Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מספר פעמים תהיתי לעצמי והחלטתי לעלות את הנושא כאן לקבלת חוו"ד מומחים:

השאלה היא האם אתם חושבים שיש הגיון בביצוע טיפולים גדולים באופן תדיר לצורך מניעה. נניח פירוק ציריות, שטיפת הגריז והחלפתו לפני שהציריה הולכת, נניח פירוק ראש והחלפת אטם ראש לפני שהוא מתחיל לנזול, להחמם ולהתעקם, החלפת תרמוסטט באופן יזום, מיסבים וכו' וכו' אפשר למצוא עוד הרבה דוגמאות.

הכוונה היא שעל סמך נסיונם של בעלי מקצוע יקבע מרווח טיפולים לטיפולים כאלו שבדר"כ מוגדרים כתיקון.

כרגע אני מדבר על הפן המקצועי-כלכלי ולא על הפן העסקי של הנושא.

הרעיון עלה לי לאחר שפעם קראתי באיזה אתר על בחור שנוהג כל X ק"מ להחליף גריז לציריות ובכך שומר עליהן. האם לדעתכם יש הגיון בדברים?

פורסם

החלפת גריז בציריות או החלפת טרמוסטט הן פעולה מבורכת עבור בעל הרכב אבל לא בשביל המוסך (שירוויח יותר מהחלפת ציריה משופצת). טרמוסטט כדאי להחליף (קל וזול).

החלפת אטם ראש מנוע - NO WAY. לפי כמה תוכל לקבוע מתי להחליף אטם ראש מנוע ? יש מכוניות שמחזיקות בקלות מאות אלפים בלי לגעת בו ויש כאלה שמחזיקות בקושי 150K עד שנוגעים בו.

בעניין מייסבים - כדין החלפת אטם ראש מנוע יזומה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בנוסף לדברי איציק:

היות ואין אפשרות לבצע במוסך עבודות כגון החלפת מיסבים במידת הדיוק אליה מגיעים בעת ייצור המנוע (לדוגמא) במפעל, התוצאה עלולה להיות גרועה מהמתוכנן, קרי אורך חיים קצר יותר של החלק ה"מטופל" בהשוואה לאותו חלק עם מיסבים מקוריים.

פורסם

התכוונתי מיסבים ברכב באופן כללי ולא למיסבי מנוע, נניח החלפת גריז למיסבי הגלגלים.

אל תתפסו דווקא לדוגמאות שנתתי. הכוונה לרעיון הכללי (כתוספת- צינורות דלק, מים). לצורך העניין כולנו מעכשיו מחליפים גריז בצריות כל X קילומטרים? יש פה מישהו שאכן עושה זאת?

לגבי אטם ראש, הקביעה לצורך העניין תיעשה על סמך ממוצע בהתאם לנסיון בעלי המקצוע או בצורה אמפירית אחרת.

פורסם
התכוונתי מיסבים ברכב באופן כללי ולא למיסבי מנוע, נניח החלפת גריז למיסבי הגלגלים.

אל תתפסו דווקא לדוגמאות שנתתי. הכוונה לרעיון הכללי (כתוספת- צינורות דלק, מים). לצורך העניין כולנו מעכשיו מחליפים גריז בצריות כל X קילומטרים? יש פה מישהו שאכן עושה זאת?

לגבי אטם ראש, הקביעה תיעשה על סמך ממוצע בהתאם לנסיון בעלי המקצוע.

גם אני לא דיברתי על מיסבי מנוע, דיברתי על מייסבי גלגלים וכד'. לא הייתי נוגע ללא צורך.

אני ריעננתי את כל הגומיות בציריות אצלי באוטו ודאגתי לגריז חדש לפני כ-3 שנים ו 60K ק"מ.

אני מתכנן לעשות זאת שוב בטיפול ענק שאני מתכנן ב 200,000 ק"מ (עוד 16,000 למנאייק) שיכלול גם טרמוסטט חדש, צינורות מים חדשים (סיפרו לי שבסובארו הרגישות דווקא נמצא בצינורות מים של הרדיאטור חימום. טפו טפו טפו, עד כה הם מקוריים [בני 12] ונראים חדשים לחלוטין) וככל הנראה גם החלפת גומיה אחת לפחות של הקרדן הימני (שמתי לב שהיא מעט יבשה ואני לא רוצה שהיא תיקרע - את זה אשתדל לעשות בהקדם ולא לחכות - נקווה שזה ילך לפי המתוכנן).

בלאי על ציריות שנושקות ל 200,000 ק"מ כבר יש - ואני גם קצת מרגיש אותו. לא יודע עד כמה יואיל להחליף גריז ולשמור על הקיים כי גם ככה יש בלאי - אבל אולי זה משהו שכדאי לעשות בכל זאת בשביל השקט הנפשי.

טרמוסטט - שקלתי להחליף לפני שנה. אפילו פירקתי אותו. ה"בעיה" היא שהוא יצא חדש לחלוטין (נוצץ ! :shock:) והאוטו שומר על חום מנוע תקין בכל מצב. בסופו של דבר החזרתי אותו עד לטיפול 200K.

צינורות אני כנראה אחליף anyway רק בשביל השקט הנפשי.

עריכה: יש עוד משהו ששכחתי ודווקא כן רציתי להחליף באופן יזום והוא צינורות בלם גמישים בארבעת הגלגלים.

אני אישית שם דגש כפול ומכופל על רענון הנוזלים באוטו.

האוטו מכיל נוזלים ברכיבים שעובדים הכי קשה, קרי: מנוע (שמן ונוזל קירור), גיר, מע' בלמים ומע' הגה. רענון לעיתים תכופות של הנוזלים הללו תורם לניקיון המכלולים, בלאי נמוך מאוד ושמירה אינטנסיבית על החומרים מהם עשויים המכללים (אלומיניום, אטמי גומי וכד'). מניסיון שלי - זה מוכיח עצמו נהדר !

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאלה יפה, חשובה והתשובה לכך פשוטה .

אין צורך לבצע פעולת תחזוקה למכלולים "כבדים" שלא לפי הוראות התחזוקה של היצרן. אלכס ציין במפורש סיבה אחת למה באמת לא כדאי.

אז חוץ מחלקים יקרים וכבדים כמו ממסרות, מערכות הינע והמנוע, שאלת מה אם השאר? חלקי גומי ופלסטיק, מייסבים, ציריות וכו'?

הנה ההסבר, הוראות התחזוקה של היצרן מנחות לבדוק כל חלק וחלק שאתה רק חושב עליו, מייסבים, צנרת גומי ופלסטיק, חלקי מתלה, בוקסות, ציריות, גומיות, גרמושקות, אקורדיאונים ושאר חלקי תזמורת ונגינה למיניהן. לרכבים כבדים או 4X4 קיימת הנחיה לפרק מייסבים לניקוי וגרוז אחת לתקופה, לרכבים פרטיים המייסבים אטומים ואין אפשרות לטפל בהם, להפך! כל חילוץ שלהם ממקומם רק מחייב את החלפתם.

לגבי אטם ראש, כל עוד הרכב לא עבר התחממות מאסיבית אין צורך לגעת והאטם יחזיק כמו המנוע.

תרמוסטט - רק עם ידוע כבעייתי בדגם מסויים, אני מכיר תרמוסטטים ששרדו עד לסיום חייו של הרכב. בכל מקרה של התחממות או טיפול במערכת הקירור מומלץ לבדוק אותו או להחליפו באופן יזום, נאמר לדוגמא שמחליפים משאבת מים נוזלת או צינור חימום דולף.

ציריות - שוב זה תלוי בדגם הרכב ויותר בתחזוקה, זהית גומיה נוזלת והחלפת את כל הגריז, זה אולי יעזור ואולי לא. זה תלוי יותר כמה ליכלוך חדר מאשר כמה גריז יצא, מכונאי טוב יזהה גומיה יבשה או חריר קטן שרק החל ויטפל במעוד מועד- חזרנו לתחזוקה הנכונה. אני לא מוצא סיבה להחליף גריז באופן יזום לצירייה ולדעתי זה לא יאריך את אורך חייה.

לסיכום, שרידותו של הרכב תלוי רבות בהקפדה על טיפולי תחזוקה במועד ויד מיקצועית ועין בוחנת של בעל המקצוע המטפל ברכב.

ומכוון שהשרשור נוגע לכל חובבי הרכב באשר הם ופחות ממוקד מיקצועית, הוא מוזז לאחר כבוד מפורום TT לפורום הטכני.

• תוכן חדש...