Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לפני כמה שבועות קניתי יונדאי גטס 1.35 2004 באחריות (עד סוף השנה), עם 44 אלף ק"מ. הרכב טופל במוסך מרכזי , והטיפול הבא הוא ב45 אלף או בספטמבר (עוד מעט בכל מקרה).

שמתי לב שהאוטו לא אוהב להגיע לסל"ד גבוה - הכוונה 3.5 אלף ומעלה (ל4,000 קשה להגיע). חשוב לציין שהוא נבדק במכון, והכל עבר פיקס. הסתכלתי בספר הטיפולים של היצרן, והתברר כי רק בטיפול הבא אמורים להחליף פלאגים (הוא נוסע עדיין על המקוריים), ולא אמורים להחליף בו פילטר אוויר (כלומר, הוא אמור להשאר עם אוטו פילטר משנת 2005 עד שנת 2007 - אפילו לקראת סופה) - מחליפים פעם בשני טיפולים, כשכל טיפול הוא 15,000 ק"מ או שנה).

השאלה היא האם כדאי לבקש שיחליפו לי בכל זאת פילטר אוויר, ולעשות קצת אקסטרה על הטיפול - ובכלל, אם יש המלצה למוסך מורשה יונדאי באיזור המרכז, אני אשמח. אני רגיל בד"כ שמחליפים פילטר אוויר כל 10,000 ק"מ (או אפילו פחות) ברכבים הקודמים שלי, ובד"כ הוא יוצא סתום חבל על הזמן. קשה לי להבין למה ברכב חדש הפילטר ניסתם פחות...

דרך אגב - מבחינת צריכת דלק, הוא אוכל לי 1 ל12 עד 1 ל13 משולב, כל הזמן עם מזגן כמובן. (הרכב ידני).

המלצות? ההרגשה שלי היא שמדובר פשוט בפלאגים עייפים, פילטרים סתומים, וכיו"ב. אם אני לא טועה , פילטר הדלק הוחלף ב30,000, ואמור להשאר עד 60,000. זה לא קצת מוגזם?

תודה :)

אבי

פורסם

האם יש בידך את ספר הרכב ? במידה ולא ניתן לקבל ספר רכב מנציג הייבואן בארץ.

בצע את הטיפולים כפי שמופיע בספר הרכב.

בקשר לבעיות שתיארת לפי דעתי זה האוטו ! מנוע קטן וחלש והציפיות שלך מוגזמות.

לא ייתכן שרכב עם 40K שנת 04' יקרטע.

הדבר הנכון לעשות הוא למצוא ידיד/חבר שיש הרשותו רכב דומה ולהשוות את ביצועי הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

כמובן שיש. כל הדברים שציטטתי הם לפי ספר הרכב.

אני לא אומר שהאוטו מקרטע. אני אומר שההרגשה היא כאילו הוא לא נושם, ולדעתי זה נובע בגלל פילטרים / פלאגים וכדומה, ורציתי להתייעץ...

אני לא מצפה לאוטו ספורטיבי, לא זה מה שחיפשתי... אבל נראה לי שיש בעיות נשימה...

האם יש בידך את ספר הרכב ? במידה ולא ניתן לקבל ספר רכב מנציג הייבואן בארץ.

בצע את הטיפולים כפי שמופיע בספר הרכב.

בקשר לבעיות שתיארת לפי דעתי זה האוטו ! מנוע קטן וחלש והציפיות שלך מוגזמות.

לא ייתכן שרכב עם 40K שנת 04' יקרטע.

הדבר הנכון לעשות הוא למצוא ידיד/חבר שיש הרשותו רכב דומה ולהשוות את ביצועי הרכב.

פורסם

אם אני לא טועה , פילטר הדלק הוחלף ב30,000, ואמור להשאר עד 60,000. זה לא קצת מוגזם?

תודה :)

אבי

ההוראות בטויוטה שלי הן להחליף פילטר דלק כל 80,000 ק"מ... לדעתי הזוי לחלוטין. מאידך גיסא כנראה שיש סיבה טובה ללמה פילטר דלק עולה 462 ש"ח לפני מע"מ... :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום רב

א. אני ממליץ לך לעשות טיפול ראשון בצורה מקיפה כלומר לבדוק את כל החלקים ולראות מה מצבם

ב. היצרן קובע לבדוק הכול כל טיפול והיה כי החלקים תקינים אז להשאירם וההוראות מתיחסות למצבים קיצונים אשר אפילו אים החלקים תקינים אז בק"מ מסוים עדין להחליפם

ג.לגבי רכבך יש לו כמה נקודות שכדאי לשים אליהם לב 1.מיצר פיח ( אי החלפת מסנן אוויר גורמת למנוע למשוך אדי שמן מהנשם רמת הדלק בארץ מקצרת את חיי המצתים ותיפקוד לקוי של המצתים גורם לעליה בפיח ) 2. גומיות שסתומים מיתיבשות ונוזלות ( שימוש בשמנים לא איכותיים גורם להתיבשות האטמים או מרווח החלפת שמנים ארוך מדי ) 3. אורך חיים של הגירים האוטו" מתקצר באי החלפת שמן + מסנן גיר ( נתקלתי במספר לא מבוטל של רכבים עים 60000 אלף ק"מ שהגיר " הלך "

בברכה זיסו יוסי

• תוכן חדש...