Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7001 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שפשוט נהגת בגישה של "אני לא יודע מה עם האחרים, אני נוהג בסדר".

אז נהגת חוקי, זה עדיין לא אומר שנהגת חכם, מקסימום נהגת "צודק".

כשאני נוהג אני מודע לסביבה, למשל: אם יש אוטובוס או רכב תקוע בשולי הכביש אני אוטומטית עובר לשמאלי ומרפה מהגז.

אני לא בא להאשים אותך, כי חוקית או לא, לשום נהג אוטובוס אין זכות להתפרץ לכביש ולגרום לך לבלום בלימת חירום.

אבל אני חושב שאם היית מסתכל כמה מטרים קדימה היית יכול למנוע את הכמעט-תאונה הזאת.

פורסם

אשמתך, חבר. זו אשמתך כי לא התייחסת לנהג האוטובוס\מונית כרוצח פוטנציאלי ופעלת לניתוק מגע. אותם כבר אף אחד לא יחנך, אבל את עצמך אתה עוד יכול.

בכל מקרה, היית פשוט יכול לחסום אותו עד לליבון העניין, אבל זה מיותר. הוא כנראה נוהג כמו חרא כמו עשרות שנים וימשיך לעשות כך עד גיל פרישה, או אירוע לב שיגרום לו לקבל מבט שונה על החיים. פשוט תדאג לעצמך.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אשמתך, חבר. זו אשמתך כי לא התייחסת לנהג האוטובוס\מונית כרוצח פוטנציאלי ופעלת לניתוק מגע. אותם כבר אף אחד לא יחנך, אבל את עצמך אתה עוד יכול.

בכל מקרה, היית פשוט יכול לחסום אותו עד לליבון העניין, אבל זה מיותר. הוא כנראה נוהג כמו חרא כמו עשרות שנים וימשיך לעשות כך עד גיל פרישה, או אירוע לב שיגרום לו לקבל מבט שונה על החיים או כניסה כפויה ללוינשטיין. פשוט תדאג לעצמך.

12345

בברכה יהודה

פורסם

אחרי קרוב ל25 שנים שאני נוהג בסביבות 40-50 אלף ק"מ בשנה וכל זאת עם עבר נקי לחלוטין(טפו טפו) למעט מספר דוחות חנייה ,אני חושב שאתה האחרון שאני זקוק ממנו להצעות אחיתופל כמו שלך שלו הייתי נעזר בהן יתכן שלא הייתי זוכה לכתוב שורות אלו.

פורסם
לפי ההגיון הזה המיניבוס שהתפרץ לנתיב שלי במחלף אולגה כשהייתי במהירות 90 בנתיב הימני ובמרחק של פחות מ15 מטר ממנו וגרם לי לברוח שמאלה תוך בלימת חרום צדק והחוק לצידו.

אני לא בסדר??? זכותי וחובתי לנהוג בנתיב הימני ולפנות את הדרך לנהגים שנסעו יותר מהר וחובתו המלאה לאותת לפני שהוא מתפרץ בצורה פושעת לנתיב שלי.

אחרי קרוב ל25 שנים שאני נוהג בסביבות 40-50 אלף ק"מ בשנה וכל זאת עם עבר נקי לחלוטין(טפו טפו) למעט מספר דוחות חנייה ,אני חושב שאתה האחרון שאני זקוק ממנו להצעות אחיתופל כמו שלך שלו הייתי נעזר בהן יתכן שלא הייתי זוכה לכתוב שורות אלו.

אל תשכח מי התלונן שפרץ לו מיניבוס לנתיב בזמן שהוא נסע כחוק. כחוק אולי, אבל עם שכל בטוח לא. תן לי לנחש: אתה גם מזנק מיד כשיש רמזור ירוק (בלי לבדוק אם מישהו החליט לגנוב את האדום), נוסע במהירות המירבית המותרת ליד צמתים מועדים לפורענות (בלי להאיט, שמא אולי מישהו לא יתן זכות קדימה), נוסע 50 קמ"ש (מהירות מותרת בעיר, כמובן) בתוך סמטאות, ונצמד למוניות\אוטובוסים שמעלים או מורידים נוסעים בצד הדרך (רגע, את זה אתה באמת עושה).

אתה מבין, לאף אחד לא אכפת מה חובתו. אני מציע לך לעלות על אופנוע לחודש, ואז נראה אם אתה ממשיך לסמוך על נהגים אחרים שימלאו את חובתם. בעצם, אתה כנראה תמות, כך שעדיף שלא. לפי החוק, אתה 100%, אך מעשית, מהרגע שהגעת למצב כזה, ולא משנה אם הוא הסתיים בתאונה או לא, אתה נכשלת. הזמן שאתה על הכביש לא אומר דבר, אתה יכול לבלות את רוב זמנך בכבישים בינעירוניים דלילי תנועה (בצפון, נניח) וזה יהיה מאוד שונה מ50 אלף קילומטרים בגוש דן בשעות העומס מדי יום, נניח.

אגב, אתה יודע, לפעמים לוקחים גם מרווחי בטחון בשביל מקרים בהם הצד השני נורא נורא רוצה למלא את חובתו כלפי החוק, אבל פשוט עושה טעות. זה גם קורה.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
אני הייתי עובר לשמאלי עוד לפני.

זה ידוע שמוניות\אוטובוסים לא משנה איפה הם נמצאים, יקפצו לצד השני של הכביש. בדיוק כמו חתולות.

אז אתה הנודניק שנוסע תמיד בשמאלי ותמיד לאט.

לעולם אי אפשר לדעת מהיכן תצא החתולה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
שלא תבינו לא נכון: לאוטובוס אין זכות אוטומטית להכנס לנתיב לאחר שהפעיל איתות, ממש כשם שלכל נהג אחר אין זכות להכנס לצומת שבו יש לו זכות קדימה מבלי שבדק שהצומת פנוי.

מבטיח לעדכן בהמשך לגבי התקנה המדוייקת (כרגע בעבודה).

אני מחכה בכיליון ביטים לנוסח התקנה האמורה שמבטיחה זכות קדימה לאוטובוסים בהשתלבות בתנועה, בתנאי שהם נותנים זכות קדימה לרכב הנע בנתיב...

פורסם

אבל התגובה המזלזלת שלו כנהג של רכב ציבורי הביאה לי ת'חלסטרה.

מה ציפית, שהוא יפצח איתך בדיון בכביש?

זו כן התנהגות ראויה לנהג ציבורי, לפתוח בויכוח עם כל מי שעצבני עליו בכביש (אם בצדק ואם לאו)?

כבר היה נהג שנדקר כך...

סביר להניח שהוא עשה טעות, כי אף אחד לא מחפש תאונה בכח, ואפשר להתלונן אליו בצינורות המקובלים (כפי שיפה עשית) וזהו.

פורסם

הויכוח לטעמי סוטה ממטרתו המקורית.

האשמות אישיות כמו "היית צריך לדעת" הן חוכמה לאחר מעשה. הנבואה כפי שזכור לכם ניתנה לשוטים.

שאלת האדם הסביר מניחה שאם רכב חונה בצד הדרך ואין סימנים לתנועה, אין צורך לנהוג בשום אמצעי התגוננות.

לגבי שאלת התגובה של הנהג, נכון שאין צורך להתחיל בשיחה על כל ארוע והערה. אבל מן הנימוס, כשטועים (וזה יכול לקראת לכל אחד מאיתנו) ראוי להרים את היד בהתנצלות ולבקש סליחה ולא לנופף אותו התנועות ידיים.

חובתו של נהג ציבורי, להתנהגות הולמת וסבלנית גדולה יותר, שהרי הוא מיצג אירגון שמטרתו הסעת נוסעים בביטחה.

גם אני כנהג של רכב עם מדבקה של החברה בה אני מועסק, מודע לכך שאני והרכב מייצגים את החברה וחלה עלי חובת זהירות יתרה בכל הנוגע להתנהגות המוטורית שלי.

עכשיו מה אתם אומרים.

1. לרדת מכל העניין

2. לפנות לעיתונות

3. להגיש תלונה במשטרה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

סולל יקר,

באפשרותך לפנות לפניות הציבור של דן, הם לוקחים בחומרה רבה כל תלונה, ובודקים כל תלונה לגופה (אבא שלי היה עובד במחלקה הזו עד 2004 במשך 20 שנה כמעט) - כל נהג נבדק, כל תלונה נבדקת, וב 99% הנהג מקבל קנס כספי \ סידור עבודה שאינו כולל בונוסים (חתיכה צהריים נחשבת בונוס), בנוסף יש לדן עיתון שיוצא אחת לחודש ושם מדווח על כל הנהגים שנמצאו "אשמים" , בנוסף מחוייב הנהג ברוב המקרים לשלוח לך מכתב התנצלות.

אז שווה להתלונן.

פורסם
הויכוח לטעמי סוטה ממטרתו המקורית.

האשמות אישיות כמו "היית צריך לדעת" הן חוכמה לאחר מעשה. הנבואה כפי שזכור לכם ניתנה לשוטים.

שאלת האדם הסביר מניחה שאם רכב חונה בצד הדרך ואין סימנים לתנועה, אין צורך לנהוג בשום אמצעי התגוננות.

נכון שלא לשם כך נפתח הדיון, אבל זו נקודה מהותית, מאוד מהותית, הרבה יותר מהדיאלוג שהיה צריך להתנהל בינך לבין הנהג או צורת הטיפול במקרה מרגע זה ואילך.

קח דוגמא מרוכבי האופנועים, שהם האוכלוסיה הפגיעה ביותר. אלו מהם שמודעים לרכיבה ולאספקטים של בטיחות, בחיים לא יתקרבו לאחד משני אלו, לא כשהוא נוסע (מחשש שיחתוך להורדת נוסעים) ובוודאי לא שהוא עומד. אין כאן עניין של ניחוש. כשרכב כזה עומד מונע בשוליים, צריך לצפות ממנו לחזור לכביש באיזשהו שלב, כי הוא יעשה את זה.

אסכם את תרומתי הדלה לדיון בכך - תתרחקו ממוניות ואוטובוסים בכלל, וכאלו שמעלים או מורידים נוסעים בפרט.

בהצלחה בהמשך הטיפול.

פורסם

אסכם את תרומתי הדלה לדיון בכך - תתרחקו ממוניות לא יודע לגבי אוטובוסים , כי אני לא נתקל איתם , אבל מוניות זו סכנה נוסעת , במיוחד מוניות ספיישל שאם רואות נוסע הן יכולות לחתוך כול מה שזז בכביש , ואח"כ לחתוך ישר לנתיב השמאלי ולהשאר בו ואוטובוסים בכלל, וכאלו שמעלים או מורידים נוסעים בפרט.

בהצלחה בהמשך הטיפול.

כשאני רואה מונית שלא מהבהבת , אני פשוט בורח מהאזור שלה , וכשהיא בשמאל אוני לא יכול לברוח אני מסתכל עליו בתשומת לב יתרה , כי ממנו יצאו הצרות , זה כמעט בטוח.

בברכה יהודה

פורסם
סולל יקר,

באפשרותך לפנות לפניות הציבור של דן, הם לוקחים בחומרה רבה כל תלונה, ובודקים כל תלונה לגופה (אבא שלי היה עובד במחלקה הזו עד 2004 במשך 20 שנה כמעט) - כל נהג נבדק, כל תלונה נבדקת, וב 99% הנהג מקבל קנס כספי \ סידור עבודה שאינו כולל בונוסים (חתיכה צהריים נחשבת בונוס), בנוסף יש לדן עיתון שיוצא אחת לחודש ושם מדווח על כל הנהגים שנמצאו "אשמים" , בנוסף מחוייב הנהג ברוב המקרים לשלוח לך מכתב התנצלות.

אז שווה להתלונן.

קרא את תגובותי הקודמות.

התלוננתי...אבל איש לא ענה לי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
ככל שידוע לי, קיימת תקנת תעבורה המחייבת לתת זכות קדימה לאוטובוס שעומד בתחנה ונהגו מאותת שמאלה.

השאלה היא האם הוא אותת. אם כן, היה זה מחובתך לתת לו זכות קדימה. אם לא, הרי שזכותך המלאה להתלונן נגדו.

אי מתן זכות קדימה לרכב הנע בכביש ביציאה מחצרים

הזמנה לדין ו 6 נקודות

נהגת ברכב הנ"ל ויצאת מחצרים/ מדרך גישה לבית/מתחנת דלק/מתחנת שירות/ממקום חניה

לכלי רכב/ממקום אחר שאינו דרך, ובעת שנכנסת לכביש לא האטת ולא נתת זכות קדימה

לרכב שנסעו בכביש, והמתקרבים באותו כביש,

בניגוד לתקנה 64 (ב) (2) לתקנות התעבורה.

אלעד מצאתי את התקנה הזו, אך היא מכוונת לאלו הנכנסים לכביש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מוזר, את התקנה שאת הבאת אני מכיר ויחד עם זאת אני זוכר בוודאות שקיימת תקנה המתייחסת באופן ספציפי לרכב ציבורי.

אני מקווה שאצליח להשיג את הנוסח המדויק בימים הקרובים (לא היה לי זמן ללחוץ במקומות הנכונים, השבוע הזה פשוט אין לי זמן לנשום :oops: ).

תודה בכל מקרה :)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...