Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7095 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

קיימת אצלי תחושה שאורות הדרך לא מספיק מאירים, ז"א אני לא רואה את אלומת האור מהפנס שלי על הכביש (כמו אצל שאר הרכבים).

אגב, 2 טסטים אחרונים עברתי בלי בעיה את מבחן האורות, אני לא זקוק לכיוון (בורר גובה האורות על מצב 0).

הבנתי שחשמלאים מעלים את עוצמת האורות ע"י ממסר, ככה שהפנס מקבל הזנה ישירות מהמצבר (בלי/עם פיוז), אני לא מעוניין בשיטה הזו, היא פולשנית, מה גם שמערכת החשמל באוטו תקינה ואין אלתורים.

קראתי פה שאפשר להשתמש בנורות בעלות עוצמה גבוהה יותר.

חשבתי להחליף את הנורות ולכן יש לי 2 שאלות:

1. האם החלפת הנורות לנורות מאותו סוג, ייתכן שינוי בעוצמת ההארה ? (החלפתי נורות ישנות תקינות בלוח שעונים וישנו שיפור בהארה).
  2. האם החלפת נורות לכאלו בעלות עוצמה גבוהה יותר יש סיכוי שיהיה לי נזק במערכת החשמל (זרם גבוה יותר).

תודה על העזרה, אריאל.

אורות פונטו.JPG

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

בפונטו הפנס עשוי זכוכית ולכן לא מצהיב אבל החלק הכסוף (רפלקטור) מתבלה ועם הזמן הפנס מעבד מחוזקו.

נורה יותר חזקה (כמו OSRAM SIKVERSTAR) תיתן יותר אור אך עדיין לא ברמה של מכוניות חדשות.

אם יש לך כסף אולי תשקול להחליף את הפנסים.

פורסם

אם יש לך כסף אולי תשקול להחליף את הפנסים.

מדובר בהוצאה לא קטנה, הפנסים האלה קצת יותר יקרים מפנסים של פונטו 96 אחרת, יש פה אלמנט של כיוון אורות חשמלי.

באור יום, כשהפנסים לא מאירים, הרפלקטור נראה די נקי ולא עכור.

מה בנוגע להחלפת הנורות לחדשות יותר (על הנוכחיות יש לפחות שנתיים וחצי).

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

ניתן לבדוק בקלות אם יש מפל מתח אל הנורת הראשיות ואם יהיה שיפור משמעותי להתקנת ממסר לאורות:

העמד הרכב מול קיר כשמנוע הרכב פועל והאורות מעבר (נמוכים) דולקים. קח חוט חשמל וקצה אחד שלו חבר אל + המצבר ועם הקצה השני גע בחוט האפור המתחבר אל הנורה הראשית (חוט אור נמוך) באמצע בתקע והסתכל על הקיר אם יש עליה משמעותי בעוצמת האור. בצע כמה פעמים חיבור וניתוק של החוט כדי לראות את ההבדל בעוצמת האור באותו פנס שבו אתה מחבר החוט.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...