Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן, ממש כמו שהכותרת אומרת , הכתובת היתה על הקיר .

כבר מספר חודשים שמענו את הנואש הזה עולה וחוזר ועולה מספר פעמים ואני מתכוון לכך שהחל מהשנה הבאה לא יערך מרוץ הגראן-פרי האמריקאי

באינדיניאפוליס ואולי כלל לא יערך בינתיים.

בהודעה משותפת שיצאה מטעם ברני אקלסטון וטוני ג'ורג', הבעלים הכל יכול של המסלול נאמר שהגיעו להחלטה משותפת ומוסכמת כי לפחות כרגע לא

יערכו יותר מרוצי גראן-פרי באינדי ואולי בעתיד ישקל שוב המצב.

מזמן עלתה השאלה הזו, גם כאן.

מי צריך את מי יותר - הפורמולה-1 את ארה"ב או להיפך .

בזמנו טענתי כי הפורמולה-1 זקוקה יותר ליבשת החדשה ולו רק בגלל הפוטנציאל הגדול שטמון שם מבחינת קהל וגם מבחינת יצרני הרכב כחלק מפירסום

גלובלי של המכוניות או שאר הספונסרים.

חובבי הספורט המוטורי האמריקאי הצביעו בדרך כלל ברגליים בשנים האחרונות ככל שדובר על הפורמולה-1 והפוטנציאל לא מוצה עד תום .

רובם שם מעדיפים NASCAR ואומרים זאת בפה מלא.

יכול בהחלט להיות שהבעיה היתה בבחירת המיקום ואינדיניאפוליס לא היתה צריכה לשמש כבסיס לחזרת הפורמולה-1 לארה"ב בשנת 2000 אלא היו צריכים

לבחור אתר מתאים אחר, בטח לא אחד שמזוהה כל כך עם אחד ממרוצי המכוניות הגדולים בתבל.

יתכן מאד שהפורמולה-1 היתה צריכה לפנות לחוף המזרחי, ניו-יורק למשל בכדי לצבור לעצמה בסיס מעריצים חדש שאינו מכור לתרבות ה-NASCAR .

המסלול באינדי לא עשה חסד עם מכוניות הפורמולה-1 וקטע ה-IN FEILD שלו בכלל עשה להם עוול, תשאלו את מונטויה או ווילנייב עד כמה פוטנציאל יש שם

במסלול, שניהם היו שם וניצחו והיו גם עם הפורמולה-1.

או אולי דווקא היו צריכים לבחור באיזה אתר הוליוודי ולעשות מעשה בקהאם בכדי לכבוש את לב הקהל, אני בטוח שלסלבריטאים בחוצות L.A היה מתאים להתחכך

קצת בכוכבי הפורמולה-1, סופ"ש כזה של "כוסיות" ומהירות.

במשך שבע השנים שהתקיים המרוץ באינדי לפחות פעמיים זכורות תקריות שהעיבו על הצלחתו של המרוץ.

בשנה אחת היתה זו פרארי וצמד הנהגים שלה שומאכר את בריקלו שניסו לסייע אחד לשני לקבוע מי ינצח במרוץ ועשו צחוק מהכול, הקהל האמריקאי לא אהב את זה ,

בלשון המעטה.

ב-2005 היתה את פארסת הצמיגים הידועה ו-6 מכוניות שזינקו לאחד ממרוצי הפורמולה-1 המגוחכים ביותר שנראו מאז קיימת הסדרה הזו. אז אולי הקהל האמריקאי

לא מבין פורמולה-1 אבל הוא ממש מבין שעובדים עליו והתגובות לא אחרו לבוא ולא נשכחו גם שנה מאוחר יותר.

הכתובת היתה על הקיר ולכולם היה ברור שהמרוץ הזה איבד כיוון ודרך.

עכשיו נותר "לחכמים הגדולים" לשבת ולחשוב מה הלאה והאם תהיה בעתיד פורמולה-1 בארה"ב או שאולי זה מיותר ועדיף לקבל את הכסף המזרח-תיכוני ואסייאתי

לקיום מרוצים באזורים חדשים לחלוטין.

אל תדאגו לברני, בטוח יש לו תוכנית מגירה ואל תדאגו גם לטוני ג'ורג' ולאינדי להם יהיה בשנה הבאה את ולנטינו רוסי וכוכבי המוטו-GP שיתחרו שם .

דובי

1.jpg

2.jpg

3.jpg

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

בשיחות שהיו לי עם הפדרצייה האמריקאית בהרבה תחומים, האמריקאים בלשון המעטה בזים לאירופאים בכל הנושא של הספורט המוטורי

אחת הסיבות זה "המועדון האקסלוסיבי" של ה FIA ,גוף לדעתם של בית הלורדים.

סיבה שניה זה כמובן הכסף, וכפי שדובי כותב? הכסף הגדול או הביזנס הגדול ביותר בארה"ב זה ה"נסקאר"

רק לציון

הפדרצייה האמריקאית לספורט מוטורי גדולה מכל הFIA ונציגיו בעולם ביחד.

דני לוי

מירוצי מכוניות

פורסם

דובי, אז מכל הסיפור שלך לא הבנתי מה בעצם הסיבה המרכזית?

לא מספיק כסף או לא מספיק SHOW?

הנטיה הטבעית והפופאלרית להגיד שהתצוגה שם חלשה - אבל המקום היה מלא - וזה אומר שה-SHOW מושך בצורה מספיק טובה כדי להביא מספיק אנשים.

ובפעם האחרונה בכלל לא היה משעמם שם.

נראה לי שהבעלים של המסלול פשוט לא מעוניין (בטח יש לו שלל סיבות מוצדקות יותר ומוצדקות פחות)...........

ועוד - מאתרים בחו"ל הבנתי שזה לא סגור הרמטית אלא הם מדברים על כך שזה הכיוון.

נראה לי שהם רוצים שמישהו יתחנן וישכנע אותם להמשיך :lol:

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

על פי פרסומים רשמיים בעונת 2008 לא יתקיים מרוץ פורמולה-1 באינדי וכנראה כלל לא יהיה בארה"ב.

הסיבה - ברני אקלסטון לא היה נלהב מדי ממה שראה שם ולא התאמץ מספיק להשאיר את המרוץ בארה"ב ובנוסף לכך טוני ג'ורג' הבעלים של המסלול לא הסכים כל כך עם התנאים הקשים שה-FIA העמידו לו.

לגבי הקהל - כמות היא דבר יחסי וכמות הקהל שהגיעהלצפות במרוץ הפורמולה-1 באינדי היא כלום לעומת מה שקורה שם בזמן האינדי 500 או בזמן שסבב ה-NASCAR מבקר שם , היציעים מפוצצים .

נכון, לפורמולה-1 מאד קשה להתמודד עם ה-NASCAR בארה"ב כי את ה-NASCAR האמריקאיים מכירים מגיל 0 , הם נולדים עם הזרקת NASCAR לורידים , יתכן שאפילו מקבלים את זה במטרנה אבל יש בארה"ב הרבה אנשים (והייתי בקשר עם 2-3) שואוהבים ומתעניינים דווקא בפורמולה-1.

יתכן שהמיקום שנבחר הוא לא נכון, מאד יתכן שדרך השיווק של הפורמולה-1 בארה"ב לא מתאימה והכי יתכן שיותר נוח לברני לעבור למזרח - התיכון ואסיה ששם הוא יקבל כסף יותר גדול .

אישית אני חושב שאליפות עולם בכל קנה מידה שהיא שלא כוללת ארוע ביבשת הנכונה היא לא אליפות עולם מושלמת.

דובי

פורסם

ההימור שלי הוא על סבב במזה"ת (באחת מהמדינות הערביות העשירות)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

סבב במזה"ת לא כל כך בא בחשבון וזאת למרות שטילקה בנה/בונה שם יופי של מסלולים, כמעט בכל מדינה.

מה שמתוכנן מבחינת המזה"ת זה שבחריין ימשיך לשמש כמסלול אימונים לחורף והגראן-פרי יעבור כנראה למסלול החדש בדובאי.

בנוסף בשנה-שנתיים הקרובות כבר אושר כי יתקיימו שני מרוצים נוספים באליפות, הראשון יהיה בולנסיה,ספרד והשני כנראה יהיה בקוריאה ואסור לשכוח שגם הודו וגם רוסיה נמצאות חזק על הכוונת מבחינת בניית מסלולים.

שים לב בלינק המצורף לתכנוני טילקה לעתיד - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=157444

ספרד מקבלת עוד מרוץ בסבב ונחשבת כמעצמת פורמולה-1 וזאת לאור הפופולריות הרבה של הפורמולה-1 שם וכמובן גם הרבה פוליטיקה.

אבל האם הפורמולה-1 היא "בסדר" ללא מרוץ בארה"ב ?

במהלך תקופה ארוכה בשנות ה-90 לא התקיים מרוץ אמריקאי וכאשר בשנת 2000 חזר המרוץ,באינדי כמובן, כולם היו מרוצים ומאושרים אבל...לא עשו מספיק בכדי שהעסק הזה יצליח.

מרוצים במזרח התיכון או במזרח הרחוק זה נהדר,מעולה אבל כמו שכתבתי קודם - ללא מרוץ בארה"ב הסבב לא מושלם.

אגב, האמריקאים לא צריכים את הפורמולה-1 ולא רק בגלל שכאשר הם מחפשים שואו הם פונים ל-NASCAR שמספק מזה בשפע של עקיפות, תאונות ומתח.

כאשר הם רוצים לראות מרוץ מכוניות אבל לראות את המכוניות מתנהגות הם פשוט פונים ל-CHAMPCARS שם אפשר עדיין לראות איך מכונית פורמולה-1 אמורה להראות או להתנהג.

צמיגי סליקס שמנים, כנפיים קטנות יחסית ובעיקר הרבה החלקות תחת האצה, היגוי יתר פה ושם וגם טעויות נהיגה.

אז נכון שבשנים האחרונות סבסטיאן בורדיי הצרפתי שולט שם ללא עוררין אבל זה רק בגלל שהוא לא קיבל צ'אנס בפורמולה הנכונה, דבר שישתנה כנראה בשנה הבאה ואולי קודם.

השיטה שבה בנוייה סדרת ה-CHAMPCARS היא הכיוון אליו צריכה לשאוף הפורמולה-1.

דובי

דובי

פורסם

טוב, עכישו ראיתי ידיעה שהבעלים של המסלול "משאיר דלת פתוחה" ל-F1 ויאדה יאדה יאדה.......

נראה לי הם פשוט רצו להעיר עיניין בציבור :lol:

רק לא הבנתי עד הסוף מה קורה ב-2008? יש מירוץ באינדי או לא?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כנראה שלא רק אותנו מעניין נושא הגראן-פרי בארה"ב . שימו לב מה יש למאסטר להגיד -

as a matter of fact, I do believe F1 has a future in the USA, despite what has happened - or not happened - in the last few weeks at Indianapolis.

Having said that, I know exactly what you mean about attending races at sundry American venues 'with that sick feeling in the pit of the stomach' that this was the last time.

I shed few tears for Detroit, I'm afraid, and thought the events in Las Vegas and Phoenix were barely this side of a joke, but one race I initially thought might survive, ironically, was Dallas, which we visited only once, in 1984.

The poor track surface broke up in the heat, and the organisation was chaotic, but a huge crowd turned up for the race, and I thought there might be enough oil money around to guarantee its future.

All that turned to dust, of course, when one of the 'entrepreneurs' behind the race went AWOL with the takings. When you don't get paid, you don't go back.

I adored both Long Beach and Watkins Glen, and it was a lovely thing to go to California in March and to upstate New York in October. For me, the Glen stands with Adelaide as the perfect venue for the final race of a Grand Prix season.

Time was when Watkins Glen - after one race at Sebring and another at Riverside - became the spiritual home of the US Grand Prix, and seemed set in stone as an F1 venue.

For many years, particularly in the '60s, it was far and away the most lucrative of all the races on the Grand Prix schedule (another reason for its popularity), and the crowd was always knowledgeable and highly enthusiastic.

At that time, of course, it was the practice of many F1 drivers - Jimmy Clark, Graham Hill, Jackie Stewart, Jochen Rindt, Jack Brabham, Denny Hulme et al - also to take part in the Indianapolis 500, which further increased their standing and appeal in the eyes of the American public.

Back then, F1 seemed to have put down firm roots in the USA. In 1961 an American - Phil Hill - had won the World Championship for Ferrari, and by the end of the decade Mario Andretti was taking an ever closer look at F1.

In '68 he took pole position, in a Lotus 49, at his very first Grand Prix - and it was at the Glen, of all places. Ten years on, now in a Lotus 79, Mario achieved his life's ambition, and America had its second world champion.

By this time we had a second race the other side of the water - the US Grand Prix West at Long Beach - and it swiftly became a cult event.

A street circuit on the West coast, and a superb road course on the East, one at the start of the year, one at the end ... the two events complemented each other perfectly, and there seemed no reason why either should ever disappear from the calendar.

Gradually though, the world began to change. For one thing, safety became an ever-bigger issue in F1. As cornering speeds began to escalate, and as run-off areas and the like began to appear at circuits in Europe, the murmurings began that American tracks were not keeping pace - were not, in other words, 'safe enough for F1'.

To quite some degree, that is still the perception today. Many American circuits have far less run-off than the majority of tracks elsewhere, and that's a fact.

There probably isn't a greater road course on earth than Elkhart Lake, for example, but do you imagine the F1 brigade would accept a corner like the Kink? Only if it had a run-off area the size of a car park at its exit, and, as we saw in Katherine Legge's accident in last year's Champ Car race, it emphatically does not. Imola's original Tamburello, where Ayrton Senna died, comes to mind.

Therefore, although America abounds in superb circuits, it has relatively few which would pass muster with the FIA for F1 use - and none at all, probably, which could even contemplate the cost of putting on a Grand Prix.

Since we began the syndrome of going to countries where motor racing is not in the culture, but where a willing government uses its tourism budget to build a money-no-object circuit, then to pay an eye-watering fee to put on a Grand Prix, the cost of a race has spiralled - to the point that now, seven years into the 21st century, a country receiving no government backing is hard pressed to raise the necessary cash.

It is for this reason - and, admittedly, a desire to take F1 into new markets - that the complexion of the world championship is changing so radically.

A great many European Grands Prix are under threat, and America, too, is not immune. Tony George doesn't get any financial support from Dubya, and he has to balance his books.

I don't doubt that that Indianapolis 500 and the Brickyard 400 are serious money-spinners, but propping up the IRL must be fearsomely expensive, and although the US Grand Prix brought great financial benefit to the city of Indianapolis, I somewhat doubt it made much money for the Speedway.

That said, it seemed to me a very worthwhile event. From George's point of view, it gave him his 'full set' of events - the 500, NASCAR, Formula 1 (and now MotoGP) - and, at a time when the IRL was very much the poor cousin of CART, it added prestige to the Speedway.

From the F1 manufacturers' point of view, it gave them the race in America they so much wanted, and at the most hallowed track in the country.

It was very much my hope that the contract between George and Bernie Ecclestone would be renewed - and I think the chances of its revival in the future are reasonably good.

For all Bernie delights in saying that 'F1 doesn't need America', a great many in the paddock are incensed that there is to be no US Grand Prix in 2008. Try talking to anyone from Mercedes or BMW or Honda or Toyota, for a start.

There is, too, a firm belief that anything calling itself the 'world championship' should necessarily include at least one race in America. I just pray that, as and when it returns, it is to Indianapolis, rather than a place which couldn't care less about motor racing, like Las Vegas.

Imagine moving the All England Tennis Championships from Wimbledon to Clacton or Birkenhead ...

דובי

פורסם

המאסטר מבחינתי בכל הקשור לכתיבה וידע על פורמולה-1 הוא נייג'ל ראבאק , שכותב בתנ"ך של הספורט המוטורי , אוטוספורט.

roebuck.gif

במשך השנה האחרונה או משהו פחות או יותר אני מעלה פה בפורום קטעים מפינה קבועה שיש לראבאק באתר האינטרנט של אוטוספורט.

בפינה הזו למעשה הוא נשאל שאלות שברומו של עולם ועונה עליהן את דעתו האישית מהידע שלו ומנסיונו.

מה שאני עשיתי זה ששיניתי מעט את הפורמט ובמקום להעלות שאלה אני עושה מעין פתיח קצר שבו אני כותב את דעתי או קצת רקע לנושא ואז מעתיק מאוטוספורט את החלקים הרלבנטיים ןמקווה שזה מעניין מישהו...

אגב , חיפוש קליל פה בפורום יביא לך את כל מה שנכתב פה עליו ואיתו בעבר.

דובי

• תוכן חדש...