Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב שלי יש את הסטאפ הבא:

HU: פיוניר 4700MP.

קומפוננט: מורל טמפו.

רמקולים אחוריים JBL CS3108 בקוטר 8 אינצ'.

מגבר לקדמיים (לא זוכר).

מגבר לאחוריים: U.S.Acoustics 2X50 RMS

בסה"כ נשמע ממש לא רע פרט לבעיה אחת, הצלילים הגבוהים מהאחוריים כ"כ חזקים שהם גונבים את ההצגה משחק עם ה-Fader גורם גם לאיבוד הבאסים שלהם. אני מעוניין להגביל את הרמקולים האחוריים רק לנמוכים ולמעט מיד. כל כיוון במגבר לא סייע ולכן אני מעוניין למצוא דרך לעשות זאת.

הבנתי שניתן לבצע זאת ע"י קבלים. האם מישהו יודע ויוכל להנחות אותי כיצד?

תודה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

ניסיתי לחתוך אך משום מה זה לא עזר ברמה מספקת. (ייתכן ולא ביצעתי את הכיוון כראוי)

אנסה שוב מאוחר יותר ואדווח.

ספוג על המיד והטוויטר של ה-JBL עשה את העבודה אך חששתי להשאירו ואולי לגרום נזק לרמקול. חוץ מזה, פתרון הספוג הוא ממש חאפרי.

בהנחה שלא אצליח, איך ניתן לעשות זאת ע"י קבל? (גם אם אצליח, אשמח לקבל ולשמוע חומר על הנושא)

בתודה,

רענן.

פורסם

אתה צריך לקנות/לבנות LPF ועדיף אפילו Band-Pass Filter כדי גם לחתוך את הצלילים הנמוכים ממש.

אני אחפש במחסן אולי יש לי משהו.

בכל מקרה אין שום סיבה להתקין זוג רמקולים כאלה מאחורה, הם בהחלט יגנבו לך את ההצגה כפי שציינת.

אם יש לך קצת כסף להשקיע, תקנה סאב ותוותר על האחוריים.

אל תאמינו לאוזן שלכם כ"כ מהר, לסאונד איכותי צריך ללמוד להקשיב...

מחשב לרכב, פוקל אוטופיה + סאב פוקל 33K כפול ועוד

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=152828

פורסם

אין מקום לסאב מאחור. אני זקוק לתא מטען נקי כמה שרק ניתן. היו שיקולים לסאב FreeAir אך זה דרש עבודת איטום תא מטען ובניית מדף חזק (הרכב שלי 5 דלתות) והשקעה שכרגע לא הייתי מוכן לה.

בכל מקרה האופציה כרגע היא רק חיתוך הגבוהים. אשמח אם תוכל לסייע לי באופן תיאורטי בבניה של מעגל כזה.

תודה.

פורסם

קראתי את הכתבה הנ"ל:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=content/PassiveFilters/25-08-2003-Theory-Filters.html

הנושא נראה לי מאוד פשוט, פילטר מסדר ראשון כולל רק סליל על כבל ה-(+).

כעת לשאלות:

1. איזה פילטר כדאי לשים סדר ראשון או שני? בקומפוננטים ("טמפו") שמקדימה יש סדר ראשון. האם כדאי לשם "התאמה" לבנות פילטר שגם הוא מסדר ראשון?

2. באיזה תדר כדאי לחתוך את האחוריים על מת לשמר מעט מתחום המיד? 1000Hz?

תודה

פורסם

אל תצחקו :-D

היה לי בעיה דומה זרקתי 2 בובות מפרוה על האחורים - גם לא ראו שיש לי רמקולים וגם זה פתר את הבעיה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
:-P הבעיה היא שבובות גם "אוטמות" את הבאסים ופוגעות בדיוק הצליל. כאשר שמתי ספוג רק על המיד והטוויטר הצליל נרגע. אבל זה נראה לי פתרון חאפרי ולא מדוייק כמו להלחים קבל וסליל (עבודה של 10 דקות בעלויות זניחות יחסית).

פורסם

כל כך לא לעניין לחסום פיסית את הרמקול/טוויטר בכדי "לחתוך" תדרים. מה זה כאן שוק הכרמל!

תתאים קבל פשוט או שפשוט תשקיע עוד כמה שקלים ותקנה סאב ומגבר נורמלי.

"אני לא יודע אם יש מספיק מגברים בבית..."

פורסם

זה בדיוק מה שחשבתי, גם אני אמרתי שזה חאפרי ולכן אני לא מוכן שהספוג יישאר.

השאלה הקשה היא באיזה תדר כדאי לחתוך. זה הבסיס לחישוב. האם חיתוך מ-1KHz יעשה את העבודה? חשוב לי לשמר חלק מהמיד.

לאחר מכן צריך להחליט על איזה פילטר עובדים, מסדר ראשון, שני...?

כאן אשמח לעזרה.

פורסם

פילטר מסדר שני (12db) יתאים יותר לצלילים גבוהים, אמנם החיתוך איטי יותר אבל בדר"כ העיוות בתדר החיתוך קטן יותר ולכן עדיף לתדר גבוה.

אפשר גם סדר שלישי (18db), אבל לא יותר מזה.

תדר החיתוך תלוי במה שאתה רוצה להשיג, זה אמור להיות משהו בין 2K-4Khz

רמקול בגודל של 8 אינשט, אתה תרצה לחתוך יחסית נמוך, 2K אולי אפילו פחות, תלוי ברמקול.

פורסם

צרור תודות.

אני מניח שאחתוך ב-2KHz עם פילטר מסדר שני ואקשיב לתוצאות. תמיד ניתן להחליף קבל וסליל בעלויות די נמוכות על-מנת לקבל חיתוך שונה.

אעדכן בקרוב,

בברכה,

רענן.

פורסם

אני לא מכיר את המגבר, אבל כמובן לפני שאתה מתחיל לחבר קבלים וסלילים תבדוק אם יש לך LPF במגבר שיכול לעשות את העבודה.

• תוכן חדש...