Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרבורטור כפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במוסך קרבורטורים אמר לי המוסכניק שיש לי קרבורטור כפול מישהו מווכן לתת הסבר ?

סובארו GL 87 1800 גיר רגיל

כזכור צריכת דלק 1-9 בערך

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אכן המוסכניק צודק. הקרבורטור שלך הוא [ דו לועי]בעל שני לועות, ובעל שני מצערות .

ראשונית מתפקדת עד מהירות 80 לערך, והמצערת השניה נכנסת לפעולה , יחד עם הראשונה

בלחיצה חזקה, על הדוושה במהירות גבוהה יותר. יש לציין שמצערת שניה נפתחת על ידי וואקום בלבד.

כך שבמנוע כבוי היא לא תפתח.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
איך אפשר לדעת בכל רכב קרבורטור אם יש קרבורטור כפול או יחיד?
אצלך יש כפול . אתה רגוע?!

אצלך הוא דו שלבי הציר השני נפתח מכני, ולא על ידי יחידת וואקום ,וזאת בניגוד לסובארו.

בברכה

צביקה

פורסם
שבוע טוב צביקה אתה בטוח בתשובתך

רק ע"י וואקום

ניצן

כן, והכוונה לדגמי סובארו מ-85 ומעלה.

בברכה

צביקה

פורסם
אצלך יש כפול . אתה רגוע?!

אצלך הוא דו שלבי הציר השני נפתח מכני, ולא על ידי יחידת וואקום ,וזאת בניגוד לסובארו.

בברכה

צביקה

לא הייתי לחוץ , אבל לא מזיק לדעת תודה.

Pug 306 Gti6 2.0 16V

התענוג שבסיבוב

פורסם

לפני שצביקה יענה - בקצרה, אולי הוא ירחיב:

זה קשור לאפקט הוונטורי - קרבורטור צריך זרימה מהירה של אויר בצינור הוונטורי כדי להוציא דלק באפקטיביות.

כשהמנוע עובד בסל"ד נמוך \ בינוני - קרב' עם קוטר גדול מדי לא יגרום למהירות זרימת אויר מספיק גבוהה לשאיבה אפקטיבית של דלק מהדיזות - ז"א, קרב' קטן יותר יתפקד יותר טוב.

כשהמנוע בסל"ד גבוה - קרב' קטן לא מצליח לספק למנוע את האויר הדרוש, וקרב' גדול יותר עובד טוב יותר.

לוע נוסף שנפתח, מעביר את הקרב' מצורת עבודה של "קרב' קטן" (לוע בודד) ל"קרב' גדול" (לוע בנוסף לרגיל). התאמה טובה יותר גם לסל"ד נמוך וגם לסל"ד גבוה.

אין חסרונות שאני יודע עליהם.

עכשיו, שאלה נוספת לצביקה:

במכוניות ישנות עם קרב' יחיד - האם החלפה לקרב' כפול תביא איזשהו שיפור, או שהוא יהיה זניח?

פורסם

לאחר ההסבר הממצה הנכון והמדוייק של JACK R1, אין לי מה להוסיף.

ולשאלתך, מאז ומעולם, לא הסתפקו חובבי ההגה בהספק המוצע להם ברכבם המקורי, ותמיד חיפשו כיצד לשדרג , וכיצד להגדיל הספק וכ"ס.

מאז ומעולם גם לפני גלישתי בפורום, ניסו בעלי רכב לבצע זאת, על ידי הסבת קרבורטור בודד לכפול, ואו לשני קרבורטורים( וולוו)פורד בכל התצורות והגדלים, מעולם לא ביצעתי זאת , מלא המלצתי על כך, אך קטונתי מלשכנע או לשלול שגיונות של אנשים, לגבי שיפור ההספק והגדלת הכוח סוס, אני מאמין שזהו שולי, אך קיים, כמו הסבה למסנן אוויר פתוח.ברוב המקרים ההשקעה גדולה ולא כדאית, ומצריכה החלפת סעפת והתאמתה למנוע , ואו מתאם לקרבורטורים וויבא או דלורטו שוכבים, כמה מאילו שהצליחו, לעשות זאת, הגיעו אלי, ואחד מהם הוא חבר פורום שאסתפק בשמו הפרטי בלבד. מסיבות מובנות. שהסב פורד פיאסטה 1100, למנוע 1600, עם שני קרבורטרים דלורטו , עם מתאם לסעפת שנבנה במיוחד, הבצועים השתפרו ללא היכר, ואני מכיר עשרות בחורים כמוהו ששידרגו בעשרות אלפי שקלים, ובאופן לא חוקי כמובן רכב, מ"כבשה לזאב".

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה האם יכול להיות מצב של צינור בעיתי במערכת הוואקום וכתוצאה מכך הקרבוראטור לא מתפקד כמו שצריך ולכן תצרוכת הדלק של הרכב עולה?

(הרכב המדובר הוא סובארו לגסי 92 )

בברכה יואב

פורסם

צביקה להגיד שההבדל הוא שולי זה קצת מצחיק.

3/4 מהשיפורי אמריקאיות למנועים ה"ותיקים" והגדולים מתמקדים בקרבורטור(ים - גם כאלו עם 4 לועות ) ובסעפות יניקה שלהם.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
צביקה האם יכול להיות מצב של צינור בעיתי במערכת הוואקום וכתוצאה מכך הקרבורטור לא מתפקד כמו שצריך ולכן תצרוכת הדלק של הרכב עולה?

(הרכב המדובר הוא סובארו לגסי 92 )

בברכה יואב

בלגסי לרוב תצרוכת דלק גבוהה נובעת מצוק תפוס במצב סגור . ומכוון CO , ותאום מנוע וכוון הצתה. לקויים.

בברכה

צביקה

פורסם
לאחר ההסבר הממצה הנכון והמדוייק של JACK R1, אין לי מה להוסיף.

ולשאלתך, מאז ומעולם, לא הסתפקו חובבי ההגה בהספק המוצע להם ברכבם המקורי, ותמיד חיפשו כיצד לשדרג , וכיצד להגדיל הספק וכ"ס.

מאז ומעולם גם לפני גלישתי בפורום, ניסו בעלי רכב לבצע זאת, על ידי הסבת קרבורטור בודד לכפול, ואו לשני קרבורטורים( וולוו)פורד בכל התצורות והגדלים, מעולם לא ביצעתי זאת ,ולא המלצתי על כך, אך קטונתי מלשכנע או לשלול שגיונות של אנשים, לגבי שיפור ההספק והגדלת הכוח סוס, אני מאמין שזהו שולי, אך קיים, כמו הסבה למסנן אוויר פתוח.ברוב המקרים ההשקעה גדולה ולא כדאית, ומצריכה החלפת סעפת והתאמתה למנוע , ואו מתאם לקרבורטורים וויבא או דלורטו שוכבים, כמה מאילו שהצליחו, לעשות זאת, הגיעו אלי, ואחד מהם הוא חבר פורום שאסתפק בשמו הפרטי בלבד. מסיבות מובנות. שהסב פורד פיאסטה 1100, למנוע 1600, עם שני קרבורטרים דלורטו , עם מתאם לסעפת שנבנה במיוחד, הבצועים השתפרו ללא היכר, ואני מכיר עשרות בחורים כמוהו ששידרגו בעשרות אלפי שקלים, ובאופן לא חוקי כמובן רכב, מ"כבשה לזאב".

בברכה

צביקה

ליביו אנא קרא שוב את המודגש באדום, ויתברר לך שלא שללתי מכל וכל שיפור בהספק,אלא הדגשתי שהכדאיות בכך , דורשת משאבים רבים, שכדאייותם מוטלת בספק.

וזוהי דעתי האישית בלבד, כל איש ורצונו בלבד.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...