Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הארד דיסק עומד לקרוס!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הכנה לשמאלי אחורי בדופן השמאלית. יש לי גם הכנה לאחד שנמצא ב-90 מעלות לשמאלי. זה לא כ"כ יעזור כי הם צמודים. אני אבדוק אם יש לי הכנה לקדמי...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש לי הכנה לשמאלי אחורי בדופן השמאלית. יש לי גם הכנה לאחד שנמצא ב-90 מעלות לשמאלי. זה לא כ"כ יעזור כי הם צמודים. אני אבדוק אם יש לי הכנה לקדמי...

עריכה: יש לי הכנה לשניים אחוריים, אחד בדופן שמאל, אחד קדמי ואחד עליון (?!).

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

פורסם

מקדימה ומלעמעלה אוויר נכנס, ומאחורה יוצא.

זה אמור לשפר את הקירור במחשב בצורה משמעותית מאד.

שים לב שאתה קונה את מידות המאוררים הנכונות.

80\120 זה הסטנדרט. אך קיים גם 92 מ"מ (וכמובן יש קטנים מ80, אבל אני לא חושב שזה רלוונטי לנושא).

אם אתה לא בטוח קח את המארז יחד איתך לחנות.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מקדימה ומלעמעלה אוויר נכנס, ומאחורה יוצא.

אוויר חם עולה למעלה, אז למה שמאוורר עליון לא יוציא אותו?

לגבי קדמי מכניס, אחורי מוציא אני מסכים ואם יש צידי, גם הוא היה מכניס.

פורסם

האמת - שזאת גם אפשרות.

אבל - מאורר עליון ממוקם מעל צלעות הקירור של המאבד ובמידה והמאבד תוכנן נכון זה ובין צלעות הקירור יש מעבר אנכי - הוא יתרום רבות לקירור המאבד - וגם הזכרון יקבל קצת :)

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מאוורר עליון נמצא מעל החלל שבין הספק (פולט הרבה חום - שים יד מול המאוורר שלו ותרגיש), לבין כונני התקליטורים, שמולם אין מאוורר (אם כי לרוב הם לא עובדים) - משמע שיש הרבה חום כלוא שם.

אם תשים מאוורר שמוציא אוויר, האוויר החם יצא ותהיה תחלופה עם אוויר חדש, שלפני כן (כאשר הוא קר) יעבור מול לוח האם ויקרר אותו.

בנוסף, יכנס פחות אבק למחשב, מה שיגרום ליעילות בהמשך.

מצד שני, אם המאוורר יכניס אוויר, האוויר שהוא יינק יתחמם מהספק ויזרק כלפי מטה ו יקרר פחות את הלוח האם.

* אלו התוצאות שלדעתי תתקבלנה. אולי ההבדלים בכלל לא משמעותיים, אבל כדי לדעת בוודאות (מכיוון שיש די הרבה משתנים - מאוורר צד, ספקים בהספקים שונים, רכיבים על לוח אם מאווררים בגדלים שונים וכו') יש לבדוק כל מקרה לגופו יחד עם תוכנה לניטור טמפ' כגון speedfan ולהשוות.

פורסם

רומר, לאחר בדיקה מעשית של העניין - אתה צודק.

אם כך המצב הקדמי פנימה והאחורי+עליון החוצה.

מה שיש לך בצד - רק בתנאי שזה יעיל. תמיד אפשר לעשות נסיון.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מסקרנות - מה הפרש הטמפ' בין המצבים?

(הייתי בודק לבד, אך כרגע המחשב שלי בטיפול, בדיוק מסיבה זו - אי יכולת ניטור טמפ'+עוד כמה בעיות בלוח האם)

פורסם

כל המחשב קרס. מעבד נצלה, לוח אם נמס, הארד דיסק ללא מחטים, רק הספק נשאר...:-(:cry: אני מחפש תרומה של מחשב. יש לכם הצעות. אין לי כ"כ הרבה כסף למחשב... אין לי בכלל... אני כותב עכשיו מקפה נט בת"מ ירושלים...

למי שיש הצעות לתרומות או מי שהוא מכיר עמותות או אנשים, בבקשה מכם, פנו אלי בפרטי...

פורסם

תתחיל לטייל ברחובות, תמיד אפשר למצוא מחשבים זרוקים.

בכל אופן - חבל שלא לקחת ברצינות את העיצות, אולי היית מצליח להציל את המחשב.

בכל מקרה - מי קבע שהכל נשרף? נסה לקבל חו"ד שנייה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לקחתי את כל העיצות. גיביתי ה-כ-ל. אני צריך מחשב כדי לפתוח את הגיבוי... ואני מחפש תרומה. לא זבל...

פורסם

סליחה?

אתה מחפש תרומה ולא זבל?

יש לי בבית פנטיום 3 500 MHZ "זבל".

אחלה של מחשב לשימוש "משרדי" מריץ XP בלי להזיע (עם ימבה של RAM, שגם כן נמצא ברחוב).

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

קיבלתי היום PENTIUM 2, ואני לא יודע איך לראות כמה GB יש לי (יש לי שני HD), כמה זיכרון יש לי (שלושה כרטיסי זיכרון) ומה המהירות של המעבד והביוס (יש לביוס מהירות?!).

תודה לעונים.

פורסם

המחשב פעיל או לא?

אם כן:

לח בקרה, מאפייני מערכת (או בקיצור לחץ על כפתור הווינדוס ועל כפתור הPAUSE BREAK ביחד)

שם יהיה לך את המידע על הRAM ועל המעבד.

כמה GB? כנס למחשב שלי ותראה, זה כבר מוגזם...

אם לא: על המעבד כתובה המהירות, על הRAM לפעמים כתוב ולפעמים לא, צריך להכניס ולבדוק. על הHD בד"כ כתוב.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המחשב פעיל. תודה רבה. הבאתי את התוכנה SPEEDFAN, והוא מראה לי שיש לי שני HD בנפח של 4.00GB (?!) כל אחד. יש HD כאלה?

• תוכן חדש...