשרת בנסיעה רגועה להשתמש רק ב-4 בוכנות מתוך כמה שיש במנוע, כך שזה אפשרי תיאורטית.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אולי אחרי השאלה הזאת יצטרכו להעביר את השרשור לפורום שיפורים או הטכני, אבל ברמה התיאורית, האם זה אפשרי לקחת נגיד מנוע 6.9 V8 של מרצדס עם הזרקה מכאנית ושני שסתומים לצילינדר ולהשתיל בו הזרקה רב נקודתית שתיתן יותר כוח וצריכת דלק דו ספרתית?

(מן הסתם עם תיבה ידנית של 5 הילוכים במקום אוטומטית של 3)

פורסם

ברמה התיאורטית כן. ישנם בפורום מס' פרוייקטים במסגרתם בוצעה הסבת מנועים להזרקת דלק.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...