Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כסא מתקפל ב206

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

בבעלותי 206 GTI שנת 2000. כיוון שלרכב 3 דלתות, בכדי להכנס למושב האחורי יש לקפל את הכסא הקדמי.

בכדי לקפל את הכסא, צריך למשוך בשתי ידיות בו זמנית, הממוקמות משני צידיו של הכסא. באחת מושך הנהג בעוד שבשניה מושך הנוסע.

עד שלשום, כשהכסא היה במצב מקופל, הוא יכל לנוע קדימה ואחורה על המסילה באופן חופשי, בכדי לאפשר להזיזו קדימה ובכך להגדיל את המעבר למושב האחורי.

שלשום שמתי לב, כי הכסא אינו זז יותר על המסילה במצב מקופל. יש לציין כי גם במצב מקופל וגם במצב רגיל הכסא זז על המסילה באופן חופשי כאשר מושכים את הידית המיועדת לכוונון הכסא קדימה/אחורה.

האם המצב הנוכחי נובע מתקלה כלשהיא, או שמה מדובר בקפיץ שהשתחרר/ידית שהוסטה, וניתן לסדר את הדבר באופן עצמאי?

במידה ויש לפנות למוסך לצורך התיקון, האם מישהו שהתנסה בבעיה דומה בעבר יכול להעיד על עלויות כלשהן של תיקון הבעיה?

בתודה מראש, אלעד.

פורסם

מה זאת אומרת "צריך למשוך בשתי הידיות בו זמנית"?

אתה יכול להסתפק גם באחת, לא משנה איזו.

Current: Ford Fiesta ST2

Past: Skoda Fabia 1.2TSI Sport

Peugeot 206 XS

פורסם
מה זאת אומרת "צריך למשוך בשתי הידיות בו זמנית"?

אתה יכול להסתפק גם באחת, לא משנה איזו.

זה אומר שרק את כסא הנהג ניתן לקפל על ידי משיכה בידית אחת, אך את כסא הנוסע ניתן לקפל רק על ידי משיכה בשתי הידיות בו זמנית. ככל הנראה מדובר בתקלה נוספת.

רפי - לדעתך זו בעיה שיש לטפל בה אצל רפד או במוסך מורשה?

פורסם

כמו שזה נשמע.

להערכתי (אני מכיר מערכות טכניות דומות של רכבים אחרים )

התנתק כבל כל שהוא..

שכאשר אתה מושך את הידית. הוא היה מושך את ( כמו שאתה מושך הידית של) המנגנון של הזזת הכיסא קדימה ואחורה.

תתכופף מתחת לכיסא ותסתכל.

בעזרת חבר. תמשוך את הידיות של הכיסא. וארי זה את הידית שלל ההזזה.

ותסתכל עם יש כבל מנותק. מתחת.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בכדי לקפל את הכסא, צריך למשוך בשתי ידיות בו זמנית, הממוקמות משני צידיו של הכסא. באחת מושך הנהג בעוד שבשניה מושך הנוסע.

יש לי 206 XS ואני לא מכיר שום אוטו שבשביל לקפל את הכיסא צריך למשוך 2 ידיות בו זמנית ( נשמה לי מוזר )

אז מה קורה עם כיסא של הנהג במידה והוא לבד וצריך לקפל אותו - איך זה אפשרי.

ולגבי המסילה אז יש מתאם בין מסילה לכיסא אשר נמצא על הרלס עצמו שתפקידו למקם את הכיסא למצב האידיאלי הכולל גם את כיפולו.

במידה והכיסא זז ללא עצירה צריך לבדוק את המתאם עם הוא ךא נתפס או ברך מהמקום !

פורסם

בהנחה שהמושב ב-206 בנוי כמו /106/סקסו/ZX/306, אז לא מדובר על כבלים, כי אם במוט שעובר לרוחב המושב ואליו מחוברות שתי הידיות ושתי שיניים שמקבעות את המשענת למקומה במצב פתוח.

תכנון צרתי אופייני גורם לשיניים הללו להיפרד מהריתוך, ולכן נאלצת עד עתה להשתמש בשתי הידיות במקביל. כנראה שנשבר עוד ריתוך כלשהו,וכעת אתה לא יכול גם להזיז את הכסא.

ממליץ לטפל במהירות בנושא-שכן יום אחד המשענת יכולה שוט להתקפל לך אחורה , בזמן נסיעה - מאוד מסוכן.

אם יש לך קצת סבלנות וחוש טכני - פרק את הכסא (4 ברגי טורקס T40 מתחת לכסא) והפשט ממנו את הריפוד

(ב-206 הריפוד של הכסא יוצא במשיכה,ומתחתיו יש מעין תא כפפות , שגם אותו תצטרך לפרק). כעת תוכל לראות את המנגנון ובמידת הצורך ללכת עם הכסא למסגר כדי שייתן כמה "פיקים" ויסדר את הכסא.

• תוכן חדש...