Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב שלי מאזדה לאנטיס 97 1.8 אוטומט. 164K ק"מ

אז ככה.

כבר הרבה זמן אני סובל מקפיצות בסל"ד שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה ואם מתקרבים למפלג שומעים שבזמן שיש קפיצה אז יש שם רעש של ניצוץ כזה שבורח.

בקיצור לפני בערך חודש החלפתי את הרוטור לרוטור חליפי כי מקורי עולה יקר.. והבעיה הסתדרה לגמריי הכל היה טוב ויפה...

כעבור חודש חזרה הבעיה והקפיצות בסל"ד שמופיעות בזמן שהמנוע בטמפ' עבודה חזרו כמו שהיו.. פתחתי את המכסה מפלג ואני מגלה כי הרוטור החליפי שחק לי את הפחם שבמכסה מפלג, ועכשיו זה יקר מכסה מפלג ורוטור מקוריים עולים כ 650ש"ח

היום הייתי במוסך מורשה וביקשתי שיחליפו לי את המכסה מלג ורוטור לחדש ומקורי, החליפו לי את המכסה מפלג ורוטור חדשים מהקופסה מקוריים וכעבור 5 דקות של נסיעה שיצאתי מהמוסך הקפיצות בסל"ד נהיו הרבה הרבה יותר גרוע ממה שהיה!.

חזרתי למוסך ביקשתי את הכסף חזרה ושיחזירו לי את המכסה והרוטור הישנים שהיו. ובקיצור החזירו לי הכל איך שהיה וגם את הכסף.

עכשיו השאלה שלי היא למה המכסה מפלג ורוטור חדשים עושים צרות ויש קפיצות בסל"ד יותר גרוע מהמכסה והרוטור הישנים?

המכסה מפלג והרוטור הישנים עושים לי קפיצות רק שהמזגן פועל ועומדים ברמזור על D.

איך זה שהמכסה והרוטור החדשים עושים יותר גרוע?

תודה.

פורסם

היי שלום, אצלי הייתה בדיוק את אותה הבעיה של נפילות סל"ד לאחר התחממות המנוע לטמפ' העבודה האופטימלית, וגם אני החלפתי את הרוטור והמכסה החיצוני אך גם זה לא עזר, לאחר ביצוע דיאגנוסטיקה במוסך מורשה הגיעו למסקנה שהמפלג עצמו לא תקין ויש להחליפו.

פתחתי את המפלג וגיליתי לתהדמתי שהמכסה הפנימי של המפלג סדוק וישנם סימני בריחת ניצוץ על המכסה הפנימי וגם על הרוטור (כפי שרואים בתמונה המצורפת), הבעיה שהיבואן לא מוכר וגם אין לו ולא היה לו במלאי את המכסה הפנימי (ממש חוצפה), קניתי מפלג מפירוקיה ב-300 ש"ח, התקנתי אותו בראש המנוע והכל בינתיים עובד מצויין, אך עדיין לא ברור לי איכן בדיוק הייתה הבעיה; האם התקלה הייתה במכסה הפנימי הסדוק או במפלג עצמו...

p6050106js7.th.jpg

חוץ מזה קניתי מכסה פנימי חדש באוסטרליה במחיר הגיוני של 115 ש"ח :-D

מה שיש עוד לבדוק זה חוטי ההצתה, לאחר התחממות יכול להיות שאחד החוטים לא תקין ב-100% והדבר גורם לזיופי סל"ד, הייתה לי גם את הבעיה הזו בזמנו.

מקווה שעזרתי.

פורסם

לא מזמן החלפתי חוטי הצתה פשוטים וזולים רק כדי ליבדוק וזה עזר לשבוע ואז שוב חזר אז במוסך אמרו לי שצריך רק אורגנליים ושמו לי חזרה את היישנים כי טענו שהם יותר טובים והבעיה לא מהם.

אבל מה שמשגע אותי זה שהמכסה מפלג והרוטור החדשים עושים יותר גרוע מהישן למה זה ככה?

למישהו יש רעיונות מה לעשות ומה לבדוק?

סליחה שכתבתי כמה תגובות ברצף פשוט אני כבר משתגע מהקפיצות בסל"ד המעצבנות האלה!.

הסל"ד קופץ כלפי מטה וזה קורה לפעמים..

עכשיו שאני חושב על זה אולי אחרי שהחליפו לי במוסך את המכסה מפלג והרוטור הייתי צריך להשאיר את זה כמה ימים וליסוע ככה עד שזה יסתדר לבד?

זאת אומרת עד שהפחם במיכסה מפלג יהיה לו מגע טוב יותר עם הרטור לא?

בבקשה תעזרו לי אני כבר לא יודע מה לעשות ולמי לפנות

איך אני בודק את תקינות החוטי הצתה ע"י ההתנגדות שלהם?

אני מב"ש.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתה לי בעיה דומה ברכב פניתי ל-קגל אדמונד מפלגים ברחוב שטיבל 10 בת"א קניתי אצלו מפלג והבעיה נפתרה לחלוטין .

הבחור הוא מקצועי ואמין .באחריות.

• תוכן חדש...