Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנינו בשעה טובה מרצדס 320 S מודל 2000.

אוטו מהנה מאוד ומרווח.

אנחנו שוקלים ברצינות יתרה להסב אותו להנעה באמצעות גז.

ראיתי שיש הרבה אנשים בפורום שהסבו את רכבם לגז.

אז כמה שאלות למנוסים כבר במע' הגז:

1. אמרו לי שחייב להתחיל את הנסיעה עד שהמנוע מתחמם(40 מעלות) על בנזין ורק אז להעביר לגז, האם זה נכון?

2. האם ההסבה כרוכה בכיעור אסתטי פנימי\חיצוני קיצוני?

3. האם הביצועים של הרכב נשארו אותו דבר?

4. איך הצריכה ביחס לבנזין?

5. אם למישהו יש המלצות של מקומות שהוא התנסה איתם וכמה עלה לו ההסבה(ובאיזה תאריך הוא ביצע אותה)...

6. השאלה החשובה ביותר-האם אתם ממליצים בסה"כ...?

*ביצעתי חיפוש בפורום בקשר לגז אבל לא מצאתי תשובות לכל השאלות...

אשמח לשמוע חוות דעת ממנוסים בלבד....

תודה מראש, ניב

פורסם

1. אמרו לי שחייב להתחיל את הנסיעה עד שהמנוע מתחמם(40 מעלות) על בנזין ורק אז להעביר לגז, האם זה נכון? בכל הערכות ישנה השהייה עד למעבר לגז. ישנן ערכות שדורשות חום מנוע+30שניות+סל"ד מסויים (לדוגמא לעבור 1500RPM). ישנן ערכות שברגע שהמנוע חם דיו (אחרי נסיעה וחניה קצרה) הן מייד עוברות לגז.

2. האם ההסבה כרוכה בכיעור אסתטי פנימי\חיצוני קיצוני?כיעור? מוסיפים לך כפתור במידות של 2*2 ס"מ מקסימום באזור הנהג. בתוך תא המנוע המצב שונה בין מתקין למתקין.

3. האם הביצועים של הרכב נשארו אותו דבר?כן

4. איך הצריכה ביחס לבנזין? עד 10% פחות טוב

5. אם למישהו יש המלצות של מקומות שהוא התנסה איתם וכמה עלה לו ההסבה(ובאיזה תאריך הוא ביצע אותה)...

6. השאלה החשובה ביותר-האם אתם ממליצים בסה"כ...?תלוי בעיקר בכמות הק"מ שהרכב מתוכנן לעבור. כרגע אין הודעה מטעם הממשלה לגבי מיסוי הגז או אגרת רישוי שונה לרכב מונע בגז.

*ביצעתי חיפוש בפורום בקשר לגז אבל לא מצאתי תשובות לכל השאלות...

אשמח לשמוע חוות דעת ממנוסים בלבד....

תודה מראש, ניב

בהצלחה

פורסם

אחד הדברים החשובים שאתה צריך לקחת בחשבון כשיקול, האם יש תחנת תדלוק בגז באזור מגוריך/העבודה.

תושבי תל אביב למשל, ייאלצו לנסוע עד צומת ירקון(20 ק"מ?) או אשדוד(35 ק"מ?) בכדי לתדלק. (אלא אם כן פתחו תחנת תדלוק חדשה באזור שאינני יודע עליה)

פורסם

את העניין הזה בדקתי.

אני מאזור ירושלים וישנה תחנה 1 לפחות שאני יודע עלייה בתלפיות.

כ-15 קילומטר מאזור מגוריי(בירושלים זה לא כל כך נורא).

ועוברים מהמקום הזה הרבה פעמים בשבוע.

שאלה נוספת וחשובה ששכחתי לשאול:

האוטו הוא אוטו מאוד יקר.

האם קיים סיכון שההסבה לגז תצבור נזק מצטבר למנוע?

שמעתם על מקרים כאלה?

פורסם
רכב שעושה פחות מ30K בשנה אין הצדקה כלכלית לעבור למערכת הנעה בגז.
אתה טועה, זאת פונקציה של עלות ההתקנה וצריכת הדלק של הרכב... אין צורך לקבוע רף שממנו צריך להתקין.
פורסם

erez

אם אני זוכר נכון אתה התקנת מע' גז ברכב שלך...

תוכל לסכם את השימוש במע'?

כדאי? חסכוני?

ואיפה אתה התקנת את המע' שלך...

תודה מראש.

פורסם

ע"פ הידוע עד היום, מערכת הגז דווקא שומרת יותר על נקיון המנוע.

אני ערכתי הרבה בדיקות והתייעצויות עם 'מומחים' בסוף לא התקנתי ואחת הסיבות היא עלות ההתקנה הגבוהה יחסית (8K-9K) לעומת זמן החזר העלות בחסכון הנובע מההתקנה. אף אחד לא מבטיח שהממשלה לא תעלה את המיסוי ביום שההתחייבות שלה לשמור על רמת המיסוי הנוכחית נגמרת וזה אומר שאם אתה לא נוסע מספיק ק"מ לא תוכל להחזיר את ההשקעה.

חוץ מזה, תא המטען שלך ייעלם...ישנם כמה גדלים של מיכלי גז ואני ראיתי באופן אישי מיכל 80 ליטר מותקן על מרצדס. לא נעים אם יש לך מטען מדי פעם. אפשר כמובן להתקין מיכל קטן של 40 ליטר ולרוץ למלא כל הזמן.

אני גם לא רציתי לקדוח חורים בסעפת היניקה - דבר שמתחייב כדי להתקין את המזרקים.

חוץ מהדברים האלה אין שום סיבה לא להתקין מערכת גז.

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

בנוסף לעלויות של ההתקנה יש לקחת בחשבון מגבלות שמומחים לא מזכירים אותם.

1. אין כניסה לחניון תת קרקעי !

2. מוסך שלא יהיה בו שטח עבודה מתאים לגפ''ם לא ראשאי לעבוד על הרכב.!

ויחד עם כל הסיכון שמדינת ישראל לא תייקר את מחיר הגז. :wink:

אבל נסיע על גז בינתיים זולה ,נקיה , ומשתלמת רק כאשר הנסיעות רבות , וזה חבל .

שבת שלום יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

יצחקי,

בקשר לסעיף 1 שלך, אם אין לך דברים אמיתיים לצעוק כנגד התקנת מערכת גז, אל תצעק שטויות, בחייך, אתה מדבר כאילו לבחור לא תהיה יותר חניה בעולם.

בקשר לסעיף 2 שלך, הרכב שלי חובב מוסכים, למרות שאת רוב הדברים אני עושה בעצמי, אבל עדיין, חוץ מדני זומרשטיין שלא הסכים לקבל אותי, שום מוסך לא אמר מילה, וכן, הם שאלו על המערכת גז, אבל סתם מתוך עניין.

ולניב, (אם ככה קוראים לך...)

מבחינת המערכת, לי אישית זה משתלם, אפילו שהתקנתי ב9000 שקל, והיום ההתקנות עומדות על 6500 במקומות מפוקפקים ו8000 שקל במקומות מסודרים, צריכת הדלק עולה בערך ב10 אחוז, הביצועים הפוך, ככל שהמערכת יותר מתוחכמת, זה מורגש פחות, אצלי בקסנטיה בנסיעה ממש ממש ממש רגועה, אם ממש תתאמץ, ניתן להגיע לצריכה של 1:11, אבל אני אישית לא מצליח, עשיתי זאת בשביל הבדיקה.

מבחינת תקלות, היתה "תקלה" אחת, פיית התדלוק היתה צריכה החלפה, זה היה כמובן בתחום האחריות, וחמש דקות עבודה, לא משהו רציני, הדבר שהכי חשוב, פלאגים במצב חדש, תמיד! ואם צריך, החלפה יותר תכופה שלהם.

התדלוק הוא 3.0 שקל לליטר, דבר אחרון יש לי להגיד, וכבר אמרתי אותו מספר פעמים,

בספטמבר שעבר, כשהתקנתי את המערכת, כל אנשי ה"אנטי כל דבר" צעקו "מה אתה מתקין, בסוף המחיר יעלה!", ומה שהסברתי לכולם, שעד שהמחיר יעלה, אני כבר אגמור לשלם על המערכת, וזה מה שקרה. ולמה? כי רוב האנשים לא משכילים להבין איך מערכות ממשלתיות עובדות, ואיך מסתכלים קדימה מעבר לאף.

HAVING SAID THAT

אני מוכר את הרכב, ומכיוון שחלון ההזדמנויות שהיה לי בשנה שעברה (הרגע בו התחילה ההמולה סביב הגז ועד הרגע בו יתעוררו בממשלה ויעלו מחירים) הצטמצם קשות, לא כל כך בטוח שאני אתקין שוב. אבל לך תדע...

ארז.

פורסם

אני מוסיף שאלה - האם יש אפשרות להתקין מערכת כזאת על רכב אספנות ?

החסכון אצלי יהיה משמעותי מכיוון שיש לי רכב שצורך הרבה דלק. (ואליאנט). השאלה היא אם ניתן להתקין את המערכת על מנוע ישן ?

פורסם

אם אני לא טועה , אפשר לעשות הסבת גז לרכבים חדישים יחסית ,משנת 96 -97 (רכבים בעלי מערכת הזרקה...)

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

לרכב ישן יש רק יתרונות בגפמ

קרבורטור נוח להתקנה יותר מהזרקה וגם מאחר ואין להם םםיר הם מזהמים יותר...

אבל החוק בישראל מרשה התקנת גפמ רק לרכב משנת 96 ומעלה

את מועדון ה5 הנושא ממש לא מעניין!

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

ארז יעקב סימל צודק...ואתה קצת לא עוקב אחרי המספרים...

שהמחיר יעלה, אני כבר אגמור לשלם על המערכת, וזה מה שקרה. ולמה?

ארז בנתונים שלך של צריכה ממוצעת 1:11 ושימוש בדלק/גאז שני שליש הייתה צריך לגמוא 45000

ק'מ מאז ספטמבר עמ להחזיר את ההשקעה..

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

מה זאת אומרת "שימוש בדלק/גז שני שליש"?

המערכת כמעט לא משתמשת בדלק, אני מסופק אם ארז מילא דלק ברכב יותר מפעם או פעמיים מאז שהוא התקין את המערכת.

אין לי ספק שאם הייתי מתקין את מערכת הגז בהתחלה הייתי מצליח להחזיר את ההשקעה של העלות אם לא עד היום אז עד סוף השנה.

מלבד זאת, אם ארז מוכר את הרכב, אז מי שיקנה אותו יקבל מערכת מותקנת עובדת ובדוקה ללא תקלות במחיר הרבה יותר נמוך מעלות התקנת המערכת וזה יכול להיות הרבה יותר נחמד מלגשת ולהתקין לבד.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...