Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה. אני רוצה לבנות מערכת שלא תפזר לי את החלונות לכל הכיוונים אלה תשמיע לי תזמורת כאילו אני עומד לידה!

רכיבים עם איכות לא בהכרך עם שם (לא חייב חברה אלה נתונים שגם יוצאים לפועל).

זה חייב להיות DVD.

המסך לא חייב להיות IN DASH.

ואני שונא את אפקט הרטט שמשאיר אחריו סאב וופר אחרי כל צליל שהוא עושה.

ובלי קומפוננט. אני מעדיף קרוס אוברים משלי!

אני אלקטרונאי ואני מרכיב הכל לבד.

קודם משפרים את הנהג, אחרי זה את הרכב.

צמיגים רחבים = נהג גרוע.

אין על "לסד" (לא, לא הסם. התמסורת).

פורסם

גם אני חושב שאין טעם לבנות קרוסים משלך, בדיוק כמו שאין טעם לבנות רמקול/מגבר משלך - פשוט לאור העובדה שיש חברות מקצועיות שמתעסקות בזה ויכולות לתת לך איכות שלא תצליח לבנות לבד עם ציוד ביתי...

אם אתה בכל זאת לא רוצה קרוסים של קומפוננט - הרשה לי להמליץ לך על הגברה בצורת בי-אמפינג (תיכנס לFAQ להסברים במידה ואתה לא יודע מה זה), ושימוש בקרוס אקטיבי. קרוס כזה מאפשר לך שליטה רחבה יותר על כל מה שנוגע לחיתוך תדרים, כיוון פאזות וכו'. אבל הקרוס יחסית יחסית יקר, והדבר מצריך גם 4 ערוצי הגברה בשביל סט 2 חלקים (2 וופרים + 2 טוויטרים).

תציין תקציב כדי שאנשים יוכלו להבין באיזה סכומים מדובר...

לגבי סאבים - קשה מאוד למצוא סאב שלא נותן השהייה כלל... והדבר (גם בסאבים) גם מצריך כיוונון מדוקדק אפילו בסאבים שכן מצליחים להיות מדוייקים...

אם לא כל כך חשוב לך הבאס, אתה יכול ללכת על סאב של 10" ולא 12"... וככה תאפשר לעצמך באס הרבה יותר מדוייק.

לגבי חברות - בד"כ חברה לא מוכרת בארץ - אין זה אומר שאינה מוכרת בעולם... אבל בסופו של דבר, רוב החברות האיכותיות, כן מוכרות בצורה זו או אחרת... וסיכוי אפסי שתצליח להפיק צליל איכותי מ"זבל סיני" מחברה לא מוכרת.

בברכה!

יונתן.

פורסם

אם לא כל כך חשוב לך הבאס, אתה יכול ללכת על סאב של 10" ולא 12"... וככה תאפשר לעצמך באס הרבה יותר מדוייק.

לא ממש מדויק.

התכונות הספציפיות של דגם הסאב , התכונות של התיבה בה הוא יותקן והעוצמה וה"שליטה" של המגבר בסאב הם אלה שישפיעו יותר מכל על אופי הצליל שיופק. הקוטר של הסאב לא יהיה הגורם המכריע.

אם סאב בקוטר גדול יותר דוחף יותר אוויר ומאפשר הפקת תדרים נמוכים יותר ביעילות רבה יותר. החיסרון של קוטר גדול יותר זה המשקל הגדוה יותר של המסה הזזה. אולם, כיום משתמשים בחומרים מתקדמים מספיק כדי שהבדלים אלו יהיו זניחים.

הגורם המשפיע ביותר על "מהירות" הסאב הוא ה-inductence של הסליל שלו. אתה יכול למצוא מאמר על זה באתר של ADIRE (יש דברים מעניינים למדי)

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/WooferSpeed.pdf

מאמר מעניין נוסף בנושא סאבים שיש באתר הוא בעניין חישוב נכון של נצילות סאבים (יש הרבה יצרנים שמפרסמים נתוני חרטה):

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/SPLCalculations.pdf

וכן מאמר על "group delay":

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/GroupDelay.pdf

יש הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על האיכות הסופית של הסאב. היצמדות לקוטר של הסאב בתור הגורם המשמעותי לאיכות הצליל הינה בגדר אגדה אורבנית.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

1. אני לא מתכוון לבנות קרוס אובר אלא לקנות אחד אקטיבי שלא בא בסט! לפי בחירה שלי...

2. ממתי באס לא חשוב?!?!?!?! התכוונתי לבאס יותר נקי (תדרים לא כ"כ נמוכים כמו באסים של ראפ אלא תדרים שפויים יותר, מאיזה תדר עובד כל סוג של סאונד? טוויטר, מיד, באס, וופר, סאב וופר).

3. המחיר כמה שפחות...בהתחשב במה שאקבל...

קודם משפרים את הנהג, אחרי זה את הרכב.

צמיגים רחבים = נהג גרוע.

אין על "לסד" (לא, לא הסם. התמסורת).

פורסם
אז ככה. אני רוצה לבנות מערכת שלא תפזר לי את החלונות לכל הכיוונים אלה תשמיע לי תזמורת כאילו אני עומד לידה!

רכיבים עם איכות לא בהכרך עם שם (לא חייב חברה אלה נתונים שגם יוצאים לפועל).

זה חייב להיות DVD.

המסך לא חייב להיות IN DASH.

ואני שונא את אפקט הרטט שמשאיר אחריו סאב וופר אחרי כל צליל שהוא עושה.אפקט הרטט נובע גם מכך שהבגאז' לא אטום מספיק , יתכן (ופה אני לא בטוח לחלוטין ) שאם תקנה סאב מצויין ותאטום את הבגאז' בשני שכבות של דיינמאט לא תרגיש ברטט .

ובלי קומפוננט. אני מעדיף קרוס אוברים משלי!

אני אלקטרונאי ואני מרכיב הכל לבד כנס למדיסאונד או לוופרסטרתסתכל על סקאן ספיק , אטון ,ויפה ותכין לך סט . הבעיה היא שאם אין לך ידיעה טובה בסאונד ואיך רכיבים עובדים אחד עם השני , לא סביר להניח שתוכל להוציא איכות יותר טובה מקומפוננט שתוכנן ע"י חברה טובה. .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
לא ממש מדויק.

התכונות הספציפיות של דגם הסאב , התכונות של התיבה בה הוא יותקן והעוצמה וה"שליטה" של המגבר בסאב הם אלה שישפיעו יותר מכל על אופי הצליל שיופק. הקוטר של הסאב לא יהיה הגורם המכריע.

אם סאב בקוטר גדול יותר דוחף יותר אוויר ומאפשר הפקת תדרים נמוכים יותר ביעילות רבה יותר. החיסרון של קוטר גדול יותר זה המשקל הגדוה יותר של המסה הזזה. אולם, כיום משתמשים בחומרים מתקדמים מספיק כדי שהבדלים אלו יהיו זניחים.

הגורם המשפיע ביותר על "מהירות" הסאב הוא ה-inductence של הסליל שלו. אתה יכול למצוא מאמר על זה באתר של ADIRE (יש דברים מעניינים למדי)

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/WooferSpeed.pdf

מאמר מעניין נוסף בנושא סאבים שיש באתר הוא בעניין חישוב נכון של נצילות סאבים (יש הרבה יצרנים שמפרסמים נתוני חרטה):

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/SPLCalculations.pdf

וכן מאמר על "group delay":

http://www.adireaudio.com/Files/TechPapers/GroupDelay.pdf

יש הרבה פרמטרים שיכולים להשפיע על האיכות הסופית של הסאב. היצמדות לקוטר של הסאב בתור הגורם המשמעותי לאיכות הצליל הינה בגדר אגדה אורבנית.

קודם כל תודה על הלינקים (אני אעבור עליהם יותר מאוחר כשאחזור מהעבודה)!

ודבר שני, אני לא ציינתי חד משמעית שהדרך היחידה להוציא באס איכותי היא להתפשר על הגודל וללכת על 10"... התכוונתי שב10", הרבה יותר קל להפיק צליל מדוייק יותר.

אין ספק שהסאב מושפע ממספר רב של משתנים, כמו גודל התיבה, עובי הקירות שלה, צורה, מבנה וכיווני המגבר שונים, והיפוכי פאזות.

אבל יחד עם כל אלו - תסכים איתי שאם שני סאבים מאותה חברה, ומאותה איכות יעמדו אחד מול השני כאשר אחד יהיה 10" והשני 12", יהיה הרבה יותר קל להפיק צליל מדוייק מהסאב הקטן יותר...

דוגמת התנסות שלי הייתה סאב של IDQ של 12" וסאב של XETEC XLS של 10". (שני סאבים מאוד מומלצים ואיכותיים)

אלה אומנם לא סאבים בדיוק באותה רמה, אבל לא היה לי שום ספק שהXLS מדוייק יותר בלפחות 4 רמות! זאת אולי לא מדידה מדוייקת, אבל לי אישית היא המחישה עד כמה יכול להיות הבדל בין הגדלים של הסאבים.

שוב, אני לא פוסל את מה שאתה אומר, ואף מסכים איתך, אבל אני לא מסכים שגודל לא משחק כאן משחק כלל, כי הוא כן.

3. המחיר כמה שפחות...בהתחשב במה שאקבל...

ככה כולם קונים, אבל יש לך סכום כלשהו שאתה מסוגל להוציא...

אז השאלה היא מה הסכום הזה???...

אם מדובר ב2000 שקל, זה עניין אחד...

אבל אם מדובר ב30,000 שקל - תסכים איתי שזה קצת שונה...

אז כמה בכל זאת אתה מגביל את עצמך לכל העסק?

בברכה!

יונתן.

פורסם

הסיבה ש"אודיולפילים" (לפחות אלו שאני מכיר) פונים לסאבים של 10" או זוג 8" היא בכך שלצורכי מוזיקה אין צורך ממשי בתגובה עצבנית מתחת ל30HZ וסאבים של 10" עושים את העבודה ללא בעיה מעל 30HZ. יש כל מיני סיבות שגורמות לאנשים להחליט שסאבים 10" מדויקים/מוזיקליים יותר מ12":

א. בד"כ סאבים 10" צריכים פחות כוח הגברה כדי להישמע טוב וכך הסיכוי שברכב תהיה הגברה מספקת היא גבוהה יותר

ב. העוצמה בתדרים נמוכים (מאוד) קטנה יותר וכך יש ברכב פחות רעידות, רישרושי פלסטיק וכדומה

ג. העוצמה הנמוכה יותר של הסאבים הקטנים מאפשרת לרוב שילוב מאוזן יותר עם הסט הקדמי

ד. בד"כ אנשים שקונים 10" לא מחפשים "לעשות רעש" ולכן בחירת המוצרים וכיול המערכת מכוונת לרוב לכיוון הSQ.

לי אישית יש סאב 10", הבחירה ב10" לא נבעה מכך ש-10 "נשמע יותר טוב".

הסיבה לבחירה היתה שילוב של מגבלות מקום, הגברה קיימת (מישהי תתעצבן עלי אם אני אקנה מגבר חדש - שלום בית זה דבר חשוב), ההבנה שבהתאם להעדפות המוזיקליות אין לי צורך בתגובה ממשית מתדרים נמוכים מאוד ועוד...

לאחר מכן החלתי בכאב הראש הרציני שהיה לאתר איזה 10" בתקציב שלי נשמע לי הכי טוב. הסאב שנבחר (ויתכן שיוחלף בקרוב כי הוא בן שנתיים וחוזר לי הדגדוג לשדרוגים):

http://www.bigdogaudio.de/pd529889159.htm

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...