Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן מה והיא בקשר לטורים ברכב שלי,

דבר ראשון הרכב הוא טויוטה קורולה RUNX שנת 2005 מנוע 1600 גיר רגיל והוא עבר כבר 45 אלף ק"מ. והשאלה שלי היא בנסיעה של - 100 קמ"ש על כמה הטורים אמורים להיות?

בבדיקה שעשיתי ברכב כאשר נסעתי על 100 קמ"ש הילוך חמישי הטורים עמדו על 3000 סל"ד האם זה נשמע הגיוני ואם לא מה יכולה להיות הבעיה? כיוון שלפי מה שראיתי ברכבים שהם אוטומטים כאשר נוסעים על 100 קמ"ש הטורים עומדים על 2500 סל"ד כאשר רכב אוטומטי בעל 4 הילוכים.

אשמח לקבל תגובות ומידע על התופעה בתודה מראש,

תומר.

פורסם

אני מבין את החשיבה שלך אבל הבעיה היא שאין הרבה רכבים מהדגם הזה בגירסה ידנית, כשהלכתי לסוכנות ממנה קניתי את הרכב שנתיים לאחר מכן ואמרתי שקניתי אצלם את הרכב (רנקס 2005 ידנית) הם אמרו לי שזה לא הגיוני שיש לי רנקס 2005 ידנית והם התפלאו כי זו הייתה המכונית היחידה הידנית שהם מכרו (בסוכנות).

אז קשה לי להאמין שאני אמצא רכב נוסף שאוכל להשוות איתו.

אבל זה הגיוני שרכב די חדש (שנתיים) שמור מנוע 1600 ידני יגיע לטורים של 3000 סל"ד ב100קמ"ש?

פורסם

ידידי, יש לך חוסר הבנה בסיסית.

ברכב עם גיר ידני סל"ד ביחס למהירות בהילוך מסויים זה נתון קבוע, נקבע על ידי גלגלי שיניים בגיר ובדיפרנציאל, שום תקלה לא יכולה לשנות אותו.

אם קודם הסל"ד ב 100 קמ"ש היה יותר נמוך, יש לך זיוף בשעון סל"ד או מהירות.

אם מהתחלה היה ככה - הכל תקין , אין שום בעייה.

 

 

פורסם
שום תקלה לא יכולה לשנות אותו.

.

 

טעות ביידך. החלקה של הקלאץ' בהחלט יכולה לגרום לתקלה כזו. במידה והקלאץ' אינו מחליק אתה צודק.

פורסם

מסכים, אבל קלא'ץ לא יכול להחליק בנסיעה רצופה במהירות קבוע, לאורך זמן, כמו שהוא מתאר.

 

 

פורסם

תודה על התשובה ויכול להיות שאני לא מבין אך למרות זאת,

בדקתי עם רכב זהה רק גיר אוטומט וגיליתי שהרכב נוסע על טורים של 2.5 ב- 100 קמ"ש שזה נשמע יותר היגיוני.

יתכן שרכבים אוטומטים נוטים ליסוע על טורים נמוכים במהירויות גבוהות?

×
×
  • תוכן חדש...