Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהיכרותי את האמריקאים, אני מניח ששם פחות שכיח לפגוש חובבי הוטרוד שמחוצפים מספיק כדי לתחוב את תחביבם בפניהם של אספנים, ולהתנסח כאילו הם ראו את האור, ועכשיו מנסים להפיץ את הבשורה הלאה.

מחוצפים מספיק? הגדרה נחמדה... ראו את האור? ליאור. אני מניח שזה חלק ממני.

זו תרבות מוטורית, עולמית, לא שיגעון של אחדים. אתה יכול לקבל אותה או לא, אתה יכול לאהוב אותה או לא, זכותך, אך אין לך או לאיש זכות לומר לי מה לאהוב, מה לעשות, מה לכתוב ובמיוחד במה לשתף ואיזו בשורה להפיץ.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

אני יכול רק לבקש אותך, בנימוס, פעם שלישית, לא להפנות את תשומת לבי בכח + תמונות ברזולוציה גבוהה, לתחביב המושתת על השחתת רכבים קלאסיים.

אם ארצה, אני יכול לקרוא על זה בויקיפדיה.

מכיוון שהוא דומה בצורה יוצאת דופן לערך HotRod בויקיפדיה, הרשיתי לעצמי לתרגם משפט נוסף מאותו המאמר.

"הוט רודס הן חלק מהתרבות האמריקאית, אף על פי שישנה מחלוקת הולכת ומתעצמת בקרב העוסקים בתחביב המוטורי בדבר האופנה המתרחבת של רכישה ומודיפיקציה בלתי הפיכה של רכבים היסטוריים ששרדו - חלקם נדירים מאוד -, בניגוד לקונספט ההוט-רוד המקורי - הצלת חלקים שמישים, או השמשה של חלקים שהושלכו למגרשי גרוטאות".

פורסם
אני יכול רק לבקש אותך, בנימוס, פעם שלישית, לא להפנות את תשומת לבי בכח + תמונות ברזולוציה גבוהה, לתחביב המושתת על השחתת רכבים קלאסיים.

אם ארצה, אני יכול לקרוא על זה בויקיפדיה.

רשמתי לך כבר בעבר ולכן ארשום, בנימוס, בפעם השלישית, לא להכנס לשרשורים שאני פותח, שכן אתה עלול להיות חשוף להשחתת רכבים קלאסיים, כדבריך או השבחתם, כדבריי.

אם תרצה, אשלח לך עוד לינקים בנושא בויקיפדיה.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

ארנון סלח לי מראש התגובה אבל...

אני חושב שהתגובות שלך גובלות בחוצפה כאשר אתה בא בכמעט דרישה לצנזורה מסויימת בפורום כי לך זה לא נעים בעין (ואולי לאנשים אחרים אבל זה לא עקרוני), כיוון שזה פורום פומבי ואין פה כל עבירה על חוקי הפורום אני חושב שאין זה במקום כמעט לדרוש הפסקת קיום ת'ראדים כאלה.

אני למשל מאוד אוהב HOTRODS ולכן אני ישמח לראות עוד... אני גם חובב קלאסיות ואני לעומת לא רואה כל רע בכך.

אי לכך אני חושב שכמו שליאור אמר אם זה לא נראה לך אף אחד לא מכריח אותך לקרוא ולהכנס, זה לא חובה ולא יקרה כלום אם לא תסתכל.

בלי כל קשר... ויקיפדיה זה לא התנ"ך זה כולה אינציקלופיה אינטרנטית שאנשים כותבים ועורכים... לחיוב או לשלילה.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

אני לא דורש צנזורה.

אני מבקש (לא דורש) מפותח השרשור (ולא ממנהלי הפורום) שלא לחגוג תחביב שמושתת על ריטוש מכוניות קלאסיות בפורום שרוב חבריו מעוניינים בשימורן.

אם אינך מבין את ההבדל הדק, צר לי.

פורסם
אני לא דורש צנזורה.

אני מבקש (לא דורש) מפותח השרשור (ולא ממנהלי הפורום) שלא לחגוג תחביב שמושתת על ריטוש מכוניות קלאסיות בפורום שרוב חבריו מעוניינים בשימורן.

אם אינך מבין את ההבדל הדק, צר לי.

חלילה לא לרדת לדקויות.. אבל.. האם ביצעת סקר מקיף מבין חברי המועדון והפורום, אשר על-פיו אתה מבסס את העובדה שרוב חברי הפורום מעוניינים בשימורן?

מנהל פורום יקר, מה דעתך לפתוח שרשור עם סקר, בכדי שנשמע את דעת החברים בפורום?

ערב טוב,

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

רעיון מעולה. אני אפילו אתן לך פור בלתי צפוי.

מכיוון שאיני חבר במועדון ה-5 עדיין, פתח את הסקר בפורום הסגור של מועדון ה-5,אליו לי אין גישה.

כך תוכל לוודא שרק חברי המועדון משיבים עליו, ולא אורחים לרגע שאינם מייצגים את דעת חבריו. מכיוון שלא אוכל להשיב עליו, קולי לא ייספר. הולך ?

אני רק מציע שאחת התשובות בסקר תאפשר למשיב לענות שהוא מעוניין לקרוא שרשורים כאלה, אך יעדיף לעשות כן בפורום הטכני, ולאו דווקא בפורום אספנות. אני שוב אומר שזכותך לפרסם, ואני בטוח שיש שרוצים לקרוא. רק לא כאן.

פורסם
רעיון מעולה. אני אפילו אתן לך פור בלתי צפוי.

מכיוון שאיני חבר במועדון ה-5 עדיין, פתח את הסקר בפורום הסגור של מועדון ה-5,אליו לי אין גישה.

כך תוכל לוודא שרק חברי המועדון משיבים עליו, ולא אורחים לרגע שאינם מייצגים את דעת חבריו. מכיוון שלא אוכל להשיב עליו, קולי לא ייספר. הולך ?

לרגע לא הזכרת שהבעיה היא בעיה של המועדון, אלא בעיה של "חברי הפורום", את הנושא אעלה בוועד המועדון כנושא לדיון. הפורום הזה הוא במה ציבורית ולכן אם יש סקר, זה מקומו. על אחת כמה וכמה כשהזכרת לי שאתה לא מנהל את הפורום הזה כך שהתוכן בו לא אמור להיות מנוהל על-ידך.

ארנון, אנא בוא לא נגרור את זה לכיוונים האלו, שכן מטרתי היא לא רעש, אלא עניין והדיון ביננו שיכול להתקיים גם בה"פ חורג מהעניין.

אשמח להמשיך לדון עניינית בנושא השרשור.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

מצטער, ליאור.

האמריקאים מהם עלתה אלינו תרבות ההוטרוד נוהגים לשאול במקרים כאלה If you are willing to put your money where your mouth is.

כאן זה פורום של מועדון ה-5. את ההתרעמות וההסתייגות ממה שאתה עושה חשים אספני רכב קלאסי.

אחרים, שאין להם נגיעה לרכב קלאסי כלל לא יבינו על מה המהומה.

להיפך. מבחינתם, לקחת גרוטאה בת 70 והפכת אותה למשהו ש"נותן בראש" לאימפרזה טורבו.

אתה מתעקש לכתוב על התחביב הזה בפורום רכבי אספנות שהוא הפורום הרשמי של מועדון ה-5, למרות שיש באתר הזה פורום טכני שישמח לקבל דיווח על הפרויקט.

מלכתחילה אמרתי לך שזכותך לעשות עם הרכב הזה מה שאתה רוצה. אתה בעליו. בסך הכל אני מבקש אותך כחובב רכב קלאסי, חסוך ממני את הדיווח. לא לינקים. לא תמונות. לא רוצה לדעת איזה מנוע השתלת. לא רוצה לדעת כמה קורות בשילדה ניסרת. לא רוצה לדעת איזה פלא הנדסי התקנת במקום המתלים שנסעו כאן בתקופת הבריטים. לא רוצה.

יש סיכוי שאני לבדי בתחושות הללו. לכן, הצעת סקר, ואני בעניין. אבל קהל היעד צריך להיות קהל חובבי הרכב הקלאסי. אלה שאנו חלוקים ביננו בדבר מידת העניין שיש להם בפרוייקט כזה.

סקר בפורום פתוח זה "כוכב נולד". אין לך מושג מי הצביע, כמה ולמה.

פורסם

בהמשך לנושא הדיון המקורי, מעניין לציין כי יצרני רכב רבים מוצאים עניין רב בתרבות ההוטרוד, אם אלו יצרנית אמריקאיים, אוסטרליים ואף וולוו השוודית. העיצוב הרדיקאלי משהו, המשלב קסם נוסטלגי עם ברוטליות בפוטנציה, פונה לרבדים שונים באוכלוסיה, אשר היו יותר משמחים משכזו מתחת לביתם (לעומת שכניהם שבטח היו שמחים אם לשכן הייתה לנטיס...)

דוגמא למספר מכוניות אשר עוצבו ויוצרו ע"י יצרניות רכב שונות, אם בתצורת מכונית קונספט ואם בייצור סדרתי, על בסיס הוטרוד או מכוניות קלאסיות מהעבר:

הוט רוד מתוצרת וולוו:

Volvo%20T6%20Roadster%20Hot%20Rod%20Concept%202005%201%20-%20800x600.jpg

פליימות' פראולר - יוצרה בייצור סדרתי:

prowler_1.jpg

הולדן האוסטרלית:

holden-efijy-concept-743006.jpg

ביואיק בלקהוק:

378672.jpg

שברולט - ייצור סדרתי:

Chevrolet_SSR_1.jpg

קצת יותר מעודנת, ה- PT:

chrysler-pt-cruiser-264aag23.jpg

חלומות נועדו להתגשם

פורסם
אתה מתעקש לכתוב על התחביב הזה בפורום רכבי אספנות שהוא הפורום הרשמי של מועדון ה-5, למרות שיש באתר הזה פורום טכני שישמח לקבל דיווח על הפרויקט.

מלכתחילה אמרתי לך שזכותך לעשות עם הרכב הזה מה שאתה רוצה. אתה בעליו. בסך הכל אני מבקש אותך כחובב רכב קלאסי, חסוך ממני את הדיווח. לא לינקים. לא תמונות. לא רוצה לדעת איזה מנוע השתלת. לא רוצה לדעת כמה קורות בשילדה ניסרת. לא רוצה לדעת איזה פלא הנדסי התקנת במקום המתלים שנסעו כאן בתקופת הבריטים. לא רוצה.

קראת את הכותרת של השרשור בו אתה נמצא? דיון שנושאו מכוניות הוטרוד, מה הקשר לפרויקט שלי? מה הקשר לפורום טכני? זה דיון ענייני בנושא זה ואתה ממשיך לקחת אותו לכיוונים לא מתאימים. אם הנושא לא מעניין אותך, באמת, אל תכנס אליו, זו מהותו של פורום. בשרשור הענייני הזה אין כל דיווח, לינקים או תמונות הקשורות לרכב שלי what so ever.

יש שרשור אחר בנושא הרכב שלי, אם יש לך עניין עם הנושא ההוא, אנא הגב בשרשור המתאים, בהתאם לכללי הפורומים.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

דוגמא למספר מכוניות אשר עוצבו ויוצרו ע"י יצרניות רכב שונות, אם בתצורת מכונית קונספט ואם בייצור סדרתי, על בסיס הוטרוד או מכוניות קלאסיות מהעבר:

שכנעת אותי. ובתרגום חופשי מאידיש: "בדיוק ככה, אבל הפוך".

גם אני חושב שיש קסם מסוים במכוניות "רטרו" (כשהנפוצות, שכולם מכירים, הן החיפושית וה"מיני" החדשות). מאד מאד אשמח לראות (ואם אוכל, אפילו לקנות) "רטרו" חדש דמוי טנדר פורד מ- 1937.

אבל בשביל מכוניות ה"רטרו" האלה לא שחטו מכוניות היסטוריות. וזה בדיוק מה שכואב לנו (כאילו שעוד לא הבנת...)

עודד

פורסם
קראת את הכותרת של השרשור בו אתה נמצא? דיון שנושאו מכוניות הוטרוד, מה הקשר לפרויקט שלי?

אה.

אין קשר לפרויקט שלך.

סמיכות הזמנים בין שרשור הפרויקט שלך לשרשור הזה מקרית לחלוטין.

קבל את התנצלותי.

אם כן, מכיוון שזהו דיון עקרוני שאינו קשור לפרויקט שלך, אני מפנה אותך שוב לאמירה העקרונית שלי ממקודם:

איני אוהב את התרבות, וציינתי זאת כבר.

עם זאת, מכיוון שאתה מתעקש לעשות עבודת קודש בנסיון לחשוף אותי ואת שאר האספנים בפורום לתרבות הזו, הנה תגובתי למאמרך:

ראשית, מאמר מעניין מאוד.

מכיוון שהוא דומה בצורה יוצאת דופן לערך HotRod בויקיפדיה, הרשיתי לעצמי לתרגם משפט נוסף מאותו המאמר.

"הוט רודס הן חלק מהתרבות האמריקאית, אף על פי שישנה מחלוקת הולכת ומתעצמת בקרב העוסקים בתחביב המוטורי בדבר האופנה המתרחבת של רכישה ומודיפיקציה בלתי הפיכה של רכבים היסטוריים ששרדו - חלקם נדירים מאוד -, בניגוד לקונספט ההוט-רוד המקורי - הצלת חלקים שמישים, או השמשה של חלקים שהושלכו למגרשי גרוטאות".

מה יש לך לאמר על כך שגם בארה"ב, אספני רכב קלאסי לא מתים על התהליך הבלתי-הפיך שעוברות המכוניות הישנות ?

האם גם שם חובבי הוטרוד מפרסמים דיונים בנושא תחביבם בפורומים של רכבי אספנות, כשירות לאספני רכב קלאסי, וכדי להרחיב את דעתם ?

או שהם דוגלים יותר בגישה של "איש באמונתו יחיה" ?

פורסם

מה יש לך לאמר על כך שגם בארה"ב, אספני רכב קלאסי לא מתים על התהליך הבלתי-הפיך שעוברות המכוניות הישנות ?

האם גם שם חובבי הוטרוד מפרסמים דיונים בנושא תחביבם בפורומים של רכבי אספנות, כשירות לאספני רכב קלאסי, וכדי להרחיב את דעתם ?

או שהם דוגלים יותר בגישה של "איש באמונתו יחיה" ?

ראשית, החוקה האמריקאית מבוססת על "איש באמונתו יחיה", יותר מכל אומה אחרת.

ואכן, לשאלתך, הנך מוזמן לטייל באתרי ופורומי רכב קלאסי בעולם ובעיקר בארה"ב ולראות שאכן, המידע כפי שאני מציג אותו כאן, מוצג באותה מידה בפורומי רכב קלאסי/אספנות, גם אם אין הפורום הזה פורום בנושא זה בדיוק. אני, דואג לבקר בפורומים רבים בעולם, מדי יום ביומו, באופן פעיל יותר או פחות, כך שדעתי בנושא מוצקה.

ושוב, אני מבין את הבעייתיות שלך ושל אחרים, כמו גם אותם אמריקאיים שקוראים לזה "השחתה". ישנן דעות שונות כמו לכל דבר. יש כאלו שיאמרו שניתוח להגדלת חזה הוא השחתת הגוף ויש שיאמרו שהו מוסיף ומשפר. הכל עניין של השקפה (וסיליקון :lol:)

בקיצור, live and let live.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

• תוכן חדש...