Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כהמשך לקורס המתקדם במסלולים שעברתי לפני כחודש (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=115732&highlight=%E7%E5%E5%E9%E5%FA+%EE%F7%E5%F8%F1), היום הייתי באימון אישי בנהיגה מתקדמת, שוב, של חברת "מסלולים".

08:00, אני קם, בלי עזרה של השעון המעורר (אמא...), מתארגן, לוקח את המפתחות לרכב ונוסע לכיוון נס-הרים. הגעתי לשם ב08:45, נפגשתי עם עודד, שהיה המדריך שלי באימון הקודם במסלולים, אחלה בנאדם. דיברנו קצת ויצאנו לדרך.

מתחילים בקטע ארוך וטכני מאוד, עודד מסביר על חשיבות המבט, מתי ואיך לבלום, מתי ואיך לחזור לגז, ממה להיזהר, וכ'ו. אני נוסע, מנסה ליישם מה שעודד אומר, הוא מסביר אחרי כל סיבוב מה הייתה הטעות שלי, מה לעשות להבא על מנת שלא יקרה, וממשיכים אל תוך הסיבוב הבא, ושוב, תוך כדי הסיבוב הוא מדריך אותי מתי לבלום, לאן להסתכל, מתי למשוך את הבלימה "בקטנה" על מנת להעביר את המשקל לגלגלים הקדמיים בכדי למנוע תת-היגוי. בדרך (עלייה לא מתונה בכלל) שנינו מחכים שהיונדאי החבוטה והמסכנה שלי תפתח קצת מהירות, משחק זריז עם ידית ההילוכים (בכאילו, הילוכים, כן?) לא נותן שום דבר. היא ממשיכה בשלה... חיה רעה...

באיזשהו שלב החלפנו מקומות והוא הראה לי איך הכל אמור להתבצע, הוא נהג מדהים. אחרי זה שוב החלפנו והמשכתי לנסות לבצע את הקטע כמוהו. לא הצלחתי אבל בכל זאת היה שיפור אדיר בין הפעמים הראשונות שניסיתי.

עשינו את הקטע הנ"ל מספר פעמים, במשך שעה וקצת, ובכל פעם הרגשתי שהשתפרתי יותר ויותר והצלחתי לקרוא יותר טוב את הכביש, ללמוד מתי עדיף לבלום ומתי מספיק רק להוריד את הרגל מהגז בפתאומיות, מתי להפנות את ההגה מהר בתנועה החלטית ומתי בעדינות ולאט לאט, לאן בדיוק להסתכל, למרות שכל פעם שמכונית עברה בנתיב הנגדי דעתי הוסחה ועיניי הוסתו אליה.

לאחר שעודד חשב שהבנתי את העיקרון, וכשהצלחתי לעשות כמה הקפות מבלי לטעות כמעט, עברנו לקטע השני, קטע הרבה יותר מהיר, הפעם מדובר במישור, אז כן הצלחנו לצבור מהירות, שילוב של עקומות מהירות, סיבובים שמתהדקים באמצע, סיבובים של 180 מעלות במהירות, ועוד, הפכו את הקטע הזה להרבה יותר מהנה מהראשון.

שוב, כמו בקטע הראשון, אחרי מספר נסיונות שלי על הכביש, תוך כדי לימוד מתמיד ושעודד תיקן אותי והעמיד אותי על כל טעות שלי, החלפנו מקומות, הוא הראה לי מה הוא עושה בשונה ממני ומה לקחת לתשומת לבי, אחרי זה עשינו הפסקה קצרה, קיבלתי בחילה... :lol:

המשכנו בתירגולים ועברנו לקטע השלישי אחרי שתרגלתי מספיק את הקטע. הקטע השלישי היה כולו מהיר מאוד, מהירויות של 100-120 רוב הדרך, תרגלתי את מה שלמדתי בבוקר, בלימה דגרסיבית בקו ישר לפני הפנייה, הרפייה עדינה של הבלמים בתוך הסיבוב, ברגע שהאוטו מתחיל להתיישר ואני רואה את סיום הסיבוב, שחרור מלא של הבלם ומעבר לגז מתגבר. ברגע שאני מתחיל לפתוח את ההגה אני כבר בפול גז. כל סיבוב ככה, עשיתי את זה ממש טוב, מדי פעם טעות מזדמנת, עודד מתקן. רוב הטעויות היו בעיקר עם הקטע של המבט. מבטי הוסח בקלות רבה ע"י מכוניות, שלטים בדרך, וכיו"ב, אז כל פעם עודד אמר "מבט מבט!", ואז הסתכלתי כמו שצריך.

לאחר כ3 וחצי שעות חזרנו לנקודה שבה נפגשנו, סיכמנו מה שעלי לזכור, להתאמן, מה למדתי, וכ'ו, ונפרדנו לשלום. במשך כל הנסיעה הביתה התאמנתי על הפנייה נכונה של ההגה, תזמון הבלימה לקראת כניסה לסיבוב והחזרה לגז.

לסיכום, היה באמת כיף. אמנם לא כמו בקורס הראשון, אבל זה בגלל שהראשון כלל גם הרבה החלקות וזריקות זנב ותחרויות וכאלה, בעוד שזה היה קורס לימודי נטו. קורס הרבה יותר מתקדם ואיכותי מהראשון. ההמלצה שלי לכל אחד- אחרי הקורס הבסיסי, לקחת גם אימון אישי. פשוט כיף לא נורמלי...

אגב, תודה רבה לגור, שארגן את כל זה.

עכשיו אני כבר חוסך לקורס הבא...

אורן.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שזהו הקורס הבא שלי, זה או קורס נהיגה ספורטיבית אבל עוד לא החלטתי אם לעשות במסלולים או אולי באלטרנתיבי או דרייב ארט. עודד אכן מדריך מעולה, אני נסעתי עם שגיא שהוא פשוט גרזן. :twisted:

דבר נוסף כל הלימודים האלו טובים ובאמת מועילים, אבל צריך לתרגל את כל זה. אני לא אומר לך ללכת ולעשות את נס הרים עכשיו פעמיים ביום, אבל תרגול זהו דבר הכרחי ללימוד ושיפור.

ROOONEEYY

פורסם

פליקס, מה היה הקורס הקודם שלך עם שגיא?

גם אני נורא אהבתי אותו, אבל הוא לא עושה אימונים אישיים. לא הוא ולא אפרת. רק אדם ועודד.

ואני הייתי ממליץ לך קודם לעשות את האימון האישי ורק אחר כך את הספורטיבית או משהו אחר. כדאי שיהיה לך בסיס טוב לפני הקורס הספורטיבי.

hagggg55 כתב:

פורסם

אני שמח שלמדת, חבל רק שזה קרה בדרך הקשה.

כבוד לגור.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בקטנה זה היה מזמן. שכחתי מזה כבר...

hagggg55 כתב:

פורסם

אורן עשית את הקורס עם היונדאי אקסנט ליסינג אוטומטית טורבו נייטרוס ודלקן שלך? :roflmao: :roflmao:

איזה מלך, עם רכב כזה הייתי מתפדח בכלל לקבוע איתם שעה :wink:

למה לא אמרת לי שאתה הולך? יש מצב גדול שהייתי מצטרף.

פורסם
אורן עשית את הקורס עם היונדאי אקסנט ליסינג אוטומטית טורבו נייטרוס ודלקן שלך? :roflmao: :roflmao:

איזה מלך, עם רכב כזה הייתי מתפדח בכלל לקבוע איתם שעה :wink:

למה לא אמרת לי שאתה הולך? יש מצב גדול שהייתי מצטרף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=118936&page=3 :yum:

תגובה אחרונה, יש מצב מארגנים קבוצה ומחירים יותר טובים.

אין על מי לסמוך רק על אבינו מלכנו שבשמיים.

פורסם

לא יפה אופק... ;)

באיזהשהו שלב (שבקושי זזנו... עלייה קטנטונת...) הוא אמר "יאללה איפה הטורבו פה?!" והתחיל ללחוץ על כמה מהכפתורים... "זה לא זה, לא זה, זה גם לא זה... באסה..."

היית אומר לי שגם אתה רוצה בכיף הייתי קורא לך...

hagggg55 כתב:

פורסם

הקורס הקודם היה הקורס נהיגה מתקדמת, שגיא נתן לנו הדגמה קטנה איך לעשות את המסלול :).

אדם עלה איתי לתרגול תת היגוי יתר, הוא מדריך מעולה.

בקשר לקורס אישי, אם זכרוני אינו מטעה אותי הקורס הנ"ל יחסית יקר משמעותית מהקורסים הרגילים, ככה שבינתיים אני בהתלבטות אם לקחת קודם את הספורטיבית ואז אימון אישי או להפך.

ROOONEEYY

פורסם

אם עשית כבר אימון אחד, האימון האישי יהיה בהנחה משמעותית...

hagggg55 כתב:

פורסם

נו באמת, לא צריך תמיד להיות כזה ציני...

הבנת למה אני מתכוון. שזהו. עבר. נגמר, ונקווה שלא יחזור שוב.

וברור שלא באמת שכחתי שזה קרה.

hagggg55 כתב:

• תוכן חדש...