Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7020 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם! אני נהג חדש בן 19 (עוד מעט כמעט שנתיים רשיון).

לפני כמה ימים הייתי צריך להיות איפשהו בעיר (אני מחיפה) בשעה מסוימת, יצאתי קצת מאוחר אבל זה לא רלוונטי, העניין שהגעתי למקום בחיפה ששם פשוט אי-אפשר לנסוע מהר (מי שמכיר , כל אזור הדר) כי הדרך פקוקה מההתחלה ועד הסוף אז המקסימום שנסעתי באותו יום זה 55-60.

לעניינו:

הגעתי לאזור הדר הזה ממש בכניסה לאזור הזה חיכה שוטר שעמד על המדרכה (לא הייתה לו ניידת, רק מדים ולא יותר מזה , וכן לא חבש כובע), אותו שוטר סימן לי, ולרכב ממול לעצור.

שנינו עצרנו, ישר בא אלי (למרות שהייתי "שני בתור") והתחיל לצרוח עלי מה-זאת-אומרת שאני נוסע מהר ועוד שניה נכנסתי ברכב שמולי, עניתי לו בתקיפות חזרה: כמה מהר? כמה נסעתי? 60?! (לא היה לו שום מכשיר שהיה יכול לאמת את המהירות שלי ושום אקדח-לייזר וכאלה שטויות של המשטרה).

אז ענה השוטר: טוב טוב תן לי לראות רשיון נהיגה, (מרוב שמיהרתי לאותו מקום שהייתי צריך להיות בו שכחתי את הארנק בבית שהיה בו גם רשיון נהיגה וגם תעודת זהות). אז עניתי לו שאין עלי רשיון וזה נשכח בבית (בצורה יפה כמובן אחרי שהוא נרגע אני גם), אז ביקש לראות ת"ז, עניתי אותה סיבה.

אז ביקש לראות רשיון רכב (שפה המזל גם שיחק אותה כמו שצריך ולפני חודש שהייתה לי תאונה עם הרכב הוצאתי את המסמכים ושכחתי להחזיר אותם חזרה לרכב מאז).

התחלתי אותו רגע להגיד שאני מצטער ואני ממש מאחר ופשוט להשפיל את עצמי לפניו כי ידעתי שאני פשוט בבעיה עכשיו.

למזלי היה לי איזה מסמך ששילמתי חשבון כלשהו, ששם היו הפרטים שלי, אותו שוטר לקח את המסמך, הוציא דף מקופל מאיזה כיס, בדף הייתה טבלה עם רשימה של אנשים שהוא כביכול עצר כל היום .

באותו דף פשוט (שנראה מאולתר מהתחת - מצטער על הביטוי) הוא רשם את הפרטים שלי על פי המסמך, מספר של הנייד ואמר טוב רשמתי את הפרטים, יש לך הזמנה לבית משפט שתקבל הביתה מכתב.

לא חתמתי על כלום והוא לא ביקש שאני יחתום על שום דבר, ולא אמרתי כלום הוא אמר אתה משוחרר ואני טסתי משם לפני שהוא יתחרט ועוד יחרים לי את הרכב.

עכשיו השאלה:

על מה משפט?! האם אותו שוטר יכול לטעון במשפט על המהירות "הגבוהה מאד שנסעתי בה ועל סמך ראייה בלבד"? או שאני נהג חדש ופשוט אני נדפק מכל הכיוונים בגלל "המהירות" והרשיונות שלא היו עלי?

אשמח לתשובה כמה שיותר מוקדם

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

משפט על זה שהוא נסע בלי רישיונות?! לפי מה שידוע לי זה 100 או 250 שקל קנס מקסימום וחובה להציג את המסמכים תוך 24 שעות.

לא פלא שיש כזה עומס בבית המשפט :?

פורסם

הדף שאתה מדבר עליו אם אני לא טועה, מדובר על דף ביקורת רכב, הדף משמש לרשימת רכבים שנעצרו לביקורת ולא יותר מזה.

הקנס על אי נשיאת מסמכים (גם לנהג חדש) הינו 100 שקל בלבד.

שוטר במיקרה כזה חייב לבדוק ולאמת את פרטייך ולזהות אותך במכשיר קשר משטרתי.

אם היתה מברר את שמו זה היה עוזר והיה אפשר לבדוק מה פשר המקרה.

לדעתי אין לך מה לדאוג, זה לא תופס כול עיניין המהירות אם הוא מסתמך על ראיה בלבד,

והמשפט (אם יהיה כזה בכלל) לא יקבל את זה היות ואין לזה כול תפיסה משפטית.

פורסם

מגעיל ששוטרים מנצלים מעמד כדי להפחיד נהגים חדשים .

אם לא קיבלת מסמך ביד אין לך הזמנה לבית משפט סתם ניסה להפחיד אותך.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

הוא יכל לכתוב דו"ח לבן, לקחת את הפרטים ולמלא אותם לדוח בתחנה.

ובאשר לכך שלא היה עימך רישיון העונש הוא:

100 ש"ח קנס ללא נקודות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני רוצה להיות בטוח שהבנתי נכון- נסעת בלי רישיון נהיגה, בלי תעודת זהות, בלי רישיון רכב (אני מניח שגם בלי תעודת ביטוח חובה) ואתה עוד מתלונן? איך אתה רוצה שהשוטר יוכל לזהות אותך?

תגיד תודה שהוא לא עיכב אותך ולקח אותך איתו לתחנה (היית מחכה שם עד שמישהו היה מגיע עם התעודה המזהה שלך).

את אחי פעם עיכבו רק בגלל שהוא הסתובב ברחוב (כשהיה בן 16) מתחת לבית מכיוון שהיה ללא תעודה מזהה.

יכול להיות שהכוונה של השוטר היתה על זימון למשפט עקב כך שנסעת ללא ביטוח חובה (או שלא יכלת להציג לו תעודת ביטוח חובה בתוקף).

אסף

נ.ב. לפי דעתי אם היית אמור לקבל זימון או דו"ח היית מקבל את זה בו במקום .

פורסם

מצטרף, במידה והשוטר לא רשם דו"ח במקום הסיכויים שיקבל דו"ח לבית הם אפסיים.

בקשר להזמנה למשפט - אכן קיים כזה מפגע בחוק, אותי פעם זימנו למשפט משום שנהגתי עם צילום של תעודת הביטוח המקורית, הייתי צריך לשרוף יום שלם בבית משפט רק כדי להראות לתובע את התעודה וללכת הביתה.

מעיק.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

טוב תודה למי שענה עד עכשיו,

כן נסעתי בלי רשיון נהיגה, בלי תעודת זהות בלי רשיון רכב וגם בלי ביטוח כלשהו עלי.

השוטר לא נתן קנס וגם לא דיבר על זה,

עכשיו שאני נזכר שהוא ביקש רשיון ות"ז ורשיון רכב אחרון הוא אמר לבסוף : "טוב אתה עכשיו תחכה פה איתי עד שמישהו יביא לך את הרשיון ושאר המסמכים שלך"

ואז התחלתי שאני ממהר ולהשפיל את עצמי ולפי דעתי הוא שכח כי גם היה לו רכב ממול והוא לא-כל-כך ידע מה לעשות באותו רגע והעדיף לטפל בבחור השני ולשחרר אותי.

אז במשפט עכשיו מה יהיה? ישללו את הרשיון? אזהרה? אולי קנס ייתן לי השופט?

ומה אני עושה במידה ואני מתגייס עוד חודש (ואני כן) והמשפט הוא במהלך הזמן בצבא?

תודה מראש,

אוהד.

פורסם

1. תירגע, לא ישללו לך שום רשיון.

2. לדעתי ככל הנראה לא יקרה כלום.

3. אם תזומן למשפט (על נהיגה ללא ביטוח או רשיון רכב או משהו כזה) אז רק תצטרך להציג את המסמכים. לא ירשיעו אותך בעבירות (החמורות מאוד) של נהיגה ללא רשיון/ביטוח אם כל הבעיה היתה שהמסמכים היו בבית.

4. העונש על נהיגה ללא הניירות הוא קנס 100 ש"ח ללא שום סנקציות נוספות.

5. יש הנחיה לצבא לשחרר חיילים למשפט במידת האפשר. אם אי אפשר, אתה יכול לקבל מבית המשפט דחייה עד לתאריך בו תוכל להגיע.

בקיצור - אתה יכול לישון בשקט, במקרה הכי גרוע תבזבז קצת זמן על בירוקרטיה ואולי תשלם 100 שקל. זה הכל. לדעתי גם זה לא.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
כולם צודקים אין לו שום עילה להעמיד אותך לדין,במקומך הייתי לוקח את הפרטים שלו ומתלונן עליו במח"ש

איזו הגזמה, על מה? על כך שניסה להרתיע אותו ולנסות לגרום לכך שבפעם הבאה יקח את מסמכיו עמו (ולטובתו)?

והייתי מייעץ לפותח השירשור לקחת תמיד תמיד את כל המסמכים איתך.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...