Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את דעתי האישית כתבתי כבר בשירשור ה"טנדר", אז עוד התייחסות אחת כמנהל הפורום וחבר וועד:

• הוועד מחויב לרצונות של חברי מועדון החמש, ולא לרצונות של כלל חובבי הרכב בארץ.
  • הפורום (גם הפתוח!) הוא אכן הפורום הרשמי של מועדון החמש, ולכן אמור לייצג את התפיסה, התרבות והרוח של מועדון החמש לגבי תחביב אספנות הרכב הקלאסי.
  • נכון להיום, יש רק הערכות לגבי התרבות הזו - והאם היא כוללת HOTRODS למשל. אפשר לבדוק את העניין, אבל זה לא יתבצע כאן. הפורום הפתוח כולל אנשים שאינם חברים במועדון, וגם בפורום הסגור נמצאים כרגע חלק קטן מידי מסה"כ חברי מועדון החמש. סקר "נכון" לעניות דעתי, צריך להתבצע בדואר, לכלל חברי המועדון.
  • לקינוח - למרות האמוציונאליות של הדיון, בוא נשאיר אותו רגוע.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ארנון

את האמת אתה כבר מגזים לדעתי .

לא מתאים לך לראות את ה"השחתה" הזאת אל תיכנס לשרשור .

הרי מבחינתך כל הוט רוד זאת השחתה, ובכל הכותרות בינתיים היה רשום הוט רוד ככה שאתה יכול להבין על מה ידבר הנושא.

ליאור קנה פרויקט שמבחינתו זה חלום ועכשיו הוא מגשים אותו ואתה בא ומתנגד לו לחלום

למה כי זה אולי רכב יחיד בארץ או בגלל ההיסטוריה שלו . וליאור רשם שאם הוא ימצא פרויקט טוב יותר מזה במהלך השנתים שהוא יעמוד, אז הוא יחליף אותו.

אבל די זה כבר ממש צורם כל ההתנגדות שלך, אני חושב שליאור צריך להמשך לעדכן פה על הנושא כי אם תשים לב יש הרבה אנשים שמתלהבים מזה, ואם לא מתאים לך אל תיכנס.

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

ארנון, התגובות שלך מזכירות לי נושא כאוב במדינה שלנו.

בעניי זה מצטייר כמו הבעיה בין החילונים והחרדים בארץ ואני אסביר מדוע:

בגדול החרדים לא מעוניינים שניסע בשבת ונפתח עסקים בשבת ולא נמכור חמץ וכל מיני כפיות דתיות שלא משנה איפה הן מתקיימות זה םוגע ברגשות שלהם.

יש רגישות מסויימת למקומות עם ריכוז גבוה של אוכלסיה חרדית או דתית .

לדוגמא לא יפתחו בתי עסק בשבת או לא תיהיה תנועה של רכבים בבני ברק ובכפר סבא יש רחוב עם הרבה אוכלוסיה דתית אז יש שם אין כניסה בשבת וכל זה לגיטמי מאד.

אז מה לא לגיטימי?

לא לגיטמי שיכפו על בתי עסק בהרצליה פיתוח בשבת לא לעבוד כי זה מפריע לרגשותיים של החרדים (או כל מעשה אחר הוא מנוגד להלכה), לא לגיטימי שלא יאפשרו תנועת כלי רכב בתל אביב בשבת ולא לגיטמי שיכריחו בתי עסק שאינם מועניינים להיות כשרים למכור חמץ פסח.

מה שאני מנסה להגיד כאן, כל אוהבי ההוטרוד שרושמים כאן אינם כופים עליך כלום , זה פוגע בך ? אל תכנס לשירשור.

בנתיים אתה מנסה לכפות על התומכים ואהבי ההוט רוד לא לכתוב ולא לשתף את שאר חברי הפורום בגלל שזה פוגע ברגשות שלך? זה נשמע מוכר לא?

הרי רובנו מסננים שישורים לפי הכותרות לכן כותרות נערכות על ימין ועל שמאל כדי להקל עלינו ובצדק! אז אתה יכול לחסוך ממך את הסבל ואת הפגיעה ברגשות שלך ולא להכנס לשירשור.

לגבי הרכב הספצפי של ליאור, כלכך מפריע לך? אתה באמת מודאג מפיסת ההיסטוריה הזאת? תרכוש אותה... אני בטוח שליאור ימכור אותה במחיר שיאפשר לו פרויקט אחר, הרי הוא אינו אדם אטום.

זהו... מקווה שתבין

:|

קובי

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

לגבי הרכב הספצפי של ליאור, כלכך מפריע לך? אתה באמת מודאג מפיסת ההיסטוריה הזאת? תרכוש אותה... אני בטוח שליאור ימכור אותה במחיר שיאפשר לו פרויקט אחר, הרי הוא אינו אדם אטום.

חלילה בלי להשמע מסחרי, אך כמו שאמרת, עניין של עלות/תועלת. אם מישהו ישלם על הרכב בשל ההיסטוריה שלו את המחיר שיעלה לי להביא מחו"ל רכב זהה בלי ההיסטוריה הארץ ישראלית אשר עומדת להיות "מושחתת" בגללי, בשמחה. זאת לא הצעת רכישה שכן הרכב לא עומד למכירה ולא יעמוד למכירה, אלא מול חלופה זהה וזה כי אני נחמד ובעל מצפון (yeah, right).

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

בעניי זה מצטייר כמו הבעיה בין החילונים והחרדים בארץ

ונמשיך במשל שלך, קובי: תכנס לפורום "עשה לך רב" המיועד לשאלות הלכתיות, ותפתח שרשור בנושאי תמונות זימה, או סתם הטפה מיסיונרית נוצרית. זה כנראה לא מנוגד לשום חוק. וכדבריך - "מי שמפריע לו, שלא יכנס לשרשור".

לגיטימי? אני לא בטוח... בגבולות הטעם הטוב? בוודאי שלא.

ואגב - ליאור עשה עוד צעד: הטנדר (עדיין במצבו ה"נכון") מופיע עכשיו בכל הודעותיו. גם מי ש"לא רוצה לראות" נחשף לו. יש כאלה שזה מרגיז אותם....

עודד

פורסם
בגדול החרדים לא מעוניינים שניסע בשבת ונפתח עסקים בשבת ולא נמכור חמץ וכל מיני כפיות דתיות שלא משנה איפה הן מתקיימות זה םוגע ברגשות שלהם.

חרדים וחילוניים קובי ? נו טוב.

מתי לאחרונה שמעת חרדי אומר לחילוני "רוצה לעבוד בשבת? בסדר גמור. רק אל תבוא לבני ברק להשוויץ לי בזה."

מתי שמעת חרדי אומר לחילוני "אתה אוהב למרקר בטוש זוהר ספרי תורה ? בסדר גמור. רק אל תביא אותם לבית הכנסת כדי להראות לי".

ולחילופין, מתי ראית חילוני נכנס למאה שערים עם כמה גליונות של פלייבוי, ותולה מבחר תמונות אמצע כדי להועיל לאנשים שם להזיל ריר ?

עוד כמה להוזלת ריר:
פורסם

אז השירשור הזה הוא הרצליה פיתוח! הפורום זה המדינה...

ולכל מי שזה מפריע לו .. שיגש לבני ברק... ולא ינסע בשבת8)

כל עוד המדינה לא הגיעה להחלטה בנושא כשרות ההוטרוד תחת פורום המדינה (מועדון ה5 :) )

כפי שקובי ציין

את דעתי האישית כתבתי כבר בשירשור ה"טנדר", אז עוד התייחסות אחת כמנהל הפורום וחבר וועד:

• הוועד מחויב לרצונות של חברי מועדון החמש, ולא לרצונות של כלל חובבי הרכב בארץ.
  • הפורום (גם הפתוח!) הוא אכן הפורום הרשמי של מועדון החמש, ולכן אמור לייצג את התפיסה, התרבות והרוח של מועדון החמש לגבי תחביב אספנות הרכב הקלאסי.
  • נכון להיום, יש רק הערכות לגבי התרבות הזו - והאם היא כוללת HOTRODS למשל. אפשר לבדוק את העניין, אבל זה לא יתבצע כאן. הפורום הפתוח כולל אנשים שאינם חברים במועדון, וגם בפורום הסגור נמצאים כרגע חלק קטן מידי מסה"כ חברי מועדון החמש. סקר "נכון" לעניות דעתי, צריך להתבצע בדואר, לכלל חברי המועדון.
  • לקינוח - למרות האמוציונאליות של הדיון, בוא נשאיר אותו רגוע.

ארנון ו OFURST תנו לנו להנות בשקט מהשירשור ומהתרבות בלי הצקות מיותרות שהורוסת אותו .

ההנהלה של המועדון ה5 תשנה תפיסה ולא תכיר בתרבות הזאת אני אישית (וכל התומכים) לא נגיב עוד מילה בנושא... אז עד אז...

תחסכו מאתנו.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
ונמשיך במשל שלך, קובי: תכנס לפורום "עשה לך רב" המיועד לשאלות הלכתיות, ותפתח שרשור בנושאי תמונות זימה, או סתם הטפה מיסיונרית נוצרית. זה כנראה לא מנוגד לשום חוק. וכדבריך - "מי שמפריע לו, שלא יכנס לשרשור".

לגיטימי? אני לא בטוח... בגבולות הטעם הטוב? בוודאי שלא.

ואגב - ליאור עשה עוד צעד: הטנדר (עדיין במצבו ה"נכון") מופיע עכשיו בכל הודעותיו. גם מי ש"לא רוצה לראות" נחשף לו. יש כאלה שזה מרגיז אותם....

סליחה? עכשיו גם יגידו לי איזה תמונה לשים בסמלון שלי?

מה קורה לכם אנשים?! זאת מדינה דמוקרטית והפורום הוא במה להביע דעה ונושאים בדיק כאלו, שכן זה פורום בנושא רכב קלאסי ואספנות! זכותו של כל אדם להתבטא באופן שהוא רוצה. לא אמרת שאני פוגע ברגשות , אמרת שאני מרגיז "אותם" (הבדלה? אתה לא חלק מ"אותם").

אני אומר זאת ומבחינתי אסכם את הנושא: בלי שום קשר להיותי חבר וועד שכן זה עניין אישי לחלוטין, כל עוד שהמועדון כמועדון אינו מכתיב קווי מתאר למי חבר בו, מה אופי חבריו וכלי-רכבם - באם משופרים, קאסטום, הוטרוד וכו' למרות היותם אספנות/קלאסי הינם לגיטימיים או לא, אני לא מתכון ולא לרגע לשתוק ולא להביע את דעתי בכל אופן! זאת פשוט חוצפה ממדרגה ראשונה לדרוש זאת ממני!

יש וועד, אני חלק ממנו, יש חברים נוספים. אם לדעתכם יש צורך בקביעת מדיניות, בבקשה, הגישו בקשה לוועד לדון בנושא והנושא יידון בישיבה. זכרו שההשלכה תהיה גורפת, הדבר יאמר שאם מישהו שם חלקי ניקל במנוע, שם פילטר פתוח באלפא, שם ספויילר שלדעתו נראה יפה, ייבא מראה"ב טנדר מונמך ומשופר (לא ראיתי שמישהו לא הכניס את אותו חבר למועדון, להיפך), החליף את המושבים ברכב למושבים אחרים (מישהו אמר מוסטאנג?) וכו', ההחלטה באם חברות הרכב לא לגיטימית ותואמת את הלך המועדון, תביא ל"נידוי" מיידי של מאות חברי מועדון. אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אי אפשר לומר שהמועדון דוגל בשיפור רכבים למצב מקורי ויחרוט זאת את על דגלו, כשחבריו יהיו בעלי רכבים משופרים ולא משופצים למצב מקורי, אלא עם שינויים כאלה ואחרים. ביום שהנושא ייפתח למה הגבול וכמה מותר לשנות או לעשות, יתחילו מלחמות היהודים.

לדעתי, המועדון לא יכול ולא צריך להכתיב לחבריו מה לעשות עם כלי-רכבם בהוא זה. המועדון יכול לצין מה העדפותיו וכיוונו, אך לא "לאסור" זאת על חבריו או לשים זאת כתנאי בסיס לחברות, או להוות פתח לתביעה בבית דין חברים, כי שמתי סופרצ'ארגר בקורבט קלאסית.

כאמור, לכשתוחלט מדיניות ואז נראה מה הלאה, אני ממש, אבל ממש לא מתכוון לקבל את סתימת הפיות הזאת.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

ולחילופין, מתי ראית חילוני נכנס למאה שערים עם כמה גליונות של פלייבוי, ותולה מבחר תמונות אצבע כדי להועיל לאנשים שם להזיל ריר ?

הפורום הוא מאה שערים? קודש קודשים? מקום בו אסור לדבר על דבר למעט הודם ויופיים של מכוניות מקוריות? נו בחיית מספיק עם הצביעות והתייפיפות הנפש הזאת.

נסחפת קצת, לדעתי.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

זה היה משל כדי להראות לקובי מי כאן עוסק בכפיה דתית.

אבל עזוב. רמזים, בקשות, דיאלוג - זה לא עובד עליך. כאן זה פורום פתוח, ומותר לדבר על הכל.

אולי אני אפתח שרשור בעצמי:

כיצד אספנים כדוגמתי יכולים לסייע למשטרה ולמשרד התחבורה לאתר, להוריד מהכביש ולשפוט בעלי רכב שהתקינו במכוניתם מנוע בלתי סטדנרטי ואישרו אותו בדרך לא דרך, ביצעו שינוי מבנה לא מתועד, שיפרו מה שהיה אסור לשפר ו"העבירו" את זה דרך איזה מאעכר.

אני מודה. זו תהיה תחיבת אף קיצונית שלי לא בענייני.

זו תהיה כפיה מכוערת של דעתי על אחרים.

זה יהיה מנוגד באופן קיצוני לתפיסתי בדבר "חייה ותן לחיות".

אבל מצד שני - היי, זה פורום ציבורי. אם זה יפריע לך או לאיזה משפר אחר, אל תיכנסו לשרשור. שנפשכם הרכה לא תיפגע.

היתממות והתעלמות עובדת בשני הכיוונים.

פורסם
זה היה משל כדי להראות לקובי מי כאן עוסק בכפיה דתית.

אבל עזוב. רמזים, בקשות, דיאלוג - זה לא עובד עליך. כאן זה פורום פתוח, ומותר לדבר על הכל.

אולי אני אפתח שרשור בעצמי:

כיצד אספנים כדוגמתי יכולים לסייע למשטרה ולמשרד התחבורה לאתר, להוריד מהכביש ולשפוט בעלי רכב שהתקינו במכוניתם מנוע בלתי סטדנרטי ואישרו אותו בדרך לא דרך, ביצעו שינוי מבנה לא מתועד, שיפרו מה שהיה אסור לשפר ו"העבירו" את זה דרך איזה מאעכר.

אני מודה. זו תהיה תחיבת אף קיצונית שלי לא בענייני.

זו תהיה כפיה מכוערת של דעתי על אחרים.

זה יהיה מנוגד באופן קיצוני לתפיסתי בדבר "חייה ותן לחיות".

אבל מצד שני - היי, זה פורום ציבורי. אם זה יפריע לך או לאיזה משפר אחר, אל תיכנסו לשרשור. שנפשכם הרכה לא תיפגע.

היתממות והתעלמות עובדת בשני הכיוונים.

לך על זה.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

לא, אני לא אלך על זה, ליאור.

אני לא אעשה זאת משום שאני מכבד את זכותך, יודע שזה יפגע בך ובחובבים אחרים, ולא יועיל לי במאום.

אבל אילו עשיתי זאת (מה שהיה, בצדק, מרגיז מאוד אותך ואת כל חובבי השיפורים) לא הייתי יכול לרחוץ בנקיון כפיי, להגיד לכם שזה פורום ציבורי, פתוח לכל הדעות, ושאם אינכם מרוצים מהנושא אל תיקראו אותו. זה אמנם היה דיון שאינו עובר על כללי הפורום, אבל עדיין הוא לא היה מתחשב במיוחד.

Get the point?

פורסם
לא, אני לא אלך על זה, ליאור.

אני לא אעשה זאת משום שאני מכבד את זכותך, יודע שזה יפגע בך ובחובבים אחרים, ולא יועיל לי במאום.

אבל אילו עשיתי זאת (מה שהיה, בצדק, מרגיז מאוד אותך ואת כל חובבי השיפורים) לא הייתי יכול לרחוץ בנקיון כפיי, להגיד לכם שזה פורום ציבורי, פתוח לכל הדעות, ושאם אינכם מרוצים מהנושא אל תיקראו אותו. זה אמנם היה דיון שאינו עובר על כללי הפורום, אבל עדיין הוא לא היה מתחשב במיוחד.

Get the point?

אלו שתי רמות שונות לחלוטין, מה שאמרתי, מה שהצגתי ומה שהצגת, בהרבה בחינות ושוב, אנא, בוא נפסיק את הדיון כאן כי מטרת השרשור כבר מזמן הלכה למקום אחר.

אני בכל זאת מוצא דיונים בנושאים אשר אינם נטו מכוניות מקוריות כרלוונטיים ואמרתי כבר בשרשור לגבי הטנדר שלי, את המשך הדיונים לגביו אמשיך בפורומים אחרים, מתוך כך שאני מכבד את דבריכם (תחפור בשרשור ההוא, לצורך סימוכין..) בנקודה זו קיוויתי שתבוא ההבנה אך הדיון בכל זאת המשיך... בקיצור, הכוונה של שנינו הובהרה, לאו דווקא התקבלה, בוא לא נלאה את חברי הפורום בתלאות הדיונים הפילוסופיים ודעותינו האישיות, שכן הן מעט זולגות מהסיבה להם השרשורים נפתחו.

בוא נמשיך לדבר על זה על בירה בקופי טו-גו. הבירה עליי, זיתים תביא מהבית, בקופי טו-גו הפסיקו לתת...:lol:

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

ולאחר שניכנסנו כולנו לרוח תזיזית אבקש את כולם לבדיקת מציאות לרגע:

כמה רכבים פנויים אתם מכירים משנות השלושים הארבעים והחמישים, לצורך הפיכתם להוטרוד?

לכמה מאלה שימצאו יהיה היכולת התקציב והרצון להפוך אותם לכזו?

כמה אנשים אתם מכירים שאכן יעשו בפועל מעשה ויצעידו פורויקט כזה?

אם עברנו את אצבעות יד אחת אני בספק.

יודעים מה בואו ניראה אותכם...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...