Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ראשית בוא נשים דברים על דיוקם.ה16V שונה מאד מהוולקן מבחינת השילדה וכתוצאה מכך בהתנהגות הכביש ובהיגוי.השינויים הם במוטות פיתול עבים יותר משמעותית(גם יותר משל הS-16) בולמים קשיחים יותר הגה קצר יותר(2.5) וג'נטים וצמיגים עדיפים.

הכתבה היחידה שפורסמה על ה16V בישראל היא מגיליון אוטו ובו גמזה כצפוי ה16V את VTI של הונדה:"...למעשה קשה לנו לזכור מכונית שגרמה לנו כל כך הרבה הנאה בכבישים המפותלים של מידבר יהודה.

לפתע נראה כל הויתור על נוחות ונינוחות הנסיעה כעיסקה מצויינת ביחס לספורטיביות האמיתית שמספקת המכונית הזאת.זאת מכונית ספורטיבית.נקודה. לא "כאילו" בלי יומרות סרק ובלי להיתהדר בנוצות לא לה.

זה הדבר האמיתי. "(ירחון אוטו גיליון 103 1994)

מבחן דרכים אמיתי בין 306 ZX16V אני עדיין לא ראיתי וזה בהחלט יהיה מעניין לראות.

אם נחזור לעניינו מה שרשמתי הוא אך ורק על סמך התרשמות אישית מנהיגה בGTI-6(שתיים שונות)וב 106GTI. ראשית אציין כי שתיהן במצב חדש והרבה יותר טוב משלי.התחושה הכללית היא של מכוניות רכות (ביחוד ה 306) עם היגוי טוב והתנהגות ספורטיבית אבל...

זה לא 16V בכלל לא. ב16V ההגה חד ובעל משקל ואיזון חוזר עדיפים בהרבה.

התגובה של ההגה להפנייה ראשונית נטולת שטח מת בכלל(כמו שקיים בייחוד ב106)

והמכונית קשה ונוקשה עם הטוב והרע שבזה ומשדרת את הכביש ופניותיו בשידור ישיר נטול פילטרים דרך המושב וההגה.דרך אגב את אותן תחושות בדיוק סיפקו בעלי הפיז'ו...

נ.ב:אפרופו משקל של ההגה ל306 אכן משקל כבד היכן שבדיוק לא צריך אותו במהירויות חנייה...

מהירות חנייה, היא ממש המקום בו מכונית ספורט נמדדת.

ולעניין - ה-ZX אמנם נהנית משילדה "חדה" יותר ופחות פרוגרסיבית, אבל בסופו של דבר ה-306 יותר מתגמלת, יותר נשלטת וההיגוי בה טוב יותר מכל סיטרואן, כולל ה-16V (שאת ההיגוי בה היית מסווג כמעט ניורוטי, מהיר מדי לטעמי ועם היזון חוזר לא מבריק ב-100%).

עם כל הכבוד ל16V שמציעה הרבה הנאה, היא עדיין נחותה מול ה-GTI-6 (וה-S16) בכל הנוגע לניהוג נטו (לא כמות קישקושי הזנב).

ואם אתה לא מקבל את דעתי, תקבל את דעת כ-ל עיתונאי הרכב בעולם. כמה מהם ציינו את ה-GTI-6 כהאץ' הטובה ביותר אי פעם או בין הטובות ביותר, כמה מהם נזכרו בה בערגה במבחני האץ' מודרניות יותר (רמז - הרבה מאוד כתבים, הרבה מאוד פעמים). כמה מבחנים אתה זוכר שמעלים בערגה את ה-ZX? (בגרסה כלשהי) - אני לא זוכר אפילו אחד כזה.

ה-ZX מכונית מצויינת, וגם זולה מאוד - אבל לרמה של ה-306 המקבילות היא לא מגיעה, מה לעשות.

וזה לא שאני משוחד, הרי אהבה ל-GTI-6 איפה שלא צריך לא תוציא ממני :twisted:

:wink:

פורסם
הכתבה היחידה שפורסמה על ה16V בישראל היא מגיליון אוטו ובו גמזה כצפוי ה16V את VTI של הונדה

לא מדויק.

שאול "אולי" גלאי המנוח בחן את ה-16V כשהיא יצאה לאוויר העולם בזמנו.

אני אנסה לחפש את הכתבה או הפניה אליה, בתקופת סוף 93'.

אובר-אוהדת היא לא הייתה. זכור לי שנאמר עליה שהיא הייתה מכונית מהירה אך לא מרגשת.

:roll:

מבחן דרכים אמיתי בין 306 ZX16V אני עדיין לא ראיתי וזה בהחלט יהיה מעניין לראות.

בהחלט! מה עם מגזינים זרים?

נ.ב:אפרופו משקל של ההגה ל306 אכן משקל כבד היכן שבדיוק לא צריך אותו במהירויות חנייה...

טעות בידך. משקל הגה ה-306 קרוב לשלמות בנהיגה ואף טוב יותר מה-106,

שלה הגה מעולה לכשעצמה.

בחניה הוא מעט כבד, אך לדבר על חניות בדיון על איכות הגה יחשב טריפה. :wink:

בכל הביקורות שאני קראתי, הגה הסיטרואנים היו טובים פחות מהגה הפיז'ו המקבילות.

MCS 2008

פורסם

...אפרופו כתבות ופיזו'

אם אתה זוכר רוני אהרונוביץ השווה בזמנו את ה 205 1.9 לטסטרוסה,911 וקונטש

וכמובן הוא לא נסחף בכלל...

שוב אני חוזר אני עדיין לא ראיתי כתבה שמשווה את ה16V ל GTI-6 .

אני מוכן לזרוק כפפה לחברי הפורום:

מבחן השוואתי בין 16V ל 306 GTI,S16 שיאורגן ע"י אחד מירחוני הרכב.

הבעיתיות בזה היא שצריך להביא את הרכבים למצב אופטימלי שלוקח זמן וכסף.

פורסם

ידוע שסיטרואן קצת מתקשים עם ההגאים, אבל במקרה של ה-16V ההגה דווקא מצוין. ממש מצוין.

זה של ה-306 יותר טוב, עדיין, אבל זה כבר לא עניין מוחלט אלא יותר עניין של דעה אישית. ל-ZX הגה קצר מאוד, עם תגובה מיידית להפניה ומשקל טוב.

ל-306 היגוי כבד יותר (וכבד מאוד בכל מקרה), ארוך יותר, אבל היזון חוזר הטוב ביותר שחוויתי מעודי, דיוק מושלם בהיגוי ותגובה פרוגרסיבית לחלוטין, ללא שטחים מתים, ללא תיגבור יתר.

זה לא נכון שה-306 פחות קשיחה, לפחות לא היה כך בשתי המכוניות שנהגתי עליהן (ה-306 שלי לשעבר וה-ZX16V של בטאמן לשעבר).

ה-ZX יותר פרועה מה-306, זה נחמד מאוד למי שאוהב להתפרע, אבל ה-306 פשוט מושלמת יותר. אחת המכוניות היחידות שאפשר להכנס אליהן ומיד לנהוג מאוד מאוד מהר בבטחון רב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ראשית זו התגובה העניינית הראשונה.

לעצם העניין האוטו של XXXהיה במצב לא אופטימלי בלשון המעטה בולמים מוטות קישור כריות בולמים וכו' שלא הוחלפו.

במבחינה פיזיקלית ה16V פשוט קשיחה יותר- עובדתית.

תיסע באחת במצב טוב וזה יהיה מאד שונה בתחושה (מומלץ מאד לקרוא את הכתבה באוטו 103 במלואה)

פורסם
במבחינה פיזיקלית ה16V פשוט קשיחה יותר- עובדתית.

אתה מוזמן לשתף אותנו מהיכן הקביעה הכ"כ נחרצת הזו.

(ובאותה הזדמנות גם להסביר למה התגובות שלי, של דיוויד ושל דראגסטור לא ענייניות, חוץ מזה שהן סותרות את הדעה שלך.)

פורסם
(ובאותה הזדמנות גם להסביר למה התגובות שלי, של דיוויד ושל דראגסטור לא ענייניות, חוץ מזה שהן סותרות את הדעה שלך.)

רועי, הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

ZX, אותה שאלה. :wink:

דניאל

MCS 2008

פורסם

תשמעו, מזה זמן רב מגרד לי בכף היד לחתוך לכוון המקלדת, להירשם לפורם ולהגיב על חלק מהדברים שכתובים פה, הפעם זה קרה.

הנושא הוא כמובן הנושא החם - ZX16V מול GTI6.

אני רוצה להגיד לכם שאתם חבורה של תאורטיקנים!

אני לא רוצה לחזור על הדברים שכתב ZX16V, אבל אני מסכים עם כל מילה! את זה אני אומר לא מפני שקראתי "מבחן השוואתי" או "מבחן דרכים" על ה GTI6, אלא מפני שעליתי על אחת כזו וניסיתי! (בניגוד לרוב המלומדים כאן שמעולם לא ישבו ב ZX16V ) שעה של נסיעה בלחץ, ספורטיבי ומהיר! GTI6 עשה לי טוב והאוטו חזק עם מנוע מטורף בגבוהות, אבל...בנהיגה טכנית ספורטיבית טהורה (ואני לא מתיימר...), לא ממש בליגה של ה ZX16V - לא בהגה, לא בהיגוי ולא בשילדה - הכיול פשוט שונה, טוב בדברים מסוימים, חלש באחרים (תת היגוי בולט בהשוואה ל ZX16V ).

חכו, קחו אויר, עוד לא גמרתי.

עזבו רגע מגזינים, כל מי שעלה על ZX16V קבע חד משמעית את הנ"ל. קחו את ZIGI, חבר בפורום שהיה בעלים של ZX16V, והיום נוסע ב S16 (לא מצא 16V אחרת...), הבחור חבר שלי ואני יכול להגיד מניסיון שהוא בעל יכולות נהיגה ספורטיביות מעולות! בפורום הזה הוא כתב שמי שרוצה נהיגה טכנית טהורה שיחפש רק ZX16V ורבותיי...הוא כתב את זה בהיותו בעלים של S16...אז אתם מדברים על נהגים משוחדים?!

יש לי עוד שלושה מכרים שהיום או בעבר היו בעלים של GTI6, אחרי שבבעלותם הייתה ZX16V וכולם ללא יוצא מין הכלל, מצטערים על ההחלפה!

בואו נדבר על מה חושבים בעולם על האוטו הזה. נכון לא תמצאו הרבה REVIEWS, אך מי שיעשה מאמץ, יגלה שכאלה שהיו בעלים של 16V חושבים שזה ה-ד-ב-ר האמיתי כשבוחנים רכבים עם הנעה קידמית לנהיגה ספורטיבית.

תאורטיקנים, ה GTI6 אוטו נהדר, גם כרכב ספורט הנעה קידמית. לא כמו ה ZX16V

הופ, הצלחתי לתפוס את התגובה של רועי צוקרמן, אז מר רועי, אני באופן אישי מדדתי את קוטר מוטות הפיטול של GTI6 ו 16V : GTI6 = 20MM , ZX16V=21MM . מספיק "פיזיקלי" בשבילך?

פורסם
הופ, הצלחתי לתפוס את התגובה של רועי צוקרמן, אז מר רועי, אני באופן אישי מדדתי את קוטר מוטות הפיטול של GTI6 ו 16V : GTI6 = 20MM , ZX16V=21MM . מספיק "פיזיקלי" בשבילך?

לא.

גם נהירת עשרות בעלי ה-GTI6 (אתה מכיר הרבה כאלו, בהתחשב בכמות ה-GTI-6 שנמכרו בארץ. החברים שלך עושים רוטציה בינם לבין עצמם?) מ-ZX16V ל-GTI-6 והערגה המתפרצת לחזור חזרה, העובדה שצצת רק לדיון זה ועוד כהנה וכהנה עניינים בהודעה שלך - פשוט לא משכנעים. sorry.

ויסלח לי כבודו אם אני לא אתייחס לZIGI כאוטוריתה לכלום.

פורסם
ידוע שסיטרואן קצת מתקשים עם ההגאים, אבל במקרה של ה-16V ההגה דווקא מצוין. ממש מצוין.

...

רוני

אני חושב שסיטרואן דוקא מתרככים עם ההגאים שלהם :lol:

אבל ברצינות, לדעתי זה לא עניין של קושי אלא של בחירה שונה.

אנחנו יכולים לאהוב ויכולים לבקר את הנושא אבל למשקל של הגה אפשר להתרגל, בפרט כשהוא מהיר מדוייק בעל משוב ונטול שטח מת.

אפרופו שטח מת - על איזה שטח מת אתה מדבר ב-106? משהו היה ממש דפוק ברכב שעליתה עליו.

אני לא נהגתי על ZX16V ולא על GTI6, אבל אני בהחלט מזדהה ומזהה את האמוציות של שני הצדדים.

גם אם ה306 היתה בעלת איכויות עדיפות לצורך ההישגים הספורטיבים אליהם דרשה :roll:

ייתכן מאד שה-ZX16V פשוט היתה יותר מרגשת.

לפעמים שובבות של רכב נותר לך כנהג תחושה של התעלות מההישג של שליטה ברכב במצבים קיצוניים. אתה יודע שמה שעברתה כרגע הצריך מימנויות שליטה שלא לכל נהג יש וזה מותן ליטוף נעים לאגו.

אז מי צריך רכב ששומר על קו הפנייה הנבחר (No matter waht) כל טמבל יכל ללמוד לעשות את זה נכון עם עם הנעה כפולה ו-Active YAW control.

(wo wo אני הולך לספוג מתקפה על המשפט האחרון :p )

אני רוצה רכב שירגש אותי וייתן לי "להזיע" בדרך.

אני מצפה שרוני שעבר מה-306 המהוללת (ללא ציניות) אל הסקסו השובבה יכיר את האיכויות שעליהן אני מדבר.

פורסם

לזוקית - אני לא נהגתי על הרכבים שלXXX , נהגתי הרבה מאוד על ה-306 וקצת על ה-16V. העניין הוא כזה - לא זכור לי כתב רכב אחד בארץ ובעולם שהעדיף את ה-ZX על פני ה-306 כחבילה ספורטיבית כוללת. ל-ZX יש מעט יתרונות על ה-306 אבל גם חסרונות. היא יותר קשה לנהיגה מהירה ועל המגבלות היא פחות מדויקת.

בנוגע לתת ההיגוי הבולט - חשבת אולי שזה מצב צמיגים? בולמים? כיוון או איזון?

מצחיק שאנחנו רבים פה על מי עדיפה מבין שתיים מהמכוניות המהנות ביותר שיצאו מצרפת, או בעצם מהמכוניות הנעה קדמית המהנות ביותר בעולם. כמו שאמרתי - שתיהן נפלאות, וההעדפה ביניהן היא אישית מאוד.

ותמיר - אני מעריך את היתרונות של הסקסו על פני ה-306. אם זה כוח מנוע בשיא הסל"ד, אם זו זריזות, בלמים ועוד. אבל ה-306 פשוט מהווה את החבילה הספורטיבית האולטימטיבית בשבילי.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
...אפרופו כתבות ופיזו'

אם אתה זוכר רוני אהרונוביץ השווה בזמנו את ה 205 1.9 לטסטרוסה,911 וקונטש

וכמובן הוא לא נסחף בכלל...

שוב אני חוזר אני עדיין לא ראיתי כתבה שמשווה את ה16V ל GTI-6 .

.

אני ראיתי, ב-Car או TopGear לפני הרבה שנים, עם עוד כמה מכוניות.

ה-16V קיבלה שני כוכבים...

אבל מזה משנה?!

יש לך את טעמך ולאחרים יש את שלהם. אני חושב שבקרב החמימות ה-XSI מכונית טובה יותרבסה"כ מהוולקן, בזכות שלדה פרוגרסיבית 'ונכונה' יותר, אבל אני אהבתי יותר את הוולקן בגלל התכונות שציינתי. ב-16V לא נהגתי כלל אבל מכונית הנעה קדמית עם איזון יותר טוב מה-GTI-6 אני לא מכיר.

גם העובדה שמשהו כתוב בעיתון או באינטרנט לא הופך זאת לתורה משמיים. ב-Car, לדוגמא, טענו שלקליאו ספורט התנהגות כביש משעממת(...). 'באוטו' טענו יש לה הגה מעולה (וגם ויקי מ-Topgear...) ולא חסרות עוד דוגמאות לדעות מוזרות.

עוד דוגמא, בכתבה הראשונה על ה-16V 'באוטו' נטען כי המכונית משעממת וכי היא הרבה פחות ספורטיבית בהתנהגותה מאחותה מיעוטת השסתומים, בעיקר בגלל הצמיגים הרחבים יותר. במבחן מול ה-VTI הדיעות התהפכו.

אז כתבו...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...