Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

2 בולמים עם מטרה אחת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקוני יש את הבולמים האדומים שנראים ספיישל באתר שלהם, ויש את הבולמים הכתומים שנקראים ספורט.

ממה שאני יודע האדומים ניתנים לכיוון לפני ההתקנה והצהובים ניתנים לאחר ההתקנה, אז מה בעצם ההבדל בין הבולמים חוץ מהכיוון של לפני או אחרי ההתקנה ע"י הברז?

איזה הבדלים יש בין שני הבולמים חוץ מהברז החיצוני לטובת הבולמים הצהובים?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

זה לאו דווקא לטובת הצהובים

הצהובים הם בולמי ספורט והאדומים הם "רגילים"

וכל אחד יעשה את השיקול של מה הוא צריך

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

ושוב איפה ההבדל חוץ מהשם שלהם? הרי תמיד יהיה עדיף לקחת צהוב עם ברז שמאפשר לכוון את הבולם בזמן אמת ללא צורך בפרוק כמו באדום.

in the face

with a chair

פורסם
ושוב איפה ההבדל חוץ מהשם שלהם? הרי תמיד יהיה עדיף לקחת צהוב עם ברז שמאפשר לכוון את הבולם בזמן אמת ללא צורך בפרוק כמו באדום.

שוב - האדומים אינם בולמי ספורט. מטרתם לתת שילוב מקסימלי בין נוחות והתנהגות. כלומר - שיכוך מהמורות טוב ביחד עם יכולת דינמית טובה. הם מתאימים לאנשים שלא מתעניינים בנהיגה ספורטיבית, לא מחפשים להנמיך את הרכב או להקשיח אותו. הם פשוט רוצים נוחות נסיעה עדיפה.

הקוני הצהובים הם קשיחים יותר ומיועדים ליכולות דינמיות עדיפות, תוך כדי התפשרות בנוחות. אפשרות הכיוון חביבה אמנם, אבל אני בספק אם רוב האנשים משתמשים בה בתדירות גבוהה. כל אחד מוצא את ה-SETUP המתאים לו ונשאר שם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלה :

במידה ומרכיבים את הבולמים הצהובים (לפי מה שאני מבין הם יותר קשיחים), המרכב ומערכת ההסעה אמורים לשמש "כגוף אחד" ?

איך זה יתבטא בסיבובים ? האם הרכב יזרוק ?(זה מה שאני חושב) , האם הוא יאחוז ?

בבקשה תשובה ממבינים.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

השאלה שלי נגיד ואני מתקין את הצהובים, האם אני יכול לכוון אותם עם הברז כך שיהיו רכים כמו בולמים רגילים ?

in the face

with a chair

פורסם

תומר - אתה יכול לכוון אותם להכי רך, אבל הם עדיין ישמרו על התכונות הבסיסיות שלהם - כלומר יהיו קשיחים למדי. בולמים אדומים יהיו רכים יותר בכל מצב, כנראה.

לשמוליק - הרכב יזרוק או יאחוז כתלות במה שאתה תעשה איתו. הבולמים רק משפיעים על היכולת הדינמית שלו עד לנקודה מסוימת. עם בולמים קשיחים יותר הרכב ינטה פחות, העברות המשקל מצד לצד ישתפרו, היציבות הכיוונית תהיה טובה בעקומות וגם בכביש לא חלק, והרכב בגדול פחות יתנדנד. המחיר - טלטול המרכב בצורה לא נעימה בשיבושים בכביש במהלך סיבובים, והרגשת נסיעה קשיחה בשיוט מחוץ לעיר וגם במהירויות נמוכות.

עם בולמים רכים יותר - להפך. יותר נטייה של הרכב, העברות משקל איטיות יותר וכן הלאה. לעומת זאת הנוחות תשתפר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אפשרות הכיוון חביבה אמנם, אבל אני בספק אם רוב האנשים משתמשים בה בתדירות גבוהה. כל אחד מוצא את ה-SETUP המתאים לו ונשאר שם.

לא ניתן לכוון את קשיחות הבולם בכל קוני צהוב.

ל-106/סקסו, לדוגמא, יש צורך לפרקם מהרכב ורק אז ניתן לכוונם.

הכל תלוי בדגם הספציפי.

ToMeR, אתה מדבר על רכב ספציפי?

השאלה שלי נגיד ואני מתקין את הצהובים, האם אני יכול לכוון אותם עם הברז כך שיהיו רכים כמו בולמים רגילים ?

למה?!

קנה אדומים או מקוריים של היצרן ותגיע לתוצאה טובה.

רוני, זכור שהתנהגות הרכב אינה נקבעת אך ורק לפי קשיחות

הבולמים. כלל וכלל לא.

אם זה היה כך, הקיא הייתה מתנהגת נחמד... :?

הכל תלוי בחיבור של כל האלמנטים יחדיו.

חיבור מחורבן אה-לה-קיא: קפיצים רכים, מהלך ראשוני קשיח של הבולם

(איזה כיף בב"ב-ר"ג... :? ) והמשך מהלך רך (איזור דינאמי).

בולמים לא יעזרו כאן, למשל ולא ישפרו את התנהגות הרכב.

חג שמח!

דניאל

MCS 2008

פורסם

קודם כל, גם בחלק של קוני אדומים ניתן לכוון את כח ההחזר (rebound force)...

את כח הדחיסה (compression force) לא ניתן לכוון לא באדומים ולא בצהובים. ניתן לכוון את שני הכוחות בבולמי מרוצים, אך הם אינם רלוונטים כאן.

עכשיו לעניין עצמו:

התכונות של קוני אדומים אמורים להיות מאוד קרובים לתכונות של בולמים המקוריים של הרכב. היתרון של קוני יהיה באורך חיים גדול יותר ופעולה אחידה יותר לאורך הזמן (חברה שמתמחה בבולמים לא צריכה לחסוך בעלויות הבולמים).

בלינק שצירפתי להודעתי הקודמת בשירשור רואים גרף של תחומי כיוון של צהובים מול אדומים. קוני צהובים יותר "קשים" מאדומים בדחיסה (compression force) - מה שמקטין זוויות גלגול אך מגביר מעבר כוחות לשילדה.

גם ניתן לראות של הכיוון ה"רך" של צהוב מקביל לכיוון ה"קשה" של האדום. הבולמים המקוריים צריכים להיות באמצע תחום האדום - ז"א צהובים יהיו קשים טיפה יותר מהמקוריים.

לפני שבועיים בVTR שלי החלפתי 4 בולמים לקוני צהוב. המקוריים (82K) היו גמורים. את החדשים כוונתי על ה"רך" ביותר ובינתיים התנהגות ונוחות השתפרו פלאים...

בעתיד (עם הגעת רכב שני למשפחה) אני שומר על זכותי להקשיח את הרכב...

P.

פורסם
לפני שבועיים בVTR שלי החלפתי 4 בולמים לקוני צהוב. המקוריים (82K) היו גמורים. את החדשים כוונתי על ה"רך" ביותר ובינתיים התנהגות ונוחות השתפרו פלאים...

בעתיד (עם הגעת רכב שני למשפחה) אני שומר על זכותי להקשיח את הרכב...

P.

שמח לשמוע שההתנהגות השתפרה-תתחדש

איפה הרכבת אותח בסוף?

פורסם
לשמוליק - הרכב יזרוק או יאחוז כתלות במה שאתה תעשה איתו. הבולמים רק משפיעים על היכולת הדינמית שלו עד לנקודה מסוימת. עם בולמים קשיחים יותר הרכב ינטה פחות, העברות המשקל מצד לצד ישתפרו, היציבות הכיוונית תהיה טובה בעקומות וגם בכביש לא חלק, והרכב בגדול פחות יתנדנד. המחיר - טלטול המרכב בצורה לא נעימה בשיבושים בכביש במהלך סיבובים, והרגשת נסיעה קשיחה בשיוט מחוץ לעיר וגם במהירויות נמוכות.

אתה שוכח, בנוסף, שבולמים קשיחים יותר עלולים לסייע לאובדן אחיזה בסיבובים בהם יש שיבושים.

הטילטולים שהופכים ללא נעימים בתוך העיר ביומיום בהחלט יכולים לערער את האחיזה במהלך

סיבוב בו משטחים לא מושלמים, מהם לא חסרים בכבישי ישראל.

• תוכן חדש...