Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישה של קאפרי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7294 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

נניח ואני מוצא קאפרי פחות או יותר שנת 70.

איזו השקעה כספית זו להביא אותה למצב אידיאלי? כולל הרכישה של הרכב עצמו.

אני יודע שהשאלה די מטופשת אבל אני רוצה לקבל פרספקטיבה לגבי סדר הגודל של המחיר.

תשובות בנוסח "בגדול זה יעלה לך X ש"ח" גם יתקבלו בברכה.

תודה, שי.

פורסם
שלום.

נניח ואני מוצא קאפרי פחות או יותר שנת 70.

איזו השקעה כספית זו להביא אותה למצב אידיאלי? כולל הרכישה של הרכב עצמו.

אני יודע שהשאלה די מטופשת אבל אני רוצה לקבל פרספקטיבה לגבי סדר הגודל של המחיר.

תשובות בנוסח "בגדול זה יעלה לך X ש"ח" גם יתקבלו בברכה.

תודה, שי.

1. לשאלה הראשונה אף אחד לא יתן לך תשובה רצינית, במיוחד שלא ציינת, באיזה מצב האוטו עכשיו. זה יכול להיות מ-5 אלף שקל, ועד 100000 (ואני רציני לגמרי)- תלוי, מה זה "אידאלי" בשבילך!

2. רכישה של הרכב, במידה והוא לא במצב ממש, אבל ממש מושלם (ואני מבין, שלא)- יכולה להיות בין 500 ש"ח לכמה אלפים בודדים - תלוי במצב ההזנחה, ומצב רוח המוכר/בכמה תצליח לשכנע אותו למכור!

3. אם הכוונה שלך - להגיע, לפחות בהתחלה, למצב של הרכב נוסע, שנראה יחסית סביר, ולא יותר - ההשקעה לא צריכה להיות גדולה מדי. נניח, שהאוטו במצב מוזנח חיצונית, אבל לא מתפורר - תוכל בינתיים לנסוע ככה, אם אין לך את כל הסכומים להגיע ל"מצב האידאלי" (ושוב - מה זה להגדרתך?).

עלות לסדר חלק מכני, במידה ולא צריך ממש לבנות את הכל מחדש - אמורה להיות כמה אלפים בודדים - האוטו חולק את רוב המכלולים עם הרבה פורדים אחרים (סיירה, קורטינה, טרנזיט), ולא אמורה להיות כל בעיה למצוא את החלקים האלו בזול.

בא נגיד, שב-10K כמעט בטוח יש לך אוטו, שנוסע מצויין. יכול מאד להיות, שבפחות - שוב, לא אמרת, מאיזה מצב אתה מתחיל- אם נסע עד עכשיו - אז בטוח, שפחות. הפורדים האלה מאד אמינים בד"כ, באחזקה הכי מינימלית.

בקיצור - תן יותר נתונים- תקבל תשובה יותר רצינית ומדוייקת.

בגדול - האוטו אמין, ולא יקר מדי לאחזקה, במידה ולא מתחילים לנסות להגיע למצב "החדש" בשיפוץ - ואז, זה כבר לא משנה איזה אוטו- כל שיפוץ ברמה הגבוהה ביותר- עולה הון!

בהצלחה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

GLUCK - זה במידה שאין לו דגם עם מנוע קצת יותר יחודי כמו הV6 שלמיטב ידיעתי חולק מנוע עם - כלום.

אולי אני טועה והוא עם הטאונוס.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

מנועי ה- V6 וה-V4 קשה למצוא להם חלקים.

אם תתן תמונה וגם פרטים לגבי סוג המנוע ומצבו וכמה זמן האוטו ללא טסט, תקבל הערכה פחות או יותר אמיתית.

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

מנועים שהיו לקאפרי:

V4: היו 1500, 1700, 2000

cologne V6: היו 2000, 2300, 2600, 2800

essex v6: היו 2500, 3000

I4 ohv: היו 1600

I4 ohc: היו 1600, 2000

אף אחד מהמנועים הוא לא ייחודי לקאפרי. כל מנוע קיים לפחות בפורד אחת או יותר נוספות.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

פורסם
אף אחד מהמנועים הוא לא ייחודי לקאפרי. כל מנוע קיים לפחות בפורד אחת או יותר נוספות.

ועל זה נאמר:

תרבות השעטנז שם מנצחת

:wink:

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

פורסם

אין לי איזה "קורבן" ספציפי...

הקאפרי זה חלום שלי מאז שאני בן 6 לערך.

פשוט עניין אותי בגדול, הערכה גסה מאוד מאוד לגבי העלות של רכב כזה.

תודה לכם.

בברכה, שי.

פורסם
אין לי איזה "קורבן" ספציפי...

הקאפרי זה חלום שלי מאז שאני בן 6 לערך.

פשוט עניין אותי בגדול, הערכה גסה מאוד מאוד לגבי העלות של רכב כזה.

תודה לכם.

בברכה, שי.

מה שאודי כתב, רק "חלוקה ראשונית" - עם מנוע "פינטו" (כמו של קורטינה וכ"ד) - יותר זול לאחזקה- פחות נדיר, כולל חלקים. עם מנועים אחרים, במיוחד ה-V- יותר יקר לאחזקה/נדיר/חלקים נדירים, אבל סביר להניח, שיותר מהנה לנהיגה (כאשר מדובר ב -V "גדול"). תעשה את החישובים. האוטו מאד חביב גם עם 1.6 אוטומט- מניסיון (ראה את הרשימה שלי:wink: ). חלקי פח קיימים בעיקר בחו"ל- אנגליה וגרמניה. בארץ קשה למצוא משהו במצב טוב.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
מה ההבדל?

cologne V6: היו 2000, 2300, 2600, 2800

essex v6: היו 2500, 3000

אלו הם מנועים אחרים לגמרי למרות ש-2 הסדרות V6 והיו לשתיהן גירסאות V4.

ה ESSEX בריטי וה COLOGNE גרמני.

ה essex הרבה יותר ומגושם וכבד מה-COLOGNE ולכן גם פחות פופולרי.

מבחינה ויזואלילת:

ל-ESSEX מפלג בחלק הקדמי ול-COLOGNE מאחור.

ל-ESSEX פילטר שמן בצד שמאל ול-COLOGNE מימין.

ל-ESSEX סעפת 3 יציאות מכל צד, ל COLOGNE יש 2 מכל צד (חוץ מל-2.4 ו-2.9 אבל הם יותר מודרנים כבר)

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

• תוכן חדש...