Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בערך חודש כבר עובר על הפורומים.

בגלל שאני מנהל כמה בעצמי, אני מבין כמה שמטרידות שאלות נשנות. אז עשיתי את המחקר שלי, ועברתי וחרשתי את הפורום הלוך ושוב, כדי לאגד את כל המידע מאשכולות קיימים, לפני שאני "סתם פותח אחד חדש".

קודם כל תודה, כי השכלתי. באמת שלא הבנתי ברכבים יותר מדי (גם עכשיו לא משהו, אבל לאין שיעור....).

התקציב שלי הוא 20K +-.

המדובר הוא אך ורק בידני.

מחפש רכב חסכוני כמה שיותר בדלק, כמה שיותר אמין וכמה שיותר בטיחותי. לא רוצה שיראה מוסך.לא אכפת לי כ"כ מהביצועים וכ'ו. (כמובן שזה לא יכאיב לי). ראוי לציין שזה גם רכב ראשון.

אחרי שחרשתי את הפורום לאורכו ולרוחבו, הגעתי לכמה אפשרויות שצצו: (תרגישו יותר מחופשיים לתקן אותי אם אני טועה)

- סיטרואן קסארה HDI 2001. נחשב מאוד אמין, בטיחותי ועם צריכה נמוכה. אפילו יפה ועם ביצועים לא רעים.

- רנו מגאן 2000. מנוע פחות טוב, יותר בטיחותי ופחות אמין. (נדמה לי).

היו עוד כמה אפשרויות, אבל אני לא יודע כמה הקטנות בטיחותיות... (מיצובישי קולט יפה, אבל לא בטיחותית ולא אמינה, לפי מה שהבנתי, לדוגמא.)

הרכב יעשה להערכתי בשנה אזור ה20K, לרוב נסיעות עירוניות ובינעירונית אחת לשבוע. אני מודע לזה שבטווח הזה דיזל לא כ"כ כדאי, אבל נחשב יותר אמין, ואין בנזין 2001 HDI בארץ, למיטב ידיעתי.

יש אפשרויות נוספות? על מה הייתם ממליצים?

אני יודע שיש פה הרבה אשכולות, אבל בבקשה, תעזרו לבנאדם להיטמע לתוך עולם המכוניות, לראשונה.

תודה רבה!

פורסם

האפשרויות הן טובות, אבל אתה צריך משפחתית ? למה לא תקח דייהטסו סיריון 1000 סמ"ק ידנית ?

אחלה אוטו, אמין וחסכוני (לא סגור כמה הוא בטיחותי).

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
האפשרויות הן טובות, אבל אתה צריך משפחתית ? למה לא תקח דייהטסו סיריון 1000 סמ"ק ידנית ?

אחלה אוטו, אמין וחסכוני (לא סגור כמה הוא בטיחותי).

הבטיחות באמת מפחידה אותי..... חשבתי עליו בלי ספק בתור אופציה... קראתי עליו פה רק דברים טובים אבל שוב, הבטיחות. זה וזה שאני בחור דיי גדול וזה רכב קטנצ'יק. לדוגמא הסיטרואן סקסו ירדה מהפרק בגלל בטיחות, אפילו ששמעתי שזה רכב נהדר.

איך הצריכת דלק?

תודה!

מצאתי:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-142329,00.html

זה מספק? לא נשמע לי בטוח במיוחד.... אני לא יותר מדי בקיא בנושא.

טוב מצאתי תשובה גם לצריכה... 1:20. איך זה אפשרי שזאת אותה הצריכה כמו הקסארה? (בערך.... מנוע 1000 לעומת 1.9?)

פורסם
ואין בנזין 2001 HDI בארץ

אין גם בצרפת. HDI זה מנוע דיזל של סיטרואן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה עם רנו קליאו? יש דגמי 1200, ו1400 שיכנסו לך בתקציב בשנים 1999-2000 בערך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מה עם רנו קליאו? יש דגמי 1200, ו1400 שיכנסו לך בתקציב בשנים 1999-2000 בערך.

כן, זאת גם אפשרות שהגעתי אליה כאן..... אפילו חיפשתי אקזמפלרים.. אבל אני לא יודע בקשר לאמינות (עדיין צרפתייה) כמה המנוע טוב (פחות קריטי) והצריכה.

פורסם

עצתי לך, קח כמה שעות ובקר בכמה מקומות.

תעשה סקר מוסכים ,שאל בכמה מקומות לגבי כדאיות קנייה,עלויות,ואחזקה שוטפת,כך תוכל לקבל תמונה טובה יותר בהיבט של אמינות, ואגב...זה עלול לשנות את דעותייך מקצה לקצה, ולהפנות אותך בכלל לנישה אחרת של רכבים מכיוון שאתה מחפש בראש ובראשונה אמינות!

בברכה.

פורסם

אתה מחפש דיזל HDI ב 20K שח ועוד מצפה ל"כמה שיותר אמין" ?

אני ממליץ לך לרדת מהר מהעץ עליו טיפסת, אחרת תמצא עצמך תוך זמן קצר עם רכב בחניה כאבן שאין לה הופכין.

אם אין לך כסף נזיל להחזיק רכב (ועוד HDI בן 7 עם אי אילו מאות אלפי קילומטרים ובלאי בלתי מבוטל) עדיף שתקנה משהו קטן יותר (בעל מנוע בנזין, כמו הסקסו) ולא יזיק אם גם תיסע פחות. תיקון באחד הרכיבים הקריטיים ב HDI הזה עלול להגיע בקלות ל 1/4 ואפילו 1/3 מערכו של הרכב !!!

מאחר ומדובר ברכב ראשון שלך עושה רושם שבאמת אין לך הרבה מושג על מה אתה מדבר - אז לפני שאתה מציב רף שנתי של 20,000 ק"מ ומקציב לו 20K שח על רכב דיזל ישן (עם קריטריון של אמינות ובטיחות), כדאי שתעשה "חושבים" ותוודא שאתה מודע למה שאתה נכנס אליו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מרטין, עם נימוק כזה אני הייתי רץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אתה מחפש דיזל HDI ב 20K שח ועוד מצפה ל"כמה שיותר אמין" ?

אני ממליץ לך לרדת מהר מהעץ עליו טיפסת, אחרת תמצא עצמך תוך זמן קצר עם רכב בחניה כאבן שאין לה הופכין.

אם אין לך כסף נזיל להחזיק רכב (ועוד HDI בן 7 עם אי אילו מאות אלפי קילומטרים ובלאי בלתי מבוטל) עדיף שתקנה משהו קטן יותר (בעל מנוע בנזין, כמו הסקסו) ולא יזיק אם גם תיסע פחות. תיקון באחד הרכיבים הקריטיים ב HDI הזה עלול להגיע בקלות ל 1/4 ואפילו 1/3 מערכו של הרכב !!!

מאחר ומדובר ברכב ראשון שלך עושה רושם שבאמת אין לך הרבה מושג על מה אתה מדבר - אז לפני שאתה מציב רף שנתי של 20,000 ק"מ ומקציב לו 20K שח על רכב דיזל ישן (עם קריטריון של אמינות ובטיחות), כדאי שתעשה "חושבים" ותוודא שאתה מודע למה שאתה נכנס אליו.

איציק

תראה, אני מאוד אשמח אם תעמיד אותי על טעותי. מההתרשמות שלי מההודעות שקראתי בנושא (וקראתי המון לפני שרשמתי הודעה, בערך כל הודעה פה בקשר לקסארה ושות'), הHDI נחשב מנוע אמין, שום דבר אי אפשר לצפות מראש באמת.... בקשר לקילומאטרז', אני מתבסס על כמה שאני גומע כיום, בין סופ"שים במרכז (אני ירושלמי), עבודה, לימודים, מכון ויציאות.

אולי תוכל יותר למקד אותי?

פורסם
עצתי לך, קח כמה שעות ובקר בכמה מקומות.

תעשה סקר מוסכים ,שאל בכמה מקומות לגבי כדאיות קנייה,עלויות,ואחזקה שוטפת,כך תוכל לקבל תמונה טובה יותר בהיבט של אמינות, ואגב...זה עלול לשנות את דעותייך מקצה לקצה, ולהפנות אותך בכלל לנישה אחרת של רכבים מכיוון שאתה מחפש בראש ובראשונה אמינות!

בברכה.

זאת בדיוק בדיוק הסיבה שאני שואל אתכם.... כי פה זה מקום בלתי תלוי, ככה שאני יודע שהתשובות יהיו לא מוטות.

פורסם
מרטין, עם נימוק כזה אני הייתי רץ.

צודק צודק, אני אפרט יותר

אני מחזיק את המגאן הידנית השניה שלי (הראשונה הייתה 98 ז"ל, השניה שנת 2001, שתיהן 1.4 וידניות).

הרכבים רואים מוסך בממוצע כל 20,000 ק"מ לטיפול ובין טיפול לטיפול יש בדרך כלל תקלה לא צפויה אחת שקשורה לבלאי של הפלסטיקה הפנימית - לדוגמא לפני חודש נשבר לי הקליפס שהחלון החשמלי יושב עליו.

בניגוד לשם שיצא לרנו מהניסיון שלי הרכבים אמינים מאוד ובנוסף נוחים יותר מכל רכב יפני שיצא לי לנהוג עליו.

הבטיחות של המגאן הינה מהגבוהות לאותן שנים ובנוסף הרכב חסכוני מאוד בצריכת הדלק

פורסם
צודק צודק, אני אפרט יותר

אני מחזיק את המגאן הידנית השניה שלי (הראשונה הייתה 98 ז"ל, השניה שנת 2001, שתיהן 1.4 וידניות).

הרכבים רואים מוסך בממוצע כל 20,000 ק"מ לטיפול ובין טיפול לטיפול יש בדרך כלל תקלה לא צפויה אחת שקשורה לבלאי של הפלסטיקה הפנימית - לדוגמא לפני חודש נשבר לי הקליפס שהחלון החשמלי יושב עליו.

בניגוד לשם שיצא לרנו מהניסיון שלי הרכבים אמינים מאוד ובנוסף נוחים יותר מכל רכב יפני שיצא לי לנהוג עליו.

הבטיחות של המגאן הינה מהגבוהות לאותן שנים ובנוסף הרכב חסכוני מאוד בצריכת הדלק

ואיך הוא זז?

• תוכן חדש...