Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדשה לגמרי ברכבים, ולא היה לי מושג מה זה שאסי או כל דבר דומה..

בחודשיים האחרונים עברתי קורס מזורז, ע"י בדיקת מספר רב של מכוניות מסוגים שונים ובעלויות שונות, עם לקיחת כל רכב לבדיקה של מינימום 300 ש"ח.

הרכב הראשון שראיתי, סובארו אימפרזה 96, נראתה מצוין מבחוץ. נסעתי מב"ב לת"א ביום גשם סוער, הבחור היה צעיר ונחמד, והפגין בשבחי הרכב. אחיו ואביו היו בסביבה, ומסתבר שהם חיים ככה בקומונה עם המשפחה, מה שהיה נראה שכולם שם כדי לחפות, ומיד נתן לי הרגשה רעה. בעלי (הוא כל כך ישר, שלא חושב בכלל על אפשרות שהאדם שמולו מרמה אותו...) התחיל לדבר עם הבחור על הוזלה במחיר בגלל כמה פגיעות קטנות חיצוניות. אמרתי לו, חכה הבודק יגיע ונדבר קודם על הרכב עצמו.

הוא שמע שהזמנו בודק מ"המומחה" ונלחץ. הוא רץ אחרי הבודק לכל מקום, והחוויר כשהבודק נשכב תחת הרכב לבדוק את השאסי. מיד הוא שאל את הבודק: נו, הכל בסדר? והבודק, שלא כדרכם, אמר: איזה בסדר, הרכב היה שרוף, הכל פה מפוברק.. הבחור העמיד פני תם כאילו הוא עצמו בשוק ואמר שהרכב של אחיו שקיבל רכב אחר מהעבודה, ועכשיו הוא בחו"ל, ומינה אותו למכור לו את הרכב. והתחיל לקלל את אחיו שלא יידע אותו לגבי הבעיות של הרכב. הבודק אמר שאין מצב שבעל הרכב לא יודע על זה. הוא הראה לנו במקומות שונים של הרכב שהוא היה שרוף לגמרי. מספר מנוע היה חרוט בזיוף, לא מקורי. מספר שאסי לא תואם. קיצור - אחלה רכב.........

רכב שני היה סיפור די דומה, מספרים לא תואמים, בעל הרכב הבטיח שמסדר את זה מיד ומודיע לי. וכמובן לא חזר אלי..

היו רכבים נוספים שבדקתי, כולם נראים טוב, אבל הבודקים תמיד מוצאים בעיות שונות במנוע ובדברים שונים.

כבר הוצאתי אלפי שקלים רק על בדיקות, כבר החלטתי לקנות רכב זול ופשוט כי אני כבר חייבת רכב בדחיפות. תקועה ולא יודעת מה לעשות, ואין לי שום עצבים וכסף להוציא על בדיקות רכב נוספות.

יש לכם איזו עיצה בשבילי??????

תודות ויום טוב לכולנו!

• תגובות 885
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי, מה שזול בסוף עולה ביוקר.

בבדיקה תמיד ימצאו ריג'קטים, יש לדעת לסנן בין דברים שניתנים לתיקון בכסף ולא מהווים נזק חמור, לבין דברים שלא ניתנים לתיקון (מספר מנוע מזוייף, רכב שרוף, רכב מתאונה קשה, רכב ממכרזי מדינה וכד').

הסבלנות משתלמת, אם אין לך כזו, קחי את כל המזומנים שיש לך, כנסי לאיזו חברה ליסינג ותקני יונדאי גטס או פיאט פונטו במימון, זה עדיף מאשר ליפול עם רכב שהוא בור ללא תחתית.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לא מבין איך אנשים נופלים על רכבים כאלה.

לדעתי זה בגלל עצלנות - לא מוכנים לנסוע רחוק.

מה זה בני ברק לתל אביב?

אני נסעתי מהקריות להרצליה וגם לרחובות בשביל להביא את הרכבים שאני רציתי.

היה אפילו רכב מטופל ומצוין מנתיבות שהיה אמור להיפגש איתי באמצע הדרך.

בקיצור - נכנסים לYAD2 ומוציאים משם מכוניות מצויינות. החוכמה היא סבלנות, וזריזות לקבוע עם המוכר ביום שלמחרת פרסום המודעה.

בהצלחה.

פורסם
לא מבין איך אנשים נופלים על רכבים כאלה.

לדעתי זה בגלל עצלנות - לא מוכנים לנסוע רחוק.

מה זה בני ברק לתל אביב?

אני נסעתי מהקריות להרצליה וגם לרחובות בשביל להביא את הרכבים שאני רציתי.

היה אפילו רכב מטופל ומצוין מנתיבות שהיה אמור להיפגש איתי באמצע הדרך.

בקיצור - נכנסים לYAD2 ומוציאים משם מכוניות מצויינות. החוכמה היא סבלנות, וזריזות לקבוע עם המוכר ביום שלמחרת פרסום המודעה.

בהצלחה.

על זה אין וויכוח בכלל!

יש אנשים שמחכים מספר חודשים לרכב "שלהם"!

פורסם

אני גר באשקלון - שניים מהרכבים שהיו לי נקנו מחיפה/קריות. אחד מת"א. אחד מראשון. ואחד (שדווקא נחשב די נדיר - סיוויק ידנית) - נקנה מאשקלון, אבל הגעתי לבחור דרך האינטרנט.

את הוולקן הייתי אמור לקנות - אבל התעכבתי והיא נמכרה למישהו אחר. כעבור שנה קניתי את אותו הרכב מהבעלים החדש, כשזה הציע אותה שוב למכירה :)

פורסם

1. אנשים באמת עצלנים יש כאלו שמבקשים שתבוא להראות להם את הרכב (כשהם גרים 3 ק"מ ממך)

2. אנשים רוצים לקנות בזול (מה? מעל מחירון? למה מי מת?)

3. לאנשים יש זמן (טוב אולי אני אבוא לראות את הרכב בשבוע הבא....סבבה תבוא אבל הרכב כבר לא יהיה פה...)

רכב טוב נמכר מהר מאוד.

רכב טוב נמכר במחיר גבוה ממחיר השוק וככל שהרכב ישן או נדיר ההבדל במחיר גדול יותר.

בשביל רכב טוב צריך לחפש ולעקוב אחרי הלוחות 3 פעמים ביום ולראות איזה הודעות מתווספות.

רכב טוב יכול להסתתר גם רחוק מהבית ואין ברירה צריך לנסוע ולחפש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הכול תלוי במזל ובסבלנות.

הסיכוי שתמצא רכב שמור ועוד מזוג מבוגרים ברחוב הוא ממש אפסי!

הסיכוי שתעבור ליד רכב עם שלט כזה ועוד תפספס אותו הוא יותר גבוה.

פורסם

את האונו שלי קניתי בזמנו ב- 2001 אחרי שראיתי אותה במקרה עם פתק למכירה חונה בצד (אמרתי נעשה סיבוב בעיר אולי נמצא אוטו). המוכר היה בכלל מטבריה אבל הגיע ליוקנעם לחברים.

אפילו לא עשיתי זכרון דברים! והרכב משרת אותי נאמנה כבר 7 שנים.

פורסם
רכב טוב לא מגיע לפרסום ביד 2 הוא מפורסם עם דף נייר שמודבק לחלון ונמכר ע"י זוג זקנים.

+1 רכב טוב בדרך כלל יוצע למשפחה ואחר כך דרך שלט על גב החלון, רק במקרים בודדים כדוגמת הרכב שאני קניתי בעל תיבת הילוכים רגילה, אליו הגעתי דרך שלט למכירה.

אלנטרה 2002

שרייד 1997

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עצות

זה לא נעים אבל חשוב לדעת:

1.אם בעל הרכב לא בא-לא לקנות

לבדוק התאמה בין הרשיון למספר מנוע ושילדה

לבדוק תעודת זהות של הנהג

עדיף לקנות רכב מאזורים מבוססים ולא מהפריפריה

חברות הליסינג וההשכרה מוכרות רכבים במחירים גבוהים מאד יחסית לערך האמיתי שלהם וגם הם לא מדייקים- עדיף ממישהו פרטי

עדיף להסתובב ליד בתי אבות : המתאכסנים שם מוכרים את המכוניות ויש שלטים על המכוניות.

ואחר כך -תמיד לקחת לבדיקה.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

למה לא לפרסם גם קומבינות עם המכונים כמו שלי היה עם המכון שבהרצליה ?

דדי,

מאמן נהיגה ספורטיבית ובטוחה - לחיים

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני נפלתי ב1700 שקל על רכב (לא נורא יחסית אני שמח שזה הכל).

קניתי רכב מילד בן 17 פג'ו 205 כי הייתי לחוץ על רכב אבא שלי ראה אותה ואמר לי לראות בקיצור

אבא שלי התלהב מהמחיר (שנת 95 ב5500) ועשינו עלייה סיבוב ממש קצר ועוד בערב).

בגלל המחיר אבא שלי אמר שלא כדאי אפילו לקחת לבדיקה. (מה שנכון אם היינו בודקים אותה כמו שצריך לבד).

בקיצור שואלים הרכב פרטי כן רק ידיים פרטיות איזה יד אתה "וואלה לא יודע"- אחר כך ברשיון יד שלישית שזה לא נורא לשנה.

ק"מ אני מסתכל 120- פששש לא רע אבל אני נשאר רגוע ולא מתלהב- בסוף מסתבר הק"מ תקוע.

למה אתה מוכר- אין לי כסף (אבל כסף ל4 ג'נטים וחלונות מושחרים מאחור יש- לא רוצה להגיד איזה אוכלוסיה אבל יותר חשוב להם שיהיה נוצץ מאשר תקין).

רק בסוף שמתי לב הרכב ממשלתי לשעבר- יענו צבאי! איזה נפילה!.

מתלים מאחור חורקים רעש נוראי מזגן וחימום אין הכל מתפורר בקיצור לא שווה את זה.

שבועיים אחרי שקניתי כבר שמתי שלט מכירה- לקח לי חודשיים למכור ב 4000 ככה שהפסדתי 1500 ועוד 200 העברה (לפחות זה היה שבועיים לפני הטסט!!).

ואנ לא רוצה להגיד איזה מחירים הציעו לי עבורה- משום מה כל מי שבא לראות אותה היה מוסכניק מומחה או חבר של אחד.

עכשיו קניתי רכב אחר ב9k אחרי שבדקתי אותו חצי שעה בעצמי ורק אחרי שהיתרצתי לקחתי לבדיקה במכון (ולמרות כל האיקסים קניתי אחרי התייעצות).

• תוכן חדש...