Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הפתעה נחמדה לרגל חזרתי מחו"ל - הפונטו של אבא מתחממת בסרק.

המאורר עובד, אבל רק במהירות נמוכה (יש שתי מהירויות).

המהירות לא מוגברת גם כשהמנוע מתחמם יותר מדי ונורת האזהרה נדלקת.

ה-RELAY תקין (שניהם), כל הפיוזים תקינים.

השאלה שלי היא: איזה גורם (חיישן/מחשב) אחראי על הפעלת המהירות השנייה של הונטה?

אם למישהו יש שרטוט של מערכת החשמל הרלונטית אז זה מאוד יעזור לי.

הרכב הוא פונטו מודל 99 מנוע 1.3

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

בעיקרון המזגן מפעיל את המהירות השניה.

השאלה הנישאלת היא האם המאורר מסתובב באופן תקין במהירות הראשונה?

האם יש אתה יכול להבחין בהבדל בין עבודה של מאורר עם מזגן או בלי?

יכול להיות שנגד מהירויות מאוורר לא פועל כשורה או שהמאוורר ניכנס לפעולה מאוחר בגלל יוניטו מאוורר שיושב בתוך הרדיאטור.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

גם לי יש פונטו ורק עכשו אני גמרתי תקלה של היתחממות.

תפרק את המחבר של יוניט חום בצד שמאל של הראדיאטור ועם חוט חשמל תקצר מהמרכזי לכול צד ותיראה העם המאורר מיסתובב בשני המהירויות. אם מהירות גבוהה לא תבדוק את הריליים ואם כן תחליף יונית חום.

יתכן שאצלך כמו אצלי ישנה סתימה בראדיאטור לאחר שהאוטו עמד זמן אז תפרק את הצינורות ותכניס לחץ מים מלמלע למטה .

ותגיד תודה.

פורסם

מהיוניט ברדיאטור יוצאים רק 2 חוטים.

הונטה עובדת בסדר במהירות הראשונה.

המנוע מתחמם רק בסרק בפקק או ביום חם, ולכן אני חושב שזה בגלל שהמאורר לא עובד במהירות השנייה.

היום ניתקתי את ה-RELAY של מהירות 1, נורת האזהרה נדלקה והונטה לא נכנסה לפעולה במהירות 2.

אחר כך, קיצרתי את ה-RELAY של מהירות 2 והונטה התחילה להסתובב מהר יותר.

זאת אומרת המעגל תקין, אבל לא מגיעה ל-RELAY פקודה להפעיל את הונטה במהירות הגבוהה.

השאלה שלי היא איזה גורם במערכת אמור פיזית לתת פקודה ל-RELAY הזה? המזגן? או חיישן החום?

האם המהירות השנייה של הונטה היא לצורך המזגן בלבד?

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

מע' החשמל של מזגן "אלכס", הנה מסובכת ולהלן שיטת פעולת מאורר הרדיאטור:

א. כשהמזגן כבוי - אלמנט חום הרדיאטור מעביר מינוס אל סליל ממסר מהירות 1 (איטית) והמאורר פועל לאט.

אותו מינוס מהאלמנט מגיע גם בחוט נוסף אל יחידת בקרה אלקטרונית קטנה שבתא המנוע והיא לאחר השהיה של כ 5 שניות מוציאה אות מינוס להפעלת ממסר מהירות 2 המהירה ואז המאורר מסתובב מהר. (זה כדי למנוע ספייק גבוה של זרם חזק מדי).

ב. כשהמזגן פועל - בהפעלת מזגן מגיע אות מינוס, מלחצן המזגן, אל ממסר מהירות 1 (איטית) והמאורר פועל לאט כל זמן שהמזגן פועל.

בעלייית לחץ הגז מעביר מתג לחץ המזגן (טרינרי) אות מינוס להפעלת ממסר מהירות 2 והמאורר פועל מהר. לאחר התקררות גז המזגן וירידת הלחץ מנתק הטרינרי את הפיקוד לממסר מהירות 2 ושוב המאורר פועל רק במהירות 1 האיטת כל זמן שהמזגן מופעל.

בדיקת מהירויות מאורר הרדיאטור - כשהמזגן כבוי, חבר גשר בין 2 חוטי אחנט חום הרדיאטור ואז המאורר רדיאטור אמור לפעול לאט כ 5 שניות ואז להתחיל לפיול מהר במהירות 2.

לפי תאור הבדיקה שעשית יתכן שיחידת הבקרה האלקטרונית למאורר הרדיאטור פגומה או חיבור חשמלי אליה.

בעוד כמה דקות אשלח לדוא"ל המופיע הפרופיל שלך שרטוט חשמלי של מע' מזגן "אלכס" שתרגמתי ופענחתי ועם דף של עקרון הפעולה שכתבתי. מהיכן אתה בארץ?, כי אולי אוכל להפנותך למזגניסט טוב שהנו מומחה למזגני אלכס.

אני מקווה שהשרטוט הזה יסייע לך ומק"ט יחידת בקרת מאורר הרדיאטור במחסן החלפים של פיאט הנו AX1740-045

בהצלחה ובברכת שנה טובה - רפי לין :-)

עדכון - הדוא"ל שפרופיל שלך אינו נכון, כתוב את הנכון ואשלח לך שנית.

פורסם

מענין רפי אצלי בפונטו יש 3 חיבורים ביוניט מאורר כיצד המאורר נכנס לפעולה ומה תפקיד ההשהיה במערכת אצלי בפונטו.

פורסם

רכב לא צריך להתחמם בסרק, כל עוד המאווררים פועלים - גם על מהירות נמוכה. מהירות גבוהה אינה נדרשת בסרק, ולמען האמת, כמעט אף פעם.

לכן, חפש את הבעיה הרצינית יותר. רדיאטור סתום \ תרמוסטט תפוס, למשל.

פורסם

בפיאט פונטו עם מזגן "אלכס" מותקן מאורר רדיאטור אחר של"בוש" שקרור מנוע טוב מושג רק ע"י פעולתו במהירות 2 המהירה ולכן כך הוא תוכנן לפעול.

yala85 במכוניתך יש מזגן מקןרי של פיאט שבו כל שיטת פעולת מאורר הרדיאטור שונה ופרטתי זאת בשרשור היעודי שפתחת לזה.

בברכת שנה טובה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...