Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שולל את ההצעה מכיוון שנושא השתייה לפני נהיגה אינו רלוונטי להיותו של אדם איש קבע בצה"ל.

חזרתי לפורום לאחר 3 שנים מהנות במיוחד בצה"ל. :-D

(שבמהלכן קצת התבגרתי ולכן אני מעוניין מאוד לשנות את שם המשתמש שלי, אם זה אפשרי).

"172..one day you will be mine"

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דלקן

גם נושא הסמים אינו נוגע להיות של אדם איש קבע בצה"ל.

הנקודה היא שצה"ל רשאי להחמיר לגבי החוקים במסגרת שלו ולקבוע כראות עיניו את תנאי השירות

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
לא מדובר פה על אנשי צבא ההולכים לפאב במסגרת התפקיד, בטח ובטח על מדים. אנשים כאלה באמת לא ראויים להיות בצבא.

מדובר על אנשי קבע ששותים ונוהגים לאחר שעות העבודה/בערב/בסופ"ש.

כשהם לא בתפקיד, מצידי שיהרגו את המשפחה שלהם ואת עצמם על הכביש. אם זה לא יהיה הוא, יהיה מטורף אחר שישתה ויעלה לנהוג. לדעתי כשהם בבית, הם זכאים לאותו יחס כמו לשאר האזרחים מן השורה + משפט צבאי, כלא וקנס להרתעה.

אבל אני מכיר לא מעט אנשי קבע בבסיסים סגורים שיוצאים כל ערב לפאבים על מדים ועם רכבים צבאיים לבנים ואף חומים (ראיתי כבר סופה2, טויוטות,דיפנדר, סמי-פורד וכו') ושותים כאילו אין מחר. אותם אנשים נמצאים עם נשקים עליהם וסביר להניח שיש להם המשך לו"ז ללילה ונסיעות אז הם ממשיכים לסכן את עצמם ואחרים.

אני שולל את ההצעה מכיוון שנושא השתייה לפני נהיגה אינו רלוונטי להיותו של אדם איש קבע בצה"ל.

דלקן תחשוב קצת בהגיון - היית רוצה לנסוע באוטובוס ציבורי כשהנהג שלו שיכור? לטוס עם טייס שיכור?

על אותו משקל איש קבע שיש לו עבודה לא פחות חשובה ולפעמים אפילו מסווגת או מסוכנת פיזית, שטות אחת והוא יכול לגרום לנזקים. לא היית רוצה לדעת שהצבא ששומר עלייך דופק את הראש בזמן תפקיד במקום לעשות את העבודה שלו, נכון?

בסופ"ש/אפטרים שיעשו מה שהם רוצים, בשביל זה יש את משטרת התנועה שכן אוכפת את הנסיעה בשכרות.

פורסם

הבדל קטן מאוד בין איש קבע ובין אזרח

את איש הקבע אפשר להזעיק בכל רגע חזרה לבסיס והוא לא יכול לסרב. אם יסרב יענש. הבעיה היא שאם יש לו רכב, הוא נדרש לחזור עם הרכב, מה הוא יגיד, אני מתודלק, תשלחו נהג ?

את האזרח שלא חוזר למקום העבודה כי הוא מתודלק - אולי יכעסו אבל ידלגו...

הענין פשוט, לצבא יש את האמצעים היעילים יותר להילחם בתופעה.

למדינה אין את האמצעים היעילים כל כך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

את איש הקבע אפשר להזעיק בכל רגע חזרה לבסיס והוא לא יכול לסרב. אם יסרב יענש.

אמיר, אתה לא חושב שזה יוצר דילמה מסוימת?

מצד אחד, הוא לא יכול לחזור כי הוא שתה ואסור לנהוג.

מצד שני, אם הוא יחזור הוא יצתרך לנהוג כשהוא "מתודלק".

או שפשוט צה"ל יצא בחוק מחמיר עוד יותר: "אסור לאנשי קבע לשתות בכלל!" גם כשלא נוהגים?

פורסם
הבדל קטן מאוד בין איש קבע ובין אזרח

את איש הקבע אפשר להזעיק בכל רגע חזרה לבסיס והוא לא יכול לסרב. אם יסרב יענש. הבעיה היא שאם יש לו רכב, הוא נדרש לחזור עם הרכב, מה הוא יגיד, אני מתודלק, תשלחו נהג ?

כן, אני בהחלט מצפה מאיש קבע שמוזעק בזמן שהוא שתוי לסרב לנהוג.

יש פתרונות - או שישלחו נהג, או שהוא יגיע במונית (למה הוא חייב להגיע עם הרכב הצבאי שלו בכלל?) או שחברה שלו תקפיץ אותו.

לאנשי קבע מותר לשתות אלכוהול לשוכרה כשהם לא בתפקיד, ועדיין אסור להם לנהוג תחת ההשפעה, אפילו אם הרמטכ"ל מתקשר ומבקש שיבואו לפגישה בקריה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אלברט & will

בוודאי שאני רואה את הבעייתיות המסויימת.

אישית אני חושב שאלכוהול צריך היה מזמן להיות מוגדר בדיוק כמו כל סם אחר - היינו, מחוץ לחוק.

אני גם מודע לכך שברוב מקומות העולם, אלכוהול הוא כן חוקי וסמים עדיין לא.

מבחינתי, זה שצה"ל יקבע חוקים שבעקיפין יצמצמו את תופעת האלכוהול - אני בעד, ולא משנה לי מה האמצעים. (בא לא נגזים בהוצאה להורג 8)).

אני לא מסוגל להבין את אוזלת היד של רשויות החוק והאכיפה כאן בארץ לגבי אלכוהול.

כבר ציינתי בעבר שכשהייתי בהונגרה בשנה שעברה, נדהמתי מהעובדה שמי שנוהג לא רק שלא שותה, הוא אפילו מפחד לטעום שוקלד ממולא בליקר שחס וחלילה לא יהיה אחוזון בודד של אלכוהול, כי שם החוק אומר שאם רמת האלכוהול בדמך גדולה מאפס = זה מעצר מיידי.

המשטרה ההונגרית ידועה בקשיחותה, ולפחות ממה שאני ראיתי, מי ששתוה אפילו לא מריח אלכוהול.

הכל ענין של חינוך - הלוואי כאן בארצנו הטמעה כזאת של ענין האלכוהול

פורסם

אלברט,

כמו שראיתי בהונגריה,כל נהג יודע שאם ישתה וינהג ויהיה אפילו אחוזון בודד של אלכוהול בדמו, את הלילה הוא יעשה במעצר ללא שום פשרות.

בארץ הנהג יודע שמקסימום יחרימו את האוטו, מקסימום הוא יחזור במונית, מקסימום יקחו לו קצת את הרישיון.

אני לגמרי לא בטוח שנהגים כאן בארץ היו שותים ונוהגים, אם היו יודעים שהם עלולים להגיע למעצר, לעבור בדיקה גופנית מבישה, לישון עם שמיכה מעופשת שהשמיכה הצבאית נקיה לעומתה, לישון בחדר עם ג'וקים, פישפשים ואיזה בול-קליעה, לשון עם נרקומן מוזרק, או סתם הומלס שהלך מכות עם מישהו.

אני מראש אומר לך, הרוב יפחדו רק מהתרחיש הזה ויחפשו נהג תורן או מונית.

בדיוק כמו שהמערכת הצבאית יודעת לאסור עליך דברים רבים הקשורים לאזרחות כגון איסור פעילות במפלגה, איסור להתראיין, איסור לעבודה נוספת, בדיוק כמו שהיא יודעת לקבוע שעם תעבור באזרחות עבירה מסוג מסויים (לא זוכר עם קלון, או פשע) היא יכולה לפטר אותך, כך גם זכותה לקבוע שאם תנהג שתוי - תפוטר.

ולמי שלא זוכר, לא מזמן הצבא החליט להפסיק את יין הפטישים ולעבור למיץ ענבים, כי חיילים פשוט היו יורדים על בקבוק שלמעשה היה באופן חוקי ואח"כ יצאו מתפקוד.

• תוכן חדש...