Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

לפני כ15 דקות חזרתי מנסיעה לא ארוכה ולא מאומצת כלל.

כיביתי את המנוע והנשארתי כדקה באוטו ונשמע מן בעבוע של מים חום המנוע בעת הכיבוי היה תקין קצת מתחת לאמצע סקלה.

ישר פתחתי מכסה מנוע ואני רואה מים במיכל עודפים מבעבעים ממש חזק והמיכל חם מאוד אי אפשר כמעט לגעת בו מרוב חום.

השאלה היא מה יכול היה לגרום למים לבעבע כך ?

זאת פעם ראשונה שזה קורה לי מזה שנתיים על האוטו התקשרתי למוסכניק והוא אמר לי שיכול להיות שהפקק של הרדיאטור משוחרר או ישן ואינו שומר על לחץ נכון האם זה דבר הגיוני שיכול לגרום לבעיה? אם כן תוך כמה זמן אני יכול לפתוח את הפקק ככה שכל המים לא ישפריצו על המנוע והכל מרוב החום?

פורסם

בקשר לתקלה-לא מומחה גדול בכל ענין הקירור אבל כן סביר להניח שהבעיה היא שהרדיאטור לא שומר על הלחץ בגלל מה שהוא אמר לך,או שהוא ישן או נפגע.

בנוגע למים,אני מציע לך עכשיו כבר לגשת למוסך,הוא כבר ידע מה לעשות(יחכה שזה יתקרר או יבדוק כבר עכשיו) ויתחיל לבדוק איפה הבעיה.

מה שכן,עם מערכת הקירור לא מומלץ לשחק,תקלה=מוסך אלה עם כן אתה רוצה להגיד יפה שלום למנוע.

פורסם

היי.

לפי דעתי יש לך בעייה במערכת הקירור ברכב, המים ברדיאטור רותחים לך ולכן מועברים למיכל העיבוי מיים רותחים.

וזה לא מכסה רדיאטור.

פורסם

השאלה היא במה הבעיה? כי הטמפרטורה נשארת תקינה.

איזה חלק לא מתפקד שגורם לבעבוע המים במיכל העיבוי אבל בכל זאת לשמירת טמפרטורה מכונה?

פורסם

יש לך בעיה חמורה, אסור לינסוע עם הרכב.

לא יכול להיות שהמיים רותחים במיכל והחום מנוע עומד על פחות מיחצי .

לפי דעתי ככה בזריקה ראשונה הלך לך הראש מנוע.

פיתרון:

.1 יש ליפתוח את המיכל שהמנוע יתקרר ליבדוק שלא חסר מיים (במידה וחסר להוסיף)

2. יש להוציא אוויר (יש פקקים או ברגים מיוחדים) תוך כדי שהרכב דולק.

3. לאחר כמה דקות יש לגעת בצינור הכניסה לרדיאטור וליראות שהוא חם ויש לגעת בשנית בצינור היציאה וליראות שגם הוא מתחיל להיתחמם.

4. לאחר שהרכב עובד והחום מראה ליקראת החצי יש לגעת שוב בשניי הצינורות וליראות ששניהם חמים באותה מידה, כלומר הטרמוסטט ניפתח.

5. במידה ובשלב 4 הצינורות לא חמים באותה מידה סימן והתרמוסטט תפוס ולכן המיים מיתחממים (יש להחיף טרמוסטט)

6. יש ליבדוק שהוונטה (מנוע הקירור) עובדת וביאזו טמפרטורה (ניתן להחיף ליוניט יותר נמוך)

7. במידה ועברת על כול השלבים ועדין המיים רותחים במיכל יש לפרק פלגים להחניס לחץ אוויר וליראות עם המיים יוצאים מהמיכל, במידה וכן יש לפרק ראש.

בברכה רז...

פורסם

ערב טוב,

חבל שלא כתבת את סוג הרכב.

מספר סיבות אפשריות:

1. טרמוסטט תפוס (הכי סביר לטעמי)

2. מערכת קירור לא אטומה (צינור קרוע,נזילה)

3. מכסה מיכל עיבוי פגום.

פורסם

סוג רכב: יונדאי לנטרה 1998 מנוע 1600.

אז ככה רז תשובות לשאלות שלך:

1.לא חסר מים

2.אין פקקים או ברגים ביונדאי לנטרה לפי ידיעתי בשביל להוציא אוויר.

3.שני הצינורות חמים באותה מידה כאשר הגעתי הביתה הם היו שניהם חמים.

4. כבר עניתי שניהם חמים באותה מידה.

5. הוונטה נכנסת לפעולה ומקררת את המערכת.

ואין בדקתי החום מנוע נמצא על האמצע של הסקאלה אבל המים במיכל עיבוי מבעבעים ואני חושב שהמד חום עובד מפני כשמכבים סוויץ' הוא יורד למטה וכאשר מדליקים הוא עולה למעלה בדיוק לחום הנכון.

למישהו יש עוד מחשבות מה יכול לגרום לבעיה זו? והאם באמת מסוכן לנסוע כשהרכב במצב כזה?

פורסם

תיבדוק את מדיד השמן.

אם הוא חום שחור או בצבע חלב.

משהוא לא מיסתדר לי המיים רותחים (מצב שמצריך מעל ל 90 מעלות ) והמחוג מראה כ 70 מעלות לפי התאור שלך.

אם אין פקקים להוציא אוויר אז תשאיר את פקק הרדיאטור או המיכל פתוח ותוסיף מיים תוך כדי.

תיראה קשה לנחש אל תחסוך גש למוסך לצורך הבחנה.

רז...

פורסם

2. יש להוציא אוויר (יש פקקים או ברגים מיוחדים) תוך כדי שהרכב דולק.

רז ממתי מוציאים אוויר שהרכב דולק? יש לבציע ניקוז אוויר בזמן שהמנוע דומם.

כי יותר קל למשאבת המים לינוק אוויר מבחוץ במקום מים.

לכן רק שהמנוע דומם..

פורסם

מה אתה אומר ?!

משאבת המים יונקת אויר ?!

ומה ידחוף (ינקז לצורך הענין) את האויר מהמערכת, אם לא הלחץ שנותנת משאבת נוזל הקירור (המים) והזרימה של נוזל הקירור במערכת (*בזמן שאכן יש זרימה = מנוע עובד*) ?!

לפותח השרשור; קצת קשה לאבחן תקלה כזאת דרך המסך והמקלדת, תיגש בבוקר למוסך, סע לאט ושים לב לחום.

נ.ב. אם באמת אין שום אבל שום פקקים\ברגים, אז פותחים את מכסה הרדיאטור והאויר יוצא לבד, ואז מוסיפים מים לפי הצורך. עודפים הולכים למיכל העיבוי.

פורסם

ניקוז אויר..

רק שהרכב דומם!!!

בצע חיפוש תבין.

רמז... אויר עולה למעלה. בדיוק להייכן שממוקמים ברגי ניקוז אויר.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

טוב בו אני ירגיע אותך

יש לי לנטרה כמו שלך, כן וגם אני ישבתי לילה אחד באוטו ושמעתי רעש של בעבועים מים (איך שלא נגיד את זה), וגם אני נלחצתי וראיתי שיוצאים מים מהצינור שכאילו מכניס אוויר למיכל של הרזרבה.

והמסקנה שלי היא כזאת,

1 מילאתי באוטו יום הרבה מים במיכל רזרבה ותמיד שזה ככה יש כמו לחץ שמתחיל לשפוך לי אותם החוצה ואני נוסע שנתיים ככה שלא יגידו לי פה ראש מנוע דפוק או משהו.

2 הקפיץ בפקק שלי הפקק של הרדיאטור היה שבור וכל פעם שהיה לחץ ברדיאטור ישר זרמו המים למיכל הרימו את המפלס וגרמו למים לצאת וזה נועד להיות במצב כזה רק הקפיץ נועד לשמור על הגיון שלא כל פעם שיש קצת לחץ שהמים יתחילו לזרום החוצה. והרעש הזה הוא כמו רעש של מים רותחים שומעים את זה שהרכב עומד ומכובה אחרי נסיעה תאמין לי לא ישנתי מבעיה המעצבנת הזאת לילה אחד.

קנה פקק ב25 שקל שמתאים לרכב שלך . תבדוק שאין הרבה מים ועל תייחס לזה. (היונדאי האלה סובלת מכל מיני הפרעות תאמין לי מסתדרים בסוף).

הפקק הפסיק לגמרי את הרעש בסופו של דבר.

כמובן תמיד לבדוק שאין טחינה במים או הפוך מים בשמן זה דבר ראשון.

• תוכן חדש...