Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולא, אני לא מתכוון לפתוח דיון חדש על סוגי נשק.

אני גם לא מתכוון לנתונים הטכניים היבשים שאותם כבר הוצאתי מ-carfolio.

אני כן מתכוון לקצת היסטוריה, מאיפה נולד, מה מיוחד, למה מוצלח וכו'.

פשוט יצא לי לפגוש אחת ושמתי לב שהיא קצת יותר מוצלחת מהממוצע על הכביש לגילה, וגם הת'רד שהיה על AX הזכיר לי.

My responses are limited. You must ask the right questions

פורסם

וולקן זה הגירסאות המעט מיוחדות יותר של סיטרואן, די דומה ל-XSI של פיז'ו.

וולקן בצרפת נוסעת עם 4 מנועים שונים (תלוי בשנתון), 1.9, 2.0, 2.0 16V, דיזל.

ברכבים האלה הושקע יותר בפלסטיקה (חיצונית ופנימית), במכלולי הנעה (הגה קצר, דיסקים מאחור) וברמת איבזור גבוהה יותר.

בעצם אלה הגירסאות של ה-ZX שסיטרואן לא חסכה עליהם כסף בחלקים.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
ולא, אני לא מתכוון לפתוח דיון חדש על סוגי נשק.

אני גם לא מתכוון לנתונים הטכניים היבשים שאותם כבר הוצאתי מ-carfolio.

אני כן מתכוון לקצת היסטוריה, מאיפה נולד, מה מיוחד, למה מוצלח וכו'.

פשוט יצא לי לפגוש אחת ושמתי לב שהיא קצת יותר מוצלחת מהממוצע על הכביש לגילה, וגם הת'רד שהיה על AX הזכיר לי.

כבר פרסמתי את דעתי על הוולקן בפורום מספר פעמים, אתה מוזמן לעשות חיפוש.

עם זאת, זכור שאני התייחסתי לרכב במצב כמעט חדש, ומאז עברו איזו שנה, שנתיים, עשר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אין מה להוסיף,

אין כמו הוולקן.

רק מי שנהג על אחת כזו אי פעם יבין על מה מדובר.

אתה נכנס לרכב, מתיישב, עוד לא מניע בכלל וכבר לא רוצה לצאת משם.

כסאות מדהימים, תחושת נהג מושלמת.

אין מה לדבר על התחושה שהרכב נותן לנהג.

הכל פשוט נפלא ברכב הזה.

פורסם

עם זאת, זכור שאני התייחסתי לרכב במצב כמעט חדש, ומאז עברו איזו שנה, שנתיים, עשר...

כיוון שלדעתי אתה נותן חוות דעת מנומקות ומקצועיות, נעניתי להזמנה ונברתי בכל 123 הודעותיך שעלו בחיפוש. באמת הרבה דברים מעניינים מצאתי, אבל רק הודעה אחת עם שתי שורות שמתייחסות לוולקן, וגם זה רק בהשוואה ל-306 XSI. הנה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=83308&highlight=#83308.

לא ממש הרבה אינפו', ובטח לא מלפני עשר שנים ... אז אולי בכל זאת קצת יותר פירוט ל-'ירוקים' בפורום כמוני ?

פורסם

כיוון שלדעתי אתה נותן חוות דעת מנומקות ומקצועיות, נעניתי להזמנה ונברתי בכל 123 הודעותיך שעלו בחיפוש. באמת הרבה דברים מעניינים מצאתי, אבל רק הודעה אחת עם שתי שורות שמתייחסות לוולקן, וגם זה רק בהשוואה ל-306 XSI. הנה: http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?p=83308&highlight=#83308.

לא ממש הרבה אינפו', ובטח לא מלפני עשר שנים ... אז אולי בכל זאת קצת יותר פירוט ל-'ירוקים' בפורום כמוני ?

נו, אולי אני כבר נהיה סנילי.

אני מבטיח להעלות סקירה מקיפה מזיכרוני יותר מאוחר.

פורסם

האמת היא שכבר העלו בפורום את כל הכתבות הישנות של 'אוטו' על הוולקן שהיתה להם והכתבות הללו בהחלט שוות קריאה.

אבל קצת על ה-ZX שלי.

קודם כל חשוב לזכור שמה שאני כותב נכון לגבי ZX 2.0 כמעט חדשה, המצב של רוב השורדות היום הרבה פחות טוב.

האמת היא שהוולקן היא מכונית מאוד מיוחדת. היא היתה 100% 'משפחתית' ובנהיגה רגילה בכלל לא הרגשת שמדובר בספורטיבית. המנוע אומנם היה חזק מההממוצע (לתקופה...) והאצות הביניים היו באמת מצויינות (גם בגירסת ה-2.0 שהיתה לי) אבל חוצמיזה הנוחות והשימושיות היו של מכונית משפחתית מצויינת. היא לא היתה נוחה 'יחסית לספורטיבית' היא היתה מכונית נוחה. נקודה. אולי חוצמיהמושבים (המפנקים) שהיו טיפה קצרים לאנשים גבוהים. לא קריטי.

חלק מהעניין נעוץ בעובדה שבניגוד לאחותה לבית פיז'ו (306XSI) לוולקן לא היו צמיגים עם חתך נמוך והיא גם היתה פחות קשיחה. גם ההיגוי שלה היה יותר קל (טוב לחניות) ולמרות שלא חסר לו תחושה לא היה מדובר בהגה הכבד ומלא התחושה של ה-XSI.

אז מה בכל זאת הפך את הוולקן לספורטיבית?

אני אגיד לך מה לא.

המנוע (2.0).

המנוע. זהה לזה שב-XSI, גמיש, לא אוהב טורים גבוהים, לא ספורטיבי בעליל, החולייה החלשה. שלום.

בדברי הסיום המנוע יגיד שיחסית לתקופה הוא דווקא היה די חזק. נכון, אבל אילו תירוצים. האמת שהמנוע בוולקן שלי נשם יותר טוב שמהמנוע ב-XSI שהיתה לאמא שלי. אולי זה בגלל שהוא היה יותר בכושר...

הבלמים.

טובים יותר בהרבה מהממוצע לתקופה, לא ברמה של ספורטיביות מודרניות.

היו מספר פעמים שהעלתי זבח לאלוהי הנהיגה בתמרות עשן השמימה בכבישי הרי ירושלים.

האמת היא שהיום אני נוהג טוב יותר ולכן גם פחות מבשל את הבלמים והצמיגים הקדמיים, ע"י כך שלמדתי לא לרכב עליהם חזק מדי שלא לצורך (בצעירותי צמיגים לא שרדו אצלי 20K).

מה כן?

כיול שלדה עצבני ביותר. המכונית לא היתה קשיחה אבל היא היתה נטולת תת היגוי עם זנב ששש לצאת החוצה עם כל הזמנה (לגבי התנהגות כביש, תחזור לתיאורים של פורת מהכתבות של 'אוטו'. אין יותר מדוייק מזה).

היגוי סופר מהיר. ההגה אולי היה רך, אבל הוא היה מאוד מהיר (טוב, לא כמו ב-156. שם זה כבר מוגזם...).

השילוב של העדר תתיגוי בסיסי והיגוי מהיר יצר מכונית שפונה לתוך הסיבוב באגרסיביות מתי שתבקש, ולא היה צריך לבקש יפה או לדאוג להעברת משקל רצינית קודם, הספיקה הפנייה קלה של ההגה. כמובן שהצד השני של המטבע הוא זנב שיוצא החוצה בקלות. כל זמן שההיגוי האחורי עבד ובלם את הפסיעה של הזנב קיבלת התיישרות יפה לתוך הסיבוב, אך אם לא היה מספיק משקל על הזנב (אם ע"י העברת משקל לפני הכניסה או אם בתוך הסיבוב) היית מקבל היגוי יתר (לעיתים מאסיבי).

אישית, אני ח-ו-ל-ה על הכיול הזה. הוא לא מתאים לנהיגה מהירה, לא מתאים לפניות ארוכות ובהחלט לא מתאים למסלול. אבל בכבישים מתפתלים מדובר במכונית שפשוט כיף לשחק איתה. הוולקן תמיד תיכנס לסיבוב (אלא אם אתה ממש השתדלת להוציא תתיגוי). איך היא תצא...

הוולקן לימדה אותי את הלקח החשוב, שקודם צריך לדעת מה אתה עושה ולאחר מכן לצאת לנהוג אגרסיבי, כאשר הלבשתי אותה על בטונדה בצד כביש הצפון. אל תשאל אותי למה, בגלל שזה היה לפני שעברתי הדרכה כלשהיא אין לי מושג מה היתה הטעות שלי. אני רק יודע שהזנב עשה פליק פלאק ביציאה מסיבוב לא מהיר במיוחד (אבל כזה שמגיעים אליו מעליה ומתיישרים במישור + קצת חצץ לעזרה, אבל אילו ניחושים שלאחר מעשה) והמכונית סיימה בצד הדרך.

אני כמובן עשיתי אינסטנקטיבית היגוי הפוך לפליק (1) ואפילו אחד לפלאק (2), אבל הוולקן היא לא מכונית שתסבול שגיאות של מתחילים ובפליק השני (3)... טוב, אתה כבר יודע מה קרה.

מה נשאר? אמינות?! לא היו לי בעיות מיוחדות (קניתי את המכונית כמעט חדשה עם 18K ק"מ על השעון).

לסיכום. מכונית סכיזופרנית. מיוחדת. כזו שכבר לא עושים כמוה יותר. אין לה את האיזון השלדתי המושלם של 306XSI (שלדת ההנעה הקדמית הטובה ביותר שנהגתי עליה. לדעתי, כמובן), אבל היא היתה משהו אחר ואני אהבתי אותה יותר. היום כבר לא עושים מכוניות שמתנהגות ככה. זה לא PC.

שיישרפו PSA והספורטיביות לצימחונים שהם מייצרים היום.

סתם לא קשור...

זהו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

קודם כל סליחה על האיחור בתגובה, נעדרתי מהפורום לאיזה שבוע פלוס.

קצת על ה-ZX שלי.

תודה על ההשקעה :mm_yeah:. התחלתי אמנם מלחפש מידע אחר, אבל בהחלט היה מעניין לקרוא את ההתרשמות האישית שלך וקשה למצוא את זה במקום אחר.

אני לא יודע למה יש לך טענות כל כך קשות למנוע. אמנם לא נהגתי בתוך, אבל נהגתי ליד, ונמדדה התנגדות לא מבוטלת לעקיפה ...

האמת היא שכבר העלו בפורום את כל הכתבות הישנות של 'אוטו' על הוולקן שהיתה להם והכתבות הללו בהחלט שוות קריאה.

רעיון איך למצוא ? אני חושב שכבר עשיתי חיפוש על 'וולקן' לפני ששאלתי את השאלה הראשונה. כנראה שפיספסתי, אני אנסה שוב.

פורסם

ראשית הוולקן היה דגם הספורט של עד הופעת ה-16V.

ל 16V היגוי מושלם(כן,כן טוב בהרבה משל כל פיג'ו לדורותיהם כולל ה GTI-6) שילדה קשיחה מאד עם מינימום זויות גילגול והתנהגות כביש סופר ספורטיבית.

מי שיש לו השגות מוזמן לנסיעת מבחן משווה ביןGTI-6 ל 16V או 106 GTI כדי לסיים פעם אחת ולתמיד את המיתוס המטומטם על עליונות פיז'ו בנושא ההיגוי והשילדה.

היתרון היחיד שיש 106,306 GTI על ה16V הוא נוחות הנסיעה ונסיעה מנהלתית משפחתית באוטסטרדות.

פורסם
ל 16V היגוי מושלם(כן,כן טוב בהרבה משל כל פיג'ו לדורותיהם כולל ה GTI-6) שילדה קשיחה מאד עם מינימום זויות גילגול והתנהגות כביש סופר ספורטיבית.

יש לך נתונים / הוכחות / כתבות שיתמכו בטענתך?

אני לא מכיר מקור אחד שטוען שלסיטרואן הללו (סקסו/ZX) היה הגה משובח

יותר מאחיותיהן עם סמל האריה בשבכה הקדמית. :roll:

*** אין לראות בהודעה זו המעטה בערכן של הסקסו וה-ZX. :wink: ***

MCS 2008

פורסם

ראשית בוא נשים דברים על דיוקם.ה16V שונה מאד מהוולקן מבחינת השילדה וכתוצאה מכך בהתנהגות הכביש ובהיגוי.השינויים הם במוטות פיתול עבים יותר משמעותית(גם יותר משל הS-16) בולמים קשיחים יותר הגה קצר יותר(2.5) וג'נטים וצמיגים עדיפים.

הכתבה היחידה שפורסמה על ה16V בישראל היא מגיליון אוטו ובו גמזה כצפוי ה16V את VTI של הונדה:"...למעשה קשה לנו לזכור מכונית שגרמה לנו כל כך הרבה הנאה בכבישים המפותלים של מידבר יהודה.

לפתע נראה כל הויתור על נוחות ונינוחות הנסיעה כעיסקה מצויינת ביחס לספורטיביות האמיתית שמספקת המכונית הזאת.זאת מכונית ספורטיבית.נקודה. לא "כאילו" בלי יומרות סרק ובלי להיתהדר בנוצות לא לה.

זה הדבר האמיתי. "(ירחון אוטו גיליון 103 1994)

מבחן דרכים אמיתי בין 306 ZX16V אני עדיין לא ראיתי וזה בהחלט יהיה מעניין לראות.

אם נחזור לעניינו מה שרשמתי הוא אך ורק על סמך התרשמות אישית מנהיגה בGTI-6(שתיים שונות)וב 106GTI. ראשית אציין כי שתיהן במצב חדש והרבה יותר טוב משלי.התחושה הכללית היא של מכוניות רכות (ביחוד ה 306) עם היגוי טוב והתנהגות ספורטיבית אבל...

זה לא 16V בכלל לא.ב16V ההגה חד ובעל משקל ואיזון חוזר עדיפים בהרבה.

התגובה של ההגה להפנייה ראשונית נטולת שטח מת בכלל(כמו שקיים בייחוד ב106)

והמכונית קשה ונוקשה עם הטוב והרע שבזה ומשדרת את הכביש ופניותיו בשידור ישיר נטול פילטרים דרך המושב וההגה.דרך אגב את אותן תחושות בדיוק סיפקו בעלי הפיז'ו...

נ.ב:אפרופו משקל של ההגה ל306 אכן משקל כבד היכן שבדיוק לא צריך אותו במהירויות חנייה...

פורסם
ראשית בוא נשים דברים על דיוקם.ה16V שונה מאד מהוולקן מבחינת השילדה וכתוצאה מכך בהתנהגות הכביש ובהיגוי.השינויים הם במוטות פיתול עבים יותר משמעותית(גם יותר משל הS-16) בולמים קשיחים יותר הגה קצר יותר(2.5) וג'נטים וצמיגים עדיפים.

הכתבה היחידה שפורסמה על ה16V בישראל היא מגיליון אוטו ובו גמזה כצפוי ה16V את VTI של הונדה:"...למעשה קשה לנו לזכור מכונית שגרמה לנו כל כך הרבה הנאה בכבישים המפותלים של מידבר יהודה.

לפתע נראה כל הויתור על נוחות ונינוחות הנסיעה כעיסקה מצויינת ביחס לספורטיביות האמיתית שמספקת המכונית הזאת.זאת מכונית ספורטיבית.נקודה. לא "כאילו" בלי יומרות סרק ובלי להיתהדר בנוצות לא לה.

זה הדבר האמיתי. "(ירחון אוטו גיליון 103 1994)

מבחן דרכים אמיתי בין 306 ZX16V אני עדיין לא ראיתי וזה בהחלט יהיה מעניין לראות.

אם נחזור לעניינו מה שרשמתי הוא אך ורק על סמך התרשמות אישית מנהיגה בGTI-6(שתיים שונות)וב 106GTI. ראשית אציין כי שתיהן במצב חדש והרבה יותר טוב משלי.התחושה הכללית היא של מכוניות רכות (ביחוד ה 306) עם היגוי טוב והתנהגות ספורטיבית אבל...

זה לא 16V בכלל לא.ב16V ההגה חד ובעל משקל ואיזון חוזר עדיפים בהרבה.

התגובה של ההגה להפנייה ראשונית נטולת שטח מת בכלל(כמו שקיים בייחוד ב106)

והמכונית קשה ונוקשה עם הטוב והרע שבזה ומשדרת את הכביש ופניותיו בשידור ישיר נטול פילטרים דרך המושב וההגה.דרך אגב את אותן תחושות בדיוק סיפקו בעלי הפיז'ו...

נ.ב:אפרופו משקל של ההגה ל306 אכן משקל כבד היכן שבדיוק לא צריך אותו במהירויות חנייה...

מה שיפה, זה שבטוח אתה לא משוחד ....

• תוכן חדש...