Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שאלת מחשבים מופלצת, בנוהל :?

מותקנים לי במחשב שני כוננים קשיחים IDE - אחד של 120 ג'יגה שמשמש לעבודה יום-יומית (ווינדוס, תוכנות, משחקים וכו') והשני של 80 ג'יגה שמשמש כארכיון בלבד (תמונות, קבצים ישנים וגיבויים). הגדרות הPower Options בווינדוס (2000Pro, SP4, אם זה משנה) מכוונות כך שהכוננים הקשיחים נכנסים לSLEEP אחרי שעה של חוסר שימוש. עד לכאן הכל היה טוב ויפה.

בשבוע האחרון, אחרי שאני משאיר את המחשב לעבוד לכמה שעות, אני מגלה שהכונן הקשיח השני לא נכנס לSLEEP. כנראה שמישהו כותב או קורא משהו מהכונן הזה, למרות שאני לא רואה סיבה שזה יקרה. כל התוכנות עובדות רק עם כונן אחד, הSwap file של הווינדוס מכוון על הכונן העיקרי, הרצתי סריקה עם ADAWARE וכצפוי אין כלום, אנטי-וירוס אין בכלל על המחשב.

האם יש איזושהיא תוכנת סניפר לכוננים קשיחים, שתגלה לי מי עושה מה על הכוננים שלי? דרך אחרת לדעת מה ניגש לכונן הקשיח? החשש העיקרי שלי הוא מהרשת האלחוטית שהתקנתי לאחרונה, למרות שהיא מאובטחת בצורה לא רעה לדעתי (WEP, סינון MAC, DHCP מכובה).

רעיונות יתקבלו בברכה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלירן, מה שאני הייתי עושה אחרי כל הבדיקות:

אחרי זמן מה שהמחשב הושאר ללא שימוש, הייתי נכנס ל WINDOWS EXPLORER ומוסיף את האפשרות לסדר את הקבצים לפי זמן גישה (DATE ACCESSED). אחרי זה להיכנס לכונן השני ולראות האם באמת ניגשו לקבצים מסוימים בשעות שלא היה אף אחד ליד המחשב. במידה וכן, תוכל לראות מתי בוצעה הגישה וגם לאיזה סוג של קבצים נגשו. אם מדובר בתמונות, סרטים, קבצי טקסט וכדומה, בטוח שמישהו אכן מחטט לך במחשב.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

יש לך תוכנת אנטי-וירוס או כל דבר בסגנון ? אם כן אז לרוב הן עושות סריקות יזומות בפרקי זמן\שעות קבועות.

בכל מקרה של את סט הכלי של sysinternals שיבוא לעזרתך, אני חושב שfilemon יעשה בדיוק את מה שאתה מחפש,

אבל קח בחשבון שלא לאו דווקא יביא אותך לפתרון כי רוב הסיכוים שתראה משהו כמו svchost.exe שניגש לקבצים הכונן הזה

ובעצם כל תוכנה שמשתמשת בRPC תצא בפועל דרך svchost - גם אם מדובר במישהו שניגש דרך הרשת אלחוטית.

ועכשיו בנפרד לגבי הרשת האלחוטית:

WEP זה הדבר הכי לא בטוח בעולם, את גירסאת ה64 ביט (שאני דיי בטוח שאתה משתמש בה) אפשר לפרוץ עם מחשבון :lol:

וגירסאת ה128 ביט פריצה ע"י אלגוריתם שנקרא FMS, ולוקח לו סדר גודל של כמה דקות לעבוד ברשת שיש בה מספיק פעילות.

זה שביטלת DHCP או שאיפשרת אותו רק למחשבים מסוימים זה אפילו לא בגדר מכשול.

אם אתה רוצה רשת אלחוטית מאובטחת תעבור להשתמש בWPA, רוב הראוטרים היום תומכים בו.

ובנוסף תוסיף הקשחה של הרשת רק לMACים ספציפית שאתה צריך לאפשר פרטנית, זה אמנם לא ימנע ממישהו מנוסה להיכנס אבל לפני יוריד ממך כל מני ילדים עם לפטופים ויותר מדי זמן פנוי.

והכי חשוב, תשנה בראוטר שלך שהסיסמא לא תהיה סיסמא דיפולטית 8)

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

סגור את כ-ל התוכנות

תפעיל את זה ותעזוב את המחשב ותראה מה רץ

ישנם מספר יישומים שתמיד מבצעים פעולות, תחפש דברים חשודים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
יש לך תוכנת אנטי-וירוס או כל דבר בסגנון ? אם כן אז לרוב הן עושות סריקות יזומות בפרקי זמן\שעות קבועות.

ועכשיו בנפרד לגבי הרשת האלחוטית:

WEP

אין אנטי וירוס ולא שום דבר דומה שרץ קבוע ברקע. לא מאמין בזה.

לגבי הרשת האלחוטית - האמת שהגדרתי WEP64 מתוך עצלנות נטו. פשוט לא היה לי כוח להסתבך עם הסיסמאות של הWPA. אולי באמת כדי להגדיר מחדש את האבטחה ברשת.

אבל סינון לפי MAC לא אמור להיות מספיק חזק לאבטחה? יש כלים שיכולים לעשות סריקה וזיוף של MAC?

לגבי הרעיונות האחרים - אני אבדוק כשאחזור מהעבודה. תודה על הרעיונות והקישורים!

פורסם

יש Firewall של KERIO שרץ, והוא לא מדווח על תקשורות חריגות החוצה.

מה גם שאני חייב לאשר לו ידנית כל ישום חדש שמנסה לגשת לרשת, ולא היו כאלו בשבועות האחרונים.

פורסם

מה קורה ? ניסית את מה שהצעתי ? (זו ממש בדיקה קצרה, והתוכנה שמריצים היא ללא התקנה, רק להפעיל את הקובץ)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תכבה את האימיול, זה בתור התחלה.

ודרך אגב, איך אתה יודע שההארד דיסק נכנס לסליפ או לא נכנס לסליפ?? אתה שומע אותו נוחר?

(כן אני יודע שיש צליל כזה של התחלת הסיבוב כשהוא יוצא מהסליפ, אולי אתה לא מקשיב מספיק טוב...)

אגב, באחד מכלי המערכת של הווינדוס יש דרך לבדוק USAGE בהארד דיסק....

אה כן, ווינדוס זה חרא.

UBUNTU לשלטון.

פורסם

סבלנות, פה זה לא תעשייה אווירית. אני עדיין בעבודה, מרוויח את פת לחמי.

וכן, אני בטוח שאובונטו שולט. דרך מגניבה לשרוף חמש שעת מהחיים בניסיונות להגדיר רשת אלחוטית, רק כדי לפרוס כבל רשת באורך 20 מטר לראוטר ולגלות שזה באג ידוע וחצי עולם לא מצליח להתחבר.

פורסם

תנתק את האינטרט, אם הכונן נכנס לסליפ יש בעיה אם לא, יש בעיה אחרת.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

טוב, אפשר לרדת חזרה למקלטים - זה היה החמור האלקטרוני.

עשיתי היום המון ניסיונות. זה התחיל בזה שהדלקתי את המחשב הבוקר, והשארתי אותו לשעתיים בלי לגעת. כשחזרתי - הכונן היה בsleep. כיבוי והדלקה, והפעם השומר מסך עובד (BOINC, למי שמכיר) - אחרי שעה ומשהו הכונן בSleep. טוב, זה או הLogMeIn או החמור. מפעיל חמור ונמצא החשוד.

אני עדיין לא יודע מה גורם לו לעשות את זה, אבל החשד שלי הוא שזה נגרם בגלל חוסר במקום פנוי בכונן אליו הוא בדרך כלל כותב. על הדרך, אני הולך לעבור לWPA הזה. שיהיה בבית.

תודה לכל העוזרים והתומכים.

• תוכן חדש...