Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

ברשותי סובארו אימפרזה 2000 סמ"ק מודל 2006. האוטו עומד על 22,000 ק"מ ונוסע רק בעיר, נסיעות קצרות בדר"כ. עכשיו בספר הרכב יש המלצה על שמן בצמיגות 5w-30 (אפשרי גם 10w-30 או 10w-40) ורציתי לפנק אותו באיזה שמן ופילטר שמן איכותי...המלצות?...בנוסף רציתי לדעת האם משתלם לאור תדירות השימוש ברכב להחליף שמן כל 5000 ק"מ?...בתודה

פורסם

הפילטר שמן הכי איכותי שתוכל לשים יהיה מקורי. אם לא מקורי אז לפחות מחברה טובה כמו MANN. פילטר מקורי או תחליפי מאיכות טובה עולה כמה עשרות שקלים.

לגבי שמן מנוע, השמנים הטובים ביותר בשוק הם שמנים סינטטיים. יש היום בשוק מבחר גדול של שמנים וחברות.

חברות מומלצות הן וולווליין, ליקווי מולי, מובייל 1 ומוטול. לליקווי מולי יש שמן סינטטי בצמיגות 5-40 זול וטוב.

באופן אישי אני מחליף שמנים כל חצי שנה, וזאת למרות ש 99% מהנסיעות שלי הן בינעירוניות.

למה?

1. שמן מתחמצן עם הזמן.

2. עוד 100 שקל בשנה לא ימותתו אותי כלכלית + ישמרו על הרכב טוב יותר.

אני חושב שתחזוקה מונעת חוסכת צרות בעתיד. נסיעות בתוך העיר גורמות לבלאי מואץ במנוע (ובכל מכלולי הרכב) וכתוצאה מכך להרבה יותר פיח שנכנס לשמן המנוע.

לכל אחד יש זכות לעשות את השיקולים שלו, אך לדעתי החלפת שמן דו שנתית (ולא משנה אם זה רכב משנת 74' או 2007) יכולה לעשות רק טוב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם אתה ממש מתעקש; מסנן שמן מקורי ושמן מנוע סינטטי (תחליף פעם בשנה). אם אתה הולך לכיוון של חצי סינטטי ואתה עדיין נוסע הרבה בתוך העיר, אפשר לעשות החלפת שמן ומסנן כל חצי שנה.

כל כמה זמן ממליץ היבואן להחליף שמן (קמ \ חודשים) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היבואן ממליץ להחליף שמן מנוע ומסנן כל 12 חודשים או 15,000 ק"מ.

אני חשבתי בכיוון של החלפה כל 5000 ק"מ או חצי שנה של סינטטי מלא. אגב, התעניינתי בשמן של liqui moly 5w-40 אך ההמלצה היא ל-5w-30 אז האם זה משנה משהו חוץ מהגנה יותר טובה בטורים גבוהים?

פורסם

החלפה כל 5K ק"מ או חצי שנה לשמן סינטטי זה סתם, לדעתי, OVERKILL מיותר לך, לכיס ולרכב.

אני מציע להיצמד להוראות היבואן ולהחליף את השמן פעם בשנה או 15K ק"מ - אבל להשתמש בשמן סינטטי מלא.

אם אתה הולך בכיוון של שמן חצי סינטטי, רד להחלפות כל חצי שנה (זה מה שאני עושה - למרות שאני לעיתים מחמיר מעבר לכך ומחליף כל 4-5 חודשים בגלל נסועה עירונית קשה יחסית).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אני קונה ברחוב יצחק שדה אצל, "דנון ובניו"

פילטר עולה 35 ש"ח.

מעניין מה איכותו יחסית למקורי. הלוואי ויכולנו לבדוק את זה.

פורסם
תוסיף 10 שקלים ותקנה מקורי של MANN

מרק מדובר על פילטר של MANN, זה מה שהוא אמר שהוא קונה.

אני בדר"כ קונה מקורי השאלה היא מי יותר טוב.

פורסם
מרק מדובר על פילטר של MANN, זה מה שהוא אמר שהוא קונה.

אני בדר"כ קונה מקורי השאלה היא מי יותר טוב.

הפילטר המקורי של פולקסווגן, ופילטר תחליפי של מאן, זה בעצם בדיוק אותו פילטר,

רק שאין עליו את הלוגו של פולקסווגן.

פולקסוגן קונים את הפילטר ממאן, ומדפיסים עליו את הלוגו שלהם,

זה כל ההבדל.

• תוכן חדש...