Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קליאו ספורט או רנו בכלל-נוזל קירור

Casper
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פרסטון לא עונה על דרישות היצרן (רנו). בנוסף הנוזל מבוסס על טכנולוגיית תוספים מיושנת (IAT) שאינה מתאימה להרכב המתכות במנועים המודרנים. מנועי רנו דורשים נוזל מסוג HOAT.

אגב נוזל HOAT נוסף הוא VALVOLINE ZEREX G-05. אני לא יודע אם הוא מתאים לתקן רנו (מתאים בוודאות לפורד, מרצדס וקרייזלר), אבל על פניו לפחות הטכנולוגיה מתאימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מבין בזה כלום. אבל מה ההבדל בעצם? אני בטוח שיש בימינו הרבה מכוניות חדישות שהנוזל קירור שלהן הוא זבל כלשהו ב20 שקלים, והמכוניות האלה ימותו בגלל מיליון דברים אחרים ולא בגלל חלודה או משהו שיהיה קשור לנוזל קירור.

עד מתי ספטמבר 08.:(

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד כמה שאני יודע, הרבה רכבים חדישים מגיעים למוסכים מורשים עוד באחריות לטיפולים ושופכים לתוכם שמנים סוג ג' ונוזלי קירור סוג ד'. וזה עוד במוסך מורשה כשהרכב באחריות.

והרכבים האלה נוסעים פיקס למשך שנים קדימה.

זה אבסורד אבל זה קיים. כמו חלקי חילוף עלומי שם שמוכנסים לקרטונים של "חלקי חילוף מקוריים".

אבל עד כמה שאני יודע, הנוזל קירור של פרסטון (המוכן לשימוש) הוא "אוניברסלי" ומתאים כמעט לכל סוג של מנוע שלא דורש נוזל "אקזוטי" כלשהוא.

פרסטון גם ידועה באיכות הגבוהה של נוזלי הקירור שלה (להבדיל מה"שמנים" המזוייפים שנושאים את הלוגו של פרסטון שהם פרי פיתוח נוכלות כחול לבן שבעצם קנו את הרשות להשתמש בשם של החברה, או משהו כזה)

תקנו אותי באם אני טועה.

דביר

Renault Clio 1.4 carb. mk1 1993 manual

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אמר פעם מישהו בעל ניסיון...

ברכבים חדישים גם אם תשתין לתוך הרדיאטור הרכב יעבור את תקופת האחריות בלי תקלות מיוחדות במערכת קירור, ואם כמה רכבים יעשו בעיות זה שווה ליבואנים את החיסכון בנוזלים זולים.

כמובן שזאת הגזמה...אבל העיקרון ברור.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אמר פעם מישהו בעל ניסיון...

ברכבים חדישים גם אם תשתין לתוך הרדיאטור הרכב יעבור את תקופת האחריות בלי תקלות מיוחדות במערכת קירור, ואם כמה רכבים יעשו בעיות זה שווה ליבואנים את החיסכון בנוזלים זולים.

כמובן שזאת הגזמה...אבל העיקרון ברור.

כל מילה סלע. תכלס- ברכב חדש מהחברה הוא ישרוד הכל לתקופה די ארוכה עד שיתחילו הבעיות לצוץ. ועד אז האחריות הלכה והגיע הזמן "להוציא את הארנק" ובמקרה גרוע יותר אולי אפילו את הויזה :)

אני משתמש בפרסטון המוכן (ירוק) לקליאו 93 שלי ואין עד עכשיו איזה שהן בעיות. האמת שגם כשקניתי את הרכב (יד שניה) מי הקירור שהיו בתא הצבירה היו גם הם ירוקים עוד מלפני כן.

אני מאמין שהפרסטון מתאים כמעט לכל סוג מנוע (למעט המיוחדים) ואסור לשכוח שלחברות בדרך כלל יש מניעים לסוג השמן המומלץ לא רק לטובת בריאות המנוע (לפעמים המניעים כספיים...קשר כלשהוא לחברה לייצור שמנים..וכדומה..)

לפי דעתי כל נוזל קירור יעודי שנבדק ונמצא איכותי. יתאים למנוע. כל עוד זה לא מנוע אקזוטי הדורש נוזל ספציפי ומיוחד.

אבל זו רק הדעה שלי.

דביר

מחפש קרטר (וחלקי מנוע חיוניים אחרים) במצב טוב למנוע אנרג'י 1.4 קרבורטור של רנו קליאו. בה"פ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בילבלתם אותי לגמרה... עכשיו גם אין לי מושג מה יש לי באוטו (אני דיי בטוח שזה מה שמנור שמים) וגם מה המומלץ.

ובכל זאת אני רוצה להבין מה בדיוק זה משנה בנוזל קירור? הרי בסופו של דבר ההרכב שלהם הוא דיי זהה ואם הוא עובד טוב אז מה זה משנה?

מנור שמים את הנוזל הצהוב. ראית את המיכל הענק בכניסה למוסך?

אם יש לך את הנוזל האדום, כנראה שהחליפו לך אותו לפני שמוסכי רנו עברו לנוזל הצהוב (שזה היה מזמן), או שלא החליפו בכלל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עד כמה שאני יודע, הרבה רכבים חדישים מגיעים למוסכים מורשים עוד באחריות לטיפולים ושופכים לתוכם שמנים סוג ג' ונוזלי קירור סוג ד'. וזה עוד במוסך מורשה כשהרכב באחריות.

.

.

.

תקנו אותי באם אני טועה.

.

.

אתה לא יודע ואתה גם טועה. ראה את עצמך מתוקן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה לא יודע ואתה גם טועה. ראה את עצמך מתוקן.

דניאל- עם כל הכבוד. אני לא טועה. - ראה את **עצמך** מתוקן.

אני (באנונימיות) נימצא בתחום המוסכים. ומכיר הרבה מוסכים מורשים באיזור הצפון (מורשים של ממש.. מוסכים גדולים לא סתם) ואני מכיר כאלה שעובדים שם. ואני יודע בדיוק מה מכניסים לחלק מהרכבים.

לא עשיתי הכללה לכלל המוסכים המורשים. יש הרבה מורשים שעובדים עם חלפים מקוריים ושמנים איכותיים בלבד.

אבל לא מעט מוסכים מורשים עושים הרבה קומבינות על הלקוח.

ותאמין לי, אני אולי צעיר ופחות מנוסה ממך בהרבה- אבל יש לי את ה insider's information שלי

דביר

עריכה: ראה אותי **טועה** באם החלפת שמן מנוע במוסך מורשה עם שימוש בשמן "פז" ג'נרי במוסך מורשה לרכב נחשב "איכותי"? או נוזל קירור בסגנון "מים עם צבע" נחשב איכותי? אם ככה אז אני באמת לא מבין כלום מהחיים שלי :)

סורי שאני מתווכח. אבל אני עושה את זה רק כשאני רואה דברים בעיניים שלי. זה לא שמועות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה פתאום נעמד על הרגליים האחוריות? הרי בקשת שנתקן אותך---אז תיקנתי.

אתה כנראה מדבר על מוסכי שוליים (גם אם הם גדולים) תחמנים בני תחמנים, אם זו צורת הפעולה שלהם, ואני אומר לך מנסיון יותר רב שכבר אין הרבה כאלו.

ואם אתה צודק, אז באיזה נוזלים ושמנים הם כן משתמשים שם? תפרט.

*הצפון כבר מזמן לא חלק מהמדינה. טוב, אולי לא מזמן אבל מהמלחמה האחרונה.

** עריכה לעריכה שלך, איזה שמן של פז? ואיזה נוזל? לציין שמן ג'נרי או נוזל צבוע לא בדיוק ילמד אותנו על טיב החומר.

הרבה מוסכים מורשים של היבואן משתמשים בשמנים ונוזלים של חברות כמו דלק ופז, אכויות המוצרים עומדים בתקן היצרן. אז איך זה עושה את החומרים "לסוג ג'"?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שמנים ג'נריים (אלה הזולים) מבית "פזקול" ודומייהם.. ונוזלי קירור שדומים ל"מים עם צבע" שמוכרים באוטו דיפו ב 20 שקל ל 5 ליטר :) לזה הכוונה.

מה שגם יש את העובדים שלפעמים עושים קומבינות כשרואים לקוח "פראייר" פוטנציאלי.

ובקשר למלחמה, אם ככה אז גם ת"א לא חלק מהמדינה לאחר שמזל"ט של חיזבאללה כמעט ניגח אותה אך מזל שנפל לים באיזור חדרה. טוב נו, לא ניכנס לזה!

תודה בכל זאת על התיקון :)

דביר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

מקפיץ שרשור.

motul inugel expert (צבע כחול) מתאים לתקן NFR 15-601

אין לי מושג אם זה מתאים ל- type D שרנו דורשת. באתר של מוטול יש inugel type D (צהוב זרחני) אבל הוא לא מיובא לארץ.

איפה אפשר להשיג נוזלי קירור type D ?

עדיפות ל-ELF?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיא, אפי ציין בתחילת השרשור שהתקן הזה כנראה לא עדכני כבר אז תבדוק זאת לעומק.

ניסית לנבור בפורום קליאו ספורט בבריטניה ?

נ.ב.

לגבי שפריצרים - אשמח לעזור במידה ותהיה מעוניין.

Veni Vidi Vici

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איפה משיגים ELF?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חרשתי על קליאו ספורט.נט ואין מידע נוסף, הם פשוט הולכים לקונים דרך רנו נוזל שמתאים לרכב וסוגרים עניין. בארץ אין את הנוזל הזה.

איפה משיגים ELF?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...