Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי הנושא אכן עלה לאוויר - למרות זאת, אבקש להתייעץ אתכם.

נשים את שיקולי העלות בצד. האם ומהם החסרונות / יתרונות של בניית תיבה למידים על הדלת, במקום התקנה קונבנציונלית עם איטום.

הרי לא ניתן יהיה לעולם להשיג איטום מלא לחלל הדלת, ובעצם נוצר מצב עבודה כמעט זהה לFREE AIR.

האם החברות (במקרה הזה - Xtant של מורל מתכננות את המיד לעבודה במצב של איטום, ולכן התקנה קונבנציונלית מורידה את איכות השמע ובמצב הזה התקנה בתיבה אטומה אמורה לשפר פלאים את איכות הסאונד של המיד - או שמא מתאימים ומתכננים את המיד לעבודה במצב FREE AIR ואז הוא לא יעבוד טוב ב"תיבה" אטומה? מה אתם אומרים?

בנוסף ללא שיקולי עלות, מה לגבי מצבר נוסף בתא מטען. האם הקרבה שלו למגברים אכן תשפיע לטובה על מערכת החשמל או שזה מיותר לחלוטין? (ללא קשר לשדרוג האלטרנטור).

SPL - 143.6DB

"

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

א. מצבר קרוב למגברים - כן! וודאי יעזור מסיבה מאוד מאוד פשוטה - מקור כוח גדול במרחק קצר - היענות מקסימלית! אבל בתנאי שהאלטרנטור מספיק חזק בכדי להטעין את שני המצברים תוך כדי נסיעה בעומס...

ב. לגבי המידים - ההתקנה הכי עדיפה היא תיבה אטומה למידים (מידבאסים אני מניח שעל זה אנחנו מדברים) - הבעיה - מאוד קשה להתקין על משטח הדלת פוד שהוא גם תיבה אטומה שגם יהיה אסטתי וגם לא יגזול הרבה מקום - עוד יותר קשה לעשות את זה כשהתיבה לוקחת בחשבון גם חלק מהחלל האחורי של הפאנל בחשבון...

לגבי איטום - הדיעה שלי היא שהמטרה העיקרית של האיטום היא למנוע מגע ישיר בין גלי הקול של הרמקול למתכת ולספוג את רוב האנרגיה שלהם בכדי שהם לא יוחזרו לכוון הרמקול. בנוסף לכך חומר איטום מונע מהפח להרעיש משום שהוא סופח גם את האנרגיה שנצברת בפח. ככל שתוסיף יותר חומר איטום ככה התוצאה תהיה טובה יותר - כמובן שיש גבול מסוים בו זה כבר נהיה לא יעיל.

רוב המידים שאני מכיר לא מתוכננים לעבוד פרי-אייר, אבל עם דלת אטומה מספיק אתה תקבל תוצאות טובות מאוד. עם תיבה אטומה אתה תקבל תוצאות אופטימליות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

1. אז בגדול, אם מסתדרת לי האפשרות לבצע בניה של תיבה על הדלת - זהו מצב העבודה האופטימלי למיד- וופרים?

2. מה לגבי נפח מינמלי. הרי אם יהיה נפח קטן מידי המיד לא יוכל לרדת לטווח תדרים שהוא אמור להפיק. נאמר 80 Hz. איך אני יודע ובודק מהו הנפח המינימלי הדרוש למידים כשהם נמצאים בתיבה אטומה? אין לי שם יותר מכמה ליטרים בודדים, ואני מתכוון לשים 2 מידים...

בעצם יש לי את האפשרות לשים את 2 המידים בהתקנה קונבנציונלית עם איטום, או בהתקנה של תיבה אטומה די קטנה. השאלה היא איך אקבע מה עדיף...

SPL - 143.6DB

"

פורסם

קודם כל - התמונה של הבחורה הזאת מתחילה להפנט (נגיד את זה ככה...) אותי... אני מקווה שזאת לא חברה שלך, בעצם בשבילך אני מקווה שכן...

1. כן!

2. בשביל זה יש נתוני יצרן לרמקול... באותה הצורה שאתה מחשב תיבה לסאב אתה גם מחשב תיבה למידבאס - אותו הדבר.

3. לגבי צורת ההתקנה שלך - זה כבר תלוי בשיקולים שלך, בתנאים שהרכב מאפשר לך - אף אחד לא אמר שהתיבה צריכה להיות צורה מלבנית סגורה - אתה תמיד יכול להתפרע עם פיבר...

אם הפאנל של הדלת ישר - אז יש לך בעיה קטנה יחסית...

אבל גם האופציה של האיטום תעבוד נהדר...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבחורה הזאת מימין זו אכן החברה שלי מלמעלה משנה וחצי... לצערך :)

לענייננו:

הבעיה היא שיש לי נפח מוגבל של תיבה שאני יכול לבנות על הדלת, בהרפעה מינימלית לרגליים.

מדובר על לא יותר מ 5-6 ליטרים, שאליהם צריכים להיכנס שני מידים. אני מניח שגם אם אבדוק את נתוני היצרן ואגלה שצריך, נאמר, 5 למיד, אז אני בעצם בונה תיבה שהיא פחות מהמינימום. איך יהיה ניתן לבדוק את ההשפעה של כך על איכות הסאונד שהמידים יפיקו? והאם לאור כל האמור לעיל (עו"ד הא...), לא עדיף כבר ללכת על איטום רגיל של הדלת ולסגור את העניין?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

אכן התיבה לא חייבת להיות מרובעת,רוב ה-IN BOXES שראיתי

הותקנו במקום הפאנל התחתון בדלת-אותו תא לאיחסון חפצים וכך

הם מאפשרים לך לבנות תיבה ארוכה וצרה,יותר מזה הייתי ממליץ לך לשקול גם

במיקום התיבה את הזוית של האלמנט ככה שהוא יכוון בצורה אופטימלית.

כמו שאמר לאנוס,צריך לנהוג בדיוק כמו בחישוב נפח תיבה לסאב על ידי שיקלול

נתוני האלמנט.

אם תצטרך עזרה יותר מפורטט לגבי גודל התיבה ואיך למקם אותה בדלת הנתונה

(צריך לראות ולחשוב)אתה מוזמן לפנות אלי תמיד.

מתן

פורסם
הבחורה הזאת מימין זו אכן החברה שלי מלמעלה משנה וחצי... לצערך :smile:

יש דברים כאלה בישראל ?! טוב מה שבטוח בחדרה אין :wink:

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

פורסם

עניין זוית המידבאס נלקח בחשבון. אפנה אותי בזוית פנימה ולמעלה. השאלה היא האם אכן תיבה אטומה למידים זו ההתקנה האופטימלית בוודאות, או שאולי הם מתוכניים לעבוד FREE AIR.

לדוגמא 6X9 בFREE AIR עובדים הרבה יותר עמוק (מפיקים תדרים נמוכים יותר) מאשר כשהם בתוך תיבה אטומה...

החשש שלי הוא שתיבה אטומה תגביל את התדר הנמוך של הסאבים גבוה מידי, ואז אני מפסיד טווח תדרים...

אכן התיבה לא חייבת להיות מרובעת,רוב ה-IN BOXES שראיתי

הותקנו במקום הפאנל התחתון בדלת-אותו תא לאיחסון חפצים וכך

הם מאפשרים לך לבנות תיבה ארוכה וצרה,יותר מזה הייתי ממליץ לך לשקול גם

במיקום התיבה את הזוית של האלמנט ככה שהוא יכוון בצורה אופטימלית.

כמו שאמר לאנוס,צריך לנהוג בדיוק כמו בחישוב נפח תיבה לסאב על ידי שיקלול

נתוני האלמנט.

אם תצטרך עזרה יותר מפורטט לגבי גודל התיבה ואיך למקם אותה בדלת הנתונה

(צריך לראות ולחשוב)אתה מוזמן לפנות אלי תמיד.

מתן

SPL - 143.6DB

"

פורסם
יש דברים כאלה בישראל ?! טוב מה שבטוח בחדרה אין :wink:
כן יש ,אני ראיתי אותה [חברה שלו במציאות] היא באמת יפת מראה.

ואתה צדיק התמר,לשאלתך-כן יש גם בחדרה בנות ישראל יפות מראה...

ותחזרו שוב לעניין התרד..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מנסיון עם מיד באסים של מורל ע"ע XTANT התשובה היא כן.

אתה מוזמן להגיע אם תוכל לאחד ממפגשי הצפון ולשמוע את ההבדל בעצמך

בין 3 סטים של מורל הייבריד, האחד(שלי)שעובד בדלת עם איטום ופוד מפיבר שמכוון

נכון(אבל בחלל הדלת),השני מיד בתיבה של 5.5ליטר אטומה(של ויטלי) והשלישי גם

בתיבה אטומה של 7 ליטר(של יאריק שזכה באחד מהמקומות הראשונים באמה שנה שעברה).

התשובה היא חד משמעית בתיבה אטומה המיד באס נשמע טוב בהרבה לעומת

עבודה בחלל הדלת.

אני חושב שישתלם לך להגיע ולשמוע כדי להבין עד כמה גדול הוא ההבדל.

וויטלי כן תמיד ידעתי שאתה צודק אני סתם נהנה לעצבן אותך כמו שאתה יודע :twisted: .

פורסם

וואו סימון - מתנצל - פתחתי ת'רד שיותר קשור לחברה שלך ממה שלאודיו -

אז קודם כל - כן, היא ממש יפה שזה כואב - גבר - כל הכבוד ותמסור לה שתעשה בוק!

ולא, לא לצערי - גם החברה שלי בליגת הדוגמנות ככה שאני לא מרגיש מקופח - אני רציני!

נ.ב היא כבר לא בדיוק חברה שלי... היא אשתי לעתיד - הקרוב!

זהו - תם ונשלם!

נחזור לענייננו - בכדי לבנות תיבה למידים אתה חייב לוותר על משהו - או על הכיס, או על קצת נוחות ולפעמים יש כאלה שמוותרים על זה שהחלון ירד - תאמין או לא...

הייתי מציע לך במקרה הזה להביט בגלריה של www.soundstorm.co.il הוא מתמצא בבניות כאלה ברמה מאוד גבוהה - אולי תתייעץ איתו... שמו סמיון קוסטיק והוא השופט הראשי של ארגון אממה בין היתר...

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא אוהב לדבר על כך, כי זה נראה פלצני ומתנשא, אבל היא השתתפה בתחרות מלכת היופי השנה. היא הייתה מס' 19... לא העלו אותה לעשירייה. םא ייצא לכן לראות אותה במפגש כלשהו, תבינו שבוודאות הייתה שם שחיתות, אבל זה עבר, וטוב שכך...

ופה סיימנו לדבר על חברה שלי.

לעניין המיד והדלת (נושא הת'רד המקורי...) - אז בוודאות, ועל פי ניסיון, מיד של מורל שנמצא בתיבה אטומה, ולא בבחלל הדלת יישמע טוב יותר מאשר בתוך חלל הדלת (גם אם מדובר בדלת אטומה) ?

2. מה לגבי נפחים והשפעתם. אצלי יהיה מקום של לא יותר מ - 6-7 ליטר - ובו אני מתכוון לשים שני מידים.

לשים מחיצה ביניהם, או לתת להם לעבוד יחדיו ללא מחיצה?

3. הנפח יהיה כ- 3 ליטר למיד. איך זה ישפיע על הסאונד (איך נשמע ה- 7 וחצי ליטר של יאריק לעומת ה -5.5 ליטר של ויטלי, ואיך מבררים בדיוק את הנפח המינימלי לתיבה למיד של אקסטנט?

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון סליחה ששוב אני סוטה מעט מהנושא[אגב אתה שואל שאלות ארוכות מדיי ומעייף לענות]

בכ"א ,שמעתי עקצת את אלי היום עם עוד סט של אקסטנט [נו עכשיו יש 2 סטים מקבילים להיבריד]

גם שמעתי מי יחליפו את הL7 ויצטרפו לשאר מקהלת הCVRרים]...

באמת מקווה שיצא לך טוב,שמעתי מאלי היום עבדתם על חיווט +דינמייט..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם
כן יש ,אני ראיתי אותה [חברה שלו במציאות] היא באמת יפת מראה.

ואתה צדיק התמר,לשאלתך-כן יש גם בחדרה בנות ישראל יפות מראה...

ותחזרו שוב לעניין התרד..

אסף אני מודה לך "שפתחת את עיני",

סך הכול פירגנתי לו קצת..

שימי.

מחפש מגבר 2 ערוצים, 100W ומעלה מבית איכותי בלבד.

להצעות שלחו לה"פ.

• תוכן חדש...