Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 - בעיית ESP

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני נוהג מזה כחודש בסיטרואן C4 חדשה (2007), אוטומטית מנוע 2.0. האוטו ממש נהדר, אבל מאז קיבלתי אותו ישנה בעייה מציקה אחת: מדי פעם לאחר ההתנעה, כאשר המחשב מריץ בדיקה של המערכות החשמליות, נדלקת לי נורת ה- ESP, ומופיע על הצג המרכזי הכיתוב ESP/ASR faulty. לאחר כיבוי והתנעה מחדש, הבעיה בד"כ נעלמת, אך חוזרת מפעם לפעם. יש לציין, כי שמתי לב שהתופעה קורה בעיקר לאחר שאני מתניע זמן קצר לאחר כיבוי המנוע.

האם הבעייה מוכרת ב C4 (או 307...), ומה ניתן לעשות בנדון?

תודה רבה

Serpent

פורסם
האם הבעייה מוכרת ב C4 (או 307...), ומה ניתן לעשות בנדון?

Serpent

מה שניתן לעשות הוא פשוט: לקחת את הרכב למוסך מורשה יבואן של פג'ו-סיטרואן ולתת להם לאבחן את התקלה באמצעות ציוד הדיאגנוסטיקה שברשותם ולבצע את הטיפול הדרוש (בין אם מדובר בתיקון מסויים או החלפה של חלק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ואו! תודה רבה על התגובה המהירה.

בהחלט תכננתי לקחת את הרכב לבדיקה, כאשר תגיע הביקורת (לאחר 2000 ק"מ ראשונים או 3 חודשים) - בינתיים זה לא קריטי מאוד. אבל רציתי לדעת בכל זאת, האם התופעה מוכרת, כדי לראות עד כמה בלובינסקי ימרחו אותי: אם זה מוכר ובר תיקון, מצוין; אם לא, ייתכן ויהיו אובדי עצות (ויבזבזו את זמני), עד שבסוף יסכימו להחליף חלקים.

שוב תודה

פורסם

החיווי בלוח השעונים מצביע על בעיה במערכת ייצוב אלקטרונית שתפקידה לעלות את רמת הבטיחות של הרכב.

לשיקולך.

איזה כייף לי :)

פורסם
החיווי בלוח השעונים מצביע על בעיה במערכת ייצוב אלקטרונית שתפקידה לעלות את רמת הבטיחות של הרכב.

לשיקולך.

מן הסתם... לא שילמתי על מערכת שאיני יודע מה תפקידה.

פורסם

ההודעה הזו אופיינית למצבר חלש ברכבים האלה והדיאגנוסטיקה לא מעלה כלום כי לרוב הבוחנים מדלגים אוטומטית על השורה הראשונה "בדוק את מתח המצבר".

בהחלט יכול להיות שזה מעיד על מצבר פגום ואין תקלה אמיתית במערכת.

כדאי שתציע את האפשרות במוסך לפני שמפרקים לך חצי אוטו כדי להחליף צמות וECU רק כדי לגלות שהבעייה נשארה.

פורסם
ההודעה הזו אופיינית למצבר חלש ברכבים האלה והדיאגנוסטיקה לא מעלה כלום כי לרוב הבוחנים מדלגים אוטומטית על השורה הראשונה "בדוק את מתח המצבר".

בהחלט יכול להיות שזה מעיד על מצבר פגום ואין תקלה אמיתית במערכת.

כדאי שתציע את האפשרות במוסך לפני שמפרקים לך חצי אוטו כדי להחליף צמות וECU רק כדי לגלות שהבעייה נשארה.

OK, תודה על הטיפ. תוכל להסביר לי בשתי מלים כיצד מצבר חלש משפיע על חיבור/ניתוק מערכות אלקטרוניות? אני מניח שאתה מכיר עוד C4 עם בעיות דומות?

תודה

פורסם
אז למה להמשיך לנסוע בלעדייה ? או תפקוד לקוי ?

אתה צודק, במידה והמערכת עצמה לא הייתה תקינה לחלוטין - כלומר, לא עובדת אף פעם - הייתי מטפל בדחיפות. אבל מה שמוזר, הוא שהתופעה מופיעה רק לפעמים, וכיבוי והתנעה מחדש פותרים אותה מקומית. אני מאוד מקווה שזה לא יגרור אותי שוב ושוב למוסך, לאחר ש"כאילו" תיקנו לי.

פורסם
OK, תודה על הטיפ. תוכל להסביר לי בשתי מלים כיצד מצבר חלש משפיע על חיבור/ניתוק מערכות אלקטרוניות? אני מניח שאתה מכיר עוד C4 עם בעיות דומות?

תודה

אני מכיר את זה מדגמים אחרים מתוצרת PSA, כולל המכונית שלי.

ראתי דיווחים רבים על כך בפורומים, אצלי היתה הודעה על תקלה בכריות האויר אחרי שהשארתי צידנית חשמלית עובדת במשך כמה שעות. ההודעה נעלמה לגמרי אחרי שהמצבר נטען.

מערכת החשמל ברכבים האלה היא מולטיפלקס. מתג לא סתם סוגר מעגל שבהמשך אותו מעגל (בטור) נמצא המכשיר אותו הוא מפעיל, אלא המתג שולח הוראה למחשב המרכזי (BSI) והוא שולח הוראה להפעלת המערכת.

כאשר המתח החשמלי נמוך מדי הBSI קצת משתגע וזה מתבטא בין היתר בהודעות שגיאה שגויות.

אני לא קובע נחרצות שזו הסיבה לתופעה אצלך אבל זו הסיבה הנפוצה ביותר והדבר הראשון שצריך לבדוק.

פורסם

ראתי דיווחים רבים על כך בפורומים, אצלי היתה הודעה על תקלה בכריות האויר אחרי שהשארתי צידנית חשמלית עובדת במשך כמה שעות. ההודעה נעלמה לגמרי אחרי שהמצבר נטען.

מערכת החשמל ברכבים האלה היא מולטיפלקס. מתג לא סתם סוגר מעגל שבהמשך אותו מעגל (בטור) נמצא המכשיר אותו הוא מפעיל, אלא המתג שולח הוראה למחשב המרכזי (BSI) והוא שולח הוראה להפעלת המערכת.

כאשר המתח החשמלי נמוך מדי הBSI קצת משתגע וזה מתבטא בין היתר בהודעות שגיאה שגויות.

אני לא קובע נחרצות שזו הסיבה לתופעה אצלך אבל זו הסיבה הנפוצה ביותר והדבר הראשון שצריך לבדוק.

הבנתי. אבל מה שמוזר הוא, שהתופעה מופיעה דווקא זמן קצר אחרי כיבוי, ולא כשהמצבר פרוק יחסית אחרי זמן רב ללא נסיעה. מה דעתך?

פורסם

אתה משליך מהמקרה שלך עם הכריות אויר והמצבר החלש (שהוא נכון לחלוטין ואין ויכוח איתו) על תרחיש אחר, ברכב חדש לגמרי, ומוליך שולל בעצות אחיתופל את פותח השירשור.

מה שצריך לעשות זה לגשת למוסך ולבצע דיאגנוסטיקה, אחר כך נדבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אתה משליך מהמקרה שלך עם הכריות אויר והמצבר החלש (שהוא נכון לחלוטין ואין ויכוח איתו) על תרחיש אחר, ברכב חדש לגמרי, ומוליך שולל בעצות אחיתופל את פותח השירשור.

מה שצריך לעשות זה לגשת למוסך ולבצע דיאגנוסטיקה, אחר כך נדבר.

איציק

א) כבר נטען כאן בצדק שעצת אחיתופל היתה עצה מצויינת. אם תפתח את ספר שמואל ב' תגלה שהוא אמנם היה מהbad guys אבל נעשה לו עוול היסטורי.

ב) אם היית קורא בעיון את דברי לפני שהגדרת אותם כעצת אחיתופל (שהיא גרועה לדעתך) היית רואה שאת המקרה שלי הבאתי רק כדוגמה ודברי מבוססים על דיווחים רבים שראיתי על כך בפורומים.

העליתי את האפשרות שמדובר במצבר פגום-דבר אפשרי גם ברכב חדש, וגם זה מבוסס על דיווח שקראתי ובו הוחלף בגרמניה מצבר במסגרת האחריות בגלל תקלות מסוג זה .

ג) לא כתבתי שום דבר נגד דיאגנוסטיקה. כתבתי שאם התקלה היא ע"פ האפשרות שהעליתי, והיא תקלה אופיינית, הדיאגנוסטיקה לא תגלה זאת וחשוב לבדוק את המתח לפני שמבצעים "פעולות פולשניות" מפני שלפעמים נוטים לדלג על השלב הזה ("האוטו מניע בסדר אז אין בעיה במצבר").

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...