Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפעם חתיכת עוףטופיק.

בקשר לשיניים: הייתי בקצביה (החר"פ בצריפין), עשו לי צילום וטענו שיש לי שני חורים. הבעיה היא שאני לא מרגיש שום כאב, לא בחם ולא במתוק. לפני 3-4 שנים היו כאבים קטנים ועכשיו כבר אין. (אגב, אני כמעט ולא אוכל מתוק..).

יש טעם לעשות סתימות - או שעדיף לא להתעסק? בסה"כ זה בכלל לא מפריע לי.

תודה.

פורסם

אם זה בקצביה בצריפין, אז אני ממליץ שלא. תחכה לאחד שאתה בטוח איך הוא עובד.

לא הייתי משחק עם השיניים אצל רופא שאני לא בטוח בו.

את שיני החלב כבר איבדת (אני מניח...) וחדשות לא יצמחו אם יהרסו לך אותן.

אגב, אין לי שום דבר עם רופאי שיניים צבאיים. לנו היה אחד מעולה בבסיס. צריך אבל להכיר אותם אישית, ולדעת שהם בסדר.

Passt scho...

פורסם

בד"כ רופאי השיניים בצבא הם רופאים אזרחיים שעושים מילואים.

כדאי לך לבדוק לאיזה רופא אתה נרשם מהמלצות של חיילים נוספים בבסיס.

תהנה (:lol:)

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

גם לי היה את אותו הדבר, עשו צילום, גילו חורים, אבל אני לא הרגשתי שום כאב.

הסבירו לי שצריך לטפל בכל זאת אחרת זה עלול להחמיר ובמצב יותר מאוחר יהיה כבר דרוש תיפול שורש. {יותר כואב ומסובך}

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

פורסם

טפל בהקדם האפשרי, אזרחי או לא אזרחי..כמובן שאם אתה הולך לרופא צבאי עדיף לברר עליו לפני זה..ורק למקרה שלא ידעת, בצבא אין סתימות בצבע של השיניים (לפחות ככה זה היה איפה שאני הייתי, לא מאמין שזה השתנה). אבל בכל מקרה, לחכות עד שיכאב זה רעיון די גרוע, מנסיון.

פורסם

גם אני לא מרגיש שום כאב , לא בחם ולא במתוק.

וגם לא כשחופרים לי בפה.

בכל מה שקשור לרפואת שיניים , הנזקים מתפתחים לאט לאט , כך שאם כרגע קיימים חורים , אמנם אפשר לחיות עם זה שנים אך ככל שיעבור זמן רב יותר הטיפול יהיה מורכב יותר ויקר יותר.

לדעתי כדאי לעשות סתימות ולו בשביל להאט את התהליך.

אינפורמציה כללית: אני נמצא כרגע במסגרת טיפול שיניים מקיף (כבר יותר משנה) לשיקום נזקי העבר. ההזנחה והטיפולים הלקויים של רופאי שיניים אחרים עלו לי עד לרגע זה ב-טיפול או חידוש שורש+מבנה+כתר , כפול ארבע שיניים.

פורסם

לגבי מרפאת השיניים בחר"פ (לפחות של הסדירים), סיפור שהיה כך היה:

בתור אחד שסובל מבעיות שיניים כרוניות, למרות שאני מקפיד מאד אני הולך כל חצי שנה-שנה לביקורת. יום בהיר אחד בהיותי חייל החלטתי ללכת לביקורת במרפאת השיניים בחר"פ צריפין במקום לאזרחי הקבוע שלי (שוד לאור יום).

הביקורת התחילה דיי רע- הצילום הראשון לא יצא כמו שצריך ולכן ביצעו אותו שוב. אני כבר התחלתי לחשוב בראש "סנדלרים" והתעצבנתי ממנת הקרינה הנוספת שנאלצתי לחטוף (נו טוב הלכו עוד כמה זרעונים).

לאחר הצילום השני נכנסתי לחדר הרופא. בפנים חיכה לי רופא צעיר, נמהר שבעיקר העביר צחוקים עם החיילת האסיסטנטית שלו.

הרופא בחן את הצילומים, אמר לי לפתוח פה והעיף מבט הכי חטוף שרק אפשר- ממש רק כדי להגיד "הסתכלתי". אני בטוח שלראות משהו הוא לא ראה. לי הדבר נראה מוזר, אני מספיק מנוסה בתור מטופל קבוע אצל רופא שיניים ורגיל לבדיקת רופא מעמיקה שלוקחת כמה דקות (מנסים לדחוף את הכלי החד היכן שנראה התחלה של עששת וכו').

לאחר שתי שניות של בדיקה לא בדיקה הוא אומר לי לא פחות ולא יותר "אתה צריך להחליף 6 סתימות שמתחילות להירקב מבפנים. תקבע תור להתחלת הטיפול".

יצאתי החוצה קצת מבולבל והייתי בטוח שהוא התחלק על השכל. לחיילת בחוץ אמרתי שלא תקבע לי תור ואני כבר אתקשר...

מקץ מספר ימים הלכתי לביקורת רגילה אצל רופאת השיניים האזרחית שלי, ביצעו צילום (כבר 3 מנות קרינה), ביצעה בדיקה ידנית ואמרה שהכל תקין מלבד 2 נקודות למעקב. כשאמרתי לה מה אמרו בצבא היא אמרה שאין לזה שחר.

עכשיו להסבר כפי שהוסבר לי ע"י רופא שיניים בעבר (אחד שלא קשור לסיפור): התופעה קיימת בעיקר בסתימות לבנות. לפעמים החומר המקשר- Bonding שמייושם בסתימה לבנה משחיר או נוצר בו חלל כלשהו והדבר נראה כריקבון פנימי בצילום. אמת, כנראה שהוא לא יכול היה לנחש אם זה כך או כך אבל לפחות היה צריך להגיד לי או לשאול אם כואב לי משהו.

הנקודה היא שעודף מקצועיות אין שם, על איזה רופא תיפול אתה לא יכול לדעת, יש יתרון להמשיך לטפל במרפאה שמכירה אותך כבר שנים, בה קיים תיק רפואי מסודר שלך עם מעקב וצילומים קודמים, שלא לדבר על היחס.

נכון זה עולה הרבה יותר מכלום, אבל אין לי ספק שבטווח הארוך זה משתלם.

• תוכן חדש...