Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו עליתי הביתה אחרי שנתקעתי עם האוטו כאשר פתאום התנעתי (לאחר נסיעה,הפסקה ושוב נסיעה),

נשמעו פיצוצים תחת המכסה מנוע.עצרתי בצד הרמתי מכסה,ניתקתי כל פעם חוט הצתה אחד עד שהגעתי

לשלישי מימין שכאשר הוא מנותק המנוע יחסית עובד עגול אבל בטורים גבוהים חוזרים הבאקפיירים.

נסעתי עד הבית על טורים נמוכים ועל 3 בוכנות עובדות.בבית החלפתי פלאג,החלפתי חוטי הצתה והבעיה

נשארה עדין על הצילינדר השלישי מימין.

למישהו יש מושג איפה יכולה להמצא הבעיה? (בדר"כ זה מכסה מפלג אבל אצלי יש הצתה אלקטרונית לא?)

ד"א, כל חוט שניתקתי חוץ מהשלישי זרק ניצוץ רחוק,החוט השלישי לעומת זאת קפץ את המרחק ממש קרוב למתכת.

יש דבר כזה שרק במיקום אחד יהיה ניצוץ חלש?

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חברה בבקשה, העניין קצת דחוף לי.

דני,דוד ,אביב או דניאל או כל מי שמבין בחשמל ברכב אז בבקשה שיתן דעתו.

תודה

פורסם

יכול להיות שיש חור במערכת הפליטה ומשם הרעש הנורא? אתה בטוח שמדובר בבאקפיירים?

1. האם הבעיה החלה לאחר תדלוק בתחנת דלק שונה מהתחנת דלק בה אתה מתדלק בדר"כ?
  2. אתה יכול לתאר האם התופעה החלה לאחר משהו שעשו ברכב, נסיעה כל שהיא? בעיה שהרגשת בזמן נסיעה?
  3. חוץ מפיצוצים הרכב נוסע? סוחב?
  4. פרט לגבי טיפולים, מתי הוחלפה רצועת טיימינג לאחרונה?
  5. ברכב שלך יש דיסטריביוטר או סליל על כל פלאג?

אם יש דיססט' פתח את המכסה שלו ובדוק שהרוטור לא נשבר/ברח מהמקום בדוק גם את מצב הפיקאפים במכסה;בדוק בחושך שאין בריחת ניצוץ כלשהי; תיתכן אוליי בעיה ב-Hall sensor -כל אל ניחושים לא מקצועיים. אני לא מכיר את הרכב הספציפי אז קח את דבריי בעירבון מוגבל וחכה לעוד הכוונה.

בנוסף בצע חיפוש בפורום לגבי באקפיירים, אני בטוח שתמצא עוד המון מידע.

אני לא יודע מה רמת הידע שלך והנכונות לבצע בדיקות. בכל מקרה מומלץ לחבר סקאנר ולבדוק תקלות.

פורסם

לחבר שלום

מצטרך לדעתו של אביב,במידה ואין רטיבות במפלג או בכל רכיבי ההצתה יש לשפץ את המפלג יתכן כי

1 ציר המפלג שחוק

2 פלטה קידום משוחררת

3 סלילי הלקטן אחד פגום,או אם מתג הול אז החיישן לא תקין או יצא ממקומו

האם הרוטור תקין ולא שבור ?האם הוא מסתובב על צירו(פין שבור) ?

ישנם משפצים כמו אדמונד קגל ברח שטיבל בתל אביב

יגאל

פורסם
יכול להיות שיש חור במערכת הפליטה ומשם הרעש הנורא? אתה בטוח שמדובר בבאקפיירים?

1. האם הבעיה החלה לאחר תדלוק בתחנת דלק שונה מהתחנת דלק בה אתה מתדלק בדר"כ?
  2. אתה יכול לתאר האם התופעה החלה לאחר משהו שעשו ברכב, נסיעה כל שהיא? בעיה שהרגשת בזמן נסיעה?
  3. חוץ מפיצוצים הרכב נוסע? סוחב?
  4. פרט לגבי טיפולים, מתי הוחלפה רצועת טיימינג לאחרונה?
  5. ברכב שלך יש דיסטריביוטר או סליל על כל פלאג?

אם יש דיססט' פתח את המכסה שלו ובדוק שהרוטור לא נשבר/ברח מהמקום בדוק גם את מצב הפיקאפים במכסה;בדוק בחושך שאין בריחת ניצוץ כלשהי; תיתכן אוליי בעיה ב-Hall sensor -כל אל ניחושים לא מקצועיים. אני לא מכיר את הרכב הספציפי אז קח את דבריי בעירבון מוגבל וחכה לעוד הכוונה.

בנוסף בצע חיפוש בפורום לגבי באקפיירים, אני בטוח שתמצא עוד המון מידע.

אני לא יודע מה רמת הידע שלך והנכונות לבצע בדיקות. בכל מקרה מומלץ לחבר סקאנר ולבדוק תקלות.

אני בטוח שמדובר בבאקפיירים.הפיצוצים הם תחת המכסה מנוע,מערכת הפליטה עוד לא בת שנה.

1.תדלקתי במקום הרגיל שלי. (אם זו היתה הבעיה אז התופעה לא היתה נעלמת עם ניתוק הפלאג השלישי ).

2.נסעתי עם הרכב כרגיל,עצרתי לחצי שעה,נסעתי שוב 20 דק', עצרתי לר15 דק' ומאז החלו בעיות.

3.הרכב נוסע,סוחב?לא כל כך.תדירות הפיצוצים עולה עם הסל"ד .

4.ברכב ישנה שרשרת וכפי הידוע לי לא נוגעים בא אלא אם נשברה שן.

5.ברכב שלי אין דסטריביוטר אלא יש הצתה אלקטרונית.יש את בית הסליל וממנו יוצאים 4 חוטי הצתה.

אתמול ציינתי שהבעיה כנראה לא מחוטי ההצתה כי החלפתי בין חוטים 2 ל-3 (על הפלאג ועל הסליל) ועדין הבעיה נמשכה באותו מיקום. בנוסף אמרתי שבמיקום הבעייתי יש קפיצה חלשה של הניצוץ לעבר מתכת.

מישהו יכול להמשיך את הכיוון של אביב? (בבקשה רק בעלי מקצוע)

• ספונסר פורום
פורסם

ערב טוב.

במידה ובאמת הניצוץ חלש בצילנידר מספר 3,יתכן שיש בריחת ניצוץ בסליל ההצתה עצמו,בדוק בחושך אם אתה רואה ניצוץ קופץ על הסליל,בכל מקרה צילנידר 2 ו3 מקבלים ניצוץ בו זמנית(ז"א בסוף דחיסה ובסוף פליטה) נסה להפוך בין החוטים 2 ו-3(לא להחליף את החוטים בפלג ובסליל אלא רק בצד אחד) ובדוק באם הבעיה עוברת לצילינדר מספר 2,באם כן סליל הצתה תקול.

במידה ולא אז האבחון לגבי ניצוץ חלש שגוי ותיתכן בעיה מכנית בצילנדר הנ"ל,לדעתי שסתום שרוף.

אורן בן סימון

פורסם

לדעתי, יש לבדוק קומפרסיה בעיקר בצילינדר הבעייתי .נראה לי בניגוד לדעתם של אחרים שיש בעיה בשסתום יניקה.

למה ? ברגע שאתה מוציא את כבל ההצתה מהצילינדר המדובר,אין הצתה של התערובת, לכן יש פחות לחץ שיחזור דרך שסתום היניקה ויעשה באקפייר זאת הסיבה שללא החוט יש פחות באקפיירים.אצלך אין דיסטר',הפלגים מקבלים ישר מהקוייל.

הקומפרסיה אצלך היא 13-16 BAR.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שלום.

למה כולם כותבים ואפילו לא יודעים איזה פיאסטה מדובר! מה זה מצחיקים וכולם כבר מסבירים תעשה כחה וכחה.

אולי נישרף שסטום יניקה? אולי יש בעיה בקפיצים של השסטומים? ואולי לא היו הדברים מעולם.

אני מציע לבעל הרכב כדאי שיוכל לקבל תשובות מדויקות יציין קודם כול פרטים מזהים מדויקים על הרכב שנת יצור, נפח מנוע ,סוג מנוע, איזה הצתה רגילה או אלקטרונית, קרבורטור או הזרקה.

דבר שני יספר בדיוק את מה שקרה ומה הוא עשה ואז נוכל לעזור.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ידידי כתב,"למה כולם כותבים ואפילו לא יודעים איזה פיאסטה מדובר"

כן יודעים באיזה פיאסטה מדובר,ETBK כתב את זה::evil: פיאסטה יוטה 97 1.3L:evil:.

בברכה דוד.

פורסם
ערב טוב.

,בכל מקרה צילנידר 2 ו3 מקבלים ניצוץ בו זמנית(ז"א בסוף דחיסה ובסוף פליטה) נסה להפוך בין החוטים 2 ו-3(לא להחליף את החוטים בפלג ובסליל אלא רק בצד אחד) ובדוק באם הבעיה עוברת לצילינדר מספר 2,באם כן סליל הצתה תקול.

אורן בן סימון

לחבר - אתה טועה. בסוף הפליטה מתחיל שלב היניקה ובאותו השלב אין מה להצית בצילינדר. ההצתה נעשית בסוף תהליך הדחיסה.

לכן החלפת חוטי ההצתה כפי שהצעת רק תגרום לנזק נוסף.

נ.ב. להערכתי דוד צודק והבעיה בשסתום יניקה שרוף.

פורסם

אורן: אין בריחת ניצוץ.

דוד: צודק 100% אכן הצתה אלק'. בקשר לשסתום-רק קומפרסיה באמת תעיד.

בני:הרכב מוזרק,וכל הפרטים נכונים.

חברה בקשר למה שהחבר דורקי אמר, מה אתם אומרים?

אני נוטה לחשוב כאורן אבל לא לקחתי סיכונים בבדיקה והצלבתי את כל החוט לגמרי.

פורסם

צלנדר לא עובד, יש "פיצוצים"?

יש לוודא האם אכן הצלנדר המסויים ההוא לא מתפקד.

יש לוודא האם הבעיה מכנית או חשמלית, וזה קל לביצוע ומהיר לבעל מקצוע.

לא נותר לי, אלא להמליץ שתפנה לבעל מקצוע. יש כאן מספיק חברי פורום אף באיזורך לעזרה (בתשלום) בבעיתך תוך הגינות ומקצועיות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

זומרשטיין ידידי כתב: צלנדר לא עובד, יש "פיצוצים"?

כן,כאשר שסתום היניקה מסיבות שונות לא אוטם טוב,יש בקפיירים בסעפת היניקה.שסתום פליטה לא אוטם טוב,בקפיירים באגזוז.

ETBK."חברה בקשר למה שהחבר דורקי אמר, מה אתם אומרים?"

לא יגרם נזק למנוע בבדיקה קצרה,תוך כדי שינוי מקומות כבלי ההצתה.ביצעתי את זה עשרות פעמים.אולי הוא מתכוון,שכשצילינדר אחד לא עובד,ותחליף את סדר הכבלים אתה עלול לא להניע עד שתחזיר לפי הסדר שהיה.

בברכה דוד.

פורסם
ד"א, כל חוט שניתקתי חוץ מהשלישי זרק ניצוץ רחוק,החוט השלישי לעומת זאת קפץ את המרחק ממש קרוב למתכת.יש דבר כזה שרק במיקום אחד יהיה ניצוץ חלש?

התקלה המתוארת מעידה על סליל הצתה מקוצר פנימית- לא תקין.

פורסם

דניאל אם אכן אתה צודק .מה אם כן הקשר לבקפיירים ?. מה בגלל שהוא מקוצר הוא ישנה גם את זמן הניצוץ ? ויתן ניצוץ בזמן ששסתום היניקה עדיין פתוח ? לא הגיוני.מפני ש-ETBK כתב:"שכאשר הוא (החוט השלישי)מנותק המנוע יחסית עובד עגול אבל בטורים גבוהים חוזרים הבאקפיירים." איך חוזרים הבקפיירים אם אין הצתה ?.

בברכה דוד.

• תוכן חדש...