Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצורפות תמונות של הנגד כביכול הבעיה העיקרית היא שהמזגן הפסיק לפעול, פעם הוא היה פועל רק על הדרגה הכי גבוה, אך קיום שבק חיים- החשמלאי אמר שכנראה הלך "נגד משתנה" ורצה 400 מזומן, לא מזלזל בו אבל הלכתי לחפש את הנגד לבד עקב חוסר תקציב. מישהו יכול להגיד לי האם זה נגד משתנה?

נגד משתנה סגור 001.jpg

נגד משתנה סגור 002.jpg

פורסם

ארז התמונה לא מספיק ברורה . תנסה "לפקס" אותה/ ולהגדיל אותה.

תודה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לבקשתך בפרטי הרי תשובתי: נגד משתנה הוא פוטנציומטר,רכיב המתנגד למעבר חשמל דרכו,ערך ההתנגדו נמדד באוהם,והוא בעל שלש רגלים,שני רגלים בדומה לנגד ורגל שלישית היא הזחלן,שתפקידו לרסן את גובה ההתנגדות,ובזה יתרונו ויחודו לעומת הנגד, שהוא בעל התנגדות קבועה.

בברכה

צביקה

פורסם

ידידי מה שאתה מראה הינו יחידת מיתוג אלקטרונית.

היחידה מורכבת מרכיב "חכם" כלשהו, לפעמים זה בקר, לפעמים משווה מתח ויכול להיות עוד הרבה דברים. בשורה התחתונה הרכיב החכם ממתג ממסר (זה החלק המתכתי עם הסליל והמגעות) והממסר מפעיל ומכבה צרכן כלשהו.

במקרה שלך אני יכול להגיד ב-99% שאין מדובר בנגד משתנה, אלא אם יש עוד רכיבים שאני לא רואה מאחור.

לעצם העניין, אם אתה מתכוון "לנגד המשתנה" שבעזרתו יוצרים את המהירויות המשתנות של מאורר המזגן אז לא מדובר לא בפוטנציאומטר, לא בריאוסטט, לא תראה זחלן, לא 3 רגליים ולא כלום. ברוב הרכבים הצרפתיים שאני מכיר משתמשים בטרנזיטורים (או FET'ים) רבי הספק אשר מופעלים באיזור הלינארי שלהם. כך מקבלים את האפקט של נגד משתנה (פוטנציומטר) ולכן גם רשמתי במרכאות. זה לא אומר לך כלום כי אתה לא מבין באלקט' וזה בסדר. מה שאתה צריך לחפש זה יחידה שכוללת בתוכה טרנזיסטורים גדולים. היחידה בדר"כ ממוקמת בתוך מעבר האוויר כך הטרנזיסטורים שמתחממים מאד מקוררים ע"י זרימת האוויר. בנוסף היא ארוזה במארז אלומניום כדי להגדיל את יעילות הקירור.

הטרנזיסטורים יופיעו באריזה כזאת (השמאלית ביותר) או משהו דומה לה.http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Transistors.agr.jpg

פורסם

ב 306 היחידה המדוברת נמצאת צמודה למאוורר ולא ניתן לתקן אותה כי הרכיבים יצוקים עם אפוקסי לתוך גוף הקירור מהאלומיניום,בד"כ מחליפים את היחידה (עם או בלי מאוורר - זה כבר תלוי במצבו).

להערכתי יש סיכוי גבוה שהמצב דומה ב 205.

בני.

פורסם
ב 306 היחידה המדוברת נמצאת צמודה למאוורר ולא ניתן לתקן אותה כי הרכיבים יצוקים עם אפוקסי לתוך גוף הקירור מהאלומיניום,בד"כ מחליפים את היחידה (עם או בלי מאוורר - זה כבר תלוי במצבו).

בני.

כבר תיקנתי יחידות יצוקות בהצלחה מרובה. אני מסייג את דבריי למקרה שהמעגל בנוי בטכנולוגיה מיוחדת בה ה-DIE עצמו (פיסת הסיליקון ממנה עשוי ה-Chip) מוטבעת על המעגל המודפס, ראה מודולי הצתה ומגברי הצתה של VW. שם כשאתה רק מפריד את האיפוקסי מהאלומיניום החוטים (המכונים Wire bonding בשפת מתכנני הצ'יפים) נקרעים ואין דרך להתחבר לפיסת הסיליקון.

סתם הערת אגב- אני עדיין מחפש דרך בכל זאת לתקן כאלו מודולים אבל בינתיים אני לא מכיר פתרון.

פורסם

הבעיה הזו של מפוח שעובד בעוצמה מירבית קיימת גם אצלי, ועל פי מה שידוע לי מדובר בכשל במנגנון שיושב מאחורי הכפתור האמצעי ומורכב מפסי מוליך בצורת עיגול.

אני ניסיתי לפרק ולנקות אותו אבל המצב לא השתנה. בכל מקרה , היה כאן מישהו בפורום שאמר שהתקינו לו מין נגד משתנה בסגנון טרימר , או כמו מתג חשמלי עגול שמוריד את עוצמת האור בבית.

לפי דעתי ליצור מנגנון עם נגד משתנה פשוט משלך עדיף על כל חרא צרפתי , מקורי במקרה הזה הוא כמעט תמיד יהיה פחות אמין לדעתי, כי זה מתקלקל כמעט אצל כולם בשלב כזה או אחר.

בדיוק כמו שקורה עם הידית של השפריצירים של השמשה הקידמית, עדיף לחבר מתח למנוע השפריצר מאחד הפיוזים עם מספק בשני שקל, מאשר לסמוך על כך שידית חדשה לא תתקלקל .

400 ש"ח נשמע הרבה לדבר הזה.

בהצלחה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
מצורפות תמונות של הנגד כביכול הבעיה העיקרית היא שהמזגן הפסיק לפעול, פעם הוא היה פועל רק על הדרגה הכי גבוה, אך קיום שבק חיים- החשמלאי אמר שכנראה הלך "נגד משתנה" ורצה 400 מזומן, לא מזלזל בו אבל הלכתי לחפש את הנגד לבד עקב חוסר תקציב. מישהו יכול להגיד לי האם זה נגד משתנה?
המלל שלך כלל לא ברור.

מה זה "מזגן הפסיק לפעול" ?

יוצא אויר אבל לא קר ?

לא יוצא אויר בכלל ?

המזגן לא נכנס לפעולה ?

וכו' וכו'...

בכל מקרה - החלק שמצאת לא מדבר על החלק שהחשמלאי דיבר (הוא ככל הנראה דיבר על הנגד מהירויות של המאוורר - וזה לא מה שמצאת).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
המלל שלך כלל לא ברור.

יוצא אויר אבל לא קר ?

לא יוצא אויר בכלל ?

המזגן לא נכנס לפעולה ?

וכו' וכו'...

בכל מקרה - החלק שמצאת לא מדבר על החלק שהחשמלאי דיבר (הוא ככל הנראה דיבר על הנגד מהירויות של המאוורר - וזה לא מה שמצאת).

איציק

איציק

אצלי המזגן לא נכנס לפעולה בכלל, לא יוצא אויר ולא כלום כפי שכבר אמרתי שרכשתי את הרכב המזגן היה עובד רק על פול, עד שיום אחד שבק חיים ולא עובד כלל! שמסובבים את המתג שמפעיל אותו שומעים איזה תיק תיק כזה.

אתה או מישהו פה יכול לכוון אותי איפה לחפש את הנגד הזה? פירקתי את כל ההחלק התחתון של הדשבורד ועדין לא מצאתי אות, או שמישהו סבור שזה בכלל לא הבעיה?

בתודה ארז

פורסם
המלל שלך כלל לא ברור.

יוצא אויר אבל לא קר ?

לא יוצא אויר בכלל ?

המזגן לא נכנס לפעולה ?

וכו' וכו'...

איציק

איציק

אצלי המזגן לא נכנס לפעולה בכלל, לא יוצא אויר ולא כלום כפי שכבר אמרתי שרכשתי את הרכב המזגן היה עובד רק על פול, עד שיום אחד שבק חיים ולא עובד כלל! שמסובבים את המתג שמפעיל אותו שומעים איזה תיק תיק כזה.

אתה או מישהו פה יכול לכוון אותי איפה לחפש את הנגד הזה? פירקתי את כל ההחלק התחתון של הדשבורד ועדין לא מצאתי אותו, או שמישהו סבור שזה בכלל לא הבעיה? (פשוט אני מסתמך על החשמלאי)

בתודה ארז

פורסם
איציק

אתה או מישהו פה יכול לכוון אותי איפה לחפש את הנגד הזה? פירקתי את כל ההחלק התחתון של הדשבורד ועדין לא מצאתי אותו, או שמישהו סבור שזה בכלל לא הבעיה? (פשוט אני מסתמך על החשמלאי)

בתודה ארז

יתכן וזה כלל לא הבעייה!

פורסם

החלק שצילמת הוא לא הנגד המשתנה ב205.

הנגד המשתנה ב205 נמצא מאחורי המתגים העגולים, בצורת שבלול זהוב, והוא אכן ידוע כבעייתי משהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• ספונסר פורום
פורסם

במידה ואתה מפעיל את המאוורר ושומע תיק תיק,(אלו המגעות של הממסר שבידך שנפתחות ונסגרות) אזי בנוסף לנגד מהירויות שרוף(שאכן נמצא בפנל המתגים) סביר להניח שמאוור פנימי לא תקין או שיש נתק\מפל מתח באחד החוטים המזינים אותו.

פורסם
במידה ואתה מפעיל את המאוורר ושומע תיק תיק,(אלו המגעות של הממסר שבידך שנפתחות ונסגרות) אזי בנוסף לנגד מהירויות שרוף(שאכן נמצא בפנל המתגים) סביר להניח שמאוור פנימי לא תקין או שיש נתק\מפל מתח באחד החוטים המזינים אותו.
אכן צדקת!

מדובר בנתק של חוט מהמניפת אויר, לאחר חיבור הכל עובד כרגיל! כנראה גם הנגד מהירויות תקין כי הכל עובד בסדר

תודה לכולכם אתם ממש מקצועיים!!!

• תוכן חדש...