Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, בחלק הזה אני אפרט את התקנת המחשב והתוכנות שאני משתמש.

המחשב כולל:

• מעבד 1.2GHZ של VIA
  • זכרון 1GB DDR
  • דיסק קשיח 60GB
  • כ. קול של קריאיטיב Audigy 2 ZS Notebook (עוד בהמשך...)
  • מארז VoomPC + ספק כח M1-ATX
  • מסך נגיעה 7 אינטש.
  • עכבר Logitech MediaPlay

מה זה נותן לי?

• האזנה ליותר מ-600 אלבומים מלאים, כ-20% מהם בפורמט Lossless באיכות של דיסק מקורי - בקרוב יהיו עוד.
  • צפיה בסרטים בפורמט DivX, DVD וכל מה שביניהם.
  • האזנה ל- Audio-DVD (מחר פעם ראשונה ברכב :) )
  • ניווט במסך רחב - 7 אינטש (כולל ניווח שטח)
  • שליטה במכשיר הטלפון (הנמכת המוזיקה בכניסה של שיחה, קבלת/שליחה SMS מהמחשב)
  • גלישה באינטרנט מהרכב (דרך טלפון סלולרי דור 3.5)
  • שליטה ברכיב ה-DSP בחומרה של כרטיס הקול: אקולייזר קרוס-אובר וטיים-דיליי נפרד לכל ערוץ. אפשרות לבי-אמפינג, סה"כ שליטה ב-8 ערוצים, אפשר לעשות מולטימדיה, אפשר לעשות טרי-אמפינג ואפילו קוודרו אמפינג (4 אלמנטים לכל צד). (הרבה תודה ל-Fireball)
  • נתוני מפענח: 24bit 192Khz S/R 105db
  • שליטה נפרדת בשני מסכים, האחד לשליטה ומסך למושבים מאחור לצפיה בסרטים.
  • שינוי צבעים במסך (skin) אוטומטית בהתאם לשעת היום (יום ולילה).
  • כל הפונקציות מופעלות ע"י מסך נגיעה או עכבר מיוחד המתפקד כשלט.

מה אפשר ועדיין לא היה לי זמן להפעיל:

• פקודות בעזרת קול
  • חיווי מזג אוויר עדכני
  • הפעלת מצלמת USB (למשל מצלמת רוורס)
  • רדיו AM/FM בעזרת כרטיס למחשב (מאד יקר ולא כדאי)
  • רדיו לוויני (עדיין אין בארץ)
  • טלויזיה (דורש כרטיס מיוחד והקליטה בארץ לא משהו)
  • חיבור מסך VFD קטן לתצוגה משלימה.
  • חיבור ODB-II למחשב הרכב לקבל חיווי על מצב הרכב.
  • ועוד...

מצורפות תמונות של התכנון והבניה של המחשב בבית לפני ההתקנה ברכב.

מחר אני מקווה לצלם את ההתקנה ולהעלות עוד תמונות והסבר יותר מפורט.

PICT0286.JPG

PICT0287.JPG

PICT0289.JPG

PICT0291.JPG

PICT0292.JPG

PICT0293.JPG

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

נחמד מאוד (מאוד מאוד) המחשב :mm_yeah:

מקווה שישמעו בהתאם להשקעה

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מעניין מאוד . צריך ידע במחשבים ע"מ להפיק את כול היכולות האלו ? או שפשוט ידע בהפעלת תוכנות ? האם אפשר לדעת מה העלות של המחשב כולל התוכנות והמסך ?

ובכלל אם תוכל להרחיב אני אודה לך

בברכה יהודה

פורסם

הכרטיס קול מספיק חזק בשביל להחזיק בי אמפינג ושליטה נפרדת לכל ערוץ?

בדיונים בפורמים בחול יש קונצנזוס להשתמש לא מעט במעבד לצורך עיבוד הסאונד, לפחות לדברים כבדים כמו אקוליזר, וקרוסים ודילייי לעשות כבר על כרטיס הקול. ד"א רדיו אינו יקר כ"כ, יש אנטנות יחסית זולות, אפילו משולבות GPS.

כמה עלה הכרטיס קול?, וכמה עלה המסך ושל איזו חברה הוא.

פורסם

מחירים:

המסך בארץ http://www.jbstore.co.il/sg_product~065-0003~6~0.htm

המחיר בחול מאד דומה ובארץ מקבלים אחריות.

המחשב עולה בחול כ-450-550 דולר (כולל משלוח) ואין עליו מיסים מכיוון שמדובר במחשב.

לפי זאפ, כרטיס הקול עולה 950ש"ח לי היתה קומבינה קטנה באיסטרוניקס (היבואן) והשגתי אותו ב-650 ש"ח.

אין צורך ביידע מעמיק במחשבים, צריך לדעת להתקין תוכנות ולהתעסק עם דרייברים.

האופציות המתקדמות בכרטיס קול דורשות קצת השקעה של זמן ללמוד איך לעבוד עם זה.

כרטיס הקול מצוייד במעבד DSP שמסוגל לעשות הרבה אבל עדיין מוגבל, למשל יהיה קשה להגדיר גם קרוס נפרד לכל רמקול גם טיים דיליי וגם אקולייזר ביחד, אבל מי צריך את זה? בדרך כלל הרמקולים האחוריים לא צריכים אקולייזר נפרד (אחד לימין ואחד לשמאל) , הקדמיים אולי כן בסה"כ אני לא רואה סיבה ליותר משלושה ארבעה אקולייזרים, כנ"ל לגבי קרוס, בדרך כלל חותכים כל זוג רמקולים באותו התדר ואם זה הכרטיס מסתדר מצויין, בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף אקולייזר שרץ על המעבד הראשי של המחשב.

בי אמפינג זה לא דבר מסובך, זה בסך הכל ערוץ נפרד עם קרוס-אובר, הכרטיס מסוגל לעבוד עם 8 ערוצים במקביל ללא שום בעיה, תבחר אתה אם זה לצורך בי-אמפינג, מולטימדיה או שניהם.

דרך אגב הדרייבר המיוחד לכרטיס נקרא KX Project וכבר נכתב עליו בעבר בפורום.

פורסם

תגיד לי משהו , במחיר של המסך והכרטיס קול והמחשב (ואולי גם התוכנה ) אתה מגיע לסכום של קרוב ל 4000-6000 ש"ח . בערך באותו מחיר אתה מקבל ר"ד היי אנד כמו קלריון 9255 (יבוא) ובטיפה יותר P9 עים פרוססור . כמובן שבהם חסר את המסך והיכולת לווידאו וכנ"ל את היכולת לשים עשרות דיסקים (למרות שציינג'ר לקלריון עולה 150 דולר ).

השאלה היא ,האם אתה חושב/יודע שאתה מקבל איכות סאונד יותר טובה בצורה הזו , מאשר במכשירים היעודיים ?

בברכה יהודה

פורסם

כיום למחשבים יש יכולות ששקולות ומעבר ליכולת של מעבדים. רמת הכיוון שאתה יכול להשיג שם היא אדירה, וגם כל העיבוד נעשה על המחשב.

בחול יש אנשים שמתחרים וזוכים במקומות ראשונים עם מחשבים.

ד"א המסך הזה יחסית יקר, יצא לי לראות מסכי מגע (כמובן שלא נשלפים) בסביבות ה 250 דולר.

פורסם
תגיד לי משהו , במחיר של המסך והכרטיס קול והמחשב (ואולי גם התוכנה ) אתה מגיע לסכום של קרוב ל 4000-6000 ש"ח . בערך באותו מחיר אתה מקבל ר"ד היי אנד כמו קלריון 9255 (יבוא) ובטיפה יותר P9 עים פרוססור . כמובן שבהם חסר את המסך והיכולת לווידאו וכנ"ל את היכולת לשים עשרות דיסקים (למרות שציינג'ר לקלריון עולה 150 דולר ).

השאלה היא ,האם אתה חושב/יודע שאתה מקבל איכות סאונד יותר טובה בצורה הזו , מאשר במכשירים היעודיים ?

אני בהחלט מגיע ל-4,500 לא יותר מזה.

אני מרוויח הרבה יותר ממה שיש במכשירים שציינת למרות שאני לא יכול להגיד שאני מכיר את כל התכונות שלהם (תקרא בתחילת השרשור)

זה קצת כמו להשוות בין רכב יוקרה לג'יפ, רכב יוקרה נוסע מעולה על הכביש אבל לא יכול לעשות הרבה דברים שג'יפ יכול, לעומת זאת ג'יפ טוב יכול להגיע לנהיגת כביש ברמה מאד גבוהה.

בקשר לאיכות, כל עוד מדובר באיכות CD יש וויכוחים לפה ולפה, אני אישית חושב שיש יתרון מסויים למכשירים הייעודים אבל אני לא יכול להגיד ששמעתי הבדלים.

חוקי המשחק משתנים כאשר מדברים בשדרוג לפורמטים אחרים ובראשם DVD-Audio, HD-Audio היופי שמחשב ניתן תמיד לשדרג ובעדכון של דריבר אפשר פתאום לתמוך בפורמטים חדשים.

היום בלילה אני יעלה עוד תמונות והסברים על התוכנה

פורסם

בתמונות ניתן לראות:

המסך הראשי של התוכנה עם אפשרות לכניסה למסך המדיה הנייוט הטלפון ועוד.

מסך המדיה המציג את תור השירים וספריות השירים והוידאו.

מסך תצוגה בזמן ניגון המציג את שם השיר והלהקה עם סקין של כדורי אש מתעופפים :)

מסך כיוון עוצמה לשישה ערוצים, טרבל בס וכו'

מסך כיוון לעוצמה וכניסות שונות.

PICT0293.JPG

PICT0001.JPG

PICT0003.JPG

PICT0014.JPG

PICT0006.JPG

PICT0007.JPG

פורסם

מסך ניווט Destinator 2006 בתצוגת יום ולילה, בגלל שמדובר בממשק אחד, התוכנה יודעת להנמיך את המוסיקה לפני התראה על פניה.

חיבור USB בתא הכפפות לחיבור Disk-On-Key, דיסק נייד או צורב.

המסך במצב סגור עם קלטת בטייפ כדי להטעות גנבים.

כפתור הפעלה (power) וכפתור קטן שקוע ל-Restart.

PICT0004.JPG

PICT0005.JPG

PICT0010.JPG

PICT0017.JPG

PICT0019.JPG

PICT0020.JPG

פורסם

יחיאל, נראה לי שהשימוש נעשה אך ורק ע"י המסך (אם אני לא טועה). הוא לא משתמש בכלל ברדיו טייפ שמוסתר הוא כדי להטעות גנבים שיחשבו שיש לו כולה רדיו טייפ מעפן. בקשר לתא כפפות הוא רשם - זה חיבור USB.

פוקאליסט - המסך נשלף או נכנס ל"מקום מסתור" כלשהו?

גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אם המכונית מתקלקלת באמצע הדרך - אתה עושה ריסטרט? - לאן הגענו...:wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...