Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום לפני כשעתיים הייתי מעורב בתאונה. לא באשמתי אבל הלב כואב על הרכב האהוב שלי.

אף אחד לא נפגע למזלנו, אך הנזק לשני הרכבים לא קטן.

בעת חזרה הבייתה מהחברה, נסעתי בכביש (נתיב אחד לכל כיוון) בשכונה. בכניסה לחנייה מתחת לבניין זה קרה. ילדה בת 18-19 ייצאה בדיוק מחנייה ציבורית ממול. ראיתי אותה ולכן אותתי שמאלה כדי להיכנס לחנייה. החניות (היציאה והכניסה מהן) אחת מול השנייה כמעט. נתנה לי לעבור ואז מבלי לראות שאני בא להיכנס לחנייה נכנסה בחלק האחורי של הרכב.

רציתי לצעוק ולהתעצבן אבל במקום זאת שתקתי, הדלקתי סיגריה והתחלתי להבין מה קרה.

חבר שלה הגיע, החלפנו פרטים בידידות (עד כמה שזה אפשרי אחרי תאונה) וכל אחד המשיך בדרכו. הוא נסע ואני דחפתי את הרכב לתוך חנייה קרובה. צריך לציין שהרכב מניע בלי בעייה אבל בגלל הפגוש שיושב על הגלגל לא ניתן כמעט לזוז.

כמה שאלות:

לפי התמונות - כנראה שיש פגיעת שאסי אבל אשמח לדעה בעניין.

אני מעוניין לשים את הרכב בראשון לציון במורשה רנו (שם מחלקת פחחות טובה מאוד).

לא מעוניין בשום מוסך הסדר. האם זו זכותי לדרוש תיקון במוסך שאני רוצה ? אני אצטרך לשלם תוספת (אינני אשם בתאונה והבחורה הודתה) ?

תוך כמה זמן מגיע שמאי להעריך את הנזק ? האם כדאי להזמין שמאי מטעמי וכספי בנוסף (אם כן אשמח להמלצה על שמאי טוב) ?

תודה לעוזרים ובסופו של דבר למרות האהבה, זה רק פח... ככה אני מנחם את עצמי.:|

ליאור שכרגע אוכל את הלב שבכלל ייצא בערב.

Veni Vidi Vici

פורסם

שלום ליאור,

קודם כל אני שמח שיצאת בריא וללא פגע, הכי חשוב, באמת!!

קראתי את מה שכתבת לפני שראיתי את התמונות ואמת, ציפיתי לראות מכה רצינית.

המכה שקבלת לא רצינית כלכך.

אני לא מאמין שממכה כאזת יכול להיות קצה שלדה אבל את זה תוכל לברר רק במוסך.

ברכב הקודם שלי (A3) כשקיבלתי מכה באותו סגנון, יום אחרי קראתי לשמאי מהביטוח והוא הגיע באותו רגע.

שאלתי את הביטוח האם אני יוכל להכניס את הרכב למוסך המורשה והם אמרו לי שאני יצתרך לשלם מכספי למורשה ואחרי חודש+- אני יקבל את מה ששילמתי(החזר).

תשמח שיצאת בריא, באמת רק פח!

(לכן כשאני יוצא אני לוקח את הרכב של אבא ולא את הקליאו:-D )

איתי.

פורסם

מצטער לשמוע על התאונה :(

באופן כללי שמאי חיצוני מזמינים כשלא מרוצים מחוות הדעת של שמאי הביטוח ( או שמראש לא סומכים עליו )

במקרה שלך לא בטוח שיש טעם כי אופי התיקון לא אמור להיות שונה.

מקווה מאוד שאין שאסי בכל מקרה אני הייתי מחתים את הביטוח על הצהרה שאין ואם חס וחלילה יש,

אז הם אמורים לשלם ירידת ערך.

אל תתבאס אפילו פח אהוב ומטופח הוא בסופו של דבר רק פח :)

פורסם

אתם בטוחים? הרי אולי צריך להחליף שם כנף ואז אולי ריתוך לקורת אורך וזה נחשב ל"קצה שילדה", לא?

מה גם שהטמבון נשבר אולי בגלל הלחץ על קורת האורך והרס של ריצפת תא מטען ואז שוב אולי יש פה עסק של ריתוכים לקצה שילדה

נקווה שתצא בזול , זה נראה לא כל כך חמור על פניו

פורסם

אפילו אם משהו נגע שם באחת הקורות, קל לראות מהתמונות שהפגיעה לא חמורה בכלל. בתיקון מקצועי זה יתוקן ב-100% ומי שיקנה את הרכב בעתיד יראה את התמונות ויבין שזה כלום.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באמת תתעודד, יצאת בריא וגם נראה שהרכב לא נפגע בצורה רצינית.

אגב, אם הייתי במצב שלך, הייתי נותן לה לצד לפני שאני נכנס לחניה ממול בגלל הפחד שהיא תמהר לצאת ולא שמה לב לאיתות שלי.

אבל אולי זה רק בגלל שאני פרנואיד, כשזה מגיע לרכב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ליאור,

תתעודד, כשהמגאן תצא מהמוסך נחליף שמן מנוע+פילטר והכל יסתדר... :wink:

באמת כואב לראות את המכה, אך העיקר שיצאתם בשלום.

ולמגיבים בדבר "העצמת" המכה:

אכן מדובר רק בפח, ואני בטוח שליאור הבין זאת.

אך לליאור כואב על ההשקעה, הטיפוח והשמירה הקפדנית (מאד! אני מכיר את הבחור) שירדו לטימיון ברגע אחד, מה שמעצים שבעתיים את תחושת נזק...

אך שוב, מזל שמדובר רק בפח.

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

את המכה הזאת עשתה לי משאית זבל בחניה של הבית:

norm_E30F6A683F1949CC85BD40308E050311.JPG

היום זה נראה ככה:

DSC03708.JPG

(מצטער שלא מצאתי תמונה שרואים יותר מקרוב :oops: )

הפגיעה באמת לא נראית כזאת חמורה. תתעודד!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה לכולם על תמיכתכם.

שמתי את הרכב במוסך מורשה רנו בראשון לציון (המרכזי). המוסך הנ"ל לא בהסדר ולכן ההשתתפות 1500 ש"ח. אם לא הייתי תובע את הביטוח שלי, לא הייתי מקבל רכב חילופי שגם הוא קוזז לי ליומיים בדיוק. אם הייתי שם בהסדר, היה רכב חילופי למשך התיקון והשתתפות עצמית של 1100 ש"ח.

את כל הכסף אני אחזיר ע"י תביעת הביטוח של הבחורה (כולל עליית פרמיה).

השאלה אם עשיתי נכון ? כי בסוכנות ניסו ללחוץ שלא אתבע את הביטוח שלי.

כנראה שאכן אין שאסי אבל זה עדיין לא ברור (זה מה שהשמאי של מגן אומר). הרכב צריך לעבור גם בדיקת כיוון ציר. מה שיקרה לפי מה שהוסבר לי, הוא שכנראה יצטרכו לחתוך חתיכה מהפח. הסברתי למנהל פחחות שאני לא מלחיץ אותו והופתח לי שהרכב יתוקן על הצד הטוב ביותר.

בבוקר בעת הסעת הרכב על הגרר, הגרריסט כנראה גמר את הקלאצ'. פתאום באמצע העלאה (לא ע"י כבל) התחיל לצאת הרבה עשן לבן מהתא מנוע וריח של רפידות או קלאצ' שרוף. האם אכן הלך הקלאצ' ?

אציין שקלאצ' מקורי ועבר 108K ק"מ ב-4+ שנים.

האם כדאי בכל זאת להזמין שמאי פרטי שייתן לי גם חוות דעת או שאין צורך ?

הבנתי גם כמה חברות הביטוח הן חרא. כשאתה עושה פוליסה, כולם טובים ונחמדים אבל בעת מימוש, מערימים קשיים בכל דבר אפשרי.

Veni Vidi Vici

פורסם

ליאור אני רק חייב לשתף אותך בדבר אחד.

באלמרה שלנו בוצע תיקון ע"י ריתוך וכעבור כמה שנים (4 +-) ישנה ירידת לקה (צבע מטאלי) על הכנף (תאונה מאחור) ומכסה המטען גמור מבחינת צבע: פיצוצים, אין לקה כמעט,בקיצור - בקנטים!.

כלומר, אם מחליפים לך חלק בריתוך דאג שיצבעו אותו היטב!!!

בלי חיפוף קטן, חבל שהשמש הישראלית תקלף לרכב שלך את הת*ת עוד כמה שנים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
השקעה טיפוח ושמירה שיורדים לטמיון תוך רגע אחד.
כותרת זועקת שכזו מתאימה לתאונה שבה נפגע חס וחלילה ילד.

אין ספק שדפיקה ברכב זה דבר מבאס, במיוחד ברכב מטופח, אבל ג. יפית ממליצה לקחת דברים בפרופוציה.

פורסם

היית מעורב בתאונה שלא באשמתך והנהגת הפוגעת מודה באשמה - כל ההוצאות לתיקון הרכב שקרו לך בגין התאונה חלות על חברת הביטוח של הנהגת האשמה, זכותך לתקן את הרכב בכל מוסך שאתה רוצה.

• תוכן חדש...