Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תחזוקת מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלנו (טמפרה 95), אינו נוסע הרבה (95000 ק"מ ב - 10 שנים). רוב הנסיעות הן בתוך העיר.

לאחרונה, המצבר התרוקן ומילאנו אותו. כמובן שזה לא המצבר המקורי, כבר הוחלף פעמיים או יותר כתוצאה מבלאי. כרגע מדובר על מצבר שנפ, בן כשנה וחצי. המוסכניק אמר לי שאם לא אסע מספיק, סביר שבקצב הנסיעות שלנו המצבר יתרוקן שוב. לאחר שמילאתי את המצבר, ההנעה של הרכב הייתה מהירה כמו במצבר חדש.

בימים האחרונים אני מרגיש שהרכב שוב מניע קשה. כלומר, ייתכן שהמצבר לא מתמלא מספיק. אני לא רוצה לעשות נסיעות סתמיות רק כדי למלא את המצבר. זה מגוחך. מאידך, אולי אין לי ברירה.

אז מה ניתן לעשות כדי לשמר את המצבר בלי שאצטרך למלא אותו (בתשלום!) כל כמה חודשים?

פורסם

שנפ הוא זבל של מצבר, ואחרי שנתיים הוא ישבוק סופית (מניסיון של 3 מצברים כאלו) רמת השירות שלהם והמענה לבעיות שואף לאפס !!!

קנה בפעם הבאה מחברה אחרת וסגור עניין

לגבי נסיעות מועטות וקצרות, או שתנתק מצבר כשהרכב לא נוסע, או שתקנה מטען ב 100 שקל ופעם בכמה זמן תטען טעינה איטית (3A) למשך כמה שעות.

חוץ מזה תחזוקה של מצבר היא עניין פשוט, פעם בחודש לבדוק את מפלס הנוזל (במצבר פתוח) ולדאוג למגעים נקיים ומחוזקים היטב.

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

אם במכוניתך המזגן הוא ישראלי אז תפוקת הזרם המכסימלית של האלטרנטור צ"ל 65 אמפר,

בדוק זאת אצל חשמלאי רכב. יתכן ותפוקת האלטרנטור נמוכה מדי ואז אין מספיק זרם לטעינת המצבר כשמנוע הרכב פועל. (בטמפרה עם מזגן מקורי יש אלטרנטור של 90 אמפר).

כמו כן יש לבדוק זליגות זרם, כשכל צרכני הרכב כבויים, כי אולי יש צרכן זרם קבוע וסמוי הפורק המצבר (כגון אור תא מטען שלא כבה).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אם במכוניתך המזגן הוא ישראלי אז תפוקת הזרם המכסימלית של האלטרנטור צ"ל 65 אמפר,

בדוק זאת אצל חשמלאי רכב. יתכן ותפוקת האלטרנטור נמוכה מדי ואז אין מספיק זרם לטעינת המצבר כשמנוע הרכב פועל. (בטמפרה עם מזגן מקורי יש אלטרנטור של 90 אמפר).

כמו כן יש לבדוק זליגות זרם, כשכל צרכני הרכב כבויים, כי אולי יש צרכן זרם קבוע וסמוי הפורק המצבר (כגון אור תא מטען שלא כבה).

המזגן הוא ישראלי. לפני מספר חודשים החלפתי אלטרנטור במוסך המרכזי ל - 65 אמפר. אני מניח שעליהם כמוסך אני יכול לסמוך (כך כתבת בעצמך עליהם בעבר).

בכל אופן, בימים האחרונים, מכיוון שיצאתי בבוקר מוקדם וחזרתי בשעות אחה"צ המאוחרות, לא הדלקתי מזגן. ובכל זאת, אני מוצא שכל בוקר ההתנעה קשה (וזה לא משתפר).

לגבי זליגת חשמל - שמעתי על זה בעבר. מי עושה בדיקה כזו וכמה צריכה לעלות?

פורסם

בדיקת זליגת זרם מבצע חשמלאי רכב טוב בעזרת מד זרם השראתי ורצוי מאוד לבצע גם בדיקה של המצבר, מתח תחת עומס וריכוז האלקטרוליט וזאת כדי לודא שאין פגם במצבר.

• תוכן חדש...