Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

JBL 75.4 Vs. ORION 4004

asafhazout
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מתלבט בין שני המגברים הללו ולא ממש החלטתי מה לקנות מהדיוטי פרי ב200$,

מצד אחד ה-JBL יותר חזק מהאוריון- 104RMS לעומת 50RMS

מצד שני אחוז העיוות של הJBL גבוה משמעותית מול האוריון- 1% לעומת 0.05%.

המגבר יגביר מורל דוטק MKII 4 אינץ' וסאב כנראה קיקר c12,

אשמח אם תעזרו לי בהשוואה בין שני המגברים ולהחליט מה כדאי לי לקנות.

תודה!

HU: Eclipse CD7200mkII

Comp: DLS Iridium 6.2i Amp 1: JL Audio 300/2

Sub: JL Audio 10W3v3 Amp 2: JL Audio 300/2

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האוריון הוא לא 75*4 במקרה??? כמה הוא מספק בגישור בכלל?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הוא נותן 4X100 ב2 אום אבל זה לא משנה לי, הסאב שאני אחבר אליו יהיה 4 אום.

פורסם

ההספק של האוריון לפי תקן CEA הוא 4*75 מדובר באותה שיטת דירוג שגורמת לJBL להצהיר על הספק של 104*4

הבחירה בין האוריון לבין הJBL צריכה להיות לפי איזה מגבר עולה לך פחות. ההבדלים בין המגברים האלה קטנים למדי וההבדל בין ההספקים הינו על גבול השמיעה

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אני מסכים עם עוגי - לאוריון יש THD הרבה יותר נמוך ולכן גם הייתי בוחר בו.

אלא אם כן הכוונה שלי היא להרים שני סאבים בגישור - אז הייתי הולך על הJBL

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה לכולכם אני אלך על האוריון,

אני רק מקווה שיהיה אותו בדיוטי פרי...

פורסם
ההספק של האוריון לפי תקן CEA הוא 4*75 מדובר באותה שיטת דירוג שגורמת לJBL להצהיר על הספק של 104*4

הבחירה בין האוריון לבין הJBL צריכה להיות לפי איזה מגבר עולה לך פחות. ההבדלים בין המגברים האלה קטנים למדי וההבדל בין ההספקים הינו על גבול השמיעה

תגיד אתה מסתכל על התקן של הCEA ולכן אתה מחליט ? כי לי נראה שזה לא כל כך לא שמיע . אנו מדברים על 50 לעומת 75 בRMS אמיתי שזה הבדל של 50% מלמטה , שזה אם אני מבין נכון , יכול להתרגם להבדל של 1.5 דציבל ואולי אני טועה אבל זה אמור להיות הבדל שמיע לא?

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אוריון בפועל לא מספק 75 rms

וזה מניסיון אישי... חוץ מזה

יש לו בעיית חימום נפוצה... (הוא מתחמם כמו קומקום)

ככה שתבדוק טוב יכול להיות שרק אצלי הוא לא סיפק את הסחורה

אבל תשאל עוד כמה אנשים לגבי האוריאון 4004

נתוני היצרן הם אכן מפתים אבל אני ממליץ לך

לתחקר אנשים שישתמשו בו בפועל....

ובכל אופן אם אתה מחפש תמורה למחיר זה ה jbl.

פורסם

מנסיוני עם האוריון 4004 ,המגבר אכן חלש מ75 RMS לערוץ אך מניסיוני האישי המגבר נשמע מאוד טוב ומה שבטוח איכותי מהגי בי אל.

כמו כן מאוד חשוב הרדיו דיסק השולט על המערכת (אצלי 860 פרימייר) ושים דגש על כבל RCA איכותי ככל הניתן(למי שחושב להתווכח על חשיבות איכות הכבל אנא חיסכו את זה ממני הנושא בדוק!פחות הנחתות).

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם

לי אישית יש את הOrion 4004, והוא מוצהר 75X4 ב4 אום.

את האמת, שהוא מגבר חזק ומדוייק והוא בכלל לא מתחמם לי.

אני מרים איתו Morel Dotech MKII 6.5, וKicker CompVR 12.

הוא מחזיק לי את שניהם בצורה יפה מאוד, אבל אני מאמין שבמציאות הוא נותן בסביבות ה60RMS לערוץ...

יש לי חבר שיש לו את JBL והוא מרים עליו גם Morel Dotech MKII 6.5 וKicker CompVR12, וכן אפשר להגיד ששומעים אצלו יותר "חזק", אבל אחרי 2 דקות ששומעים אצלו יותר חזק מאצלי, הסאב מקבל נפילת מתחים ומפסיק לפעול...

האמת, אני בטוח שה4004 יהיה מצויין בשבילך, כי בגישור של 2 ערוצים הוא יוציא בדיוק מספיק בשביל לפתוח לך את הסאב...ונראה לי שהוא אפילו 2 סלילים ככה שזה יסתדר איכותי...

בקיצור ולעניין, המלצה שלי את ה4004

206XS 1.6 16V 110HP

פורסם

לא נתווכח:wink: אשמח להסביר לך.

באחת ההתקנות שביצעתי על שני סטים זהים באותו הרכב ועל אותו המגבר (לצורך העיניין סט קידמי פולס 6" סט אחורי פולס 6" על מגבר של 100RMS X4 הסט הקידמי היה אמור להשמע חלש יותר עקב הנחתות והפסדים של אורך החוטים.וכך היה.לא נזכיר איכות שמע כרגע.

לאחר החלפה של הRCA ליותר איכותי לסט הקידמי עוצמת השמע עלתה פלאים!ואפילו יותר חזקה מהסט האחורי כאשר הגיין יותר נמוך בקידמי.

מכאן ,ולאחר "משחק " והחלפה בין מספר סוגי כבלים הסקנה היא ברורה וחד משמעית.

יש הבדל משמעותי ומצדיק לדעתי שימוש בכבל RCA טוב.

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

• תוכן חדש...