Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נשמע לי כמו פופוליזם במיטבו.

כמו סוג של החלטה שקיבלו איפשהו ברמות הבכירות של צה"ל כדי להגיד "הנה, אנחנו עושים משהו נגד תאונות הדרכים".

כמו הרבה דברים שנתקלתי בהם בצה"ל.

לצערי אני נתקל בזה כל יום.

כן, אני בקבע :roll:

הצבא מתעסק המון ב- "הנה, אנחנו עושים משהו נגד תאונות הדרכים". אף אחד לא אומר שזה רע, הרי בסופו של דבר הם אלה שמשלמים פיצוים, והם אלה האחראים על חייו של חייל/נגד/קצין כלפי משפחתו. רק הדרך שהצבא עושה את זה לא בדיוק חכמה.

כמה דוגמאות מהבסיס שלי (בסיס גדול, הרבה מכוניות):

1. אחראי בטיחות בדרכים בסיסי אצלנו הוא נגד שבעבר היה בכלל מכונאי מסוקים. לא היה לו תקן להמשיך, אז הוא קיבל הצעה: "תהיה אחראי בטיחות". ככה קיבלנו אחראי בטיחות בדרכים "מקצועי בעל עבר עשיר במניעת התאונות".

2. לאחר כל תאונה שקוראת בבסיס יש את אותם ההמלצות כל פעם (בצבא כמו בצבא חייב להיות תחקיר ומסקנות לאחר כל אירוע):

להוריד את המהירות המרבית המותרת. כאילו רק זה מה שגורם לתאונות הדרכים. אבל בצבא כמו במשטרה: "הכי קל לעקוף את זה". הבעיה היא שאף אחד (כולל המפקדים הבכירים) לא שומרים על המהירות החוקית, כי זה פשוט בלתי אפשרי (40 קמ"ש בכביש רחב בעל שדה ראייה מדהים). אבל מה, עכשיו לאחר התאונה צה"ל יכול לבוא ולהגיד, הנהג לא נהג ע"פ הנהלים ובמהירות מופרזת, ובזה בעצם לכסות את התחת, כרגיל.

3. אתם בטח מכירים חיילים שמשרתים כנהגים ביחידות. אז ככה, כמעט כל אלה הוציאו רישיון על חשבון הצבא לפני הגיוס, עברו עוד איזה קורס קצר, וזהו מעכשיו הוא "נהג מקצועי" עם חוסר ניסיון מוחלט בכביש. ואני שוב חוזר, זה מה שנקרא בצבא "נהג מקצועי". בפועל זה החייל שישתולל עם הרכב הצבאי ואולי גם יעשה תאונה.

4. טיפולים לרכבים. הצבא דוגל בשיטה: "עד שהרכב לא מושבת, לא מתקנים". אבל מה, כל חודש הרכב עובר מין טסט קצר אצל בוחן צבאי. ואז אם מגלים לדוגמא שצמיג אחד שחוק (זה תמיד בא ביחיד, כי לכל הרכבים אין פרונט), אז מחליפים רק צמיג אחד.

התוצאה היא שכל רכב נוסע עם 4 צמיגים שונים ובעלי שחיקה שונה, ולחץ אויר?? "לא ממלים עד שלא יהיה פנצ'ר".

זה בקצרה על השיטה שבה צה"ל נלחם בתאונות בדרכים.

יש לי עוד הרבה מה להגיד, אבל אני אשמור את זה ליותר מאוחר.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אלברט,

כשאני הייתי בצבא (ח"א) ומפקד הבסיס רצה להילחם בתאונות הוא קבע שאם רכב מסויים ביחידה כלשהי יבצע עבירה, אזי כל הרכבים של היחידה יוחרמו ויעמדו מול מפקדת הבסיס. בזמן הזה כולם ילכו ברגל או באופניים. גם קצינים שהיה להם רכב צמוד, נאלצו לוותר עליו. גם מפקד טייסת הלך ברגל.

ותאמין לי, כשזה כואב לקצינים, זה עוד יותר כואב לחיילים.

הצבא זה המקום הכי טוב לעשות פיילוט שכזה.

מנתונים סטטיסטיים בעבר, כשהצבא רוצה להוריד את גרף התאונות/הנפגעים/ העבירות – הוא יודע טוב מאוד ליישם זאת.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
אלברט,

כשאני הייתי בצבא (ח"א) ומפקד הבסיס רצה להילחם בתאונות הוא קבע שאם רכב מסויים ביחידה כלשהי יבצע עבירה, אזי כל הרכבים של היחידה יוחרמו ויעמדו מול מפקדת הבסיס. בזמן הזה כולם ילכו ברגל או באופניים. גם קצינים שהיה להם רכב צמוד, נאלצו לוותר עליו. גם מפקד טייסת הלך ברגל.

ותאמין לי, כשזה כואב לקצינים, זה עוד יותר כואב לחיילים.

אמיר - גם זאת הצעה פופליסטית. ואם יש צורך בנסיעה מבצעית? אם הקצין צריך להגיע מהבסיס לפגישה בקרייה ולחזור תוך כמה שעות תשלח אותו באוטובוס? אם הרל"ש של מפקד הבסיס יבצע עברת תנועה ברכב שלו, מפקד הבסיס יחזור הביתה בטרמפים? :roll:

אלברט - אני כל כך מסכים עם מה שכתבת. פשוט, נכון, ומדויק.

למרות שעל הרכבים והנהגים הצבאיים יש פי 2 אכיפה, עדיין יש לא מעט תאונות ועברות תנועה. לדעתי, זה אומר דרשני.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אלברט,

כשאני הייתי בצבא (ח"א) ומפקד הבסיס רצה להילחם בתאונות הוא קבע שאם רכב מסויים ביחידה כלשהי יבצע עבירה, אזי כל הרכבים של היחידה יוחרמו ויעמדו מול מפקדת הבסיס.

הדרך היעילה ביותר להוריד את מס' תאונות הדרכים (או את הגרפים) - לא לנהוג!

פיילוט כזה אפשרי רק בצבא. לא חכם, אך פשוט לביצוע.

פורסם
אמיר - גם זאת הצעה פופליסטית. ואם יש צורך בנסיעה מבצעית? אם הקצין צריך להגיע מהבסיס לפגישה בקרייה ולחזור תוך כמה שעות תשלח אותו באוטובוס? אם הרל"ש של מפקד הבסיס יבצע עברת תנועה ברכב שלו, מפקד הבסיס יחזור הביתה בטרמפים? :roll:

.

1. לא חשבתי שצריך להאכיל הכל בכפית

2. הכוונה היתה לפגוע בכל דבר שנותן לך נוחיות. אם היית צריך לנסוע מבצעית בטח לא נסעת עם רכב לבן, או דיון בקריה, כמובן ביקשת אישור וקיבלת, אבל ללכת לאכול תלך ברגל, או תחכה להסעה, ללכת הביתה תסע באוטובוס וכן על זה הדרך.

3. עד היום אני זוכר שמפקד טייסת היה צריך להגיע לדיון אצל מפקד הבסיס ובגלל שהרכבים היו במעצר, לקחו אותו עם טרקטור לדיון (מקסימום 20 קמ"ש לשעה).

זה לא רק שהרכבים במעצר - יש כאן אלמנט של השפלה. אחרי מקרה כזה, מפקד טייסת וקצין טכני ישתו את הדם לנוהגים כדי שלא יפגעו תנאי השירות שלהם.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היתה תקופה קצרצרה (מס' חודשים) ששרתתי בצאלים כשאמי פלנט היה אוגדונר.

לא רק החיילים שיקשקו ממנו, גם כל המחט"ים, סמחט"ים ואפילו הרמ"ט.

משמעת ברזל זה לא מילה, פקודה זה פקודה, אין ראש קטן.

עד היום אני זוכר איך כשנסע בג'יפ שלו וראה סמח"ט עומד בחניה ולא רחוק ממנו זרוקה על האספלט פחית קולה ריקה.

פתאום הכריזה ברכב של האוגדונר צורחת - סמח"ט xyz תרים את פחית הקולה על ידך, וסא"ל כמו ילד קטן הלך להרים את פחית הקולה מול כל החיילים.

אבל מה שאני זוכר עוד יותר, שמאותו יום, הסמח"ט שהושפל לפני חיילים, דאג שמקרה כזה לא ישנה יותר. נכון, את המחיר שילמו החיילים, אבל אף אחד לא היה יכול למצוא יותר אפילו גרגר אשפה מטייל כך סתם ברחבי החטיבה

פורסם

עוד לא הבנתי איך בדיוק הצבא הולך לאכוף את שתיית האלכוהול במסגרת התפקיד כי זה באמת מה שמטריד, קצין או נגד שיורדים (על מדים) לאיזה פאב לשתות ואח"כ נוהגים ברכב צבאי, אם זה ברכב לבן, ג'יפ או משאית וממשיכים את הלו"ז כרגיל שלפעמים זה אומר לרדת לשטח (ביחידות לוחמות או תומכות) ולמוצבים וכו'...

אני הייתי מציב מ"צ בכל פאב שקרוב לבסיס צבאי ומחכה לאנשי הקבע שרק יצאו וינסו לנהוג ברכב אחרי שהם שתו, אבל הצבא חושב עקום וזה לא יקרה בקרוב.

פורסם

מתן

אלמנט ההרתעה והמניעה של הצבא ברעיון הזה, הרבה יותר יעיל מאשר הקיים באזרחות

באזרחות, יקחו לך את הרישיון, יחרימו את הרכב לזמן מסויים, תעמוד לדין, תקבל שלילה כלשהי וקנס וזהו לכל היותר.

בצבא בנוסף להכל גם תאבד מקום עבודה - ועכשיו עם כל המשכנתא על הראש, עם הוצאות הקיום היומיומי, אוכל, ארנונה, בגדים, חופשה וכו', פתאום תמצא את עצמך בלי מקור פרנסה, בלי החממה שמגינה עליך (או אם תרצו גם את אכילת החינם של חלק מהם), ועכשיו תרוץ לחפש עבודה בתור מתחיל, תרוויח מינימום, ואולי גם פתאום תצטרך באמת לעבוד ולא לקבל ארוחת חינם.

כשהאחריות על פרנסת המשפחה יושבת על כתפיך - אתה רואה דברים אחרת ושוקל דברים אחרת.

פורסם
:mm_yeah:

בתור איש קבע לשעבר, מתסכל אותי שהציבור וכולל גם כמה מגיבים כאן בפורום חושבים שאנשי הקבע אוכלי חינם.

נכון שאולי יש כמה כאלה. ואם יש אז הם מעטים מאוד. אסור לעשות הכללות כי כמו שמישהו כאן למעלה הגיב לגבי אופי השרות הוא שונה לגמרי מכל עבודה אחרת במגזר האזרחי.

רוב משרתי הקבע עובדים עבודה קשה ותובענית, בלחץ מטורף בשעות לא שעות מתמודדים עם מצבים לא פשוטים, מסוכנים, באחריות אדירה לחיי אדם ולציוד.

אז נא לא לעשות הכללות סתם, כי ללא אנשי הקבע הצבא לא היה מתקיים.

פורסם

אף אחד לא יצר הכללה גורפת,אני דיברתי מניסיוני בבסיס שלי בו אני כבר משרת שנתיים וחצי וכך אצלינו רוב אנשי הקבע,כל היום חופשת מחלה,מחלת ילד מחלת כלב ..

מוציאים גימלים יותר מהחיילים,שרוב הזמן עושים גם את עבודתם של אותם אנשי הקבע.

בקיצור הבסיס שאני משרת בו הוא דוגמא טובה לאוכלי חינם בתשלום מלא.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
מתן

אלמנט ההרתעה והמניעה של הצבא ברעיון הזה, הרבה יותר יעיל מאשר הקיים באזרחות

באזרחות, יקחו לך את הרישיון, יחרימו את הרכב לזמן מסויים, תעמוד לדין, תקבל שלילה כלשהי וקנס וזהו לכל היותר.

בצבא בנוסף להכל גם תאבד מקום עבודה - ועכשיו עם כל המשכנתא על הראש, עם הוצאות הקיום היומיומי, אוכל, ארנונה, בגדים, חופשה וכו', פתאום תמצא את עצמך בלי מקור פרנסה, בלי החממה שמגינה עליך (או אם תרצו גם את אכילת החינם של חלק מהם), ועכשיו תרוץ לחפש עבודה בתור מתחיל, תרוויח מינימום, ואולי גם פתאום תצטרך באמת לעבוד ולא לקבל ארוחת חינם.

כשהאחריות על פרנסת המשפחה יושבת על כתפיך - אתה רואה דברים אחרת ושוקל דברים אחרת.

'דיבורים כמו חול...' - האנשים לא טיפשים, ברגע שהם רואים שזה רק איום ולא מתכוונים לאכוף את זה ברצינות,

הם ימשיכו בשלהם, בדיוק כמו שקורה גם בדברים אחרים אצלהם.

ורק לשם הבהרה: אני לא מכליל אף אחד ולא אמרתי שקצין או נגד ששותים במסגרת תפקיד לא ראויים להיות בצבא (תלוי בנסיבות).

גם אני הייתי יוצא לפאבים במסגרת הצבא אבל עם רכב פרטי,לבוש על אזרחי ובאישור. זה היה סוג של אפטר בשבילי במקום לצאת הביתה.

פורסם

הצבא אינו מסגרת עבודה רגילה ולכן גם החוקים בו לא תמיד מתאימים למסגרות האזרחיות

אני מסכים עם כל מה שכתב אמיר שליט ולדעתי זה לא פופוליזם

בצבא כמו בצבא הדברים הולכים בכוח ובהקצנה- ללא זה אין תוצאות

מדובר במסגרת ענקית (רצינו צבא קטן ורזה ויצא גדול ושמן) לא דמוקרטית שצריך לשלוט בה ביד חזקה

ובכלל, ממה התחלנו - לא לנהוג אחרי ששותים

זו תקנה שקל מאד לכל אחד לקיים גם בצבא וגם באזרחות

פורסם
עוד לא הבנתי איך בדיוק הצבא הולך לאכוף את שתיית האלכוהול במסגרת התפקיד כי זה באמת מה שמטריד, קצין או נגד שיורדים (על מדים) לאיזה פאב לשתות ואח"כ נוהגים ברכב צבאי, אם זה ברכב לבן, ג'יפ או משאית וממשיכים את הלו"ז כרגיל שלפעמים זה אומר לרדת לשטח (ביחידות לוחמות או תומכות) ולמוצבים וכו'...

אני הייתי מציב מ"צ בכל פאב שקרוב לבסיס צבאי ומחכה לאנשי הקבע שרק יצאו וינסו לנהוג ברכב אחרי שהם שתו, אבל הצבא חושב עקום וזה לא יקרה בקרוב.

לא מדובר פה על אנשי צבא ההולכים לפאב במסגרת התפקיד, בטח ובטח על מדים. אנשים כאלה באמת לא ראויים להיות בצבא.

מדובר על אנשי קבע ששותים ונוהגים לאחר שעות העבודה/בערב/בסופ"ש.

פורסם
'דיבורים כמו חול...' - האנשים לא טיפשים, ברגע שהם רואים שזה רק איום ולא מתכוונים לאכוף את זה ברצינות,

הם ימשיכו בשלהם, בדיוק כמו שקורה גם בדברים אחרים אצלהם..

מתן,

לי נראה שהצבא דווקא יאכוף תקנה שכזאת.

אל תשכח שלא צריך לפטר 1000 אנשי קבע כדי להסביר שזה אמיתי ומרחף על כולם.

מספיק שבהתחלה יתפסו איזה 10 בכל צה"ל ויעיפו אותם, זה יקבל תהודה ב-עט"ר

זה יופץ בצבא במהרה כאש בשדה קוצים.

אח"כ פה ושם תשמע על 2-3 בשנה שעפו בגלל זה. זה מספיק כדי לשמור על יישום והרתעה.

המודעות תהיה מאוד גבוהה שאף אחד לא ירצה להסתכן ולאבד מקום עבודה.

ועזבו רגע את אוכלי החינם, זה קיים בכל מקום. תסתכלו על העיקר ולא על הטפל

• תוכן חדש...