Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6915 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בטח שלא שמעת, אצלנו פיוניר זה רק דולפינים :hihi:בוודאי , סוף כול סוף זה מה שרואים כאן וזה מה ששומעים בפורומים , ובמקרה של SQ אזי על הP9 :lol:

בבקשה: http://www.pioneer-odr.ch/start_en.htm

איתמר.

אז איך אתה מצפה שאדע? דרך אגב ראית באחד הפורומים הנחשבים משהו עליהם ? כי אני לא זוכר שראיתי (חוץ מהקומפוננט החדש שלהם מסדרת הפרימייר )

דרך אגב על ההגדרה שלך של כסף לא משנה , למרבה הצער בעולם האודיו לרכב , המחירים למערכות הכבדות הם כבדים, אבל אף אחת מהחברות אינה נותנת ערך מוסף אמיתי .

אם תקח חברות מתחום האודיו הבייתי , אז חברות היי אנד אמיתיות הן בד"כ חברות קטנות הדורשות סכומים מאוד מפולפלים על הציוד שלהם (החברה שמייצרת את הפרה אמפליפייר שלי , לא מתביישת לדרוש על הדגם הגדול שלה 30K על פרה) . אבל , וזה אבל גדול מאוד , גם אנשים שלא שומעים הבדלים בסאונד , פתאום רואים כמה פרטים חסרו בתקליט/CD שהם שמעו עד עכשיו , וכמה המוסיקה משתדרגת . לא יכול לומר את אותו דבר על החברות אודיו לרכב שדורשות מחירים כאלו .

כי אם נקח את גנסיס לדוגמה , אני מוכן לשים כסף שלא תוכל להצדיק מחיר של 7K$ על מערכת שלושה חלקים שלהם לעומת מחיר הרכביבים RAW של סקאןספיק שיעלה אולי 2200$

בברכה יהודה

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרכיבים של הרוולוטור של סקן-ספיק לא בוניים עבור רכב אלה לסביבה של רמקול ביתי ולכן יש הבדל גדול. (לפחות פעם שבדקתי לעצמי זה היה המצב).

כללי לגבי מה שאתה אומר - זה בדיוק הרעיון של היי-אנד. היי אנד אמור להיות מצב שבה הקונה לא מתחשב במחיר של המוצר והחברה המייצרת לא אמורה להתחשב בעלויות פיתוח וייצור. ההתחשבות היא רק להגיע למוצר האיכותי ביותר. ולכן גם המחירים בהתאם , במיוחד במוצרים לבית ששם השוק הרבה יותר גדול ומפותח משוק הרכב.

מבחינה רעיונית , מוצר היי-אנד אמיתי לא חייב לספק הבדל גדול או הבדל פרופורציונלי להפרש מחירים בינו ובין מוצר אחר , הוא פונה לקהל יעד מקצועי\פנאטי שבשבילו גם אם יש הבדל קטנטן זה מה שיגרום לו לרכוש את המוצר.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
הרכיבים של הרוולוטור של סקן-ספיק לא בוניים עבור רכב אלה לסביבה של רמקול ביתי ולכן יש הבדל גדול. (לפחות פעם שבדקתי לעצמי זה היה המצב). עופר , אתה בדקת את הרכיבים האלו לעומת הגנסיס ? האם עשית התאמת גיינים (בגלל ההתנגדות השונה )?

כי זה מוזר לי מאוד , שאתה יכול לקבל הבדל גדול ממודיפיקציה של דרייבר

מבחינה רעיונית , מוצר היי-אנד אמיתי לא חייב לספק הבדל גדול או הבדל פרופורציונלי להפרש מחירים בינו ובין מוצר אחר , הוא פונה לקהל יעד מקצועי\פנאטי שבשבילו גם אם יש הבדל קטנטן זה מה שיגרום לו לרכוש את המוצר.

ולגבי היי אנד , אני לא חושב שאם ההבדל היה פצפון היו קונים אותם חוץ מפנאטים מוחלטים . היות ולמרבה צערי נושא התקציבי הוא תמיד בבעיה אקוטית אצלי (העניים רואות והאוזן שומעת ושתיהן חומדות מה שהארנק/הנהלה מטילה ווטו :lol:) , ונראה לי שבבעיה הזו כולם נתקלים , צריך גם כאן להיות הגיון בשיגעון

בברכה יהודה

פורסם

את הסט של האבסולוט יצא לשמוע לא מעט אבל לא אמרתי שהשוויתי באוזניים בין האבסולוט ל Revelator . מה שכתבתי זה שהסט שגנסיס מציעים שונה מהסט שאפשר להרכיב מהרכיבים של סקן ספיק שהוא לא מיועד לרכב. גנסיס התאימו ושינו כל מיני דברים בדרייבר על מנת שהוא יתאים לסביבת רכב. אתה יכול לראות את השוני בפרמטרים של ה Q השונים ועוד כמה דברים. לכן אמרתי שהדוגמא לא מתאימה . בזמנו אחרי שבנינו את הרכב של אייל מאוד רציתי מידבאס כזה ובדקתי באמת כמה עולה לקנות את הדרייבר של סקן ספיק כתחליף שאמור לספק ביצועים דומים , אבל כמו שאמרתי יש הבדל בין הדרייברים לכן אין טעם להשוות. חלק מהדברים ששונו הם פרמטרים שמשפיעים על נפח עבודה אופטימלי ששונה בין דלת של רכב ותיבה לבית וכמובן וזה בפני עצמו שינוי משמעותי.

לגבי שאר הדברים -

יש מוצרים שההבדל השמיע ביניהם גדול יותר ויש כאלו שפחות. יש כאלו שהבדל של 10K עבור מגבר הוא בשבילם בלתי אפשרי בעליל ויש כאלו שלא סופרים את זה. כל מקרה לגופו.

אני יכול להגיד לגבי , יושב אצלי באוטו ציוד שחלק לא מבוטל ממנו אפשר להגדיר כהיי-אנד (הורנים והמגברים של גנסיס). אם הייתי צריך לקנות אותם במחיר רגיל לא הייתי חושב על זה לרגע. בדיוק מהסיבה שכתבת שזה לא משתלם. בעצם במחשבה לאחור את ההורנים כן הייתי קונה , אבל את המגברים לא . אין לי ספק שאפשר להגיע לרמה מאוד קרובה גם במגברים זולים יותר. אבל פה נכנס עניין של נסיבות ויצא שיכולתי לקבל ציוד במחיר מאוד מפתה ולכן הלכתי על זה. ואני בטוח שחלק גדול מהאנשים שיש להם ציוד קצה זה אנשים שנסיבות הובילו אותם לעניין ולאו דווקא השקיעו את הסכומים האלו.

אז כן , צריך להיות קצת היגיון בנושא . כמו שכתבתי בנוגע להורנים שאני חושב שזה השקעה ראויה אל מול המגברים שאני חושב שזה השקעה לאוו דווקא שמצדיקה כל שקל. אבל זה שיקול שרוב האנשים עושים ויש כאלו שאצלם השיקול הכספי זניח ואין שום פסול שתהיה להם את האופציה לקבל את הטופ ללא פשרות הרי אצלהם אין את השיקול של תמורה שלנו הוא אחד העיקריים.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

MTX היי-אנד?

אלפין היי-אנד?

אני נעלם מהפורום לתקופה קצרה וזה מה שקורה:)?

בקיצור, כמו שכבר כמה מחברי כאן כבר כתבו לפני אני רק אוסיף את הכמה מילים שלי.

אף אחת מהחברות שהוזכרו כאן, היא אינה חברה "היי-אנד".

חברות ומוצרי רמה זו הם TOP OF THE LINE.

ישנם חברות אמיתיות שמציינות אך ורק לקטגוריה זו כמו CELESTRA, או חברות כמו TRU TECHNOLOGY או BUTLER AUDIO

וישנם עוד חברות שכבר אין לי כוח לחפש קישורים לאתרים שלהם כמו AUDIO ART, BRAX, LUXMAN,MCINTOSH,SINFONY ועוד חברות רבות אחרות .

אבל, ישנם חברות שהם בין היתר גם מייצרות מוצרי היי-אנד, זה לא הופך אותם לחברה כזו אבל עדיין אותם מוצרים נחשבים ומתחרים באותה קטגוריה.

כמו פיוניר עם הODR כמו שאיתמר כבר הקדים אותי , אלפיין עם הF1 סטאטוס, XETEC עם סדרת הפרסטיג', קלריון עם הHX-D2 ושאר ה9255 למינהם או בכלל את סדרת הHX, אקליפס עם ה55090 , סוני עם סדרת הXES ועם מכשירים כמו C90 עם הפרוססור שלו הC910.

בקיצור יש הרבה, אבל לצערי זהבאמת לא יכול להכליל אותם לעניין הזה, כי חברות ההיי אנד לרוב אינם מתעסקות כלל בליינים נמוכים כמו שפיוניר ואלפיין וסוני עושים כיום.

ומה עם חברות כמו אודיסון? הם חברת היי-אנד?---> לא, אבל סדרת הTHESIS שלהם בהחלט עונה על כך, וגם סדרת הVRX אבל הSRX? זה כבר חיה אחרת, בדומה לDARK BLUE של HELIX כמו הI-FORCE של ZAPCO וכמו עוד חברות רבות אחרות שיכולות לפעמים גם לייצר דברים שלא ברור מהיכן הם הגיעו.

יש גם עוד חברות שלא כללנו פה מפאת החוסר במקום(וגם קצת אנרגיה) אבל שהיו מייצרים היי-אנד ועדיין לא ענו לקטגוריה הזו.

אבל בזאת נסיים:).

אהה. כן, חזרתי לפורום:).

under construction..

פורסם
MTX היי-אנד?

אלפין היי-אנד?

אני נעלם מהפורום לתקופה קצרה וזה מה שקורה:)? נו מה נעשה ? צריך שוטר ולא היית:lol:

ישנם חברות אמיתיות שמציינות אך ורק לקטגוריה זו כמו CELESTRA כול הכבוד :mm_yeah:יש לך אינפורמציה נוספת עליה ? היא נראית נהדר (כול מה שתוכל להרחיב , אשמח ) גם בה"פ , או חברות כמו TRU TECHNOLOGY או BUTLER AUDIO

וישנם עוד חברות שכבר אין לי כוח לחפש קישורים לאתרים שלהם כמו AUDIO ART, BRAX, LUXMAN, MCINTOSH,SINFONY ועוד חברות רבות אחרות .

ומה עם חברות כמו אודיסון? הם חברת היי-אנד?---> לא, אבל סדרת הTHESIS שלהם בהחלט עונה על כךוואפ ?!!! לשים לי ליין שעולה יותר ממרצדס , ולא כ"כ בטוח שהוא ישמע יותר טוב מהגנסיס DMA (גם הרגיל וגם המנורתי שהם הבטיחו) לא בדיוק הופכת אותם להיי אנד, וגם סדרת הVRX אבל הSRX? זה כבר חיה אחרת, בדומה לDARK BLUE של HELIX כמו הI-FORCE של ZAPCO וכמו עוד חברות רבות אחרות שיכולות לפעמים גם לייצר דברים שלא ברור מהיכן הם הגיעו.

יש גם עוד חברות שלא כללנו פה מפאת החוסר במקום(וגם קצת אנרגיה) אבל שהיו מייצרים היי-אנד ועדיין לא ענו לקטגוריה הזו.

אבל בזאת נסיים:).

אהה. כן, חזרתי לפורום:)טוב מאוד.

חברת היי אנד אמיתית , עושה תכנון וביצוע בלי קשר לכסף , אבל היא גם יודעת שאת המנדט הזה , עדיין צריך להיות הגיון בשיגעון , אם תקח חברות היי אנד ביתייות , שמגברים שלהם עולים 10K$ ויותר , אתה תראה שאת הרכיבים הגדולים הם שמו בנקודות מפתח (לדעתם ), ושיש הבדל די גדול בסאונד ממשהו מתחרה . לבוא ולשים סדרת מגברים במחירים בלתי שפויים בעליל , שאף אחד כמעט לא יקנה אותם , זה פשוט יצירה של תראו מה אנו יכולים לעשות . זה יותר הצהרה שיווקית מאשר סדרת מגברים.

ההליקס מאידך זה ספין של בראקס לקבל קצת כסף

וזאפקו , זאפקו איבדו את זף ועקב כך מסתבר שהם לא יכולים ליצור מגברים מעולים במחיר נורמלי , אבל הם רוצים משהו חדש וזול יותר (כי לא יתכן שתמכור מגבר ב1K$ כשזד אודיו מוכרת מגבר ב450 שכנראה יותר טוב ), אז הנה יש

בחברות האמריקאיות יש שני מתכננים של מגברים שרק המוצרים שהם תכננו שווים את הכסף , כשהם עזבו חברה , שום חברה לא התאוששה מזה , וזה כולל את PG את זאפקו ועוד כמה ששכחתי את שמותיהן

בברכה יהודה

פורסם

אומנם האלפיין נמדד ב 14.4 וולט 150rms לערוץ אבל הוא יוציא בסביבות ה 120 rms לערוץ ב 12 וולט לא ?

הטרנטולה 960.4 מוצהר ב 14.4 120rms לערוץ.

ככה שהאלפיין יותר חזק. השאלה באיזה מבין שניהם הנתונים על הדף יותר מרשימים ? ואיזה יהיה יותר איכותי ואמין ?

והמגבר של האלפיין ממש קטן איך יכול להיות שהוא כל כך חזק ? אולי יש קשר לזה שהוא דיגיטלי ?

תודה !

פורסם

בקשר לאלפיין ,

שמת לב שהוא קלאס D (כמו מונובלוקים) לכן גודלו .

אבל דבר נוסף , בעבר רציתי לרכוש אותו גם - אך לאחר קראת תחקיר על המגבר ירדתי מהעניין מאחר ודובר על איכותו רבות שהיה בעל חילוקי דעות עקב היותו קלאס D

פורסם

אני לא הייתי פוסל על הסף מגברים דיגיטליים , למרות שלדעתי יש להם דרך ארוכה להגיע למצב שבו יוכלו להתמודד עם מגברים רגילים .

אבל עובדה היא שTRI PAT פשטה רגל, אבל השבבים שלה הופכים להיות יותר ויותר נפוצים (אלפיין ועוד חברות). עדיין לדעתי למוסיקה ברכב עדיף הטרנטולה

בברכה יהודה

פורסם

אני לא חושב שהעניין של קלאס D צריך לשחק תפקיד כאן (אולי רק עבור מערכת ברמה מאוד מאוד גבוהה כן).

לא מזמן שמעתי וכיוונתי מערכת ברכב שהתבססה על המגבר הזה , ושמעו טוב מאוד.

בשורה התחתונה שני המגברים יעשו עבודה טובה מאוד. תראה אם שיקול הגודל הפיזי משמעותי בשבילך ותקבל החלטה.

מבחינת אמינות המגברים של אלפיין נחשבים אמינים וטובים. לגבי הטרנטולה אני פחות מכיר כך שאני לא רוצה להגיד.

בהקשר לאמינות , אלפיין יותר נפוצים בארץ כך שזה יתרון מסויים בנוגע לתיקונים אם תצטרך ולגבי מכירה בעתיד אם תרצה.

תראה גם מבחינת מחיר אם ומה ההבדלים ביניהם. אני אישית הייתי הולך על האלפיין , אבל כמו שנאמר , שני המגברים יתאימו.

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

האלפיין יצרוך פחות חשמל משמע יהיה נציל יותר.

ההבדל בצליל הוא לא כל כך גדול במידה ואתה לא מכוון למערכת היי אנד רצינית

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

לא היי אנד רציני אבל חשובה לי האיכות מאוד !

אני כבר לא יודע מה לעשות השתגעתי !

יש Sundown audio, SSL, Soundstream. זה לא נגמר !!

ה SSL FY1404 נראה מגבר נחמד עם נתונים נחמדים שעולה 1200 פחות מה Sundown אבל אני לא יודע אם אפשר להשוות את האיכות בניהם! ה Soundstream 960.4 לא מצאתי חנויות בארץ וכנראה שהוא יעלה פה הרבה. זה מתסכל !

אני צריך פסיכולוג כבר :?

פורסם

אני יראה קצת לא אובייקטיבי אך , חברת SSL = חברה ג'נרית\סינית - לחלוטין .

בקשר לטרנטולה בארץ - לדעתי תשכח ממנו לא תמצא אותו ואם כן אז במחיר מופרז כי הסדרה יוצאת רק לשוק האמריקאי , אם אנני טועה .

• תוכן חדש...