Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אחוזי רשלנות בתביעת צד ג'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

אשתי נקלעה לתאונה קלה עם רכבה לפני כחודשיים כאשר האשמה היתה של רכב אחר שהתפרץ לצומת ואף הודה בכך שזה אשמתו, ופגע בה בפגוש הקדמי בצד ימין, הרכב תוקן והחשבון נשלח לביטוח אשר תבעו את חברת הביטוח שלו.

כעת קיבלנו לחתום על הסכם שאנו מקבלים את הכסף אך פחות 7.5% בגלל רשלנות, כאשר במקור רצו להוריד 10% על רשלנות.

בשיחה עם הביטוח שלנו הם טענו שעל פי חוק בתאונה שכזאת יש הורדה של אחוזי רשלנות שאמור להיות באמת 10%. האם זה באמת כך?

אני לא מבין איך יכול להיות רשלנות אם הדבר לחלוטין באשמת הצד השני ואשתי אף בלמה את הרכב ואם לא

כך היה נזק הרבה יותר גדול???

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

אני מבין שמי שמציע את הפיצוי היא חברת הביטוח של הפוגע ולכן היא מנסה "לחסוך" ..

אין "חוק" שמטיל אשם תורם אך יש גישה בפסיקת בתי המשפט לפיה בתאונות בצומת יש להטיל אשם תורם מסויים,לרוב נמוך,גם על הנהג שלו היתה זכות הקדימה או האור הירוק. גישה זו מבוססת על כך שנהג סביר ומיומן (כפי שמי שנוהג ברכב צריך להיות) צריך לצפות שנהג אחר לא יתן לו את זכות הקדימה ולנקוט באמצעי זהירות מתאימים. לא בכל מקרה יש להטיל אשם תורם אך במקרים בהם באופן תיאורטי יכל הנהג שלו זכות הקדימה למנוע את התאונה או להקטין את נזקיה,נכון להטיל אשם תורם .

וכפי שכבר נאמר,בכביש אל תהיה צודק,היה חכם...

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אז זהו, שאשתי עשתה כל שניתן על מנת למנוע את התאונה. האם העובדה שהיא בלמה אינה מבטלת את ענין האחריות שלה? הרי אין לך עוד אפשרות חוץ מלעשות רברס בשביל להמנע מתאונות כאלה??

...Carpe Diem

פורסם
אז זהו, שאשתי עשתה כל שניתן על מנת למנוע את התאונה. האם העובדה שהיא בלמה אינה מבטלת את ענין האחריות שלה? הרי אין לך עוד אפשרות חוץ מלעשות רברס בשביל להמנע מתאונות כאלה??

אתה לא חייב לקבל את מה שהביטוח טוען. ניסו לעשות את אותו הדבר לאבא שלי אי שם בשנות ה-70 ולאחר שהואתפס את השולחן בשתי ידיים ואיים להפוך אותו על המנהל, בטענה שהמנהל יהיה לפחות 10% אשם אוטומטית בתקרית, שילמו לו את הכל.

אין שום סיבה לוותר לביטוח. תתייעץ עם עו"ד לגבי המקרה הספיצפי וחוזק בקייס שלך ואם צריך תרים צעקות בואכה בית דין לתביעות קטנות (אם יש לך קייס מבחינה טכנית). על הקטע של השולחן לא הייתי ממליץ לחזור...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלום צביקה,

אני בעיצומו של תהליך דומה.

פנה אל סוכן הביטוח שלך ובקש ממנו לנסח לך מכתב הסתייגות.

שלח את מכתב ההסתייגות, בתוספת תמונה של הצומת בה ארעה התאונה (רצוי מכמה כיוונים, שיראה כאילו עשית שיעורי בית), למסלקת הממונה על התיק מטעם חברת הביטוח הנתבעת. סיים את המכתב במשפט בסגנון "אודה לכם אם לא תאלצו אותי לממש את זכויותי המשפטיות".

במידה וזה לא עוזר, והסכום מספיק גדול, אין מנוס מלגשת לתביעות קטנות.

כל טוב ובהצלחה,

צבי

• תוכן חדש...